Varo taksipyörähuijaria!

RahatHuijattu

Kävin 6 vuotiaan tyttäreni kanssa Taksipyöräilemässä vanhasta kaupungista sadamarkettiin. Mieskuski kyseli onko Helsingissä tällaisia, enkä vastannut. Olisi kannattanut sanoa kyllä.
Mies oletti ilmeisesti että en ole sellaista nähmytkään, joten otti maksua 70 euroa pieneltä matkalta. 35 euroa hengeltä. Mietin, että miksi hän otti maksua kahdelta hengeltä, kun kyseessä oli aikaan- tai kilometriin painotettu maksu taksin seinällä.
Myöhemmin kotona asiaa tutkin, jolloinka miehen olisi pitänyt ottaa korkeintaan 20 euroa koko matkasta.

24

1020

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maamyyrä

      70 euroa?! Herrajesta...
      Kiitos tiedosta! Oli hyödyllistä tietää.

    • Eesti.tutuksi

      Hinta sovitaan lähtiessä. Tyhmyydestä sakotetaan.

    • huijaus-nimittäin

      Kuuluu virolaiseen kulttuuriin!

      • FaktaaNäkyviin

        Ennenkö astut taksiin pyydä hinnasto nähtävaksi, suulisia sopimuksia on turha tehdä, niillä ei ole mitään arvoa riitatilanteesssa.


    • NakkiPystyssä

      Minä sovin aina huorienkin kanssa hinnasta etukäteen.
      Käypäinen hinta on nyt 50 € kadulta hotelliin a/ 1 h.

    • ZeiAar

      Olisit vaatinut poliisit paikalle,Tätä törkeää kusetusta on jatkunut muutaman kesän.Ja kuva tai video huijarista,yleensä tulee kiire poistua.

      • Robot

        Opiskelijaparat vain yrittävät kovalla fyysisellä työllä ansaita pyöreitä päiviä tehden seuraavan kauden asuntola ym rahoja, he mm maksavat veronsa tunnollisesti kesätöistään. Ja luvan tuohon pyörätaksitoimintaan on myöntänyt tallinnan kaupunki, pyörät katsastetaankin kaupungin toimesta.
        Aloitus on vain yritys mustamaalata tallinnaa.


      • HraTallinna
        Robot kirjoitti:

        Opiskelijaparat vain yrittävät kovalla fyysisellä työllä ansaita pyöreitä päiviä tehden seuraavan kauden asuntola ym rahoja, he mm maksavat veronsa tunnollisesti kesätöistään. Ja luvan tuohon pyörätaksitoimintaan on myöntänyt tallinnan kaupunki, pyörät katsastetaankin kaupungin toimesta.
        Aloitus on vain yritys mustamaalata tallinnaa.

        Reps. Ei mulla muuta.


    • liisu54

      Muutaman kerran mennyt noilla kaupunkiin. Ei koskaan ongelmia, mukavia kansainvälisen tuntuisia nuoria.

    • Olemme pari kertaa ottaneet pyörätaksin ja sopineet hinnasta etukäteen. Kuskina ollut nuori virolainen ja kaikki mennyt hyvin. Kerran otimme venäläisen kuskin ja vaikka hinta oli sovittu niin alkoi vaatia meiltä perillä 3 kertaa suurempaa summaa. Kieltäydyimme maksamasta ja soitimme poliisin paikalle. Lopulta kuski joutui tyytymään alkuperäiseen summaan mutta oli sen verran ikävä episodi että emme enää pyörätaksiin mene. Valkoiset Taxo taksit ovat luotettavia ja edullisia. Ei koskaan mitään ongelmaa ollut.

    • bewis

      Turha leimata ketään roistoiksi. Apinoita on soluttautunut joka kulttuuriin. Ja sinulle parempanaolija voin kertoa, etten ikinä kysy hintoja etukäteen vaan valikoin palvelun.
      Huorille on väärin maksaa 50e tunnista.

    • MRXi

      Mekin sovittiin hinta satamasta Viruhotelliin. No perillä se olikin oer henkilö. Ihan mulkuksi oli nuori mies koulutettu. Ei enää toista kertaa pyörätaksiin millään hinnalla Tallinnassa.

      • NopeetJalat

        Otin kyydin satamasta viruhotelliin pyörätaksilla hotellin edessä katosin kuin tuhkatuuleen, onnistui juoksutaksi jälleen kerran.


      • MikähänMahdatOlla

        Kyl oli rumasti tehty. Kehtaa vielä tässä tunnustaa. Ellei nyt sitten tämäkin ole jotain provosoimista? Anyway. Kävele mieluummin, Äläkä vedätä ihmisiä!


    • VinkinAntaja

      Eipä kannata ottaa pyörätaksia vaan kunnon taksi, esim Tallink Takson takapenkillä pääsee perille edullisesti ja turvallisesti.

    • Rotvail

      Voi voi. Et sitten kysynyt, paljonko kyyti maksaa? No etpä tietystikään. Ihan oikea hinta oli sinulle, tyhmät kun joutuvat maksamaan enemmän kuin muut. Älä muuten missään tapauksessa ala ajella taksilla Suomessa nyt kun uusi laki astui voimaan. Saat nimittäin kirjoitella joka reissun jälkeen aina uuden kommentin.

    • Ryöstö

      Aivan sairasta huijausta! Minulle kävi samoin, kysyin suoraan kuskilta ennen matkaa paljonko maksaa? Hän ei vastannut. Sanoi hintojen olevan tuolla. Eli riksan sisällä oli lappu piilossa, josta nopeasti katsottuna sai kuvan että kaikki matkat ovat 25€. Päästiin perille Viru hotellille niin jätkä sanoi 80 euroa!! Muka hinta on per ihminen, lisäksi on joku 15 euron lähtötaksa, ja vielä minuuttiveloitus matkankestosta. Lukivat lapussa ihan alhaalla, epäselvästi, huonolla englannilla kirjoitettuna. Täyttä pa*kaa!! Eikä mitään kuittia annettu, hit*o ne mitään veroja maksaa!!! Eikä voi olla laillista puuhaa. Ei enää ikinä rahaa noille sioille, tuli kalliit siiderit tällä reissulla! Mietin mitä tekevät ne ihmiset joilla ei ole oikeasti rahaa millä maksaa? Poliisit? Uhkailua väkivallalla? Seuraavan kerran jos kuski uskaltaa kysyä tarvitaanko kyytiä sanon, en tule kyytiin vaikka maksaisit, häpeä, huijari!!

      • HuijausBisnes

        Lähetin aamulla linkin mitä pitää tehdä kun joutuu huijatuksi, tyhmä ylläpito poisti, MIKSI?


      • Riksa-

        Riksakuskien huijaus
        Turisteja houkutellaan satamissa riksakuskien kyytiin. Kyydin hintoja ei riksoissa ole esillä. Kuskit kertovat yleensä hinnan olevan 25 euroa satamasta hotellille tai vanhaankaupunkiin. Kyytiin mahtuu kaksi ihmistä kerrallaan.

        Kun kyytiläiset on saatu määränpäähän, alkaa kyydin mielenkiintoisin osuus eli maksaminen. Kyytiläiset ovat olleet siinä uskossa, että 5-15 minuutin matka maksaa sovitun 25 euroa, mutta kuskin mukaan hinta onkin 25 euroa per henkilö eli yhteensä 50 euroa.

        Jos asiakkaat alkavat riidellä hinnasta, kuski kaivaa piilossa olleen, virallisen näköisen, hinnastonsa. Hinnastossa, yllätys yllätys, lukee hinnan olevan 25 euroa per henkilö, vaihtoehtoisesti hinnastossa lukee sama 50-60 euroa yhden henkilön kohdalla. Kuittia ei matkasta saa ja kuskin henkilötietoja, myöhempiä valituksia varten, on turha kysyä.

        Moni kuski onkin uhkaillut hinnasta motkottavia turisteja, niin poliisilla kuin mafiallakin. Turistit yleensä kuitenkin maksavat pyydetyn summan, koska pelkäävät joutuvansa Virossa ongelmiin.


      • Häirekeskus

        Kun joudut Virossa huijatuksi niin kutsu heti poliisit paikalle puh.112.
        Turha on täälä palstoilla viristä että minua huijattiin, Virossa on hyvin toimiva Poltsei.


      • Pohjan.Poika

        Parenpipysyä Virosta poissa sielä taksit huijaa, ravintolat myrkyttää, ihmiset on sekudaryssiä, ei todella kiinnosta.


      • Ant_0
        Häirekeskus kirjoitti:

        Kun joudut Virossa huijatuksi niin kutsu heti poliisit paikalle puh.112.
        Turha on täälä palstoilla viristä että minua huijattiin, Virossa on hyvin toimiva Poltsei.

        Sinänsä ihan hyvä sisäinen kansalaisneuvo, mutta ajatellaanpa turistin näkökulmasta. Viron poliisi, hälytyksen saatuaan usein kopittaa kaikki tekijät (myös soittajan) , joten siinä meni päiväristeilyn aika putkassa.
        Jaa-a miettisin kyllä tuota soittamista vierailla mailla.


      • Juuksur

        Entisinä hyvinä aikoina miliisi järjesti putkan lisäksi tukan leikkuun samaan hintaan.


      • Rehti-Pekka

        Huijasin taksipyörähujaria, maksoin väärenetyillä dollareilla.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      57
      3729
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      167
      2327
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2039
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1924
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      402
      1350
    6. 79
      1221
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      136
      1118
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1040
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      1000
    Aihe