Autolla Suomesta Kreikkaan

Jarmo42

Haaveena päästä kerran elämässä Kreikkaan ja Välimereen uimaan. Lennot ja hotellit maksaa kuitenkin sen verran paljon, ettei niihin ole varaa. Siksi ajattelin että voisi sinne ajella autolla minä ja 12v poikani. Edes kerran elämässä.

Autona meillä on 2004vm Toyota Hiace. Ajattelin että menisi laivalla yli Viroon, kun auton saa sinne aika edullisesti, eikä laivamatka maksa montaa kymppiä muutenkaan. Sitten siitä pikku hiljaa leirintäalueita tai pysäköintialueita etsien Latvian ja Liettuan läpi Puolaan. Puolasta edelleen Slovakiaan, siitä Unkari, Kroatia ja rantaviivaa pitkin Albanian läpi lopulta Kreikkaan. Kreikasta jos löytäisi siitä länsirannikolta jonkin leirintäalueen tms johon voisi asettua vaikka viikoksi. Toisaalta voisi autolla kierrellä Kreikkaa, ja vaihdella yöpymispaikkaa.

Mistään ihmiskeskittymistä en pidä, mieluummin luonnon rauhaa. Kalastusvehkeet, virvelit ja sellaiset ajattelimme ottaa mukaan. Luulisi että Kreikassa saa 12v poika kalastella ilman lupia? Retkikeitin toki varmuuden vuoksi mukaan, sekä säilykkeitä ja pussiruokaa ja näkkileipää. Toki paikallisilta huoltoasemilta varmaan löytää jotain suuhun pantavaa halvalla. Ravintolat ei ole meidän juttu, tykkäämme syödä omassa rauhassa, jossain luonnon helmassa. Vielä jos saisi virvelillä muutaman kalan, niin sehän olisi varsinaista plussaa.

Mutta varsin omavarainen matka siis suunnitelmissa. Hiaceen mahtuu kyllä säilykkeitä ja pussiruokaa, joten välttämättä ei tarvita ostoruokaa lainkaan. Niin ja vesikanistereita tietysti. Toki Kreikassa ilmeisesti pullovesi on halpaa, joten juomavettä ei välttämättä tarvisi ottaa kuin muutama kanisteri varalle. Ja peseytyminenkään ei luulisi olevan ongelma, pulahtaa vain mereen.

Haaveena tietysti löytää joku rantapusikko, jostain syrjästä missä ei muita ihmisiä, mihin voisi leiriytyä vaikka pariksi kolmeksikin päiväksi. Siinä sitten virvelöidä ja välillä uiskennella, sekä nukkua Hiacessa. Tietysti voisi ottaa vielä hiiligrillin mukaan, niin saisi paistettua kaloja, jos niitä saisi.

Näillä suunnitelmilla päästäisiin tekemään reissu lähes pelkillä bensarahoilla. Kun majoittuminen ja ruoka ei maksaisi käytännössä mitään. Toki voisi sitä jonain päivänä jossain huoltoasemalla käväistä syömässä lihapiirakka ja ranskalaiset, tai jotain tukevampaa. Hiaceenhan saa pakattua vaikka mitä mukaan, sehän on ihan omista ideoista kiinni. Miksei sinne voisi pienen matkatelkkarinkin ottaa mukaan. Kahvinkeitinhän mulla jo Hiacessa on valmiina, toimii tupakansytytin liittimellä. Ollaan Hiacella tehty monta useamman päivän reissua Lappiin sekä Ahvenanmaalle. Että siinä mielessä ollaan tottuneita Hiace-reissaajia.

Sitä vaan, että mitä muuta tuolla matkalla pitäisi ottaa huomioon? Passit tietysti tarttis hankkia. Ja ajokorttihan käy luultavasti EU:n sisällä joka paikassa?

Onkohan noilla rajoilla tulleja, kuitenkin EU maita kaikki? Arvaako sinne ottaa haulikon mukaan, siltä varalta että joutuu yöpyä jossain tienposkessa tai pusikossa? Lähinnä ei-toivottujen vieraiden hätistämiseksi.

9

471

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 7865

      EU-maita pitkin pääset autolla Kreikkaan ajamalla Romanian ja Bulgarian kautta. Joko aikaa menee valtavasti, tai päivämatkat ovat valtavia. Pelkillä bensarahoilla saatte esim. Norwegianilla lennot Ateenaan ja takaisin (alle 200€ per nuppi). Ruoka maksaa Kreikan kaupoissa reilusti alle puolet Suomen hinnoista, näkkileipää ei taida saada.

    • Puhdastavettä

      Just joo, viihdyttävää luettavaa.

    • Vielä_vinkki

      Kannattaa varata rahaa mukaan sen verran, että saatte lentoliput takaisin Suomeen, jos ikivanha autonne tekee stopin, ja korjaaminen maksaisi niin paljon, ettei se kannata tai ole nopeasti edes tehtävissä.

    • Kunupi

      Sellainen satu. Hehheh.

      Ruoka ei kyllä ole puolta halvempaa kaupoissa kuin Suomessa, tietyt tuotteet jopa kalliimpia.

    • PidäKiinniHaaveista

      Jos hermo pitää ja kiirettä ei ole,onnistuu kyllä. Turvallisuus pitää ottaa HUOMIOON ja se haulikko varmaankin vitsi. Trolli tai ei, lauttamatka saksaan ja siitä sitten läpi euroopan. Hauskaa ja rikastareissua vaan,tapahtumia riittää varmaankin. Irwinkin kävi;autolla kanarian saarille....

    • Eva2

      Kylläpä sain hyvät naurut tuota aloitusta lukiessa. Huumorimielessä tuo varmasti oli kirjoitettukin.

      • automatkanihmeet

        Olipa tai ei huumoria, niin mitä ihmeellistä/erityistä sinänsä tuossa on? Haulikkoa tosin en suosittele mukaan.


      • KöntsäJirde

        Tsoukki tai ei, ni huomattavasti edullisempaa tosiaan lentää Kreetalle ja vuokrata siellä auto.


    • Kerrantehty

      Ajakaa Tandemilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2052
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      165
      1582
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1537
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1348
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1270
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      275
      1115
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      131
      1027
    8. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1022
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1003
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      53
      847
    Aihe