Kolumbiaan asumaan muutamaksi kuukaudeksi.

Matkaanjouluksi

Moikka,
Olen pidemmän aikaa ajatellut muuttoa johonkin eteläisen Amerikan maahan ja Brasilian turvattomuus sai minut päätymään Kolumbiaan. Maassa ilmeisesti saa oleskella 3 kuukautta kerrallaan, mutta minkälaiset mahtaa olla mahdollisuudet työllistyä, asumisen ja elämisen maksamiseksi, omia säästöjä kun ei ole.
Ihan mikä vaan työ kiinnostaa kahviviljelmistä ja vaikka baariapulaisen / tarjoilijan
työstä alkaen, mutta tietenkin mielellään jossain ranta-alueen lähellä.

Kuinka paljon keskimäärin pitäisi laskea kuluiksi asumiseen ja siihen liittyviin
laskuihin. Pärjääkö asunnoissa ilman ilmastointia ja jos sellainen on, onko se kuinka kallista käyttää ?
Kuinka helppo on saada internet yhteys ja puhelin-liittymä vai kannattaako
pitää Suomalainen liittymä. Onko tietoa onko sen käyttö kallista euroopan ulkopuolella, etelä Amerikassa.

Onko otettava jotain erityisiä rokotuksia ja minkälaista on paikallinen terveydenhoito.
pitäisikö olla jokin kattava matkustusvakuutus ? onko maa muutoin turvallinen yksinään matkaan lähtevälle nuorelle nais-ihmiselle ?

16

1865

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Enpä itse usko, että sen kolmen kuukauden oleskelun aikana on luvallista tehdä töitä, mutta kysele tuollaiset suoraan Kolumbian Helsingin suurlähetystöstä. Ne ovat perustetut yleisöpalvelun vuoksi, eivätkä pröystäilyn.

      Työluvan voi skandinaavi saada helpostikin. Kysy ihmeessä.

      • Matkaanjouluksi

        Kiitos, aika vaikea tuo lähetystön sivu kun on kaikki Espanjan kielellä. Onko kenelläkään ihan kokemusta lähinnä kuluista, asuminen, sähkö, intenet ja mitä ruokaan ja ruokiin menee verrattuna Suomen hintoihin, esim ihan perusruoka.


      • Matkaanjouluksi

        Tarkoitin ruokaan ja juomiin (pullovesi ja edulliset mehut yms)


      • JouluHyvääAikaa
        Matkaanjouluksi kirjoitti:

        Tarkoitin ruokaan ja juomiin (pullovesi ja edulliset mehut yms)

        Voi tarjoilijan paikkoja on runsaasti ja kielen opit siinä työtä tehdessä. Suomalainen puhelinliittymä ok ja internet 3 euroa kuussa.
        Asunnot yleensä työsuhdeasuntoja, ilmastoituja tottakai.

        Ota paniikkihäiriörokotus Maija.


    • turvallisetvinkit

      No jos haluaa keskelle huumesotia, ryöstöjä, köyhyyttä, prostituutiota, huumeviljelyä, tappoja sun muuta mikä ettei. Mutta eikö kannattaisi harkita jotain vakaata maata jossa rikollisuus ei rehota joka kadun nurkassa? Euroopasta en pystyisi edes suositteleman enää Espanjaa, joka on vähän kuin pikku Etelä-Amerikka täynnä huumerikollisia ja keplottelua, mutta noilta nurkilta esim. Kuubaa pidetään melko turvallisena. Kuubassa toki huijataan turisteja, mutta netin mukaan aseelliset ryöstöt ovat harvinaisia toisin kuin etelä-Amerikassa ja muilla Karibian saarilla erittäin yleisiä ja kaikki eivät edes selviä hengissä. Jos ulkonäöltä erotut paikallisista olet myös etelä-Amerikassa ikuinen turisti eli rahakirstu joidenkin mielestä ja turistin näköinen vetää ympärilleen hetkessä epämääräistä sakkia. Myös esim. Havaijia pidetään melko turvallisena, ellei mene kraatteriin.

      • kallisreissu

        Niin, onhan siinä joku syy miksi Kolumbialaiset yrittävät päästä maasta pois. Huono työllisyystilanne, pienet palkat, yli puolet väestöstä asuu köyhyysrajan ullkopuolella. Jatkuvat ryöstelyt, murhat ym huumejengien touhut. Ehkä se Costa Rica, mutta kielitaidottoman on aika huono työllistyä, joten pitää olla sen verran matka kassaa että voi maksaa elämisen ja matkat ja vielä jää yllättäviin menoihin.


    • kielimaassa

      Kaikissa espanjalaisissa maissa täytyy osata espanjaa jos aikoo asumaan, ellei mene johonkin aurinkorannikolle. Myös Espanjassa on pakko keskustella ja osata espanjaa. Voit törmätä esim. asunnon vuokranantajaan joka ei puhu englantia joten espanjaa pakko osata, terv.keskuksissa ei aina pärjää englannilla, ei pankissa eikä missään. Mitä pienempi kaupunki sen vähemmän osaavat englantia ellei kyse täydestä turistikohteesta kuten Mallorca ja Barcelont. Ymmärrän itse hyvin espanjaa, mutta en silti aina ymmärrä kaikkia murteita joten kieli tulee osata hyvin ennen muuttoa. Englanti ei riitä.

      Esim. Costa Rican ja Panaman luvataan olevan turvallisempia kohteita kuin etelä-Amerikan kolumbiat sun muut. Niissä on myös lämmintä ja tropiikkia. Kohteet joissa käy amerikkalaisia turisteja niissä osataan paremmin englantia.

    • The_Real_J

      Miten olisi Uruguay ? Käsittääkseni se on vakaa ja kohtalaisen turvallinen valtio ?

    • matkailija2018

      Puerto Ricoa voin suositella jos haluat jonnekin missä ihmiset osaa englantia, on turvallista, oppii espanjaa, mutta kuitenkin eksoottinen Karibian saari upeilla rannoilla. Siellä voisi työllistyäkin paremmin jos ei palkkahommiin niin ainakin hurrikaaniapuun vapaaehtoiseksi.

      • Anonyymi

        Ite ois kiva reissata hondurasissa. Boliviassa. Uruguayssa. Brasiliassa. Ecuadorissa.


    • Älä ikinä matkusta Kolumbiaan.Täynnä varkaita korruptoitunut musta poliisi,joka kiristää rahaa turisteilta tekemällä yhteistyötä prostituoitujen kanssa.Paikallinen poliisikaksikko kiristi multa 700e rahaa uhkaamalla nostaa rikossyyte,vaikka olin pahoinpitelyn uhri.Tulin sieltä 1vk sitten.Hostelli varasti multa kaikki tavarat ja pankkiautomaatilla varastettiin rahat.Taxi kidnappasi kyytiin ja varasti onneksi tyhjän lompakon.Hotellit ala-arvoisia ilman uima-altaita ja pieniä koppeja huoneet.Rantaravintolat auki vain n.4h ja varsinaisia rantabaareja ei ole Cartagenassa yhtäkään.Rannoilla ei ole myöskään suihkuja.Ruoka kaupoista ostettuna kallista kopiota ja hirveen makusta ptä.Paikalliset ei yleensä osaa englantia,joten asiakaspalvelua ei käytännössä ole,jos et osaa espanjaa.

    • Brasiliassa myös käyneenä voisin todeta,että esim.Brasilian Rio de Janeiro on Kolumbian Cartagenaan verrattuna paratiisi.Huomaa,että,jos matkallasi tulee ongelmia,on kielitaidottoman erittäin vaikea saada minkäänlaista apua Kolumbiassa,koska siellä ei ole Suomen suurlähetystöä missään.Kolumbiassa on ainoastaan konsulipalvelu ollut Bogotassa aikaisemmin pari kertaa viikossa ajanvarauksella ja jotain 4h auki.Kun kävin Brasiliassa,niin sain tulkkausapua Suomen suurlähetystöstä.Virkailija tuli peräti henkilökohtaisesti pari eri kertaa hotelliini taxilla ja avusti valuutan saamisessa Forexiin Suomesta.Brasiliassa ei voi myöskään avata ilman ID,tä pankkitiliä missään,vaikka netissä jotkut väittää toisin.Älä mene koskaan vahingossa Rion slummialueelle mihinkään aikaan päivästä.

      • Anonyymi

        Jos turvallisesta puhutaan, rio sitä toki ei ainakaan ole.

        Ei yksin reissaavalle naiselle, eikä sen paremmin miehelle.

        Eikä paikallisille. Lisäksi olisi erittäin hyödyllistä osata
        brasilian portugalia edes vähän ja mielellään oikein paljon.

        Maa ei myöskään ole ns. edullinen , eikä rio halvin vaihtoehto
        maan sisällä. Voin aika varma olla, ettei tarjoilijan hommiin kielitaidottomana
        rioon lähteminen ole ollenkaan hyvä idea. Se on sitten eri asia jos on jotain vastaavaa
        jossain ei-niin-turvallisessa ulkomaan paikassa tehnyt ennenkin, että tietää
        vähän mitä se tulee olemaan.

        Veikkaan myös, että tarjoiljan palkka jonka äkkiä saa (korona-aikaan, saako ollenkaan) on brasiliassa varsin kehno. Ei sillä varmasti siellä
        herroiksi elä, hyvä kun hengissä pysyy suomalaisen mittapuun mukaan paremminkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos turvallisesta puhutaan, rio sitä toki ei ainakaan ole.

        Ei yksin reissaavalle naiselle, eikä sen paremmin miehelle.

        Eikä paikallisille. Lisäksi olisi erittäin hyödyllistä osata
        brasilian portugalia edes vähän ja mielellään oikein paljon.

        Maa ei myöskään ole ns. edullinen , eikä rio halvin vaihtoehto
        maan sisällä. Voin aika varma olla, ettei tarjoilijan hommiin kielitaidottomana
        rioon lähteminen ole ollenkaan hyvä idea. Se on sitten eri asia jos on jotain vastaavaa
        jossain ei-niin-turvallisessa ulkomaan paikassa tehnyt ennenkin, että tietää
        vähän mitä se tulee olemaan.

        Veikkaan myös, että tarjoiljan palkka jonka äkkiä saa (korona-aikaan, saako ollenkaan) on brasiliassa varsin kehno. Ei sillä varmasti siellä
        herroiksi elä, hyvä kun hengissä pysyy suomalaisen mittapuun mukaan paremminkin.

        Ja huomasin kyllä aloituksen olevan vuodelta 2018, mutta näitä samoja juttuja ihmiset miettii vuodesta toiseen.

        Mutta, jos tunteen palo on kolumbiaan tai brasiliaan, suomessa ei mikään ihmeemmin pitele niin sinne vaan! elämä on kuitenkin lyhyt ja se mitä ei nuorena tee, vanhana saattaa jäädä tekemättä.

        Näin päälle nelikymppisenä melko paljon maailmaa kiertäneenä (muun muassa e-amerikkaa) lähinnä mieleen tulee, että olisi pitänyt nuorena aloittaa reissaaminen aiemmin ja reissata enemmän.. Se vain kaduttaa.


    • Joo Kolumbiaan tai Brasiliaan-jos elämä on lyhyt,niin lyhenee helposti lisää matkustamalla näihin paskamaihin.Kyllä helpotti,kun kone lähti Kolumbian kentältä ja totesi,että on vielä hengissä...sitä oppi ihmeesti arvostamaan omaa henkiriepua,että on se sittenkin tärkeä...

      • Anonyymi

        Kolumbiassa missään on Suomen suurlähetystö. Ollut jo vuosia. Se on maan pääkaupungissa, kuten aina. Mutta provojahan tuo kirjoituksesi ovat.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2418
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      86
      1743
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe