Lamauttava kuukautiskipu

tuntematontuntematon109

Minulla on todella, todella kovat menkka kivut. Alkaa jo pari päivää ennen itse menkkoja. Joskus tuntuu että kohtu olisi melkein kun ’tärähdys’ herkkä, eli jos juoksen tai yskin tulee todella pistävä kipu alavatsaan. Menkkani kestää noin 4 päivää maksimissaan eikä vuotokaan ole niin runsasta. Kipu kuitenkin kestää koko sen ajan eikä mikään lääke oikein auta. (Sekä ibuprofen ja paracetamol) Välillä jopa menkkojen välillä on todella omituista vuotoa. Mitä tämä voisi olla ja mitä pitäisi tehdä?!!?

5

491

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kipujako

      Käy gynellä juttelemassa? Oletko nuori? Itsellä oli nuorena kovat kivut menkkojen ajan ja ovulaation ajan myös ja silloin tuli runsaasti myös valkovuotoa ovulaation aikoihin. Sellaista vuotoako tarkoitat? Mulla nuorena alkoi kuukautis kivut pari päivää ennen kuukautisia ja kesti melkein koko kuukautisten ajan. Jomotti myös selkää ja mahaa, reisiäkin. Välillä vihloi kovasti, ei voinut liikkua. Silti, liikunta hieman helpotti kuukautiskipuja! Kivut on helpottaneet vuosien kuluessa.

    • dfgdgdsgdssg

      Käy lääkärissä. Jos olet vähävarainen, niin saa terveyskeskuksen kautta lähetteen gynen polille, niin ei tarvitse ihan yksityisen gynen hintoja maksaa.

      Endometrioosissa kai vuodonkin pitäisi olla runsaampaa, muuten epäilisin sitä. Joka tapauksessa ultraäänitutkimukset ym. antavat varmasti paljon tietoa.

    • Tuntematontäältaas

      Olen alle 20 v. Urheilu aiheuttaa entistä kovempia pistoja vatsaan (urheilen todella korkealla tasolla ja teen sitä päivittäin mutta kuitenkin menkkojen aikaan siis tulee aina taukoa).
      Vuodolla en tarkoita valkovuotoa vaan ihmeellisiä klönttejä, jotka ovat väriltään vaihtelevia ja haisee pahalle ja jopa veren vuotoa välillä. Tämän aikaan kun näitä tulee, tuntuu myös pistoja.

      On gyne aika loppu viikosta!

    • Jonzuu

      Kuulostaa endometrioosilta ja aina siinä ei vuoto ole runsasta. Itelleni oli tosi vaikee endometrioosi ja diagnoosia jouduin 16-vuotta odottamaan ja lukemattomia turhia käyntejä julkisilla ja yksityisillä lääkäreillä ja gynekologeilla. 8-viimeistä vuotta oli jo silkkaa kitumista ja kärsimystä, kivut oli lamauttavia ja krooniset. Mun elämä meni päin persettä ja lääkkeitä meni yli annostuksella, kun kivut oli pakko saada taöttumaan. 15.6 multa poistettiin sit kohtu ja molemmat munasarjat. Nyt on tappavat kivut pois ja elämä alkaa tuntua muultakin, kuin vaan kitumiselta ja kärsimiseltä. Noilla vehkeillä en olis edes enää lapsia saanu. Yks tytär on ja oon onnellinen siitä, mitä on, kun sekin meinas jäädä saamatta. Oon 32-vuotias ja kun mietin taaksepäin niin oon käyny vitullisen tien läpi ja niitten kipujen takia toivoin, että olisin kuollu. Taistele, sulla on oikeus saada hoitoa ja selvyys, mikä sulla on. Oo tiukkana, koska ei ole salaisuus, että naisten taudit on vähäteltyjä ja huonosti hoidettuja. Endossa diagnoosi viive on 6-9 vuotta. Mulla sen saaminen kesti 16-vuotta ja tuhoa mun elämästä paljon 😞. Oon katkera ja pettyny, miten muhun suhtauduttiin joka käynnillä ja siihen miten mua hoidettiin. Nyt on vaan leikkaus kivut ja ne on pientä verrattuna siihen tappavaan kipuun joka oli vielä ensin riehuessa. Mä selviän ja sain uuden mahdollisuuden alottaa kaiken alusta.
      Toivottavasti jo tiedät, mikä sulla oli.

    • muukalainen

      E-pillerit auttaa nuoria menkkojen aikasien särkyjen poistamisiin tai helppottamisiin.
      Tämä ei ole pilkkamista!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1883
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1446
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1394
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      9
      1356
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe