Kaikki ei opi kaikkea

mie-mietin-mietin-mietin

faktaa on että kaikki eivät ole kielellisesti lahjakkaita. Sama pätee matematiikkaan jne eri oppiaiheisiin. Tosin monet eivät opi vaikka haluaisivat. Syynä oppimattomuuteen on myös se että ei halua oppia jotain, koska ei pidä siitä.

https://www.iltalehti.fi/uutiset/

Tom, 17, opiskeli kolme vuotta suomea, muttei osaa sitä lainkaan - IL tutustui ahvenanmaalaisten kieliopintojen arkeen

En ymmärrä miksi suomalaisten on pakko opiskella ruotsia. Itse opiskelin sitä omalla ajallani ihan vaan mielenkiinnosta. Ruotsissa pärjää tosi hyvin englannilla. Eivätkä ruotsalaiset vaadi suomalaisia opiskelemaan heidän kieltään, osaavathan he itse englantia. Palvelukielenä voi Suomessa tottakai olla ruotsinkieli. Jos jaku hakeutuu palvelualalle jossa ko kieltä tarvitaan on syytä varautua opiskelemaan sitä. Muualla voitaisiin satsata vaikkapa englanninkielen opiskeluun. Onhan niitä muitakin kieliä mitä kannattaa opiskella kuten kiinaa, venäjää, espanjaa jne. suurina kieliryhminä. Saamenkieli voisi olla varteen otettava pakollinen opiskelukieli koska saamenkielisiä on Suomessa enää todella pieni osa.

0

89

  Vastaukset

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Ei näin Lidl! Ei! Ei! Ei!

    Voi ei. Älkää lähtekö tähän leikkiin! Ei mitään sovelluskorttipeliä! // Lidl aikoo tuoda asiakkailleen etukortin – bonuksista ei vielä tietoa // http
    Maailman menoa
    183
    4428