Älkää nyt hoitaja sahatko omaa oksaanne

Liisaleenamöttönen

Uusi yksikkö avattu yksityiselle suurelle kansainväliselle firmalle ja uudet tuulet puhaltaa. Pitää tehdä voittoa vanhusten ympärivuorokautisella palveluasumisella. Hoitajia on aivan liikaa vaikka meitä on mitoituksessa vähemmän, kuin kunnallisella puolella, josta myös on vähennetty väkeä. Tiedämme tasan tarkkaan kuinka kiirettä meillä on aamu ja iltavuorossa ja jokainen haluaa tehdä työnsä hyvin jossa asukas ja hänen toiveensa otetaan huomioon. Nyt vaan on niin että on yksi sellainen tai kaksi sellaista hoitajaa jotka haluavat mielistellä johtajia ja sanovat, että vähemmällä hoitajamäärällä pärjätään, Tilapäisesti kyllä pärjätään mutta, jos joka päivä ja ilta tehdään työt juoksemalla niin hoitajat uupuvat ja asukkaat kärsivät, pikahoidosta jota saavat. Järki käteen nyt nuoret uudet hoitaja, teidän pitää jaksaa vielä pitkään hoitoalalla, teidän pitää oikeasti ajatella myös omaa jaksamistanne, miettiä miksi olette niin paljon sairauslomilla ja mistä ne teidän saikut oikeasti johtuvat, onko työ kenties sittenkin liian raskasta.

9

181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hevoisenmuna

      älä viiti ihan tosi?
      ai oikeen kiirettä töissä?
      hah...

      • hjuyhy

        pitäisko 13e tuntipalkalla kiire ollakaan? jotenkin sun pakkomielteestä paistaa läpi, että hoitoalan soveltuvuustesti ei mennyt ihan putkeen


      • KAMALAAKO

        "Hoitoalan soveltuvuustesti!" Sehän on nykyisin se ns. cooperintesti. Muu "soveltuvuus" on ihan turhaan panostamista.


      • hjuyhy
        KAMALAAKO kirjoitti:

        "Hoitoalan soveltuvuustesti!" Sehän on nykyisin se ns. cooperintesti. Muu "soveltuvuus" on ihan turhaan panostamista.

        jossain oltava iso ongelma, jos et edes testiin ole päässyt. syitä tähän on esimerkiksi pitkään jatkuneet vakavat mielenterveyden häiriöt tai rankka rikostausta.


      • Liisaleenamöttönen
        KAMALAAKO kirjoitti:

        "Hoitoalan soveltuvuustesti!" Sehän on nykyisin se ns. cooperintesti. Muu "soveltuvuus" on ihan turhaan panostamista.

        Hyvin oivallettu todellakin olisikin hyvä lisä soveltuvuuskokeessa se cooperintesti, vain hyväkuntoiset jaksavat jouoksemalla tehdä työt. Aikaa ei jää muuhun, kuin perushoitoon. Vanhat ja huonokuntoiset hoitaja jäävät aika pian saikulle, meillä näitä saikuttajoa on niin nuorissa kuin vanhemmissakin työntekijöissä, kunto pitää olla todella hyvä että tätä jaksaa. Ehkä tästä syystä näitä hoitoalan ihmisiä koulutetaan niin paljon, kun kukaan ei kauaa jaksa, uusia on helppo sitten ottaa, kun tulijoita on ns. väsähtäneiden tilalle. Mitä sitten tehdään tällä loppuun palaneella hoitajille. Uudelleen koulutetaan johonkin mutta mihin.


      • Liisaleenamöttönen
        hjuyhy kirjoitti:

        jossain oltava iso ongelma, jos et edes testiin ole päässyt. syitä tähän on esimerkiksi pitkään jatkuneet vakavat mielenterveyden häiriöt tai rankka rikostausta.

        "jossain oltava iso ongelma, jos et edes testiin ole päässyt. syitä tähän on esimerkiksi pitkään jatkuneet vakavat mielenterveyden häiriöt tai rankka rikostausta. "

        Miten oletat että en ole testeissä ollut. Kyllä silloin aikoinaan s-hoitajille oli testi ja koulutuskin vaativampi ja pidempi, kun nykyään ammattitaito on vuosien kokemuksen jälkeen vankka ja hyvällä pohjalla. Mielenterveysongelmiakaan ei ole ollut eikä sitä rikostaustaakaan ole. Teen nykyään osa-aikaista omasta vapaasta tahdosta en todellakaan halua polttaa itseni työssä loppuun. On aikaa työn ohella hoitaa kuntoa ja harrastaa, jotta jaksaa työssä hyvin. Kaikilla vaan ei taloudellistesti ole mahdollista tehdä osa-aikaista vaikka haluaisi.


    • PerseennuolijatVituttaa

      Siinäpä se toinen ongelma onkin, kun aina löytyy näitä perseennuolijoita, jotka pomon edessä lirkuttaa että kaikki on hyvin, vaikka kahvihuoneessa kuiskitaan ihan muuta. Se toinen ongelma taasen on se, että se toinen porukka taas ei uskalla sanoo ongelmista mitään, koska siitä koituu sanktioita työnantajan taholta.

      • Liisaleenamöttönen

        Nimen omaan ja ne sanktiot sitten näkyy seuraavassa työvuorolistassa, ilta-aamu-ilta -aamu vuoroina tai yhden päivän vapaina vuorojen välillä, kuusi päivää putkeen yksi vapaa ja viisi työtä yksi vapaa ja siinä välissä näitä ilta aamuvoroja ja välillä öitä niin hyvin jaksetaan. Saikkuja vaan on varmaan enemmän kun muualla, mutta siitä viis. miksi ei voisi mennä vaan aamu - ilta -yö järjestyksessä niin ehkä väki jaksaisi paremmin.
        Miksi se yhden hoitajan nuoleskelu painaa enemmän kuin 10- muun hoitajan, eli jos yksi sanoo että hoitajia on tarpeeksi ja muut kymmenen että hoitajia on liian vähän. Tämän yhden esimies nostaa esiin ja kertoo että yhden mielipide on se oikea ja tällä mennään. Tämä yksi hoitaa sitten ihmettelee miksi hänestä ei oikein pidetä, nuoleskelijoita on aina ja työyhteisössä heitä ei kaivata.


    • Pause

      Näinhän se on, mutta toiset tekee ja tekee ja toiset "tekevät" ja tekevät mielikuvituksissaan.
      Luppoaika jää tietylle porukalle, pitävät toistenkin puolesta pausseja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1355
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1086
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      78
      910
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      817
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      65
      747
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      701
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      61
      694
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      675
    Aihe