Likainen Bali

Lost_paradise

Olin 12 vuotta sitten Indonesiassa ja nyt viime keväällä kävin Balilla vuosien tauon jälkeen. Täytyy sanoa että turismi on pilannut saaren totaalisesti, no tietenkin vertaan aikaisempaan. Sitä roskien määrää rannoilla ja meressä on vaikea edes kuvailla. Suuri suru tuli kun näin miten moni muukin traditio oli valjastettu turisteja varten ja kaiken takaa paljastuu rahastus. Onhan Indonesia maailma toiseksi saastuttavin maa Kiinan jälkeen mutta kiire olisi saada infraa ja jätehuoltoa nykyaikaistettua .

Nmim. Lost paradise

3

196

Vastaukset

  • Balille erehdyin menemään minäkin ja jäi ensimmäiseksi ja viimeiseksi käynniksi. Kyllä ovat paikalliset ihan itse syypäitä siihen roskan määrään kun ei minkäänlaista infraa ja jätehuoltoa. Se karmiva lemu ja lohduton roskan näky rannoilla jäivät pysyvästi mieleeni. Ei kannata uskoa kuvia, niiden perusteella Bali on paratiisisaari. Hintatasokin aika korkea ennakkotiedoista poiketen. Pisteenä i: n päälle sain aivan järkyn ruokamyrkytyksen ja osa lomasta vietettiin huonosti ilmastoidussa hotellihuoneessa. Suomi näytti supersiistiltä paratiisilta Balin käynnin jälkeen.

  • Likainen, haiseva ja järkyttävän äänekäs. Eläinten kohtelu järkytti. Ei luontoihmisen paikka. En muutenkaan enää vie rahaa maihin joissa luontoa ei suojella eikä ympäristöä ja eläimiä kunnioiteta.

  • Aasia jää minultakin niiden maiden osalta väliin jotka kohtelevat koiria ja kissoja ja yleensäkin eläimiä julmasti. Koiranlihaa myydään yli 80 ravintolassa Balilla. Eikä se että koiranlihasta tehdään ruokaa, vaan se miten nämä eläinparat joutuvat kärsinään ennen pataan joutumista. 😕

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.