auschwitziin

Villeätäynnä

Miten olette hankkineet liput auschwitziin?
Ja mistä?

13

626

Vastaukset

 • Keskitysleirin portilta.

 • Hienoa. Enpä olis heti arvannut =)

 • SS-toimistosta

 • Me otimme valmiin retken Krakovasta. Siihen kuului kuljetukset ja opastus A:ssa, Birkenaun puoli itse tutkien. Ei ollut edes kallis. Suosittelen.

 • ostimme viime kesänä Qubus hotellin vastaanoton takana oli toimisto mistä myytiin opastettu matka. Sisälsi oppaan sekä liput ja bussikuljetukset. Käytiin myös Birkenaumissa.

  • Korjaus: Birkenau.


 • Auschwitz-Birkenau leirit ovat ILMAISIA eikä sisäänpääsyyn tarvitse minkään sortin lippuja. Auschwitzissa sisään mennessä on mahdollisuus ostaa lippu elokuvanäytökseen, itse en mennyt ja jonon voi yksinkertaisesti ohittaa, kyseessä ei ole pakollinen tai välttämätön osa käyntiä.

  Parannuksena entiseen. leireiltä pääsee myös pois jos itse haluaa, elossakin. Sekään ei maksa mitään. Tämä erona 1940-luvun käytäntöön.

 • No. Itse sain ohjeet hotellistani. Varasin majoituspaikasta opastetun ryhmämatkan lontoonkieleisenä ensi Maanantaille. Jos ei ole lippua ryhmämatkalle, niin silloin mennään ennen klo kymmentä + klo 15.00 jälkeen, pääsy selviää tilanteen mukaan.
  Esim. kaikki opastukset loppuunmyyty ensi Syyskuussa viikonloppuisin. Virallisilta näkee selkeästi kuinka monta paikkaa jäljellä. Sivut:

  https://visit.auschwitz.org/captcha.html

  • Käynti matkatoimistossa ja kaikki hoituu.


 • Hei
  Linkki meni vähän vikaan, kun siihen tuli tuo robottitarkistus perään,

 • Ollaan ajateltu lähteä nyt talvilomalla, eli helmikuun lopuss Krakovaan, ja ottaa sieltä retki Auschwitziin, se on kuulemma talvella jopa vielä vaikuttavampi kuin kesällä. Onko muilla kokemuksia Krakovasta helmikuussa? Ja mihin muualle siellä kannattaa talvella mennä?

 • No. Kävin molemmissa A. ja B. viime Maanantaina. Paikan englanninkieliseen ryhmäopastukseen varasin virallisilta sivuilta visit.auschwitz.org. oppaana paikkakuntalainen rouva. Retki kesti kaiken kaikkiaan 3,5 tuntia, ilmaisella bussilla siirryttiin toiseen paikkaan. Varasin hotellista auton, maksoi 420 zlotia.
  Ehdoton vierailupaikka Krakovan matkalla Wieliskan suolakaivos. Kävin siellä 2001.
  Kolmas vierailupaikka, missä itse kävin on Oskar Schindlerin Emalitehdas. Koska hotellini Holiday inn oli keskustassa, kävelin sinne, paikka löytyy sillan yli ja vasemmalle.
  Ennen kuin menee Krakovaan, kannattaa vähintään pari viikkoa ennen varata paikat opastetuille retkille Auscwitziin ja Wieliskan Suolakaivokseen.
  Parhaimmat ruuat söin Starka-ravintolassa, pöytä kannattaa varata etukäteen. Itse olen Krakovassa nyt käynyt kolme kertaa. Auschwitzin kierrokselle kannattaa ottaa hyvät kengät.
  No yllä mainittuihin kohteisiin myydään retkipaketteja, mutta tykkäsin kun opas oli paikan päältä. Suolakaivokseen pääsee myös yleisellä bussilla, Emalitehtaaseen ratikalla, loppumatka kävellen. Krakovassa oli hirveästi turisteja. Auschwitzin kävijämäärä kuulemma voi nousta 2018 kolmeen miljoonaan, opastuksia monella eri kielellä. Suurimmat turistimäärät pyöri Keskusaukiolla, minä kiersin tällä kertaa kaukaa. Muutaman kerran paikkakuntalainen nuori mies opasti harhaan. ?

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Erika ja viisuvalinta

  Cicciolina todella reipas ja mukaansatempaava esitys. Toivottavasti Erika pääsee kisoihin mukaan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Maailman menoa
  131
  3966
 2. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

  Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
  Maailman menoa
  95
  3753
 3. Coronavirus-hysteria

  Mihinkähän mittakaavoihin tuo hysteria pääsee? Luuletteko, että kohta vaikkapa bussilastillinen tyhjenee jonkun yskäistyä seuraavassa etapissa? Entä m
  Maailman menoa
  87
  2334
 4. Seinäjoella jälleen kuolonkolari

  Kyllä eikö näitä teitä saada sellaiseen kuntoon, että ihmiset (jotka on pakotettu käymään töissä) voisivat taittaa taivaltaan ilman järjetöntä kuolema
  Seinäjoki
  30
  1061
 5. Tampereella tapetaan.

  Keski-ikäinen mies löytyi murhattuna Tampereella – verta vuotava tekijä karkuteillä, poliisi varoittaa vaarallisuudesta
  Tampere
  35
  500