Saarten historia

historiasta

Kanariansaaret koostuu vulkaanisista saarista, jotka ovat syntyneet vedenalaisten tulivuorenpurkausten seurauksena miljoonia vuosia sitten.

Historiantutkimus voidaan jakaa eri aloihin paitsi tutkittavan ajan ja paikan mukaan, myös näkökulman mukaisesti. Tällaisia historiantutkimuksen aloja ovat esimerkiksi sosiaalihistoria, kulttuurihistoria, aatehistoria, oppihistoria, taloushistoria, sivilisaatiohistoria, oikeushistoria, kirkkohistoria, poliittinen historia ja sotahistoria.

10

365

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hulluko

      Viisaita sanoja, ehkä yliviisaita, lähempänä hulluutta.

    • jaWikipediasta

      Perusasioita voi tavata Wipediasta:
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Kanariansaaret
      Kanariansaaret (esp. Islas Canarias) on Espanjalle kuuluva itsehallinnollinen saariryhmä Atlantin valtamerellä lähellä Afrikan rannikkoa. Saariryhmä koostuu 13 saaresta, joista kahdeksan on asuttuja. Saaret ovat vulkaanisia. Saaret kuuluvat Makaronesian saariryhmään, johon kuuluu Kanariansaarten lisäksi Azorit, Madeira ja Kap Verde. Kanariansaarista on tullut miellyttävän ilmaston, hiekkarantojen ja luonnonnähtävyyksien ansiosta suosittu matkailukohde.

    • historiasta
    • bailaamos

      Kun sisällissodan ja Francon diktatuurin aikana vuosina 1936–1975 elinolosuhteet vaikeutuivat ja monet kanariansaarelaiset muuttivat Latinalaiseen Amerikkaan. Autonominen asema Kanariansaarille myönnettiin 1982. Espanjan EU:hun liittymisen yhteydessä vuonna 1986 Kanariansaarille myönnettiin kauppapoliittinen erityisasema, joka vahvistettiin ja otettiin käyttöön vuonna 1991. Latinokulttuurin voidaan katsoa dominoivan saaren kulttuuriympäristöä nykyjäänkin.

      • Kanariahan ei kuulu maantieteellisesti Eurooppaan.


    • sinisilmäisiä

      Alkuasukaskansan guanchien historia on edelleen hämärän peitossa, mutta erään todennäköisen teorian mukaan tämä pitkä, vaalea ja sinisilmäinen kansa saapui foinikialaisten mukana Pohjois-Afrikasta noin 700 eKr. tarkoituksena hyödyntää saarten luonnonrikkauksia.

    • milläsadalla

      Kanariansaaret koostuu vulkaanisista saarista, jotka ovat syntyneet vedenalaisten tulivuorenpurkausten seurauksena miljoonia vuosia sitten. Kanariansaarten varhaisten asukkaiden, guanchien, alkuperästä on erilaisia teorioita. Yksi käsitys on, että he tulivat Pohjois-Afrikan berberialueelta 200- ja 100-luvulla ennen ajanlaskun alkua. He viettivät rauhaisaa elämää ja harjoittivat maanviljelystä ja kalastusta.

      Espanjalaisten valloittajien saapuessa 1400-luvulla eri saarten välillä ei ollut yhteyksiä. Jokaisella saarella oli oma hallintonsa.

    • uskonhämärä

      Saarten esihistoriasta löytää helposti vaihtoehtoisia "totuuksia". Yksi on seuraava:
      Atlantin valtamerellä, Marokon korkeudella, lepäävien saarien ensimmäisiksi asukkaiksi sanotaan guancheja, jotka saapuivat Kanarialle jo esihistoriallisella ajalla. Guanchien alkuperäksi puolestaan on geneettisten tutkimusten perusteella löydetty Pohjois-Afrikan berberiheimot, jotka lienevät lähteneet Saharasta alueen kuivuttua noin 8 000 vuotta sitten. Lisätodistetta teorialle tarjoaa se tosiasia, ettei Kanariansaarilla osattu pyydystää kalaa edes ensimmäisten eurooppalaisten purjehtiessa sinne keskiajalla. Muutenkin saarelaiset elivät vielä täysin kivikauden tapaan. Guanchien perinnettä edustaa tänään etenkin La Gomeran saarilla käytetty vihellyskieli, silbo.

    • turismiako

      Kanarian subtrooppinen ilmasto tarkoittaa kuumia kesiä ja leutoja talvia. Maantieteellisen sijainnin sekä pasaatituulten ja Kanarian kylmän merivirran vaikutuksesta alueella vallitsee kostea subtrooppinen ilmasto, joka on leuto ja vähäsateinen. Ilmasto oli yksi perussyistä, joka aloitti saarten turismin. Aloitusajankohdan löytäminen on kuitenkin epämääräistä.

    • turmiollista

      Matkailu Pohjois-Euroopasta alkoi, kun kenraali Franco päätti päästää turistit maahan. Francon päätökset olivat poikkeuksetta vääriä ja aikaansaannokset kauheita, joten...

    Ketjusta on poistettu 23 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5540
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3537
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1662
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      206
      1636
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      78
      1092
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1088
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      808
    Aihe