Kokemuksia Riihimäen sossusta?

Tyrmistynyt

Onko muille käynyt vastaavaa?
En ole ikinä edes asioinut Riihimäen sosiaalikeskuksessa, mutta sain tietää tämän tahon tehneen minusta asiattoman edunvalvontailmoituksen Hämeen maistraattiin tänä kesänä. Asianajajat ovat perehtyneet asiaan ja todenneet ilmoituksen aiheettomaksi. Olen ollut yhteydessä myös mm. kaupunginjohtaja Sami Sulkkoon ja vaatinut anteeksipyyntöä, turhaan, kunnan vastaus on ollut hiljaisuus. Olen saanut KELA:sta toimeentulotukea, josta on leikattu, koska päätin lähteä TE-toimistosta jo yli 1,5 vuotta sitten pitkäaikaistyöttömyyden jälkeen, enkä ole palannut. Kunnan sossu on lähettänyt kutsuja itsenäisen selviytymisen suunnitelman tekoon saatuaan KELA:sta tietoja leikkauksista, mutta en ole mennyt, kun en ole halunnut luoda asiakassuhdetta kunnan sosiaalivirastoon. Mikään laki ei pakoita ketään TE-toimistoon tai kunnan sossuun. Mitään sairauksia minulla ei ole. En vain halua kummankaan toimiston kyykytettäväksi, kunta kaipaa varmasti ilmaistyövoimaa. Maineeni on tahrattu minulle tuntemattomattoman tahon (kunnan sosiaaliohjaaja Soile Mäkelän) taholta, hän on tehnyt em. ilmoituksen, sain siitä kopion. Hämeen maistraatti on jo kuukauden pyöritellyt papereita. Oikeusasiamieheen muutkin vain yhteyksiä, netissä on sähköinen kantelulomake. Mainitsen tässä virkamiesten nimet, koska virkamiehiä saa arvostella julkisesti.

43

4279

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eiihmisarvoaannettu

      Koeta päästä sen loukkaantumisen yli. Se ei oikeastaan ollut henkilökohtainen loukkaus, koska olit vain tapaus, et henkilö. Sos.toimi on ylityöllistetty, yrittävät vaan nopeasti päästä eroon heille esitetyistä pulmajutuista.

      Oli ihan törkeää sinua kuulematta mennä tekemään tuollainen juttu. Tosihan se on.

      Jouduin tahtomattani viime vuonna tekemisiin. Totesin kokemani jälkeen, että olen pahoillani kaikkien niiden puolesta, jotka joutuvat siellä asioimaan.

      • arvatkaakuka

        Nostakaa vaan ylös, etten rupea perustelemaan näkemystäni.


      • Falafel.keb

        Eipä ole vaikea arvata kuka on arvatkaakuka nimimerkin takana.


    • Dimitri_H

      Miulla on ihan toisenmoisii kokemuksia Riihimäen sossuta. Olen saanut toimentulon sieltä perheelleni pia kahekumenen vuoen ajan.

      Siitä hyä hiukka nikottelivat ku ravihevosen heinii puuaineen tukkee. Mut siitä on jo vuasii, nyttemmin kaik on hoitunnu. Tosin eläkettähä täs jo uotellaa.

      • Falafel.keb

        Siinä taas yritetään matkia vähemmistöä😂😂😂


      • Dimitri_H
        Falafel.keb kirjoitti:

        Siinä taas yritetään matkia vähemmistöä😂😂😂

        Hai sie, en mie mittee matki, ja myä ei olla mikkää vähemmistö . Meittii uon jo toistkymmenttuhatta, ei mikkää pie porukka. Ja lisää tuloo.


    • Aatuko
    • valistaja

      Hyvä, että joku uskaltaa antaa kasvot asialle.

    • Erkkieräs

      Ei muuta kun sosiaalitantalle kenkää perseelle ja työkokeiluun muutamaksi vuodeksi, ja jos ei työ maistu niin holhoukseen.

    • Ei-voi-olla-totta

      huhhuh vai tähän nyt on menty!!! törkeää ja ihmisarvioa loukkaavaa kohtelua !!! hävetkää !!

    • kiinnostaatietää

      tuliko kaupunginjohtajalta vastausta mitä mieltä hän on asiasta???

      • yxkoviakokenut

        Sain sen käsityksen, ettei tullut.

        Jos nyt pyytäisi anteeksi, ei muuta ehtisi tehdäkään


      • Vaikeaa

        Ei kovin järkevää julkaista suomi24 sivustolla vaikka on kuinka vakavasta asiasta kyse,etenkään virkamiehen nimeä.Joutuu vielä syytteeseen.
        Olisiko oikeusasiamies tai muu taho parempi?KELA: lla ikävä kyllä oikeus katkaista työmarkkinatuki,jos ei suostu työkokeiluun tms.Ns.ilmaista rahaa ei jaeta valtion toimesta.


    • unelmahommako

      kela hakee te- keskuksen sivuilla paljon käsittelijöitä suomeen ,, eli ei ole väkeä tarpeeksi ! koulutusta vaaditaan.. että pääsee töitä kokeilemaan kelaan :) palkka oli reilu 2200e

    • Riihiperzehuopa

      Minulta vedettiin ohi rahaa pari kuukautta ennenkuin tuet vaihtuivat kelaan niin että sain vain 100 euroa kuussa käyttörahaa. Asia selvisi ylimmän sosiaalijohtajan avulla- rahaa tosiaan oli vedetty oi mutta kukaan ei koskaan joutunut vastuuseen enkä saaanut korvauksia.

    • Tyrmistynyt
      • Minun tietääkseni edunvalvonta a ei ainakaan ennen saanut hakea henkilölle N muutakuin henkilö N itse tai henkilön N lähiomaiset. Onko tässä lakia taas muutettu?


    • Graznos

      Helpompaa vaan mennä TÖIHIN, eikä notkua kelan ja sossun luukulla ruinaamassa rahaa.

      • kokoomusko

        Sain aloituksesta aivan erilaisen mielipiteen. Kuka niillä luukuilla notkui? Eikös tässä ihmistä käsketty sinne tulemaan ja hän kieltäytyi kutsusta. Ei pitäisi kuulua näiden sossun virkailijoille mitään millä ihminen itsensä elättää.
        Uteliaisuus kun voittaa järjen äänen, niin yritetään sitten hakea holhoukseen, sillähän saataisi kiinnostavat asiat tietoon.


      • Graznos

        No minun mielestäni tuossa lukee aika selvästi notkuminen,teksti siis lainattu:Olen saanut KELA:sta toimeentulotukea, josta on leikattu, koska päätin lähteä TE-toimistosta jo yli 1,5 vuotta sitten pitkäaikaistyöttömyyden jälkeen, enkä ole palannut. Tosin eihän se te-toimisto ole nykyään kuin kulissi oikeille työttömille jotka istuu näyttöjen takana.


      • kokoomusko
        Graznos kirjoitti:

        No minun mielestäni tuossa lukee aika selvästi notkuminen,teksti siis lainattu:Olen saanut KELA:sta toimeentulotukea, josta on leikattu, koska päätin lähteä TE-toimistosta jo yli 1,5 vuotta sitten pitkäaikaistyöttömyyden jälkeen, enkä ole palannut. Tosin eihän se te-toimisto ole nykyään kuin kulissi oikeille työttömille jotka istuu näyttöjen takana.

        Kyllä jokainen avun saaja ottaa sen minkä sallii, mutta kun ihmisen sietokyky on loppu niin kai hänellä on oikeus poistua "näyttämöltä" ilman että holhottavaksi yritetään kaiken päätteeksi.

        Taisi tuolle virkailijalle käydä kylmät. Olen tyytyväinen että joku ihminen uskaltaa tuoda esille noita töppäyksiä, joita sattuu niille jotka luulee virkansa olevan kaiken kattava.


      • Falafel.keb

        No juu noinhan se on. Saihan sossu viime vuonna varoituksen eräästä huostaanotto tilanteestakin.. virkailijan nimeä en muista kuka toimi väärin, mutta voin kaivella kun kerkiän.


    • Ihmeeeeettelijä

      Virkailijan nimi on nyt tullut yleiseen tietoon sosiaalisessa mediassa myös Orjafirmat -sivuston kautta. Nyt olisi ryhdikäs teko virkailijalta edes vähän yrittää perustella tekemäänsä ratkaisua.

      • seköpitäisirikkoa

        Oletko kuullut sellaissta kuin vaitiolovelvollisuus.


    • ikäneito

      kylläpäs olette omiituisia höpöttäjiä! mulla ei oo mithään onkelmaa täällä ,ei te-eessä eikä kelassa!
      T. Tyyne

    • yhteiskunta_pilalla

      Aikoinaan oli aloittajan kaltaisia varten huoltolat ja piirinmielisairaalat.

      Nykyään yhteiskunta on hylännyt heikommat avohoitoon ja marxilainen klikkimedia vain revittelee sosiaalipornoa lähentelevillä human interest "journalismillaan".

      • hoidavainomatasiasi

        Mitä tiedät " minkäkaltainen " aloittaja on.

        Viestisi lähentelee kunnianloukkausta.


    • Tyrmistynyt

      On hyvin erikoista, että netin yhdelle keskustelupalstalle ilmestyi pian Seuran nettijutun julkaisun jälkeen kirjoitus, joka sisälsi tietoa minusta, minkä vain viranomainen voi tietää (kukaan kaveripiiristäni ei moista kirjoittaisi) ja päälle tuli täysin ala-arvoisia nimittelyjä. Olisi hyvä, jos Riihimäen sossusta löytyisi edes yksi hyvä työntekijä, joka paljastaisi mitä siellä todella tapahtuu ja mitä ihmisistä puhutaan. Riihimäkeläisiä kehoittaisin avaamaan suunsa julkisesti mahdollisista viranomaisten epäasiattomuuksista, ei se sohvajupina auta mitään.

    • Tyrmistynyt

      Erään anonyymin nettikirjoituksen mukaan asiattomat Riihimäen sossun hyökkäykset olisivat jatkuneet jo vuosia. Jokainen kuka moisesta on ollut tietoinen, eikä ole kertonut niistä julkisesti, on toiminut vastuuttomasti, aiheuttaen sen, että sama on jatkunut. Kärsineet yhteyttä lehdistöön (esim. Seura), poliisiin, AVi:iin. Valviraan ja eduskunnan oikeusasiamieheen.

    • Tyrmistynyt
      • hyvä.että.joku.kysyy

        KANNATTAA KLIKATA LINKKIÄ. Ensin selkeä blogijuttu ja sen perään 106 kommenttia.


      • valittakaaylemmäksi

        On hyvä,että asia on nostettu yleiselle tasolle. Täsä ei ole kye yhden ihmisen mokasta, vaan käytännöstä meillä ja muualla.


    • Tyrmistynyt

      Zoomataampa hieman vielä asiaa keskittyen nyt lehden ensimmäiseen juttuun tapauksesta. Seura-lehdessä haastateltiin myös Riihimäen sosiaalikeskuksen sosiaalityöntekijää Raija Leppälahtea, joka on laukonut perin kummallisuuksia. Netin keskustelupalstoilla on moitittu ilmoituksen tehnyttä sosiaaliohjaajaa, mikä onkin täysin asiallista, mutta haluan korostaa, että ainakin myös em. sosiaalityöntekijä oli tietoinen ilmoituksesta ja vaadin kuntaa peruuttamaan sen, eikä peruutusta koskaan tehty. Syypää ei ole vain ilmoituksen tehnyt sosiaaliohjaaja, vaan kyllä vastuutahoja on kunnalla useampi. En ole ikinä käynyt Riihimäen sosiaalikeskuksessa, eikä heillä ollut mitään muuta tietoa minusta kuin se, että KELA oli leikannut toimeentulotukeani ajoitain, koska olin lähtenyt vuosien jälkeen TE-toimistosta ja en halunnut palata sinne. Oli siis hyvin erikoista Leppälahdelta vedota (vaikkakin yleisellä taholla) terveyssyihin, kun sossu ei tiennyt mitään terveydestäni! Tämän suoranaisen sanasumutuksen johdosta minua alettiin haukkua netissä valehtelijaksi ja jotain salaavaksi, mikä loukkasi minua. Törkykirjoittelu laantui vasta, kun toinen Seuran juttu julkaistiin ja siinä professori ärjäisi: "Pässinpäistä! Harvoin näkee näin aiheetonta viranomaisen ilmoitusta." Lisäksi toisessa jutussa todettiin, että terveyssyitä ei edunvalvontailmoituksessa mainittu, ei niin, koska kunta ei tiennyt mitään terveydestäni, että joku kunnan sossussa voisi pitää suuren suunsa joskus kiinni. Olen lukenut joitakin kommentteja, joissa ollaan kirjoitettu, että jos ei suostu tanssimaan sossun pillin mukaan, niin on sossun ikivanha keino yrittää leimata hulluksi, tämän sain kokea, Leppälahti viittasi laajasti fyysisiin ja psyykkisiin syihin, eikä ollut koskaan tavannut minua. Mitenkä se on edes sosiaalitoimistolta pois, että saan KELA:sta etuutta, enkä ole halunnut tulla heidän asiakkaakseen. Suoraan sanottuna kyseessä oli puhdas sossun kyykytys/pelotteluyritys, joka meni pahasti metsään, en näet ole mikään normilammas, kuten yksi osuvasti kirjoitti, en lammas lainkaan. Eräällä keskustelupalstalla yksi sosiaalialan työntekijä eri kaupungista kirjoitti, että ei hänelle olisi tullut edes mieleenkään minkään ilmoituksen teko vastaavassa tilanteessa ja kirjoitti vielä, ettei ihmisiä saa pakoittaa ja "voi jestas!". Toivottavasti saadaan vielä esille sossun nettikirjoittelu, itse en ole kirjoittanut asiasta muualla kuin Suomi24:ssa.

      • pidäpuolesi

        Hyvä että annoit tarpeeksi tietoja.


        Varo, ettet joudu psykiatrien puolen kansa tekemisiin. Älä uotu enemään edes yhdelle vastaanotolle todistaaan, ettei ole päässä sellaista vikaa, että estäisi itenäisen selviytymisen.


      • kokenuttietää

        Ylläpito ei tykännyt viestistäni. Pani kirjoitusvirheitä täyteen. Siis uudestaan:

        Varo, ettet joudu psykiatrisen puolen kanssa tekemisiin. Älä suostu menemään edes yhdelle vastaanotolle todistamaan , ettei ole päässä sellaita vikaa, että estäisi itsenäisen selviytymisen.

        Sulkkoa ei kannata otkea tähän. Syyt tapahtuneeseen ovat häntä ylempänä ja alempana.


    • tollokka

      Tekisin ilmoituksen Aviin. Erityisen tuen tarpeessa olevien henkilöiden asioita ei hoideta. Silloin kun asia olisi kaikkein kiireellisin, niin ei reagoida. Vasta sen jälkeen kun on jo liian myöhäistä, niin katsotaan asioita ja todetaan, että ei voi enää auttaa, kun on jo esim. niin paljon velkaa. Mitäs jos ois auttanut sillon kun sitä oli vaan ihan vähän vielä?
      Kohtelu on kylmää ja halki poikki pinoon. Ei mitään empatiaa ihmistä kohtaan, joka siinä vaiheessa kun sossuun menee, on jo joutunut kokemaan PALJON vastoinkäymisiä.

      Erityistä tukea tarvitsevalla henkilöllä tarkoitetaan henkilöä, jolla on erityisiä vaikeuksia hakea ja saada tarvitsemiaan sosiaali- tai terveydenhuollon palveluja. Vaikeus voi aiheutua siitä, että henkilöllä on kognitiivinen tai psyykkinen vamma tai sairaus, vakava päihdeongelma tai hän tarvitsee useaa tukimuotoa samaan aikaan. Se, onko henkilö lain tarkoittamalla tavalla erityistä tukea tarvitseva henkilö, harkitaan ja ratkaistaan aina tapauskohtaisesti.

      • kokemustaon

        Suosittelen asioiden kirjoittamista paperille, ihan raportteja.


      • siiskirjoita

        On lähipiiristä kokemus:

        Nuorella miehellä phjana neurologinen puuutos. Kertyi muita pulmia, oli jo vähän heitteillä. Mummu, äiti. tädit yirittivät saada sairalahoitoon. Ei onnistunut.

        Annoin mummulle ohjeen KIRJOITA ja selitä tilanne. Kun lääkäri luki paperin, kaveri otettiin sisään samantien.


    • väsähtänytmummu

      Kun tässö sain huomautuksen taloyhtiön hallitukselta enkä voi "parantaa" käyttätymistäni eli muuttaa näissä parhaaksi viedä sossuun, taustatietoja, kokemuksesta viisastuneena.

      V.2017 pääsivät yllättäen jyräämään minut, kävivät sossussa valehtelemassa ja niinpä minut raahattiin pakkohoitoon.

      Huhtikuussa 2018 alkoivat samat kuviot. Vein heti sossuun ed.vuoden jyräämisestä kirjoittamani raportin V.2017 jouduin kahdesta apteekista hakemaan huumepikatestestejä., kun pääsivät sala huumaamaan. Vein nyt niihin apteekkeihin myös tuon raportin sekä raportin usean vuoden ajalta aiheesta: Huumaaminen, myrkyttäminen ja salaa lääkitseminen. -Lupuivat "jyräämisestä".

      Nyt olen vienyt infoluukulle kaksi kirjettä. Toisessa oli 2 raportita, Sen otti vastaan hyvin vihaisen näköinen nainen. Seuraavana päivänä vein kirjeen, jossa oli yksi raportti. Sen otti vastaan naurua huonosti pidättelevä mies. Lasiluukku pysyi kiinni kummallakin kerralla .Sieltä alta työnsin.

      Vein ne kirjeet ma ja ti. Nyt odotellen jotakin tietoa, ovatko menneet perille. Toivottavasti sisältö tallella.

      Olen seniori.Eivät he kai juuri mitään tehdä voi, mutta vein ne tiedot, etteivät lähtisi tämän taloyhtiön hullujen mukaan vainoamaan minua.

      Henkilökohtainen palvelu, jota aikanaan sain, oli käyttäytymisen osalta huonoa. Häädön ja haltuunoton estivät, mutta pakkohoitoon raahasivat Mutta ei heillä ollut mahdollisuutta tajuta, missä olivat mukana.

      Nimimerkille tollokka suosittelen asioiden kirjoittamista paperille. Suullisesti asioiden selittäminen virkailijalle on hankalaa.

      • Anonyymi

        YKSI HYVÄ KOKEMUS OLI V.2017. SOSIAALITYÖNTEKIJÄ SANOI, ETTÄ MINULLE ON AIHEUTETTU TAPATURMIA. Sen sentään tajusivat. Olivat ehkä kuulleet, kun kerroin niistä puhelimessa siskolleni. Puhelunihan kaapattiin ja pantiin yleisesti kuultaviksi.


    • Anonyymi

      Sama Soile jatkaa edelleen, nyt hyvinvointialueen sossuna. Kohtelu ala-arvoista ja päätökset vaikuttavat perustuvan puhtaisiin mielipiteisiin eikä faktoihin, kielteinen päätös vaikeassa tilanteessa ja vielä pienen kettuilun kanssa. Ei näköjään näe ”asiakasta” henkilönä vaan systeemin kuluttajana. Voin kuvitella minkälaiset kuukausitulot proviisipalkkioineen tällaisella päätösten jyrääjällä on.. Sydämetömät ne nukkuu yönsä hyvin. Suorastaan kuulen räkäisen ilkikurisen naurun päätöstä lukiessa.

      • Anonyymi

        Oletko varma, että olet mieleltäsi terve?


      • Anonyymi

        edellistä kommenttia ei ole kirjoittanut riksunvainottu


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe