Lasiaisen samentumat ja hypnoosi

Floater

Olen vähän yli nelikymppinen nainen, ja minulla on ollut lasiaisen samentumia noin 30 vuotta. En ole niihin tottunut, vaan koen, että ne huonontavat elämänlaatuani selkeästi. Samentumien määrä on lisääntynyt vähitellen vuosien mittaan niin, että silmissäni vilisee pitkiä, koko näkökentän päästä päähän ulottuvia "lankoja", joista paksuin on keskeisen näkökentän alueella ja koko ajan nähtävissä esim. kun luen kirjaa jotakuinkin silmät "paikoillaan". Lisäksi on runsaasti ohuempia lankoja, sykeröitä yms.

Kuten me kaikki tästä vaivasta kärsivät tiedämme, silmälääkärit eivät ota ongelmaa vakavasti, vaan antavat ymmärtää, että ongelma piilee korvien välissä. Normaalisti ihmisen pitäisi tottua niihin.

Olen paljon joutunut vuosien aikana miettimään, onko omalla kohdallani ongelma päänsisäinen. Mietin, pystyvätkö jotkut samanasteisista samentumista kärsivistä jättämään ne huomiotta ja näkemään ikään kuin niiden "yli"? Tätä voisi puoltaa se, että jos huomioni on todella vahvasti esim. jossain uudessa tai jännittävässä asiassa, saatan huomata, että en ole vähään aikaan kiinnittänyt mitään huomiota samentumiin. Tällöinhän olen hetkellisesti kyennyt olemaan välittämättä niistä eli tavallaan tottunut niihin. Esimerkkinä voisi mainita aikoinaan vaikka autolla ajamisen opetteleminen. Muistan, että vasta ehkä neljännellä tai viidennellä ajotunnilla huomasin samentumat. Siihen asti huomioni oli kai ollut niin tiiviisti kaiken uuden huomioimisessa ja opettelussa, että samentumat olivat jääneet taka-alalle.

Yleensä kärsin samentumista kuitenkin päivittäin. Mietin, onkohan kukaan kokeillut hypnoosia siihen, että voisi saavuttaa pysyvästi tuollaisen tilan, että huomiotaan ei kiinnittäisi samentumiin vaan että ne voisi jotenkin hyväksyä osaksi omaa näkökenttää ja jäisivät hyväksymisen myötä takaa-alalle.

1

425

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • opettelee.psyyken.tuntem

   Jos sinulla ns on pätäkkää, mikset tilaisi ajan jollekin hyvän lääkärietiikan omaavalle hypnoterapeutin vastanotolle. Ei hypnoosihoidoissa ole mitään pelättävää.
   Itse miehenä menisin ellen olisi pysyvästi pa-tilassa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan kisa (asialliset kommentit)

   Yksi, ikuinen umpityperien ketjujen aloittaja.. voidaanko tehdä joka kerta ilmoitus moderaattorille.. josko katoais bittiavaruuteen.. Mutta siis: uinn
   Kotimaiset julkkisjuorut
   596
   4792
  2. En haluaisi uskoa että miehet ajattelee vain munallaan,

   mutta taas sain olla väärässä. Eli.. törmäsin männäviikolla puolituttuun mieheen työmatkalla. Hän kertoi, että viettäisi juhannusta minun kotikaupun
   Sinkut
   563
   4389
  3. STEFULLA OLI KOVA IKÄVÄ SOFIAA!

   Lennätti naisen Hankoon koko juhannuksen ajan ! Tosi rakkautta ilmassa. Taisi tulla kihlat ja häitä vietetään !
   Kotimaiset julkkisjuorut
   90
   2178
  4. Martina kisan kärjessä

   Kisa on käynnissä. Käsipohjauinti vetää kisaajien kädet hapoille. Martinan ranne on jo kivulias.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   194
   1643
  5. 65
   1574
  6. Yhden viestin päässä

   Voisit juuri tälläkin hetkellä olla tässä vieressäni. Silittelisin ja paijaisin sinut puhki.
   Ikävä
   56
   1176
  7. Abortti on kiellettävä Suomessakin

   Feministinen ajatus raskaudesta, ja sen keskeyttämisestä, jota Suomessa usein tarjoillaan ainoana mahdollisena, on kummallinen. Argumentti, jonka muka
   Maailman menoa
   615
   1170
  8. Tuletteko/tulitteko ikävöimäsi

   Kanssa hyvin juttuun? Ymmärsittekö toisianne? Sovitteko yhteen?
   Ikävä
   95
   1052
  9. KOSKA MARIN TULEE KAAPISTA ULOS

   Olisi hyvä näyttää esimerkkiä, tosin osallistuminen pride-kulkueeseen on jo hyvä alku...
   Turku
   193
   955
  Aihe