Ikkunoiden kuntotutkimus

neitib

Kerrostalossa ( 2 asuinkerrosta) suoritettiin ikkunoiden kuntotutkimus. Ikkunoiden ulkopuitteista ei löydetty muuta vikaa kuin suurempien lasien (6kpl) alapuitteen kittauksien irtoaminen, jolloin kosteus on päässyt puitteiden väliin ja turvottanut karmia niin ettei ikkuna mene kunnolla kiinni ja ikkunoiden väliin menee vettä.
Helppo korjata kun ikkunat aukeavat sisäänpäin. Kuntotutkimuksen mukaan kittaukset pitäisi uusia pikaisesti . Isännöitsijä ilmoitti siirretään korjauksia vuodella. Hallituksen jäsenillä ei ole vikaa ikkunoissa. Kuka vastaa kosteus-ja vesivahingoista kun korjauksia siirretään vuodella?
Jos ikkunat korjataan itse, mitä lupia pitää hankkia?

20

576

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iiroviita

      Mikäli ikkunoista kirjallinen raportti, eikä ikkunoita korjata, isännöitsijä vastaa vahingoista. Hallitus taasen vastaa isännöitsijästä.

      • hallitus.päättää

        Hallitus vastaa vahingoista koska se päättää tehdäänkö vai ei. Isännöitsijä panee toimeen hallituksen päätökset. Tässä tapauksessa isännöitsijän on syytä ilmoittaa hallituksen pöytäkirjaan merkittäväksi että ikkunat pitäisi kunnostaa tänä vuonna.


    • neitib

      Juuri näin sen pitäisi mennä, mutta kun isännöitsijä ei ymmärrä ja hallituksen laseissa ei ole vikaa.
      Asukkaat korjaavat ikkunat itse. Pitääko saada lupa korjauksiin taloyhtiöltä kun on talon ulkopinta kyseessä? Voiko isännöitsijä kieltää korjaukset? Pitääkö maalauksille palkata valvoja?

    • siitä.vaan

      Vähintään 10 prosentin osakkeenomistajat voivat kutsua koolle ylimääräisen yhtiökokouksen käsittelemään haluamaansa asiaa. Asialistalle voi panna uuden hallituksen valitsemisen sekä tietysti tämä ikkuna-asia.

    • neitib

      Kiitos neuvoista. Niin tehdään.

      • siitä.vaan

        Esitys ylimääräisestä yhtiökokouksesta tehdään hallitukselle. Sen velvollisuus on kutsua kokous koolle kohtuullisessa ajassa.


    • Kittaaja

      Itse tekisin ilman mitään lupien kyselyä, jos kerran hallinnon kanta on tuo. Virallisestio ulkopuoli kuuluu taloyhtiölle.

      Kannattaa korjata kiireellä, jotta ikkunat kestää pitempään.

      Isännöitsijä tietysti mädättää niitä ikkunoita, jotta voi sitten tehdä ikkunarempan isännöintiliiton palveluverkoston yrityksen kanssa. "Tykkäämme lisätöistä ja niiden tuomista haasteista."

      • Jepajee123

        Isännöitsijä tietysti mädättää niitä ikkunoita, jotta voi sitten tehdä ikkunarempan isännöintiliiton palveluverkoston yrityksen kanssa. "Tykkäämme lisätöistä ja niiden tuomista haasteista."

        Mistä näitä idiootteja sikiää? "Isännöitsijä tietysti mädättää niitä ikkunoita" Toivottavasti et ole yhdenkään taloyhtiön hallituksen jäsen!


      • RT85
        Jepajee123 kirjoitti:

        Isännöitsijä tietysti mädättää niitä ikkunoita, jotta voi sitten tehdä ikkunarempan isännöintiliiton palveluverkoston yrityksen kanssa. "Tykkäämme lisätöistä ja niiden tuomista haasteista."

        Mistä näitä idiootteja sikiää? "Isännöitsijä tietysti mädättää niitä ikkunoita" Toivottavasti et ole yhdenkään taloyhtiön hallituksen jäsen!

        Meillä oli aikoinaan isännöitsijä, jolla oli aina ehdotuksena, että vaihdetaan uudet, hän voi kysyä tarjoukset. Häntä ei kiinnostanut raaputus ja maalaus. Rivitalon ikkunat ehostettiin lopulta talkoilla ulkopuolelta. Samoin aita. Aikaa on kulunut 10 vuotta. Nyt kohta voisi harkita uusia. Nykyinen isännöitsijä kuuntelee hallitusta, eikä ole liian aktiivinen. Mukavampi keskustella asiapohjalta.


    • neitib

      Keväällä jo tehtiin kuntotutkimus. Monien pyyntöjen jälkeen saatiin raportti viikko sitten ilmoitustaululle. Kuntotutkimuksessa vielä lukee, vanhojen ikkunoiden kunnostus maksaisi yli puolet uusien hinnasta ?
      Talossa tasakatto ja räystäät puuttuu, vesi valuu ikkunoita pitkin. Sateet loppuu onneksi lauantaina pääsee ikkunat taas kuivumaan.

    • siitä.vaan

      Jos ikkunoiden kunto on aloituksessa mainittu, niin kunnostus ei voi maksaa puolta uusien hinnasta. Yhtiön pitää ottaa tarjouksia ja niiden hintatason perusteella päättää mitä tehdään. Työtä ei ole pakko tehdä tänä vuonna, vuosi lisää ei ole iso juttu. Talousarviossa pitää tietysti olla mukana työn rahoitus.

    • Isa.isäntä

      Korjaus voi maksaa puolet uusista jos menee puusepän töiksi, mulla vastaava tilanne tullut eteen.

    • voevoevoe

      Tältä kesältä olette myöhässä ikkunoiden kunnostuksessa. Kunnostuksesta täytyy tehdä suunnitelma, jotta saatte tarjouksia, jotka ovat verrannollisia. Suunnitelmat tekee ammattitaitoinen joko insinööri, tai rakennusmestari. Nämä tietysti kaikki kilpailutetaan.

      Voitte myös oikaista ja teettää kunnostuksen ilman suunnitelmia ja silloin varmaan hallituksen puh.johtaja valvoo urakan ja on myös vastuussa sen onnistumisesta. Isännöitsjänä ainakin itse sanoutuisin irti koko projektista.

    • ukkokamu

      Meillä 2 ammattikoulun maalarilinjan oppilasta kunnostivat ikkunat. Kittaus irtoaa vain alapuitteesta, ne (12) kitattiin siis ulkoa. Kaikki ikkunat (32) maalattiin (vain alapuite). Pohjoispuolen ikkunat maali hyvässä kunnossa. Taloyhtiö hankki saksilavan ja tarvittavat vakuutukset. Hintaa tuli 1000 eur maaleineen. Ei aina tarvitse tarjouksia pyytää?

    • iivol

      Jos teetetään tuntitöinä jää isännöitsijältä palkkiot saamatta.

      • kerro

        Mitähän palkkioita isännöitsijä saa jos työ ei ole tuntityötä.


    • hekuli

      Kerron: Meillä tehtiin talon alaosan maalaus, siis katutaso. Isännöitsijä veloitti tarjouksista 100 eur, hallituksen kokous 80eur ja vielä yhtiökokous 150 eur. Maalauksen valvontapalkkio 500eur.
      Kuitit löytyi, kun toiminnantarkastaja ne vasiten pyysi.

      • kerro

        Näissä palkkioissa ei ole mitään eroa sen suhteen, tehdäänkö tuntityönä vai urakalla.
        Kuitit pitää olla kaikista maksuista ilman mitään vasiten pyytämisiä.


    • maalariviisikymmentä

      Ei kummonen maalaus ja kittaus ole, ei tarvita maalarimestaria. Tuntitöinä tulee halvemmaksi. Hölmö pyytää tarjouksia.

      • epäluuloinen

        Tuntitöinä teetettäessä pitää olla valvonta joka seuraa työssä käytettyjen tuntien määrää. Muuten voi maksaa 'maltaita'.
        Luottamus hyvä, kontrolli perempi (Lenin).


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1495
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1301
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1292
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1237
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      30
      1211
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1116
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1096
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1086
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1074
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe