Uusiseelantilainen ruoka peittosi kotimaisen ...

... Keskusta -puolueen puoluekokouksen ruokatarjonnassa.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.252267

"Kansanedustaja Kärnä järkyttyi keskustan puoluekokouksen ruuasta – ulkomaista
riistakäristystä, eikä kasvissyöjille mitään.", kirjoittaa obejktiivinen
tiedonvälittäjä, mediamestari MaaseudunTulevaisuus -niminen MTK:n järjestölehti
nettisivuillaan.

Suomalaisen ruuan ylivoimainen laatu tuli taas kerran osoitetuksi
höpöpuheeksi. Ja voimallisesti tulikin!

34

1730

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • riistokepu

      tässäkään puolueen teot eivät vastaa puheita

    • TaatustiTuettua
    • Aijjjaaa

      Mikähän tuli höpöpuheeksi? Minusta se tuli osoitettua höpöpuheeksi että suomessa riista myydään riistana, eikä tarhattu saksanhirvi ole riistaa.

      ”Saksanhirvi on ainoa raaka-aine Suomessa, jota myydään kaupoissa ja ravintoloissa riistana. Oikeaa riistaa, kuten hirveä tai karhua myydään niiden oikeilla nimillä.

      Google-haku kertoo, että tälläkin viikolla saksanhirvestä tehtyä riistakäristystä on Suomen lounasravintoloissa tarjolla yllin kyllin. Naapurimaassa Ruotsissa saksanhirven väittäminen riistaksi on nostanut pienimuotoisen kohun ja Äkta vara -kuluttajajärjestö valitsi suomalaisen Polarican riistakäristyksen vuoden ruokahuijaukseksi.

      Maapallon toiselta puolelta Suomeen tuotua saksanhirveä on vaikea nimittää varsinaiseksi riistaksi, sillä eläin ei elä Uudessa-Seelannissa luonnonvaraisena vaan tarhattuna. Saksanhirvenlihan markkinoiminen riistana on Suomessa kuitenkin jo niin yleistä, että sillä nimellä ei voida enää myydä mitään muuta.”

      https://yle.fi/uutiset/3-10068303

      "On uskomatonta, että Suomen keskustan puoluekokouksessa tarjotaan maailman suurimmaksi ruokahuijaukseksi valittua tuotetta. 'Riistakäristys' valmistetaan Uudessa-Seelannissa kasvatetusta saksanhirvestä, eikä sillä ole mitään tekemistä riistan kanssa. Miten puolue voi hyväksyä tämän?" Kärnä hämmästelee lähettämässään tiedotteessa.”

    • riistaako

      ”Ruotsalaiset äänestivät Polarican saksanhirvikäristyksen vuoden ruokahuijaukseksi. Äänestyksen järjesti ruotsalainen Äkta vara -kuluttajajärjestö.

      Ensinnäkin valmistajan Polarica Wild Food -nimestä huolimatta tuotteen liha ei ole luonnonvaraisista eläimistä tai polaarisilta alueilta. Sen sijaan tuote tulee Uudessa-Seelannissa syntyneistä tarhatuista saksanhirvistä, kuten ainesosaluettelosta käy ilmi.”

      Lisäksi tuoteselosteesta huolimatta pakkauksessa viitataan villieläimiin ja ruotsalaiseen erämaahan. Pakkauksen kannessa näyttää olevan myös kuva Lapin luonnosta ja pakkauksen takana lukee isolla: "Ruokaa erämaasta".
      https://yle.fi/uutiset/3-10055652

      ”Suomalaisen ruuan ylivoimainen laatu tuli taas kerran osoitetuksi
      höpöpuheeksi. Ja voimallisesti tulikin!” Jopa_vain

      Miten? Eihän meillä edes kasvateta tarhattuna saksanhirveä saatikka myydä aitona lapin riistana.

      Kovin on epätoivoista tuo jopan todistelu. Jätti tahallaan kärnän kirjoituksestakin olennaisen pois.

    • Tyhjäpäät

      Taas tarvitaan rautalankaa pölhöpalstalasille.
      Maanviljelijä-puolueen puoluekokouksessa tarjotaan ulkolaista ruokaa.
      Voiko pahemmin häpäistä?

      • eikösaatestata

        Jopahan on kertonut ulkomaisen olevan hyvää?

        Taasko hame kääntyi?


      • Maanviljelijäkepulit
        eikösaatestata kirjoitti:

        Jopahan on kertonut ulkomaisen olevan hyvää?

        Taasko hame kääntyi?

        Miksi kotimainen ei kelvannut?


      • päivähysmenee

        Uusi-Seelantrihin antohon vaihros koe-erähän Suomehen possuustrahan vaihrohos,

        Miksrihin Uus-seelntrilaisellehen eir kelpahan uus-seelntrihin possuhu?


      • Lähituote_kalleinta

        Uudesta Seelannista asti tuotu liha on halvempaa kuin suomalainen vastaava. Kaikkein kalleinta ostettavaa on lähitilan siankyljys, joka maksaa enemmän kuin brasilialainen pihvifilee. Kummalliset ovat maataloustuotteiden hinnat ja joku selvästikin kusettaa.


      • maajussisalosta
        Lähituote_kalleinta kirjoitti:

        Uudesta Seelannista asti tuotu liha on halvempaa kuin suomalainen vastaava. Kaikkein kalleinta ostettavaa on lähitilan siankyljys, joka maksaa enemmän kuin brasilialainen pihvifilee. Kummalliset ovat maataloustuotteiden hinnat ja joku selvästikin kusettaa.

        Niimpä , mietippä sitä. Tyttäreni oli pari vuotta sitten Uuden seelannin eteläsaarella pikku sikalalla töissä (5000 emakkoa ulkotarhoissa)(kuulemma mailman suurin ulkosikala) Tuottaja joutui tyytymään vain runsaat kaksi kertaa korkeampaan tuottajahintaan kun tyttäreni nyt saa täällä suomessa itsenäisenä sianlihan tuottajana. Oli hän reissullaan myös maitotilalla lypsäjänä ja toki myös saksanhirvitilalla. Mahtaakohan meidän ruokaketjuissa olla pesiytynyt muutama demari liikaa kun tuo hinta possulla nousee matkalla tuottajalta tuonne kaupan tiskille tuolla lailla. Mitäpä muutakaan se voisi olla?


      • Lähituote_kalleinta

        Se porsas on kumma kyllä kalleinta sikatilan omassa myyntipisteessä. Siihen eivät vielä demarit ennätä väliin. Halvemmalla lähtee, kun maltat odottaa kauppaan asti.


    • Suurtalouskokkikin

      Eiköhän valinta liene enemmänkin kylpyläketjun ja Katinkullan keittiömestarin arvoista lähtöisin. Toki tilaaja olisi voinut antaa tiukemmat ehdot käytettävistä ruoka-aineista. Tiedän sen onnistuvan, koska olen ollut samassa paikassa koulutuksessa, jossa ehtona oli tiettyjen tuotteiden käyttäminen kurssin aikana, ja ne pöydistä myös löytyivät. Toisekseen, puoluekokouksessa kyseessä oli ainakin kaksipäiväinen tilaisuus, ja riistakäristys ei liene ollut ainoa ruoka, jota porukka söi, ja se on tosi iso porukka ollut lyhyessä aikaa syötettäväksi, joten pelkästään asioiden toiminnallisuuden vuoksi on jouduttu varmasti tekemään kompromisseja.

      • meijeriTeki

        lihapullia saksalaisista teuras jätteistä,

        ei maalaisliitossa tunneta mitään häpyä...


    • Erkki58

      ”Keskustan ko­kous­vie­raat voi­vat il­lal­lis­taa esi­mer­kik­si ma­joi­tus­pai­kois­saan tai pai­kal­li­sis­sa ra­vin­to­lois­sa. Lau­an­tai-il­lan tans­si­pai­kal­la Naa­pu­rin­vaa­ran Hu­vi­kes­kuk­ses­sa tar­joil­laan kai­nuu­lais­ta pal­vi­li­ha­keit­toa.
      Il­ta­ti­lai­suu­den lip­pu mak­saa etu­kä­teen 30 eu­roa si­säl­tä­en tans­si­li­pun ja kei­ton. Tans­si­pai­kan por­til­la lip­pu mak­saa 35 eu­roa.
      Kor­ho­sen mu­kaan rei­lun 3 000 ih­mi­sen ma­joit­ta­mi­nen Kai­nuu­seen on koh­ta­lai­sen help­poa. Osa yö­pyy Ka­jaa­nis­sa, Sot­ka­mon ja Vuo­ka­tin alu­eel­ta löy­tyy Ka­tin­kul­lan li­säk­si muun mu­as­sa ho­tel­li Vuo­kat­ti, Vuo­ka­tin­maan lo­ma­ky­lä, II­DA Vuo­kat­ti -lo­ma­huo­neis­tot, Break So­kos Ho­tel, Vuo­ka­tin ur­hei­luo­pis­to ja Vuo­ka­tin­ho­vi.”
      https://www.suomenmaa.fi/uutiset/parkkeeraaminen-ja-ruokailu-eivat-ehka-suju-kuten-keskustan-puoluekokousjarjestajat-suunnittelevat-mutta-siihenkin-on-varauduttu-6.3.381920.6aa2aa94b5

      Uskoisin että yllämainittujen eri majoitus ja ruokailupaikkojen muonituksesta vastavat henkilöt ovat suunnitelleet ruokalistat eikä keskustapuolueen edustajat ole niihin yksityiskohtaisesti puuttuneet. Ehkä hotellit ovat kertoneet että ruokalistalla on myös riistaruokaa mutta ei sen tarkemmin.
      Varmaan ensikerralla puolueen asioista vastaavat ottavat opikseen tämäkertaisesta möhläyksestään ja tutustuvat ruokatarjoiluun tarkemmin.

    • Turhaanpiipität

      Näkee ettet ole ollut vastuussa yleensäkään tapahtumajärjestelyistä.

      Riistakäristystä tarjottiin puoluekokousedustajille ruokalipukkeita vastaan... Eli kokousta järjestänyt taho oli ollut etukäteen mukana valitsemassa sopivan hintaista ateriavaihtoehtoa.

    • näinhänsemenee

      "Eli kokousta järjestänyt taho oli ollut etukäteen mukana valitsemassa sopivan hintaista ateriavaihtoehtoa ."

      Kirjoitin, "uskoisin että yllämainittujen eri majoitus ja ruokailupaikkojen muonituksesta vastaavat henkilöt ovat suunnitelleet ruokalistat eikä keskustapuolueen edustajat ole niihin yksityiskohtaisesti puuttuneet" vaan valitsivat ateriavaihtoehdoista sopivan.

      • konkretia

        oletko ihan kujalla?

        kuulut nähtävästi niihin joiden järkeilykyky päättyy kulloinkin näkyvillä oleviin ja vielä käsin kosketeltaviin asioihin.
        jos näin niin ainakin äänestät oikeaa puoluetta!

        luuletko tosiaan että ainuttakaan tuon kokoluokan kokousta järjestetään ilman että ruokatarjoamavaihtoehdot käydään läpi tilaajan valmisteluista vastaavien kanssa?
        luuletko ettei tässä yhteydessä ole kerrottu että tarjolla on riistakäristystä hankittavia ruokalipukkeita vastaan?

        puolueen kokousärjestelyjä valmistelevilla tahoilla ei vaan ole välähtänyt yhteys ulkomaiseen raaka-aineeseen eli ts. heitä ei ole erikseen ohjeistettu vaatimaan kotimaista.

        kotimaisuuden vaatimuksen kun luulisi olevan peruslähtökohta kun viljelijäpuolue kokoontuu.

        mutta kun ne puolueen puheet ja teot eivät muutoinkaan tuppaa osumaan yksiin.


      • EiOikeinSelviä

        Ehkä järjestelyistä vastaavalle ei tullut mieleen, että RIISTAkäristys ei ollutkaan kotimaista riistaa, vaan tarhattua saksanhirveä.


    • MIKÄVIKAON

      SUOMALAINEN RUOKA

      TJAA

      VALIO KÄYTTI KOHUUN ASTI SAKSALAISTA LIHAA
      MAIDONTUOTTAJILLE EI MAKSETA MAIDOSTA OIKEAA HINTAA...ELLEI TUOTE OLE PASKAA JA HINTA NÄIN OIKEA

      • toopee

        Mikä on oikea hinta?


      • OIKEAHINTATUOVOITTOA
        toopee kirjoitti:

        Mikä on oikea hinta?

        TYHMELIINI...TEETKÖ TYÖTÄ ENNEMMIN TAPPIOLLA KUIN VOITOLLA ????

        TYHMIN JÄI PITÄÄN TILAA...MUTTA TOIVOTTAVASTI VALIO LASKEE VIELÄ HINTAA NIIN JUSSEILTA SAA LÖYSÄT POIS HINNASTA


      • eijäänytmaata

        Promillen suku joi tilansa. Saksalainen tuottaa 24c/ l joten tukien täytyy olla kovat euroopassa, jota Suomi rahoittaa Miljardilla vuodessa.

        Millä muulla-alalla valtio tukee muun maan kilpailua?


      • KUNSAKSAKIN

        OTAN OSAA SUKUSU PUOLESTA
        TARKOITTANET ETTÄ SUOMESSAKIN VOIDAAN LASKEA HINTA 24 SENTTIIN LITRA EIKÖ NIIN


    • Kaksillarattailla

      Ei näemmä kelpaa suomalainen ruoka edes viljelijöiden edustajille.

      • LähdetäänPerusasioista

        Jos viljelijöitä on suomalaisista noin 3,5 % ja keskustalaisia suomen väestöstä noin 17%, vaikka kaikki viljelijät olisivat keskustalaisia (mitä eivät ole), viljelijöitä olisi keskustan jäsenistä noin 20%. Että rautakangasta vääntäen siinäkin tapauksessa vain joka viides kepulainen olisi viljelijä. Olikohan tämä nyt promillelle (joka sekin lukusuhteena lienee todella vaikea käsittää) liian vaikeasti ilmaistu asia?


      • peruspalikanasiat
        LähdetäänPerusasioista kirjoitti:

        Jos viljelijöitä on suomalaisista noin 3,5 % ja keskustalaisia suomen väestöstä noin 17%, vaikka kaikki viljelijät olisivat keskustalaisia (mitä eivät ole), viljelijöitä olisi keskustan jäsenistä noin 20%. Että rautakangasta vääntäen siinäkin tapauksessa vain joka viides kepulainen olisi viljelijä. Olikohan tämä nyt promillelle (joka sekin lukusuhteena lienee todella vaikea käsittää) liian vaikeasti ilmaistu asia?

        jokainen ymmärtää että pelkät 50000 tukisidonnaista eivät riitä koko äänestäjäkunnaksi vaikka
        juuri ne yksisilmäiset hc-kannattajat niiden joukosta löytyvätkin.

        mutta kysy itseltäsi pikkunäppärä, mokoma rautalankojasi vääntelevä wanna-be tilastotieteilijä, mikä puolueista on leimallisesti jo vuosikymmenia ajanut erityisesti viljelijöiden asioita ?


      • AgriCosaNostra
        peruspalikanasiat kirjoitti:

        jokainen ymmärtää että pelkät 50000 tukisidonnaista eivät riitä koko äänestäjäkunnaksi vaikka
        juuri ne yksisilmäiset hc-kannattajat niiden joukosta löytyvätkin.

        mutta kysy itseltäsi pikkunäppärä, mokoma rautalankojasi vääntelevä wanna-be tilastotieteilijä, mikä puolueista on leimallisesti jo vuosikymmenia ajanut erityisesti viljelijöiden asioita ?

        Puolueen todellinen päätäntätahon edustaja Mörkö-Marttila esitti tukipoliittisia näkemyksiään kepulikokousväelle.
        Perästä kuuluu kunhan kepu ensin muotoilee nämä ajatukset poliittisiksi tavoitteiksi.

        "Kyllähän S-ryhmän voisi pilkkoa, jos muu ei auta. Tarvittaessa on oltava valmis koviinkin toimenpiteisiin."

        Keskustan puoluekokouksessa järjestetyssä MTK:n biotalousseminaarissa puhunut Marttila toivoo myös, että keskustaväki kävisi avointa keskustelua ruuan arvonlisäveron nostamisesta.

        "Keskustan piirissä esiintyy perustellusti myös päinvastaista näkemystä, että ruuan alvia voisi laskea. Mutta rohkaisen keskustalaisia myös keskustelemaan nostomahdollisuudesta, sillä se hyödyttäisi maataloustuottajia."


    • halpaaulkomaista

      Puoluekokouksen aikana keskustalaiset pääsivät myös äänestämään itselleen läheisintä periaatetta.
      Tärkeimmille sijoille nousivat periaatteet maanpuolustuksesta, sivistyksestä (sic!) ja
      - suomalaisesta ruuasta -.

      Tämän äänestyksen jälkeen kokouksen osallistujat siirtyivät nauttimaan lounaaksi
      puolueen toimitsijoiden valitsemaa - ulkomaista - riistakäristystä.

      Jos tässä ei näe vakavaa ristiriitaa sanojen ja tekojen välillä niin on joko sokea, tyhmä tai huru-ukko!

      • MUTTAMIKSI

        EI VALIOLAISET NÄÄ... NIIDEN MUKAAN VALIOLLA PITÄS OLLA OIKEUS MYYDÄ MAITOA KAUPPAAN 25 SENTTIÄ LITRA


      • mekkoheiluu

        Palsta promillen linja tuntuu pitävän. Buahahaaa


    • PorskuttavaKepu

      Pietarsaarelainen lihayhtiö Snellman puolestaan on valloittanut omalla alallaan Uuden-Seelannin-markkinat. Se vie saarivaltioon vuosittain viidellä miljoonalla eurolla raakaa sianlihaa, muun muassa kylkenä ja ribseinä. Että näin, vaihtokauppaa.

    • juhjuu

      Juotiinko siellä mahdollisesti ulkomaista viiniä myös....?

      • huhhuu

        ja brittiolutta sekä ranskalaisia rypälejuomia

        kas kun vain vain parasta viljelijöiden edustajille


    • Vain-parasta

      ”Pyynikin käsityöläispanimon mieto tumma ale-olut on noussut voittoon kansainvälisessä World Beer Awards -kilpailussa. Ruby Jazz Ale voitti mietojen ale-oluiden kansainvälisen kategorian viime perjantaina.

      Kaikki maailman panimot kattavassa kilpailussa valitaan paras olut nelivaiheisella sokkotestillä kaikkiaan kahdeksassa kategoriassa.”
      https://www.marmai.fi/uutiset/suomi-olut-nousi-voittoon-maineikkaassa-kisassa-6585661

      ”Huikea suoritus! Suomalainen Arctic Blue Gin voitti tuplakultaa MM-kilpailuissa.”
      https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/201803222200830058_rh.shtml

      ”Suomalainen vodka valittiin maailman parhaimmaksi.”
      https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/suomalainen-vodka-valittiin-maailman-parhaimmaksi/2228324#gs.0NoRxDU

      ”Suomalainen viini sai tuplavoiton arvostetussa viinikisassa Ranskassa.”
      https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005145729.html

      ”Suomalaisen Altian tuottama Mestaritislaajan No 1 -vuosikertaviina on voittanut kaksi kultamitalia ja yhden hopeamitalin Global Vodka Masters 2016 -kilpailussa Lontoossa.”
      https://www.iltalehti.fi/viinikellari/2016100622422930_vk.shtml

      ”Kotimainen Ron de Jeremy XO -rommi ja Helsinki Dry Gin palkittiin kultamitalilla ja kategoriavoitolla World Drinks Awards -kilpailussa Lontoossa.”
      https://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/artikkeli/suomalaisviinojen-voittokulku-jatkuu-palkittiin-kansainvalisessa-kilpailussa/5817856#gs.23d0IxM

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      638
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe