Halvin tapa ostaa talo?

maakuokkajussi

Onko tietoa, mikä on halvin tapa ostaa omakotitalo:

1) Ostat tontin ja rakennat uuden talon
2) ostat käytetyn talon
3) Ostat purkukuntoisen talon ja rakennat uuden talon tilalle.

Korjatkaa jos olen väärässä mutta eikö kahdessa viimeisessä tapauksessa tontin pinta-ala kuulu jo kauppaan, eli jos löydät vaikka 10 000 eurolla lautaläjän hyvällä paikalla ja rakennat uuden talon tontille, etkö pääse halvimmalla? Kun taas talon rakentamalla uudelle tontille maksat tontin talon rakennuksen?

7

646

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jositseosaat

      Halvin on jos löydät talon hyvillä perustuksilla , remontoit sen. Uuden rakentaminen on nykyään niin byrokraattinen tapahtuma, että siinä palaa paljon rahaa, eikä tontille ole noussut vielä yhtään mitään. Suunnitelija, työnjohtaja, piirustuksia, erilaisia lupia, liittymiä, rakennusvalvontaa, tarkastuksia jne.

    • näilläspekseillä

      Vanha talo järkevään hintaan kohtuu paikalta on paras ostos,kunhan ei ole täydellisesti tuhoutunut vaan kohteen voi pienellä laitolla laittaa asuttavaksi.

      Kaikki liittymät siis pitää olla joita ei ole irti sanottu tai jätetty maksamatta,esim:vesi ja viemäri,sähkö,mahdollinen laajakaista tai kaapeli tv jne kiinteistöverot tai mahdollisesti tontin vuokraan koskevat asiat,kuten vuokra aika ei ole menossa umpeen tai saaa hyvän sopimuksen uudesta vuokra ajasta (tarpeeksi pitkän).

      • uusi_on_uusi

        Eihän tuossa suunnitelmassa ole kuin yksi vika - se järkevä hinta.

        Ihmisten ilmoilla saatetaan vanhasta talosta huutaa reilut 200 k€. Siihen sitten luulet tekeväsi muutamalla kymppitonnilla keittiön tai kylppärin uusiksi ehkä pientä maalausta tms siistimistä muualle, mutta paljastuukin vuotavaa kattoa, mätinyttä valesokkelia tms. ja rahaa palaakin 70-100 tonnia. Sekä pahimmillaan 7 vuotta aikaa (itse tehtynä, palkkatyön ohessa). Useampikin ex kollega tämän testannut rintsikoiden kanssa, mutta yhtälailla on kyllä rahaa palanut 60-luvun taloihinkin. Muutama ihmettelikin jälkikäteen, että samalla rahalla ja vaivalla olisi rakentanut uuden, jossa olisi käyttökulut (lue: lämmityskulut) paljon pienemmät.

        Ehkä saattaa myyjältä saada hinnanalennusta, mutta mikään satavarma juttu tämä ei ole - pahimmillaan pääsee maksamaan sen sata tonnia asianajajille.

        Syrjäseudulta voi toki ostaa talon 100 tonnilla, allekin, mutta kuka on niin hullu, että upottaa tällaisen remonttiin toisen mokoman? Taitaa jäädä tekemättä jo ihan siitäkin syystä, ettei pankista enää saa lainaa moiseen. Käytännössä tässä vaihtoehdossa tyydytään siihen, mitä käteen osui eli asutaan hiljalleen entistä pahempaan kuntoon lahoavassa mörskässä. Jota ei ehkä enää saa kenellekään myytyä, oli remontit tehtynä tai ei! Jolloin talo muuttuukin vankilaksi, josta ei pääse pois, kun ei mistään saa revittyä rahaa ihmisten ilmoille paluuseen.

        Osta purkukuntoinen? Mikä ettei, mutta hintaa tulee ja reilusti. Luultavasti myyjä leiponut hintaan talon (tunnearvoa), koska "talohan on ihan hyvä" tai "ainakin siinä voi asua uuden rakentamisen ajan" (???, jos tontilla tilaa vain yhdelle talolle) eli tällä ilmauksella yritetään vain venkoilla irti korvausvastuusta ja/kun talosta paljastuu PÄVI tehtyjä remontteja ja vaurioita.

        Eli maksat tontista ja talosta ja maksat sen jälkeen vanhan talon purkamisesta ja sen jälkeen uuden rakentamisesta.


    • tuppilautaako

      Kukaan ei erehdy myymään sinulle 10000 Eurolla hyvällä paikalla sijaitsevaa lautaläjää. Toki riippuu paljonkin siitä, mitä juuri sinä pidät hyvänä paikkana. Hyvä paikka voi tietysti olla sinusta myös jossain maaseudun hiljaisuudessa , ja upeita paikkojahan siellä onkin, mutta jos hyvällä paikalla tarkoitetaan jotain kasvavan taajaman tuntumassa, kauppojen ja muiden palvelujen läheisyydessä sijaitsevaa rakentamiselle soveliasta ja jopa hyvää tonttia, mennään hinnoissa 60- 70000 ja helposti ainakin eteläisessä suomessa yli 100000 Euron hintoihin. Asiaa ei paljon muuta tontilla oleva lautaläjä. Joissakin kunnissa se lautaläjä tosin saattaa helpottaa uuden rakennusluvan saantia paikalle, mutta purkamisestakin tulee kuluja.
      Tietämättä onko itselläsi osaamista, innostusta ja aikaa rakentaa tai remontoida tai mitä alueita ajattelet yms., niin yhtä ainoaa oikeaa vastausta kysymykseesi on vaikea antaa.

    • ajatus_pahoin_hautunut

      Eikös tontilla ole tontin hinta olemassa. Ei se mihinkää katoa.

      Ja kun olet noin perseaukinen, niin uuden rakentaminen on sinulle aivan lian kallis operaatio. Vain ne rakentaa, joilla persaus kestää. ;)

    • Yleensä2

      Noista vaihtoehdoista 1) voi olla halvin jos pystytte tekemään paljon itse, suunnittelusta ja kuvien piirtämisestä lähtien, ja mieluiten rakentamaan pitkästa tavarasta ja hankkimaan tavarat hyvillä alennuksilla sekä hyödyntämään lisäksi talkootyövoimaa. 2) on halvin, jos ette voi itse osallistua paljoa rakennustöihin. En osaa kuvitella tilannetta, jossa vaihtoehto 3) olisi halvin.

    • Loordi-OK

      Uusi on aina uusi. Oma hyvä tontti, n. 1000m2 riittää kunhan pihasuunnittelu on kunnossa ja jos neliöitä tarvitsee niin kaksikerroksinen ja jää pihaakin ja tilaa talon ympärille. Uuden rakennuttaminen vain maksaa ja paljon, koskapa nykyään on rakennuksen tekeminen valvottua ja tarkkaa ja määräykset sellaiset että siitä talosta tulee hyvä eikä mikään homepommi. Loordilla onkin melkein uusi 2005 valmistunut 220m2 talo (asuinala 171m2). Loordi laittoi juuri uuden siimaleikkurin, joka toimii polttomoottorilla, on meinaan tehoa, kaksitahtinen tehopeli ja kyllä leikkautuu hankalammistakin paikoista heinät. Bensaa meni vain 2,5 desilitraa kun koko pihan laittoi. Grilli on ja savustuspönttö, oma rauhallinen piha patioineen. Grillasin parasta naudanlihaa viikonloppuna. Samalla otettiin Loordin kavereiden kanssa alkoholia. Kimppasessioitakin joskus otettu kun alkoa on nautittu vaan ei nyt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      19
      1651
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1066
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe