Waltarin Feliks Onnellinen

Vapautus

Lainaus Wikipediasta:
"Hänellä on pakkomielle, että hänen on kerran päivässä todistettava jollekulle sattumalta tapaamalleen ihmiselle: ”Syntisi ovat anteeksi annetut, jos vain tahdot.”"
"Kotonaan Feliks saa epileptisen kohtauksen, jonka aikana hän tuntee syövänsä tuhkaista leipää ja hiiltynyttä kalaa ja kuulee Herran puhuttelevan häntä. Feliks ymmärtää saaneensa armon ja hän pääsee eroon pakkomielteestään."

En löytänyt kyseistä kirjaa omasta lähikirjastostani...

Tietääkö joku, mitä Herra sanoi Feliksille? Kuinka hän vapautui pakkomielteestään?

Tapasin itse useita vuosia sitten Helsingissä käydessäni sellaisen henkilön, joka tuli kadulla kysymään haluanko tulla uskoon. Kun kerroin olevani kristitty, hän oli hyvin iloinen siitä, että kyseisenä päivänä tehtävä sujui niin helposti.

2

118

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Sivulta 205:
   "Samassa hän tiesi jo missä oli ja tunsi pyhän kauhun. Eikä hän uskaltanut kääntyä katsomaan, vaikka tunsi läheisyyden takanaan.
   Mutta äänen hän kuuli, ja sen äänen kuultuaan hän tiesi ettei koskaan voisi enää pelätä mitään koko elämänsä aikana. Ääni kutsui hänen selkänsä takaa ja sanoi:"Feliks, oletko syönyt. Käy syömään."
   Taakseen hän ei voinut katsoa, mutta kaikki hiljeni hänessä ja nöyränä, lapsenkaltaisena hän istahti maahan hiilloksen viereen, tunsi hiekan kättään vasten ja erotti siitä jokaisen hiekanjyvän todellisempana mitään hiekkaa mitä hän koskaan oli pitänyt kädessään. Kiitollisena hän taittoi palan leipää ja alkoi syödä. Leivässä oli tuhkan ja ohran maku. Tavoitellessaan kalaa hiillokselta hän poltti sormensa, mutta sai sen sitten käsiinsä ja söi muutaman palasen paistunutta nokista kalaa vetäen sormilla ruodot suustaan. Kala oli yrttien maustama.
   Hänen syödessään muuttui aamu yhä kuulaammin sinertäväksi hänen ympärillään. Hän katseli vuorten ääriviivoja ja sileää maata ympärillään ja tiesi ettei koskaan tulisi unohtamaan ainoatakaan maiseman piirteistä, vaan tuntisi heti paikan, jos kerran elämänsä aikana joutuisi sinne uudelleen.
   Eikä mikään ravinto ollut koskaan maistunut hänen suussaan paremmalta kuin tuo tuhkainen leipä ja puoleksi hiiltynyt kala. Syödessään hän tunsi koko ajan läheisyyden takanaan ja oli kuin vesi olisi läikehtinyt hänen sisässään. Syötyään hän pyyhki sormensa hiekkaan, kuuli etäisen käheän huudon kantautuvan vetten yli kalastajaveneestä ja alkoi vavista. Mutta taakseen hän ei voinut katsoa.
   Ääni sanoi:"Söitkö kylliksesi, Feliks. Ojenna siis kätesi tänne, sinä epäuskoinen."
   Silloin vasta hän purskahti katkeraan itkuun, peitti käsin kasvonsa ja nyyhkytti:"Ei, Herra, ei sitä, tunnen sinut muutenkin."
   Hän itki kauan kouristavin nyyhkäyksin, kaiken itkun hän itki koko elämänsä ajalta, kunnes ääni sanoi ankarasti kuin kapinoivalle lapselle:"Seuraa siis minua, Feliks."
   Ja hän lupasi sanomaton autuus ja ilo mielessään:"Herra, seuraan sinua."
   Mutta omaa voimaa hänessä ei riittänyt noustakseen ja kääntyäkseen, ei vaikka hän olisi miten ponnistanut. Oli kuin hänen jäsenensä olisivat halvaantuneet eikä hän kyennyt enää sormeaankaan liikauttamaan. Sen ymmärtäessään hän tunsi syvimmän masennuksen mielessään. Mutta silloin läheisyys hänen takanaan kävi hukuttavaksi, armeliaammaksi, vapauttavammaksi kuin mikään mitä hän koskaan oli kokenut, ja häneen tuli armahtava tieto ja ymmärrys ettei ollut kysymys hänen voimastaan, hänen tahdostaan, hänen pyrkimyksestään, hänen toivostaan, vaan kaikki minkä hän oli saava ja tekevä, se annettaisiin hänelle. Sitten pimeys ympäröi hänet, mutta se ei ollut enää maan ja kauhun pimeyttä vaan armon autuasta kuumaa pimeyttä.
   Tullessaan taas tajuihinsa Feliks ymmärsi istuvansa selkä ovea vasten omassa huoneessaan."

  • Vapautus

   Ihanaa että vastasit, kiitos paljon!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

   Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
   Ikävä
   144
   2537
  2. Nainen mitä tekisit

   Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
   Sinkut
   178
   1521
  3. Rita syyttää muita "virheistään"

   Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   1332
  4. Milloin ajattelit

   Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
   Ikävä
   108
   1269
  5. Ajatus aamuun

   Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
   Ikävä
   72
   1187
  6. Ihastuin sun kaksoisolentoon

   Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
   Ikävä
   169
   1102
  7. Niiiiin pihkassa

   Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
   Ikävä
   41
   1068
  8. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

   ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
   Ikävä
   96
   1065
  9. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

   Niin voitaisiin katsella uudestaan.
   Ikävä
   49
   1057
  10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

   Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
   Maailman menoa
   72
   971
  Aihe