Rempatakko itse vai odotella kauppoja?

Maunuska

Taustatietoja: Kyseessä on rivitalon osake. Rakennettu 1988. Olen omistanut osakkeen n.10 vuotta ja vuokralla se on ollut viimeiset 7 vuotta. Päätin myydä osakkeen ja oli jo kaupat tulossa kunnes kosteusmittaus antoi kosteutta sisältävät lukemat.


Vesieristyksiähän ei osakkeessa ole. En itse tiennyt moisia puuttuvan, eikä taloyhtiön puolelta ole tullut aikaisemmin toimenpide ilmoitusta. Kosteustarkastaja on ilmoittanut remontin olevan aiheellinen. Muutama laatta on rikki, jonka tiedän kuuluvan itseni huolehtia.


Onko juurikin niin ettei taloyhtiöllä ole minkään näköistä vastaantuloa korvauksissa?
Kumpi olisi viisaampaa: myydä ensin niin että ostaja saa oman näköisen ja tulla hinnassa vastaan vai kävellä pankkiin pyytämään lisää lainaa ja tehdä remontti itse? Asunto on tällä hetkellä tyhjänä joten kulut juoksee.....


Epätoivoinen kauppias

5

144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ikä_ei_vaikuta

      Vesieristyksen puuttuminen on rakennusvirhe, isännöitsijään yhteys.
      Jos rakennusliike joka on rivarin rakentanut on toiminnassa, kuluu korjaus sille (kaikki asunnot).
      Rakennusvirheellä ei ole mitään aikarajaa, on turha vedota mihinkään 10v takuuseen.
      Todennäköisesti esittävät jotain vastaantuloa korjauskustannuksissa, lain mukaan rakentajalle on annettava mahdollisuus korjata virhe. Riitatapauksessa ulkopuolinen tavarantarkastaja tarkastaa havaitun virheen ja tekee oman esityksensä. Tavarantarkastajan saa taloyhtiö valita.
      Myynissä on tämä virhe ilmoitettava myyntiesitteessä, ei voi vedota, ettei tiennyt, koska se on havaittu. Vaikuttaa tietysti hintaan ja isännöitsijän on tämä tieto vietävä isännöitsijäntodistukseen myös muihin myytäviin asuntoihin, jos niissä ei ole korjauksia tehty.

      • siperia_opettaa

        Tyhmyys tai ainakin tietämättömyys on yleensä laiskuuden syytä. Tyhmyys kannattaisi pitää omana tietona eikä huudelella tuollalailla julki.

        Nimittäin vesieristystä ryhdyttiin vaatimaan muuallekin kuin pelkästään lattiaan vasta 90-luvun lopulla. Tätä ennen katsottiin laatoituksen alla riittävän pelkkä kosteussulku. Ei riitä.. Lisäksi -88 rakennetulla kylppärillä on 30 vuoden käyttötunnit täynnä myös lattian vesieristeen osalta.

        Mutta remontointi ei oikein kannata. Maksaa monta kymppitonnia eikä koko summaa saa pois myyntihinnan nousun myötä. Tietysti pakko voi olla, jos kertakaikkiaan ei muutoin kaupaksi mene.

        Taloyhtiön kuuluu osallistua kustannuksiin! Pinnat ovat asukkaan vastuulla, mutta vesieritykset ja mahd. kosteusvauriot menevät yhtiön piikkiien. Jos tässä kohteessa on laatat olleet alusta asti, vakioratkaisuna, niin kosteusvauriota tahi käyttöikänsä päässä olevia vesierityksiä korjattaessa koko hoito menee yhtiön piikkiin! Tietysti sitten tulee jotain hinnat alkaen laattaa ja paremmista pitää maksaa lisähintaa.

        Arvatenkin normi tapaus eli maallikkohallitus ja ehkä isännöitsijäkin. Kaikki eläkkeellä (tai ainakin melkein) ja useimmat asuneet talossa alusta alkaen. Periaatteena on, ettei mikään saisi maksaa, "ei tässä ennnenkään ole remontteja tarvinnut tehdä" eikä kenellekään makseta remontteja, vaan jokainen hoitakoon omansa (paitsi silloin, kun ongelma onkin hallituksen jäsenen asunnossa). Lumityöt talkoilla eli vuorolistan mukaa ja sitä rataa. Jäänyt siis pappaköörille hieman epäselväksi, a) mitä tarkoittaa osakeyhtiö ja b) vapaaehtoisuus/talkootyö. Eivät tykkää, kun heitä näissä asioissa ojennetaan, mutta se taas on heidän itse itselleen kehittämänsä ongelma. Tyhmyydestä sakotetaan ja siperia opettaa.


    • useitavaihtoehtoja

      Taloyhtiölle kuuluu rakenteet .jos kosteutta kuivatus yhtiön vastuulla mahdollisten rakenteiden uusiminen vesieristys kuuluu taloyhtiölle ,mikä on yhtiön perustaso? Laatta vai matto. Jos matto yhtiölle kuuluu matonkin uusiminen . yhtiölle kuuluu uusia samaan perustasoon. Jos parannetaan pintamateriaalien tasoa maksaa oaskas. Kalusteet samat vanhat/sama taso yhtiölle. Jos parannetaan kalusteinen laatua maksaa osakas. 10000-20000 e riipuen kuinka laaja ja kuka tekee/ tarvitaanko mahdillinen asbesti kartoitus/asdestipurku. Voisi kokeilla laskea hintaa vastaavasti sopimukseen tulisi tämä vastaan tulo kirjata /harvemmin pinnat mielyttävät uutta omistajaa. Tietty voit ilmoittaa yhtiölle huoneiston käyttö jatkuu normaalisti vuokrattuna/ omana. Yhteys isännöitsijään / hallitukseen mahdollisista toimenpiteistä/ yhtiön kanta korjauksiin.

    • kosteusulku

      Tuon ajan -88 vesieristys kosteussulku ja tai matto lattiassa ,seinässä kosteussulku tapettimatto tai laatta. Jos nämä on ei rakentaja mitenkään vastuussa. Ensiksi yhteys yhtiön päättäviin .

    • ABcDefGhi

      Aloittaja valinnut viisaasti vaihtoehto C:n eli kysellä Suomi24:ltä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1183
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1109
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe