Persut ja Perhonjokilaakso 21.6.

Veteliläinen

https://www.kp24.fi/lehti/perhonjokilaakso/540465/lukijoiden-mielipide-vetelin-tuulivoimakaavat-jaihin

Ns. "fact checking" olisi ehkä paikallaan. Väärin, ilmeisesti omaksi ja puolueen hyödyksi tulkittuja tutkimustuloksia ja toisekseen mitään hälyyttäviä tutkimustuloksia ei tule jatkuvasti ulkomailta. Sama propaganda kiertää suusta toiseen, kynästä kynään, näppäimistöltä nettiin. Onneksi taustat ovat tutkittavissa, mutta moniko vaivautuu sitä tekemään vaan uskoo näitä väärän tiedon levittäjiä?

Perussuomalaiset perää toisen tutkimuskierroksen perään, mutta sen tuloksilla ei oikeasti ole mitään merkitystä, sillä ainoa tavoite on viivästyttää uusiutuvan energian rakentamista keinoilla millä hyvänsä ja omasta mielestäni keinot ovat jo jossain määrin kyseenalaisia. Tämä on kuultu jopa erään ps-henkilön suusta suoraan siellä "Esson baarissa". Joillekkin tosin ei riitä edes se tulos, että mitään terveysvaikutuksia ei ole olemassakaan, teki sen kuka tahansa.

Kannattaisi ehkä oikeasti miettiä mitä sillä saa aikaan että pelottelee ihmisiä terveysvaikutuksilla ja pyrkii sen avulla saamaan vastustusrintamaa aikaiseksi. Se on aika helppo saada näillä terveyshaittaväitteillä nimen listaan sellaiselta, joka ei asiasta edes mitään oikeasti ymmärrä, on vain huolissaan ja kun huoli koskee omaa terveyttä, on huoli tietenkin tavallista isompi. Huoli aiheuttaa unettomuutta ja stressiä, nämä taas kortisolitason nousua, verenpainetta, huonoa vointia. Mörköily infraäänillä toimii samalla tavalla, vaikka mitään konkreettista, fyysistä haittavaikutetta ei ole.

Toivon syvästi että nämä yllättäen asiantuntijaksi tulleet elämänkoululaiset eivät ala kiertämään Veteliä nimilistojen kanssa pelotellen vanhuksia terveysvaikutuksilla, jotta se nimi saadaan siihen lappuseen!

Korvin kuultavat häiriöäänet ovat asia erikseen eikä tämä kirjoitukseni sitä koske. Yhtälailla se naapurin musiikinsoitto, agregaatti, mersulla yhtenään rapaaminen tai viulunsoitto portailla keskellä yötä voi häiritä. Perhon tuulivoimalat ovat hiljaisia, eikä ne ole ketään oikeasti häirinneet. Monesti on katsomassa käyty.

Joku voi toki tarrautua siihen että no miksi sitten Suomessa on satoja tuulivoimaa evakkoon lähteneitä ihmisiä. No totuus on se että niitä ei ole satoja. Totuus on se että näiden ihmisten taustoista löytyy hometaloahdinkoja, psyykkisiä ongelmia, talousvaikeuksia mutta ne ovat asioista joita ei julkisuudessa voida ikävä kyllä käsitellä. On vain muutama sellainen henkilö, jotka ovat oikeasti kärsineet voimaloiden korvin kuultavasta suhinasta, eli ääni tulee yöllä taloon ja häiritsee unensaantia, mutta näissäkin tapauksissa kyse on yksilöistä. Jotain ei haittais pätkääkään, mutta jotain alkaa haittaamaan, varsinkin kun siihen liitetään olemattomiin asioihin liitetty terveysvaikutus.

5

192

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kourallinen_mielipiteitä

      Niin ja unohit sanua että talvella kovilla pakkasilla tuulee kovasti ja sähkönkäyttö vähäistä. Eikä niitä lisääntyviä myllyjä tartte vissiin koskaan purkaa seisköön siellä mäellä maisemaa kaunistamassa vaikka maailman tappiin. Niitä kun tarpeeksia ahkerasti vuosien mittaan rakennetaan niin aina kun päätäs johonkin suuntaan käännät on rupelit pyörimässä. Vähemmästäkin menee pää pyörälle. Kenenkäs rahoilla ne aikanaan korjauskelvottomat ilmaveivit sitten puretaan? Ulkomailta vähän kulkeutunut kokemuksia että ovat kalliita projekteja olleet. Artisti maksaa -vain muutaman prosentin tähden.

    • 21489d98h3rh32r

      Persuilla on kuulemma joku parveiluaika taas tän asian tiimoilta menossa. Voisivat tosiaan keskittyä konkreettisempiin asioihin mitä ois yllikyllin tarjolla, eikä olla jatkuvasti vaan yhteiskunnan kehityksen jarruna.

    • Taappani

      Verovaroin toimivaa toimintaa, nolla työntekijää.

    • propellihattu

      Aloituspostaaja voisi näyttää esimerkkiä ja panna propellin päähän ja kahtua virkistyiskö aivotoiminta?

    • OnKedollaKaunisKukkanen

      Kenen etu on että tuulivoimat vähenisi ja loppuisi kokonaan?
      On erittäin tärkeä saada kyseenalaistettua uusiintuva energiaa, tuuli/aurinko voimaloita kun Pyhäjoki ydinvoimala on hyvin kriittisen silmien alla.
      Rosatom, Venäjän valtiollinen yhtiön intressissä on saada ydinvoimaa valmiiksi, ja siten saattaa Suomea enemmän energia riippuvaiseksi Venäjänsuuntaan, joten informaatio tuulimyllyjen "haitallisuudesta" voidaan aloittaa puoluetoimiston kautta.
      Isänmaallinen Suomipaita päälle, ja horjumatta sinne, minne disinformaation miekka viittaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1486
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1243
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe