Piitkä vuokrasuhde ja asunnon kunto...

HanttiHommissa

Kohta tulee kyseisessä asunnossa 19-vuotta täyteen.
Mitään oikeaa remonttia ei ole vuokranantajan toimesta tehty, uuni on uusittu ja jääkaappipakastin on korjattu 3 kertaa;)
Ollut neljä kissaa ja yksi koira (ei vuokrasopimuksessa kielletty), sinkkukämppä näyttää tosiaankin asutulta. (vaatinee pintaremontin ja keittokomeron kalustuksen uusimisen)

Mitään ei ole rikki-hajalla, mutta "vuosikymmenten" aikana esim. loisteputkien suojamuovit ovat rapistuneet käsiin...

Nyt mulla olisi aika muuttaa perintökämppään. Pitääkö vuokrakämpän näyttää samalta kuin 19-vuotta sitten ja missä määrin???

2

263

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hhtl

      Mulla on kaksi sijoitus asuntoa. Toisesta jää pääomaveron jälkeen 337e käteen ja toisesta 328e eli noiden keskiarvo on 332,5e.

      Jos nyt ihan leikkisästi laskee niin vuokranantaja on saanut sinulta 19v aikana 228kk vuokrat. Ja jos käyttää minun esimerkkiä eikä ota huomioon vuokrien nousua ja rahan arvon muutoksia on vuokranantaja saanut sinulta tuloa 228kk x 332,5e eli 75 810e.

      Menoja vuokranantajalla ei viestisi mukaan ole ollut kuin uusi uuni (300 - 500e) ja 3 kertaa jääkaappi pakastimen korjaus (no uuden saisi nykyään 300 - 400e, eli 3 uutta olisi maksanut 900 - 1200e). 19v vuoden aikana talonyhtiöön on varmaan varmaan tehty joitakin remontteja, mutta niihin on vaikea ottaa kantaa kun ei tiedä. Jos kyseessä yksiö (kun puhuit keitto komerosta) niin heitetään lonkalta 19v aikana 10 000e jos ei ole putkirempaa tehty.

      Näin leikkisästi nykyrahassa ja nykyisella vuokratasolla olet antanut vuokranantajalle rahaa 65 000e puhtaana käteen. Eli maksanut sen asunnon varmaan kertaalleen, tai ainakin lähes.

      Tää nyt oli tälläistä leikittelyä.... mutta suuntaa antaavaa.... mutta tulla lailla laskien minun vuokralainen maksaisi minun asunnon mulle n. 24 vuodessa takaisin.

      Tuollaisen yksiö tekee kokonaan uusiki n. 15...18 000e vaikka tekisin työn ammattialisella. Eli kaikki pinnat uusiksi, uusi keittiö ja kokonaan uusittu kylppäri.

      Joten eiköhän nuo 19v vauriot ole ihan normaalia kulumista. Hitto kun jostain löytäisi pitkä aikaisen vuokralaisen. Vuokralla ollut aina n. 20 - 35 vuotiata, ja keskimäärin 2v välein on saanut uutta asukasta per asunto olla hakemassa. Asunnot ovat kyllä hyvä kuntoisia ja rauhallisella sijainnilla ja vuokrakin kohtuullinen. Muuton syyt ovat yleensä olleet erot, opiskelupaikka kunnan muttaminen, työpaikan saanti toisesta kaupupungista tai oman asunnon ostaminen.

    • huoli_pois

      > Pitääkö vuokrakämpän näyttää samalta kuin 19-vuotta sitten ja missä määrin???

      No ei tietenkään. Korvausvatuusta voisi puhua silloin, jos pintaremonttia tarvittaisiin 2 vuoden asumisen jälkeen. Ajan mittaan pientä jälkeä tulee aina ja jos paikat halutaan aina pitää tip top, pitäisi rempata max 10 vuoden välein (lattian hionta/uusinta, seiniin ja kattoon maalia ja sitä rataa). Pitkillä ajanjaksoilla tulee eteen materiaalien vanheneminenkin (muutoinkin kuin valaisimien muovikupujen osalta ;-), etenkin kylppäreissä vesieritykset, joiden käyttöikä periaatteessa 20-30 vuotta (vaikka yleensä tästä venytellääkin huolella yli ja näkyyhän se vesivanhikojen määrissä).

      Moni iso vuokrasijoittajakin remppaa asuntonsa esim. 15 vuoden sykleillä, kun yleensä asukkaat vaihtuu tänä aikana moneen kertaan ja joka muutostakin pientä kulumaa tulee. Sinun vuokraisäntäsi on päässyt vähällä vaivalla ja kululla - toivottavasti tämä on huomioitu vuokrissakin.

      KPH yms menee varmaan jo ihan ikänsäkin puolesta remonttiin - siis tämä materiaalien vanheneminen, mutta varmaan alkaa olla aika tyylinkin suhteen tehdä päivitys 2010 -luvulle, jotta asunnosta taas saadaan muita kuin hinta edellä vuokralaisia kiinnostava.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4176
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2179
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1684
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1497
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1458
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1380
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1258
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1174
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      10
      1099
    10. 22
      1066
    Aihe