Sataneljäkymmentä

kieraurei

Iittalan Jalavanniemen leirintäalueella majailee siis n. 140 asuntovaunua ympäri vuoden kausipaikoilla ja paikka on käytännössä kokoajan loppuunmyyty. Iittalan paikalliset kaupat ja ravitsemusliikkeet kuten myöskin muu elinkeinoelämä hyötyy vaunuilijoista sievoisen summan joka vuosi ja rikastuttaa muutenkin kylän raittia. Tämä kaikki voisi olla todellisuutta myöskin Hämeenlinnan kantakaupungissa, mutta jostain ihmeen syystä näin ei haluttu.

Hämeenlinnan kaupunki ajoi pari vuotta sitten väkisin leirintäalueen yrittäjän kaupungista ja vuokrasi Katajiston rannan yrittäjälle, joka ensi töikseen sulki portit karavaanareilta sekä löi lapun luukulle Katajiston perinteikkäälle ravintolalle.

Nyt Hämeenlinna kärsii historiallisen ankarasta turistikadosta, koska päättäjämme ovat kyvyttömiä näkemään asioiden syy- ja seuraussuhteita, eikä varsinkaan erehdyksiä haluta myöntää. Kaiken kukkuraksi Katajiston alue vuokrattiin jo vuosia tappiolla toimineelle nappikaupan luokassa toimivalle yrittäjälle 10 vuoden vuokrasopimuksella, joten karavaanareilta alue lienee suljettu nyt lopullisesti.

Edellisen yrittäjän kanssa ei kaupunki suostunut tekemään kuin kolmen vuoden sopimuksen kerrallaan, joten minkäänlaisia investointeja yrittäjän ei kannattanut ruveta alueelle satsaamaan. Tarinan tekee vielä paljon käsittömämmäksi se, että kaupunki investoi alueeseen itse, heti uuden yrittäjän aloitettua alueella toimintansa, vaikka kaupunki ei Katajistosta nykyisin juurikaan mitään hyödy. Lisäksi kaupungin tekemä investointi on salattu veronmaksajilta, mutta kuukausia kestänyt päärakennuksen remontti ja molempien saunojen kunnostus ei varmasti toteutunut ihan muutamalla kymppi tonnilla. Persaukinen yrittäjä tuskin kykeni juurikaan kustannuksiin osallistumaan. Täydellisen käsittämätöntä kuitenkin on vielä sitten se, että silloinen kaupungin valtuuston- ja hallituksen johtaja hurrasivat kuorossa, leirintäalueen suljettua ovensa.

41

1470

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ohikuljinana

      Mikä siinä sitten oli syy, miksi se suljettiin.

    • tulonsiirto.lompsaan

      Tavastehus profiloituu lahkolaisystävällisenä.

    • Teidentukkojenparkki

      Kausipaikkalaiset ei niissä kulttuurikohteissa käy sen useammin kuin paikkakuntalaisetkaan.
      Toki käyttävät alueen palveluja siinä kuin muutkin.

    • 34bv0

      Nappikauppaa tuo telttailu. Kiinnostaa 60-luvulle jääneitä

      • bunnyhipsters

        Toista on lumikenkäkävely!!


    • wef3q546yuj

      No Hölmölä on hölmölä, eikä se siitä muuksi muutu

    • ef4565

      "Hhlrrs" :lle kysymys, oliko avauksessa joku asiavirhe, ja jos on niin osoitappa se. On aika hupaisaa kuinka samat hallinnon edustajat yrittävät kampittaa kaikki avaukset, jotka osoittavat asioiden olevan pielessä Hämeenlinnassa. Ja näitä todella piisaa Hämeenlinnassa tänä päivänä. Oikein mikään ei onnistu ja kaikki suuruudenhullut hankkeet kaatuvat säännön mukaan kaupungissa.

      • oikaisu

        ef4565, opettele ensin kirjoittamaan ennen kuin solvaat ketään, mm. "osoitapa" kirjoitetaan yhdellä p:llä.


    • Hjkjggjk

      Siis mikä vittu nyt on pielessä?

      • Lapsenidea

        Hämeenlinnalla ei ole telttailijoita. Se on pielessä.


    • ef3q4

      No jos "Hjkjggjk" ei ole asiota yhtään seurannut , niin voin sanoa että Hämeenlinnassa ei tätänykyä onnistu yhtään mikään. Leirintäalue ajettiin pois jostain kumman syystä ja homekoulut ovat arkea. Lukiot ovat tätänykyä Suomen surkeimpien listoilla ja homekouluille ei tehdä mitään. Väkiluku senkun alenee mutta asialle ei tehdä mitään. Paikallinen sosdem majoittaa järjestäytynyttä rikollisjengiä ja nauttii jopa vuokratuloista täysin rinnoin osallistuen samalla ryhmän toimintaan.

    • SuomenKriminaalinenPuolu

      Kaupunginvaltuustojen/hallitusten puheenjohtajat koko ajan syytettyjen penkillä miljoonahuijausoikeudenkäynneissä. Saman puolueen pikkunilkit selittelee kopiokoneitaan ja taulutelkkareitaan samoisssa saleissa.

      • PersPuolue

        Sotket asioita. Kari Ilkkala sai kovan SCC tuomion.


      • PersParasPuolue
        PersPuolue kirjoitti:

        Sotket asioita. Kari Ilkkala sai kovan SCC tuomion.

        ☝️😳 -Jänkäpää, hallinnon loinen selittää taas tossa omiaan, mokoma idiootti!
        P-askanpuhuja vailla vertaa, joutais kyllä jo lähteen tuonelaan !


      • Eivoiollaa

        Eikös tuomittu Ilkkala ole sama joka varotti SCC huijauksesta. Miten niin meni.


    • kerrohan.lisää

      Mikä sinulle annettiin perusteluksi, kun sopimusta ei enää jatkettu kanssasi?

    • 24884

      Avaaja raukka ei tiedä että Iittala on nyt Hämeenlinnaa.

      • harhaanjohdetut

        Sen kyllä huomaa.


    • ef4565

      Facebookissa moni kyselee leirintäalueen perään aulangolla, mutta eiootahan nyt on vain tarjolla. Suuri menetyshän tämä tietysti aulangolle on

      • Jkfeed

        Valtava menetys. Aulankoa ei ole ilman telttailijoita.


    • 24.6

      Kuka on se hengeltään köyhä paukapää, joka joka ainoaan asiaan vetään mukaan Ilkkalan. Olen sitä mieltä, että jos Ilkkala pystyy olemaan noin monessa mukana, siitä miehestä pitää ehdottomasti pitää kiinni. Näin on näreet.

      • Paukapää

        24.6. Miksi vedit Ilkkalan tähän mukaan?


    • tarkkuutta

      Siis kuka veti Ilkkalan mukaan . Kannataa lukea tekstit alusta alkaen ja tarkkaan, eikä heitellä palstalle tyhmiä kysymyksiä.

    • heemingway

      Onko aloittajalla vähän vaikee elämä? Sujuvasti se kyllä raapustaa näitä kirjotuksiaan, mut on kyllä aika ykstotinen tyyli.

    • erergrtgrt

      Ei liene kenenkään edun mukaista, että paikka kuihtuu lähes käyttämättä tänä päivänä. Kiertelin tänään alueella, joka on muuten parasta lomakautta, eikä paikalla näkynyt ristin sielua. Tiedän että kun Hämeenlinnassa ollaan ei asialle tapahdu mitään, eikä kukaan välitä tyhjästä leirintäalueesta tuon taivaallista.

    • Ddwe2

      Ei se meitä kantakaupungin yrittäjiä hyödytä,että Iittala kuuluu hallinnollisesti Hämeenlinnaan

    • ferge

      Maksa huutaa hoosiannaa. Karavaani.

    • kiukkunen

      Tosiasiahan on se, että kaupungin golfkärryjä perässään vetävät ns. päättäjät eivät ole tipan tippaa kiinnostuneita tavallisten ihmisten vapaa-ajan vietosta. Heille riittää viheriöt ja omat kuviot. Ne kun on kunnossa, muusta viis. Mutta surkeuden huippu on se, että Aulangon leirintäalueen annettiin rappeutua. Jäi killingit samatta ja matkailijat suuntaavat muualle. Että tällainen matkailukaupunki. Suurkiitos Raatihuoneelle. Suunitelkaa vaan toriparkkia aikanne kuluksi.

      • Omatesitykset

        Keksi trolli taas toriparkista jokin väite jota voit vaahtopää sitten vastustaa.


      • jumalanterve

        Matkamessutkin hävisivät toriparkille.


    • ilollapyöräillen

      Olis kiva nähdä vastaus: Mihin toriparkkia todellisuudessa tarvitaan. Ainoa hyötyjä joka tulee mieleen on torin lähiympäristön kiinteistöjen omistajat,joiden omistusten arvoa toriparkki nostaa jos keskustan uusi kaavoitus toteutetaan.
      Keskustan jäljellä oleville kauppiaille ja muillekin yrittäjille nykyiset paikat riittävät poliittikojen yrittäjien karkoituspäätösten jälkeen mainiosti, vaikka Sibeliuskadun "loistava" pyörätiekin toteutettaisiinkin. On todella pelko että kyllä nää " yrittäjäystävälliset" menestyjille kateelliset poliittisen vastuun kantajat voivat senkin toteuttaa. Poliittisen vastuun arvo on omasta pussista
      0 euroa ( NOLLA EUROA), JOTEN RASKASTA ON VASTUUTA KANTAA.

    • ilollapyöräillen

      Matkailusta vielä sen verran,että kyllä Aulangon matkailualueen alasajo typerillä vuokrasopimuksilla hakenee vertaistaan tässä valtakunnassa.
      Mutta onhan ohjelmatoimistolla ainakin ehkä valtakunnan parhaat toimitilat ja Heikkilän yrittäjää pidän todella rohkeana,jos paikan toimimaan nykyisillä ehdoilla nostan hattua.

      NYT OLIS MAINIO TILAISUUS TROLLOILLA,PERSUILLA JA VIHREILLÄ ANTAA JOKU ASIALLINEN VASTINE ILMAN JOTAIN VANKILAHÖPINÖITÄ.
      JÄÄDÄÄN MIELENKIINNOLLA ODOTTAMAAN (veikkaus on poliittisen vastuun vaikeneminen)

      • vnerwwsg

        Kun niin tietäväinen kuvittelet olevasi niin kerro mihin kehumasi ex-yrittäjä olisi ollut valmis sitoutumaan Aulangon suhteen eli paljonko oli omaa pääomaa valmis sijoittamaan.


      • sisäpiiristä

        Lähinnä oikea vastaus ei mitään.


    • Hjkjggjk

      Mulla kun on vähän sellainen tuntuma että aulangon "leirintäalueella" ei ole ollut minkäänlaista leirintäaluetoimintaa ainakaan viimeiseen 25 vuoteen. Korjatkaa toki jos olen väärässä.

    • ilollapyöräillen

      Mistä helkkarista löysit ex-yrittäjän,kun edellä kirjoitetaan nykyisistä yrittäjistä.
      Ei mikään ihme että pöljien vankilahokemat on pääaiheita ,kun sisälukutaito on tuota luokkaa.
      Kerro samalla paljonko kaupunki on nyt valmis sijoittamaan.
      Yrittäjät haluaa tarkoitukseen sopivia rakennelmia ammattilaisten tekeminä mahdollisimman edullisesti ja nopeasti - Kaupunki haluaa komeita pitkiä neuvotteluja "asiantuntijoiden" kanssa,joista lopputuloksina on useitakin esimerkkejä tässä kylässä. Lähes kalleinta mahdollista suunnittelua ja tekemistä ja loputtomia käsittelyistuntoja,kun edullisesti ei kuulemma voi saada hyvää. Kukahan tässä pelleilyssä mahtaa kärsiä taloudellisesti(menettää rahaa),villi veikkaus suuntautuu yrittäjiin.
      Tietysti on toimittu demokraattisesti ja kannetaan 0 euron poliittinen huima vastuu,mutta ihmetyttää miten ne ratkaisut ovat poikkeuksetta huomattavasti kalliimpia ja hankaloittavat yritystoimintaa.
      Mutta on saatu olla "asiantuntijoiden" kanssa yhteistyössä , ja tietysti sen pitää näkyä myös hinnoissa.
      Voi per.. sanoo aika moni jonka kanssa on tullu asioista puhuttua.

      • SelväpeliKele

        Kaupungin ei tule sijoittaa euroakaan sillä se on yrittäjän asia tai jos kaupunki sijoittaa vuokraa enemmän.


    • wdwr34

      "Mulla kun on vähän sellainen tuntuma että aulangon "leirintäalueella" ei ole ollut minkäänlaista leirintäaluetoimintaa ainakaan viimeiseen 25 vuoteen. Korjatkaa toki jos olen väärässä."

      Voin korjata heti tuon, että itse vaunuilin alueella edellisen yrittäjän aikana n. 3 vuotta sitten

      • tulonsiirto.lompsaan

        Hys hys nyut.


    • Puunhalaaja

      Tyhjä tori, leirintäalue, tapahtumapuisto, pesiskenttä,autokauppatontti, siinä rauhaa ja avaruutta hämeenlinnassa.

    • sartsa_r

      Isosuo myi aikanaan alueen irtaimen Lahtelaiselle liikemiehelle muistaakseni 300 tonnilla ja osti myöhemmin takaisin kaupungille 500 tonnilla, joten nettosihan joku siinä välissä aika kivasti

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe