Joutaako The Sims 4 roskiin

Roskaako

Ostin kerran itselleni The Sims 4 pelin. En kuitenkaan pitänyt siitä ja se jäi melko vähälle käytölle. Nyt kuitenkin yritin asentaa sen uudelle koneelle, mutta näytölle tuli näkyviin, että asennuskoodi on käytetty. Löysin netistä, että siihen ei ole mahdollista saada uutta koodia. Voinko siis vain nakata koko pelin roskiin vai onko vielä jotain tehtävissä? En muista mistä olen kyseisen pelin ostanut eikä kuittikaan ole varmaan enää tallella.

11

936

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • OutoSim

   Minulla ei ole oikeaa vastausta, mutta esitän muutaman vaihtoehdon:

   1) Nakkaa roskiin. Se on vaivattominta - ja ellet pitänyt pelistä aikaisemmin, et todennäköisesti pitäisi siitä nytkään. Ethän ole masokisti, joten miksi pelaisit peliä josta et pidä?

   2) Etsi kuitti tai koeta avata vanha pelitilisi. Jos onnistut jommassakummassa olet periaatteessa vahvoilla.

   3) Ota yhteyttä EA-tukeen (Suomenkielinen tuki lakkautettiin viime vuoden syksyllä, joten asiointi lienee yksinkertaisinta englanniksi) ja pyydä apua pelin käynnistämiseen. Jos tukihenkilö uskoo sinun joko ostaneen pelin tai sinusta olevan hänelle enemmän riesaa siinä tapauksessa ettei hän auta sinua, olet vahvoilla. Tuelle on keskimäärin miellyttävämpää olla avuksi kuin kieltäytyä tylysti yhä uudestaan ja uudestaan. Oletan - mutten tiedä - että joku tukihenkilöistä lopulta auttaa ELLEI heitä ole nimenomaisesti kielletty antamasta käyttöoikeuksia ilman kuittia tai muun uskottavan todisteen esittämistä.

  • Roskaako

   Roskiin nakkaaminen vain tuntuu ikävältä, koska olen ostanut pelin laillisesti ja maksanut siitä täyden hinnan. Toiseksi, en itse pelaisi peliä vaan tytärpuoleni.

   Kuitti voisi löytyä reilun 300:n kilometrin päästä vanhemmiltani, en ole kuitenkan varma siitä. Ja olen myös yrittänyt avata entisen pelitilini, mutta se ei ole tuottanut tulosta.

   Olen jo kerran ottanut yhteyttä EA-tukeen mutta siellä ei pystytty varmistamaan, että olen entisen tilini omistaja.

   Uskon sitäpaitsi, että Origin on itse poistanut tilini, koska en ole pelannut sen pelejä tarpeeksi pitkään aikaan.

  • jokulaiskaHilb
  • Roskiinko

   Origin tilille en ole päässyt päälle vuoteen niin piti luoda uusi.

   • jokulaiskaHilb

    Mikä estää pääsyn? Unohtunut sähköposti, kaapattu tili tms? Joka tapauksessa ei oikein oo mahdollisuutta muuhun kuin ottaa EA:n tukeen yhteyttä:/


  • OutoSim

   Origin on soma nimi myyntiohjelmalle, joka moninkertaistaa suuren yrityksen mahdollisuudet laillisesti petkuttaa pienen kuluttajan rahat itselleen.

   (Roskaako 21.6.2018 13:51): "Uskon sitäpaitsi, että Origin on itse poistanut tilini, koska en ole pelannut sen pelejä tarpeeksi pitkään aikaan."

   Käsittääkseni tuo on periaatteessa TÄYSIN mahdollista, mutta EULA-sopimuksen puitteissa toimittaessa menetelmä lienee hieman mutkikkaampi. Origin (tai sitä ylläpitävä henkilöstö) vaihdattaa asiakkaalle lainkaan ilmoittamatta asiakkaan tilin salasanan. Ellei asiakas (tai pelitilin käyttäjä tms.) reagoi, pelitili hukataan bittiavaruuteen vasta jonkin turvalliseksi määritellyn varoajan kuluttua.

   HUOM! Minulla ei ole eo. vainoharhaisen hypoteesin tueksi muita kuin aihetodisteita, enkä parempia viitsi edes hankkia. On synti epäillä pahaa Originista, mutta ei kuitenkaan virhe. Siksi seuraava vaihtoehto:

   4) Osta uudet pelit, mutta säilytä kaikki kuitit ja pelitilin salasanat joko fyysisessä tai sähköisessä muodossa (esim. laadukas muistitikku, muu erillinen muisti tms.) siltä varalta että Origin päättää uudelleen huijata. Se voi sen tehdä ja todennäköisesti niin tekeekin, mutta suuren yrityksen lopullista vääjäämätöntä voittoa voi kuluttaja hieman viivyttää varautumalla ja kikkailemalla. (Ellet menettänyt kuin peruspelin hinnan, pääsit vielä vähällä. Koko peli kaikkine lisukkeineen on karkeasti arvioiden vähintään kymmenen kertaa kalliimpi.)

  • Roskaako

   Koitin kirjautua tililleni oikealla tunnuksella ja salasanalla, mutta kai origin on sitten vaihtanut salasanani tai sitten poistanut koko tilin.

   • OutoSim

    Ainoa mitä osaan omasta kokemuksesta kertoa on, että olen toistaiseksi kahdesti ottanut yhteyttä EA-tukeen juuri salasanan oudon "vaihtumisen" takia - ja kummallakin kerralla onnistunut vaihdattamaan täsmälleen aiemmin käyttämäni salasanan takaisin - aloittamalla EA:n sivulta löytyvän pelitilin salasanan vaihtoprotokollan (jossa muistaakseni EI kysytä kuitteja).
    Tällä perusteella kuvittelen, että kannattaisi kenties vielä yrittää salasanan palauttamista.

    Olin kylläkin lähettänyt EA-tukeen muitakin sekä asiallisia että epäasiallisia viestejä sen jälkeen kun en ensimmäisellä kerralla tililleni päässyt. Viesteihin ei sieltä silloin vastattu (oli viikonloppu ja juhlapyhiä jne.), mutten osaa arvata vaikuttivatko ne jotenkin salasanan palauttamisen onnistumiseen, kun aikani harmiteltuani ja turhaan jotakin infoa odoteltuani kokeilin ihan piruuttani yksinkertaista salasanan vaihtoa.

    Toisella kerralla menin muistaakseni suoraan salasanan vaihtoon, vastasin siinä esiintyviin kohtiin - ja vot - saatoin varsin pian kirjautua tililleni (jälleen vanhalla salasanallani) ja aloittaa pelaamisen.
    Oliko minulla hyvää vai huonoa tuuria, sitä en tiedä. Luonnollisesti olin valmis lähettämään sähköisten kuittien kopioita, mutta minulta ei niitä kysytty. Originissa käsittääkseni tiedetiin tasan tarkkaan että minulla oli tili, siellä peli ja pari lisäriä. Miksi takuuvarmasti aivan oikein kirjoitettu salasanani tilapäisesti ei toiminut ja sen kirjoittaminen antoi vain viestin väärästä salasanasta, sitä en itse asiassa tiedä. Se, että minun piti ihmetellä ja kysellä salasanan takia olisi epäilemättä laskenut käsitystäni Originista, jos se olisi voinut vielä laskea. Näin ei kuitenkaan käynyt, koska Origin oli jo valmiiksi minun arvosteluasteikkoni alimmalla tasolla. :)


  • Roskaako

   Salasanan palautus tuskin toimii, koska minulla ei ole ollut kyseiselle tilille ilmoitettua sähköpostiosoitetta enää vuosiin käytössä.

   • OutoSim

    "Salasanan palautus tuskin toimii, koska minulla ei ole ollut kyseiselle tilille ilmoitettua sähköpostiosoitetta enää vuosiin käytössä."

    Asia selvä, ymmärrän kantasi.


  • Anonyymi

   Sun pitää kirjautua sun entiselle Origin tilille

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tämäkin vielä! Steppi suviseuroissa

   Nyt on maailmankirjat sekaisin, En ollut uskoa silmiäni. Selvänä teltassa lauloi muiden mukana.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   4796
  2. En minä alussa sua pitänyt kauniina

   Mutta nyt olet silmissäni maailman ihanin nainen. En edes käsitä, mitä tapahtui. Pikkuhiljaa muutuit silmissäni haluttavimmaksi naiseksi koko maailmas
   Tunteet
   215
   2917
  3. Voisitko mies kirjoittaa

   Jotain kivaa ja siten että tunnistaisin itseni varmasti? Ei ilkeilyjä..
   Ikävä
   62
   1395
  4. Homseksuaaliksi syntyminen - vuosisadan sumutus?

   Tieteellinen fakta on ettei homoseksuaaliksi voi syntyä vaan homoseksuaaliksi ruvetaan. Tätä kylmää ja itsestäänselvää tosiasiaa ei aivan viime vuosik
   Luterilaisuus
   333
   1324
  5. Kirjoitan sulle sydämestäni

   Syvin toiveeni on päästä kanssasi suhteeseen, saada tutustua sinuun ja että sinäkin tuntisit minut sellaisena kuin olen. Minulla on paljon rakkautta s
   Tunteet
   66
   1082
  6. Kiinteistökuningattarelle satelee nyt tuomioita oikein urakalla

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008926919.html TELEVISIOSTA kiinteistövälittäjänä tunnetuksi tullut Kaisa Liski sai yhden vuoden ja kahden kuukauden
   Kotimaiset julkkisjuorut
   17
   974
  7. Meillä on vain telepaattinen suhde

   Tai siis mulla suhun. Yksipuolinen se on, ja romanttinen kaikesta huolimatta. Mielikuvitus korvaa sen, mitä ei koskaan ollut.
   Ikävä
   76
   954
  8. Puolangan Porukka. Kuulkaas tämä.

   Hyvää iltaa hyvä Puolangan herrasväki. Kertokaa minulle mistä löydän Puolangalta vastusta niinsanotusti tanssimaan nurkan taakse! Olen saanut tarpeeks
   Puolanka
   46
   951
  9. Ei tiemme enää kohtaa

   Joten älä odota, että ilmestyisin elämääsi. Se, mitä on tapahtunut on mennyttä, eikä sitä enää saa takaisin. Voi olla, että et näe minua pitkään aikaa
   Ikävä
   74
   947
  Aihe