Vähä kaikkea

Masentunut

Moi. Oon 12v. tyttö ja purkaudun nyt tänne mun asioista.
Eli siis, mul on ollu kaiken laisii ongelmii. Esim. mul on/oli jonkun asteinen syömishäiriö tai jotai sellasta. Se alko noin vuos sitte. Näen itteni läskinä ja aloin laihduttaa. Söin jonkun 100-700 kcal per päivä. No sit ratkesin ja oon siitä asti aina vaan yrittäny laihduttaa, ahminut, luovuttanut ja yrittänyt olla normaali. Ja sama kierre alkaa aina vaan uudestaan ja uudestaa. Nyt oon pitkään pystyny syödä suht normaalisti, mut kohta tulee kymmenen päivän leiri, ja pystyn halutessani skippaamaan ruuat (tiiän koska olin viime vuonna siellä).
Sit myös yritän olla hyvä oppilas yms. Silti en koskaa muista/jaksa lukea kokeisiin ja saan yleensä jotai 8. Sillo alkaa ahistaa ja vihaan itteeni ku en oo harjotellu yms. Sitten vielä se kun kaikki ovat perheessäni hyviä koulussa. Sama muissakin asioissa. Esim. harrastan soittimen (en kerro minkä) soittoa. Sitä pitäisi harjoitella paljon ja on yks soittotunti viikossa. Sit pari päivää ennen sitä tajuan etten oo taaskaan harjotellu.
Ja sit jos teen jotai väärin ja esim. isä neuvoo alan melkein itkeä. Sit pidätän itkua, odotan kunnes isä on neuvonu ja meen jonneki vollottaa. Aina kun mulla menee jotain pieleen tuntuu kuin maailma romahtais. Ja kun oon just koonnut taas sen, se romahtaa uudestan.
Sit oon myös viillelly mut oon melkein päässy eroon siitä. En mitenkää syviä haavoja viiltäny mut semmosia pintanaarmuja.
Myös kaveri piirissä on ollu ongelmia. En enää kuulu enää kunnolla joukkoon. Ei oo mitää kiusaamista ei erityistä syrjimistäkää mut esim. jos jollai on joku salaisuus nii saattaa kertoo kaikille paitsi mulle. Tai esim leirikoulun huoneet meni nii et muut meni yhteen ja mä ja yks toinen tyyppi (hänkin samasta kaveriporukasta) yhteen. No se joka tuli mun kaa kysy miks hän joutuu aina mun kaa (aik usein ollaan parit esim jos on jotain paritöitä). Yhes vaiheessa hän sanotaan vaikka Siiri sano et kertoo opettajalle ettei haluu mun kaa samaan huoneeseen. No ei sit menny. Mun ja Siirin välit on oudot ku välillä se on ihana kaveri ja välillä se lyttää mut maahan. Joskus se on vaa tullu potkii ilman syytä,. Siirilläkin on kai jotai ongelmii ainakin sen perheen kaa. Sit se kiukuttelee esim koulussa ku sil on paha olla. Mut meiän opettaja on nyt huolissaa siitä ja kysy silt haluuks se jutella kuraattorille. Siiri vaan tuli meijän muitten luo ja nauro sitä.
Siiriikin kyl vähän syrjitään meidän kaveri porukast. Suurimmaks osaks ku se kiukuttelee yms. Sit se on potkinu niit muitakin ja ne on heti menny kantelee. Siiri tuli tähän kouluun siis kakkosella. Kerran yks sano sille et ois parempi ettei se ois koskaan ees muuttanu tänne. En kyl tiiä miks mut mulle tuli kamala olo siit ja menin sen takii itkee vessaa. Siiri vaan nauro sille mut must tuntuu et sil oli paha olla. Onneks muut kohtelee Siirii nykyään jo paremmi.
Mut täs oli ny tämmönen pitkä vuodatus toivottavasti joku jaksaa lukea.

6

392

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Masentunut

      Nii ja sori kirjoitusvirheistä😓

    • Machofantastico

      Tsemppiä👍

    • Jepjepjee

      Monesti tyttöjä rupeaa huolettamaan oma painon kehitys juuri 12 vuotiaina, koska siinä iässä tullaan murrosikään joka on kaikinpuolin herkkää aikaa. Kannattaa muistaa että jos terkkari on sanonut sinun olevan normaalipainoinen, niin sinulla ei ole mitään syytä aloittaa laihduttamista tällöin. Oikeasti tuollainen 700kcal/päivä ruokavalio voi tehdä paljon hallaa sinulle kun olet kuitenkin iässä jossa kehitys ja kasvu on suurta. Yleisesti tytöt kantaa aivan liian paljon huolta siitä ovatko tarpeeksi laihoja/hoikkia/tms., sillä loppujen lopuksi ihmisen tekee kauniiksi se että osaa olla tyytyväinen omaan vartaloonsa.

      Kaverisuhteet osaa välistä olla vaikeita, eikä siihen oikein ulkopuolisena osaa sanoa mikä olisi oikea ratkaisu. Yleisesti kuitenkin on monesti paljon helpompaa olla kaikkien kaveri, kuin vaan yhden bestis. Vaikka tytöille se tuntuukin monesti vaikealta. Tälle "Siirille" kannattaisi kyllä tehdä selväksi se ettei sillä ole mitään oikeutta tulla potkiin sua tai ketään muutakaan.

      Mitä tulee noihin tunnevaihteluihin niin mä kyllä sanoisin että niihin kannattaa varmasti harkita avun hakemista. Puhua vanhemmille sun tunteista ja pyytää apua tai sitten rohkeasti mennä syksyllä kuraattorille. Viiltely on itsessään aika dramaattinen tapa osoittaa tarvitsevansa huomiota ja apua. Sitä tapaa ei kannata päästää kehittymään yhtään pitemmälle. Oikeesti, jos koet olosi surulliseksi niin hae ajoissa apua. Mun mielestä sulla kuitenkin kuulostaisi kaikki olevan pääpiirteittäin hyvin elämässä niin älä pilaa sitä viiltelemällä.

    • Kauha-Guru_

      Tollaset huorat sais tappaa omasta mielestä.

      • hölmö.mielipide

        Taidat olla sen Siirin potkijakaveri.


      • KukaSiirinPotkijaKaveri
        hölmö.mielipide kirjoitti:

        Taidat olla sen Siirin potkijakaveri.

        Kuka!?


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      256
      2432
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      73
      1836
    3. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      334
      1559
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      175
      1539
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1085
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      86
      978
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      805
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      177
      800
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      216
      773
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      730
    Aihe