Nykyinen hintataso Kreetalla?

Omaloma

Olis tarkoitus lähteä loppukesällä Plataniakselle. Viimeksi v 2011 käydessäni siellä, muistelisin että esim ravintoloiden hintataso oli Suomeen verrattuna edullisempi. Toki riippuen mitä tilaa ja ravintolan tasosta, mutta miten tänäpäivänä noin yleisellä tasolla? Minkä verran maksaa kaupassa esim olut? viini? yms alkoholijuomat? elintarvikkeet yms ? Minkälaisia kauppoja suosittelette? Lidlihän sieltä mm löytyy. Lomallahan ei tietenkään joka euroa pidä laskea, mutta kyllä se matkabudjetin suunnittelua auttaa jos olisi jotain osviittaa, mitä mikin maksaa, noin suurinpiirtein. Kiitos jo etukäteen asiallisista vastauksista.

18

5685

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ritolat

      Viime vuonna olut kaupoissa suomen hinnoissa, järkytyin syvästi. Cyroksia ja muuta paikalllista ravintoloista alle kympillä juomineen, mutta pihvit jo arvokkaita. Hintataso yllätti kalleudellaan.

      • tonniviikossa

        Itse olimme viime kesänä Agia Marinassa ja mielestäni hintataso oli ihan kohtuullinen. Kunnon pihvin sai noin 13,- eurolla (ei mitään huoltiskamaa) ja stifadot ja kanaruoat yms. alle kympin. Ja joka kerta tuli jotain ilmaista jälkkäriä, jätskiä, kakkua ja tietenkin rakia. Ja tuossa pihvipaikassa tuli myös ilmaiset valkosipulileivät alkuruoaksi.
        sixpakki kaupassa taisi olla vitosen luokkaa, Suomessa käsittääkseni kalliimpaa. Viinipullon ostin parilla eurolla, ei kyllä mitään erikoista. Tuontiviina on tietysti samoissa hinnoissa kuin meilläkin, pikkukaupoissa elintarvikkeet myös yllättävän kalliita. Mutta onhan tietysti se liiteri sielläkin.
        Kesällä 2016 olimme Agios Nikolaoksessa, ja siellä taisi olla vieläkin edullisempaa


    • höpöä

      Oluet kaupoissa Suomen hinnoissa, höpö höpö.
      Ja " terasseilla " 0,5 l, noin 3.5e, Härmässä noin 7e.
      Kaupassa missä ostoskärryt edessä, en muista onko Plataniaksessa , hinnat eri maata kuin " turisti supermarketeissa".
      Näihin isompiin tullut myös " tarjouslehtiset " joissa edullisia juoma, ruoka ym, tarjouksia.
      Talon viini noin 5 e, puoli litraa ravintoloissa, lihavartaat, mousakat, ym. noin 8-9 e.
      Kreikkalainen salaatti keskihinta jotain 5 e.
      Kyros pita keskihinta 2.5 e.

    • PerjantainaTullut

      Ravintolasyöminen vastaavasta 1/3. Olutravintolassa noin puolet Suomen vastaavasta.

    • SiltiKreikkaFani

      Hintataso on korkea kun katsotaan työntekijän(ravintola) palkkaa kreikassa,alle 1000 euroa sesonkiaikana,oluen, ruuan hinnat lähes suomen palkkatason mukaisia.20% ! Tätä usein ihmettelen kun hinnat niin korkeita ja palkat pieniä kreikassa,jokin mättää ja pahasti. Ahneusko?

      Kreetalla viimevuonna kun oltiin 3 viikkoa,jokapäivä jätimme hotlan vieressä sijaitsevaan tavernaan n.90 euroa. Paikka täynnä asiakkita koko ajan ja omistaja valitti kaiken kalleudesta....mukanamme ollut ravintola-alan ammattilainen sanoi, näillä katteilla pitäisi pitäisi helposti pystyä tuplaan liksan,summa summarum-palkasta suurinosa annetaan käteen ja luontaisetuina,asunto,ruoka jne. jne.
      Suomalaisille hintataso vielöä ok, mutta on paikkoja jotka ottavat,mitä kehtaavat.

      • vuodessa12kuukautta

        Ota huomioon että turistikausi on vain noin 5 kuukautta


    • SiltiKreikkaFani

      Joo kyllä tiedetään mutta noin se menee. Auki kuitenkin ympärivuoden...ihmettelen sähkönhintaa,toimintavarmuutta,kun taivaalla ilmaista sähköä tulisi-kokovuoden,pienellä satsauksella per hotelli-taverna. Jos myydään tukusta tuleva tuote, 5-8x hintaan,kate pomppaa pilviin.
      Aika iso omistajistahan saarilla on ateenalaiset,romanialaiset, bulgaarit ja niiden yritykset jotka ei kreikassa edes kirjoilla.
      Saisi vähän potkua tulla krekuihinkin ja kehittää alueitansa,roskaaminen,panttijärjestelmä missä Lidl voisi toimia avaajana.kaikki voittaisi.

      • helppoo-helppoo

        Auki kuitenkin ympärivuoden... onko asiakkaita? Kai sinullakin on aurinkopaneelit himassa, että saisit edes kesällä sitä "ilmaista sähköä"
        Kannattaisi muuttaa sinne krekuihin "parantamaan maailmaa" kun suomessa ei ole tainnut onnistua


    • eivätkäedeskalliita

      Asiaahan tuossa puhui kreikka fani,et sitten itse ottanut kantaa mihinkään,helppoo-helppoo!
      Mikäli yritys eli hotelli tjs on auki ympäri vuoden, tietänevät mitä tekee ja asiakkaita riittävästi. Samaa mieltä tuosta pullojen palautus touhusta,jonkintahon pitää toimia ja lidlihän olisi hyvä.

      Krekuhan on normaali puhuttelunimi kreikkalaisista,ei loukkaava . Miksi näitä aurinkokennoja pitäisi laittaa suomeen? Kreikassa paistaa aurinko melkein aina ja pilvenläpikin pelittää noi vehkeet.
      Itse käyn vain tutuissa paikoissa syömässä ja hintataso ok mielestäni. Tavernat hyviä ,niissäkin tosin eroja. Käy siellä missä pai

      • helppoo-helppoo

        Harva taverna siellä on ympäri vuoden auki, ainoastaan toukokuusta lokakuulle. Olen muutaman kerran ollut huhtikuussa, ja valtaosa paikoista on vielä kiinni. Eli heidän pitää noin viidessä kuukaudessa ansaita koko vuoden tuotto, vuokrat varmaan joutuu maksamaan koko vuodelta oma eläminen.
        Aurinkoenergiahan on edellisen kirjoittajan mielestä "ilmaista", kannattaisihan sitä suomessakin silloin hyödyntää. Paistaa se täälläkin aika usein ainakin tänä kesänä.
        Hintataso on minustakin ihan ok, huomattavasti edullisempi ja laadukkaampi kuin Suomessa.
        Pullon palautuksesta tai pantista en Kreetalla tiedä, mutta Rodoksella on ainakin pisteitä, mihin pullot voi palauttaa, tosin niistä ei makseta panttia! Lidlin palautuspolitiikka ei mielestäni ole hyvä, koska heidän pullot eivät kelpaa muualle kuin heille (tai ainakin osa)


    • SiltiKreikkaFani

      Tota tota,missä milloinkaan sanoin että aurinkosähkö on ilmaista? Sanoin että pienellä satsauksella saadaan sähköä laitteisiin. Melkein jokapaikassahan vesi lämmitetään kennoilla jo. Ideahan tuossa palautuspullojärjestelmässä on, saadaan muut kaupat matkaan. Pienet kaupat tietää että heidän myymänsö tuotteet menn palautukseen,se heille riittäköön. Kaikkien ei tarvitse ostaa/vuokrata työlästä palautuskonetta. Ja lomakohteissahan turistit tämän maksaisi.

      Suurimmaksi ongelmaksi näen romanialaiset yms. jotka taistelevisivat panttipulloista/tölkeistä. Tässä kuitenki kaikki voittaisi ja luonto kiittäisi. Muoviroska samanlainen ongelma,viemäriputket,veden talteenotto. Mitään ei tapahdu jos kukaan ei pyydä/vaadi.
      Itse 81 vuonna ensikertaa kreikkaan ja huomannut muutoksen.
      Ai nin ja pehmeät petarit sänkyihin....pikkuhiljaa hyvä tulee

    • euro-on-ainiaan-euro

      Saarilla on kallimpaa, kuin mantereella, luultavasti siksi, että turisti maksaa "mitä vain". Tai sitten se johtuu alv:stä tai jostain muusta.
      Kauppojen myymien ruuan tms. suhteen, en huomannut juurikaan eroa Suomen hintatasoon nähden.

    • taavernatar

      kuinka kauas keskustasta tarvii mennä löytääkseen paikallisten käyttämät tavernat, joissa saa paikallisten ruokia ja paikallisfiilis ja todennäköisesti edullisemmat hinnatkin

    • pohtijainen

      Onko Lidli hyvä Kreikassa? vai onko yhtä huono kuin Espanjassa ja Ranskassa? esim. Espanjan Lidlissä myydään eniten vain espanjalaisia tuotteita (juustot, sianlihat jne.) ja puuttuu paljon salaatteja, jugurtteja jne. Oikeastaan ei sitä lidliä voi edes lidliksi kutsua, kun myyvät vaan samoja tuotteita kuin muissakin kaupoissa. Vai eivätkö saa helteillä tuotua mitään parempia kylmätuotteita. Espanjan Lidlissä suihkusaippua pesuaineetkin ovat bensatankin kokoisessa purkissa, sellainenhan käy hyvin matkailijoille.

    • Orexi

      Kun turistikausi loppuu esim. Kreetalla, työttömyyskorvausta saa vain 3 kk. Jos ruotsinkieli sujuu, lukekaa sellaista blogia kuin Anitas Kreta. Anita on asunut yli 30 vuotta Kreetalla. Hän kirjoittaa tosi mielenkiintoisia asioista kreikkalaisista käytännöistä ja sosiaaliturvasta ym.

      • Kreetalle_tahtois_taas

        Pitääpä yrittää lukea, jos vähän ymmärtäisi. Juttelin viime vuonna Kreetalla hotellin siivoojan kanssa. Hän puhui ihan hyvää englantia, kaikkihan eivät puhu kuin muutaman sanan. Kertoi, että hänen pitää mennä toiseen työpaikkaan kun hotelli sulkeutuu. Muuten ei elä. Taisi olla jotain sadonkorjaustyötä. Vertailtiin hiukan oloja Suomessa ja Kreikassa. En itse ole mitenkään hyvätuloinen vaan nykyisin jo pieneläkeläinen (silloin osa-aikatyössä), ja ilmeisesti heillä on siellä käsitys, että me kaikki olemme varakkaita. Kun kerroin asuvani liian isossa asunnossa, hän ehdotti talon myymistä :) Korjasin, että asun vain kerrostalokaksiossa vuokralla. Hän joutui vielä elättämään äitiäänkin, mutta silti tulimme siihen lopputulokseen, että ei meidän kahden elämä nyt hirveästi poikkea toisistaan. Toki Suomessa ollaan vähän "rikkaampia"


      • kalliselämä

        Peruskoulun opettaja esim. tienaa 1000-1200e/kk, joten siihen kun suhteuttaa palkkoja. Ruoka on lähes samanhintaista kuin Suomessa, maitotuotteet itseasiassa kalliimpia. Vuokrat tietenkin alhaisempia (asuntolainoista ei tietoa, tosin hyvin suuri osa ei pysty lyhentämään)), sähkö on kallista joten harva kesällä jäähdyttää asuntojaan. Talvella ainoa keino on petrolilämmitys, joten takit päällä sisälläkin. Albaanit, romanialaiset ja bulgaarit ovat syrjäyttäneet työmarkkinoilla ison osan kreikkalaisista.


    • Platanias_beach

      Platanias, Aurinkomatkat, Platanias Beach resort hotel -kokemuksia.
      Kuten ylempänä todettiin,, niin ei mikään erityisen halpa. Edullinen kyllä Suomen hintatasoon verraten.
      Kaupat täynnä turistikrääsää ja kopioita naisten merkkilaukuista.; Hinnat kohdallaan ja laatu tuntui olevan ok. Kaupoissa tinkivät jatai antoivat kaupanpäällisiä, kun älysi pyytää.

      Vesi oli juomakelpoista, olut kohtuu hyvää, mutta tuliaisten kanssa sai hieman miettiä, esim kuohuviini maksoi enemmän kadun pikkumyymälässä kuin tasan sama pullo alkossa.
      Ouzon halvin paikallinen versio maksoi kolmanneksen verran vähemmän kaupassa kuin jokin samankaltainen kirkas viina alkossa.

      Ilmat olivat viimeviikolla ainakin ihan kohdallaan, lämpöä riitti 30 asteen paikkeilla, kun käveli hitaalla vauhdilla kaupungilla, niin hiki valui koko ajan.
      Paikallisten kanssa keskustelu oli hieman samanlaista kuin savolaisten kanssa, vastuu oli jossain määrin kuulijalla. Kun kyseli matkoja ja etäisyyksiä, niin usein kuuli 5 minuuttia -- mikä sitten oikeassa elämässä tarkoitti vähintään 15 minuuttia ja kuullut välimatka arviot sai huoletta tuplata.
      Lisäksi tuntui, että jollei kysytty palvelu ollut sukulaisten tai jonkun vastaavan omistuksessa tms. niin tietoa ei löytynyt. Esimerkkinä kiertomatkoja tekevä minijuna (Muumijunan kaltainen kaupunkikierros viritys), kun kyselin Plataniaksen aukion parista pikkuliikkeestä, että missä se pysähtyy, niin eivät tienneet siitä mitään (?!).
      Aurinkomatkojen opas tilatessa asetti sen lähtöpaikaksi kyseisen aukion, sieltä ei minijunan kojua löytynyt, vastaava kyllä oli noin km ennen ja km sen jälkeen, joilta sitten tulivat kaikki muut matkustajat.
      Olihan se jännää ihmetellä, että saako sen pysähtymään ja mihin se ylipäätään pysähtyy, jos sen tekee. Lisäksi aiemmalta minijunakopilta kysyessäni siellä ollut mies kertoi vastaavan löytyvän 5 minuutin matkan päästä. Katseltiin aukio edestakaisin muutamaan kertaan, ei siellä ollut minkään näköistä koppia tai siihen liittyvää kylttiä. Menin sitten seuraavalta kopilta kyytiin, mutta jäin oikeassa paikassa pois tullessa,, eikä vieläkään mitään minijunaan viittaavaa näkynyt.

      Platanias Beach resort hotel, oli puitteiltaan hieno ja yleisesti ottaen siisti.
      Sitä oliko se 5 tähden, niin ei. Ei ainakaan jos majoitus oli alakerroksen huoneissa, joista jotkut olivat mielikuvitusta käyttäen sijoitettu. Tarkoitan tällä sitä, että osa oli maan alla ja osan parveke oli esim uima-altaan vieressä.
      Maksoimme täyden hinnan huoneesta jossa piti merinäköala, huone oli siis osittain maan alla ja merinäköala oli parvekkeelta katsoen 180 astetta oikealle. Josta merta hieman näkyi.
      Toisena yönä vaimo huomasi torakan, joka oli suurin näkemämme. Ja pääsi pakoon sängyn päädyn taakse, joka oli seinässä kiinni. Valitettiin respaan joka lähetti siivoojaan paikalle myrkkypurkin kanssa. Siivooja potki päätyä josta tuli pieni ilmeisesti nuorin ja tyhmin torakka ulos, jonka se sulloi hengiltä. Kielsimme myrkyttämisen, koska kello yli 21 ja vaimolla paha allergia.
      Respa kertoi ettei huoneen vaihto onnistu valitteluna "Shit happends", kyllä,, mutta ei ratkaisu ollut myöskään tuulettaminen, koska mitä ulkoa sitten olisi tullut ja miten kauan se olisi kestänyt ?
      Jäätiin aulaan, parin tunnin odottamisen jälkeen kun oli soitettu Aurinkomatkojen oppaalle (Mistä ei mitään apua) ja pyritty saamaan hotellin johtajaa kiinni (Ei ollut paikalla, respa ei halunnut häiritä, ei saatu puhelinnumeroa) toinen huone lopulta järjestyi. Se oli samoin pohjakerroksessa ja siellä haisi myrkky vahvasti. En tiedä oliko siellä sama torakkaongelma, vai oliko se myrkytetty varmuuden vuoksi. Emme suostuneet menemään sinne.
      Vaadimme huonetta ylempää, johon ei suostuttu; Perusteena että hotelli täynnä. Kielsivät jäämästä aulaan. Haimme huonetta yöksi muista hotelleista, joista ei tietenkään mitään löytynyt.
      Kellon ollessa yli puolen yön palasimme ja huomasimme uuden matkailijaryhmän saapuneen ja odottavan huoneidensa vapautumista aulan sohvilla, johon myös menimme.
      Huonosti nukutun yön jälkeen saimme huoneen ylimmästä kerroksesta, tosin kadunpuolelta.
      Eli ei ollut maksettua merinäkymää, mutta ei myöskään torakoita.
      Mitään valittelua tai hyvitystä ei saatu hotellilta. Hotellin johtaja "ei ollut " paikalla koskaan kysyessämme.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8146
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2502
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2223
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      21
      1898
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1634
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1469
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1435
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1153
    Aihe