Multin ampumaradan käyttösäännöt

EijaHe

Onko ampuradalla käyttösääntöjä, tai edes käyttölupaa? Lauantaina 9.6.2018 katkeamaton ammunta alkoi puolen päivän maissa ja päättyi illalla seitsemän aikaan. Nyt on sunnuntaiaamu ja kello on 7:55 ja taas alkoi ammunta. Se kuuluu asemanseudun kaava-alueella oleviin taloihin sisällekin. Pauke on sietämätöntä välillä. Eikait tuollainen paikka voi olla laillinen ampuradan paikka?

30

3540

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sellaistahanse

      Niin. Tällaistahan se on kun useampi ihminen asuu samoilla neliökilometreillä. Minua monesti sieppaa ohikulkevien autojen ja erityisesti moottoripyörien ääni. Aura-auto aamuyöllä on tosi tympeä. Keskustan kadutkin pudistetaan lumesta juuri kun uni on makeimmillaan. Mutta en kuitenkaan ole ajatellut, että tietä pitäisi siirtää tai liikenne lopettaa.
      Riistanhoitomaksun maksaneena olen käynyt ja käyn edelleen mielelläni Multissa tarkkuuttamassa aseeni ja harjoittelemassa kuten vastuullisen metsästäjän kuuluukin tehdä. Ammuntaharjoittelun tärkeyttä ei kyllä korosteta liikaa. Harmi että Multiin on vaikea mennä ampumaan lumen aikaan. Eli käytännössä marraskuun ja toukokuun välillä Multista ei pauketta kuulu. Kesäaikanakin olen kuullut hyvin harvoin ammuntaa yöaikaan tai edes illalla myöhään. Ennen aamukahdeksaakaan siellä hyvin harvoin kukaan käy.

    • Eipyssyhenkilöitse

      Voisiko käyttää äänenvaimenninta aseessa? Se kait ei vaikuta osumistarkkuuteen mutta pamauksen se hiljentää.

      • Ostanheti

        Sinäpä sen sanoit! Kehitteleppäs nokkelana poikana haulikkoon äänenvaimennin!


      • Jepjepjee
        Ostanheti kirjoitti:

        Sinäpä sen sanoit! Kehitteleppäs nokkelana poikana haulikkoon äänenvaimennin!

        Haulikon possahdus ei kuulu niin kauas kuin terävä kiväärin laukaus. Mutta miten haulikkoa tarkkuutetaan? Sen ymmärrän että kivääriä ja kiikaritähtäintä mutta haulikkoa.. Hmm..


      • Eipyssyhenkilöitse

    • T.Jänsteman

      Multikankaan ampumaratahan on täysin laiton viritys. Tuollaiseen paikkaan ei ampumarataa saisi koskaan perustaa. Ampuminen siellä vaarantaa ihmishenkiä ja saastuttaa luontoa, mm. vieressä virtaavan Lietejoen. Lisähaittana on älytön melusaaste.

      Ihme juttu, ettei esim. aluehallintovirasto puutu laittoman radan toimintaan millään tavoin! Vaatikaamme radan sulkemista!!

      • Häyhä

        Niin sehän tosiaan tänä keväänä aukastiin ampujien käyttöön. Valitus aiheesta tulee yhtä jäljessä kuin valittajien kehitys.


    • Tarkistan-lupajutut

      Metallit pitää kerätä maaperästä pois, sehän jää aikanaan kunnan maksettavaksi.
      Tai sitten nyt käyttäjille kunnon maksut radan käytöstä, ja rahat sästöön tulevaisuutta varten.

    • FartFromMyHome

      Metsähallitusta ei kiinnosta vuokrasopimuksen irtisanominen, koska se sen jälkeen joutuisi puhdistamaan koko alueen. Kuntaa taas ei kiinnosta radan sulkeminen, koska rata on ''riistanhoitoa'' harrastavien kunnan ukkojen erityissuojeluksessa. Sama koskee Kainuun Liitoa.

      Valtion toimivaltaisen viranomaisen pitäisi ottaa asia hoitoonsa.

    • MatiasVidgren

      En jaksa uskoa että ampuminen on ollut katkeamatonta tuolloin 9.6, sillä menin sinne itse harjoittelemaan n. Klo 17.00-19.00. Kun saavuimme ampumaradalle, ei siellä ollut ketään... Aikaisemmin oli toki joku saattanut käydäkkin. mutta että oikein katkeamatonta ampumista? Höpöhöpö.

      Uutena kyläläisenä ja aktiivisena metsästyksen ja ammunnan harrastajana multiharjun ampumarata on suorastaan lottovoitto. Matkaa radalle linnuntietä n.1.5km eikä satunnaista pauketta kuulu kuin tuulten ollessa vasten. Eikä ole häirinnyt elämää millään muotoa.

      On erittäin hienoa, että tällaisten pienten paikkakuntien harrastusmahdollisuuksia pyritään suojelemaan, varsinkin, kun alan harrastajia täällä peräkylillä riittää. Monessa muussa paikassa on oltu todella lyhytkatseisia ja tieten tahtoen tapettu hieno harrastus jonkun kitisijän takia.

      Henkilökohtaisesti tulen käyttämään rataa skeet, -sekä metsästyshaulikko -ammunnan harjoittelussa niin paljon kuin mahdollista. Ja mikäli pystyn omalla talkoopanoksellani kehittämään esimerkikai haulikkopuolen rataa, teen sen enemmän kuin mielelläni!

    • HannuKarjalainen

      Muualta tullut Matias on kunnon kaveri ja kirjoittaa niinkuin asiat on. Muiden jutut ovat turhaa höpötystä. Paikka on luvallinen ampumata oli tai ei käyttösääntöjä.

    • A.Men

      Joka tapauksessa rata tulee suljettavaksi.

      • MatiasVidgren

        Tähän kuulisin mielellään jotkin todenperäiset perustelut. Muuten pelkkää uhoa ja tuuleen huutamista.


    • vunteeraaja

      Uhoa se on , se vaan se aika vuodesta että pitää taas kitistä jostakin se on taas se ampumarata. Paikka on erittäin hyvä harjoittaa ammuntaa ja ampuma harrastusta. Siitä ei ole haittaa kenellekkään, päinvastoin . Mistä muuttanevat nämä kitisijät jotka koettavat väkisin tuhota harrastuksen . Lieneekö tuota vihreätä siipeilyä ja lietsontaa.

      Eilen illakin oli niin hieno lenkkeillä multissa ku toisessa päässä kuuluu elämää, pikku räpsytystä, niinku ritsalla olisi ampunu ku tuuli oli pohjosesta.

    • R.E.Kyyli

      Ympäristöluvituksessa on joka tapauksessa otettava kantaa seuraaviin asioihin; Ympäristön ja pohjaveden pilaantuminen, meluhaitat, vaaran aiheuttaminen. Jos nämä rehellisesti ja asiallisesti punnitaan, ainoa lopputulos on, että ampumaradan toiminta on lopetettava.

      https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/24824/Ampumaradan lupaopas 30.12 VALMIS.pdf?sequence=1

    • Näinon

      Katteelliset mehtämiehet huuteloovat kun eivät jaksa ite reenata. Pelkäävät ettei lintuja riitä ohiampujille.

    • 22LR

      Itse entisenä hyryläisenä olen suiviintunut siihen miten ampumaharrastus on tehty vaikeaksi ja osin mahdottomaksi täällä Etelä-Suomessa. Edes 22:lla ei voi harjoitella. Olisi mukava kesäisenä päivänä harjoitella ampumahiihtopiekkarilla, mutta kun ei niin ei. Radat on lähes kaikki suljettu. Ne radat joissa vielä voisi ampua, jäseneksi ei enää oteta ketään sivullisia, vaan pitäisi olla suhteita.

      Nuorisolle ampumaharrastus olisi hyvä netin selaamisen sijaan, tai kioskikeikkojen tai pilveilyn vaihtoehdoksi, mutta kun ei niin. Feminismi ja höpsisihmisten arvot tekevät yhteiskunnalle todellista hallaa.

    • Lehtori_Iiris_Tissi

      Lisäksi Multimäen alue on kaavassa merkitty virkistysalueeksi. Mäellä onkin tiheä polkuverkosto, jossa olisi mukava lenkkeillä ellei joutuisi joka hetki pelkäämään, että tulee luoti otsapalkkiin.

    • Pyssytmurhaa

      Ihan turhaa paukuttelua, aseet lisäksi vaarallisia ja ne pitäisi poistaa siviileiltä kokonaan.

      • Pilluntuoksuinen_Isoäiti

        Kannatan!


    • keepiste

      Heinonen vois valittaa tuosta ampuradasta kun kaikesta muustakin valittaa,nyt ois näytön paikka pajamiehellä josko saatas tuommonen luonnon saastuttaja jonnekkin järkevämpään paikkaan,vaikka virkamiesten naapurustoon.

    • MatiasVidgren

      Heipä hei! Juuri saapui viimeviikolla lisää harjoittelupatruunaa sellaiset 5000kpl. Valitettavasti en ole kerennyt omalta osaltani olla aiheuttamassa tätä syntisintä touhua ko. ampumaradalla vielä tälle viikkoa.

      Mutta eipä hätää, loppuviikosta tilanne korjautunee. Pääsee jälleen mestarit sorvin ääreen ja kirjoittelemaan kuinka sitä on oltu yhteyksissä EU-tuomioistuimeen saakka, kuinka rata on luvaton ja kuinka se näiden sanojen myötä tullaan varmasti sulkemaan..

      Hohho!

      Tänään Iisalmessa harjoiteltiin noin 100 laukauksen verran per mies, eikä kukaan tullut ulisemaan paukkeesta. Kummallista.

      Ensiviikolla kylällä tarjolla korvatulppia, jos vain saan tarpeeksi ison erän jostain tilattua. On sitten vaikka seittämän paria per korva.

      Minä tarjoan!

      • MCPerukka

        Kuulehan ukko! Minäpä tulen kavereideni kanssa harrikoilla ajamaan sinun mökkisi ympärille jatkuvalla syötöllä. Saat Silentat ilmaiseksi. Ollaan sitten sujut.


      • MatiasVidgren

        Niin...

        Tottapa siinä "minun mökin" ympärillä kulukeepi teitä, joita pitkin voipi ajjaa aivan normaalisti ja lain kirjaimen mukkaan. Et siis riko lakia, etkä muutenkaan ole häeriöksi niin kauan kun pysyt ajoraalla. Eli eipä muuta kun tuumasta toemeen vain! kahviakin tippuu tarvittaissa, niin jaksaa paremmasti ajjoo pärryyttee.

        Eikä minulla ole siihen mittään vasten sanomista muutenkaan, sillä ajanhan minä siinä itekkiin. Ja näkkyyhän tuossa ajavan moni muukin ja monta kertaa päivässä. Eikä häirihe. Liekkö johtuu siitä, etten jaksa naukua turhista asioista pelekästä naukumisen ilosta. Se on vähän tuon hameväen hommaa semmonen.

        Niiiiin ja ne Silentat! Solomippa vain ommaan virranjakajaan ne, niin ei pauke häirihe. Mulla on jo muutamat hyvät ratio Peltorit tuossa niin en kolomansia tarvihe. Kiitos nyt kuitenniin.


    • Valmetti12

      Ei kannata työntää nenäänsä jokaiseen asiaan oikean tiedon hankkiminen rauhoittaa.

    • ampummi

      Voihan sitä välillä possauttaa kokkeeksi vaikka kouransilimään niin ei turhat assiet ala ahistammaan.

    • O.Nanisaattori

      Kouransilimään posauttelu ei haittaa muita niinkuin ampumarata, joka on liian lähellä asutusta.

    • 30_vuotta_ampumatta

      Ampumataidon kehittämisestä ja ylläpidosta tulisi tehdä kansalaisvelvollisuus. Se lisäisi maanpuolustuksen uskottavuutta. Vuosittain tulisi olla ampumakokeet, joista hyvin suoriutuneet saisivat palkkioksi vaikkapa veroprosentin alennuksen.

    • reservin_majuri

      Sopii hyvin, kunhan harjoittelu voidaan järjestää muita häiritsemättä, vaaraa aiheuttamatta ja ympäristöä pilaamatta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6382
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4106
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      265
      2529
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1498
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      96
      1348
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1001
    Aihe