Kysymiksiä undulaateista

Helpmeplease

Hankin n. 2 kk sitten 2 undu poikaa kasvattajalta (toinen oli sillon 1v ja toinen 9vk ikänen). Sillon perääntyivät jos laitto käden häkkiin ja lähtivät kauemmas jos käsi oli niitten mielestä liian lähellä niitä. Onko siis teijän mielestä hyvää kehitystä se että ne antaa käden tulla lähelle niitä (mut ei kuintenkaan anna käden koskee itteensä) ja syö ruokaa jos tarjoo kädestä? Ja toinen kysymys on se että miten saisin ne useemmin lentämään vapaana, koska pidän joka päivä melkeen koko päivän häkinovea auki, mut ne ei tuu ulos vaikka ne tietää, et se ovi on auki. Vaan tosi harvoin ne saattaa tulla ulos ja tälleen. Eli mitä mun pitäis tehä, antaa olla vaan vai jtn muuta? Ja vielä viimenen kysymys, aijon hankkia jossain vaiheessa lisää lintuja (oon miettiny ruusukaijaa ja naamiokaijaa) niin voiko pitää undujen kanssa samassa häkissä jonka mitat on pit. 75cm kork. 90cm ja lev. 45cm? Vai kannattaako ostaa 2 undua lisää niitten tän hetkisten seuraks samaan häkkiin ja ostaa toinen häkki toisen lajin linnuille? Kiitti jo valmiiks niille ketkä vastaa :)

2

474

  Vastaukset

  • Hei,
   Suosittelen lukemaan "papukaija lemmikiksi" -oppaan ajatuksella ja läpikotaisin. Undulaatti on pieni papukaija, joten opit varmasti opasta lukemalla paljon. Löydät oppaan täältä: http://www.papukaija.fi/papukaija-lemmikiksi/
   Häkistä ulos menoon liittyen: onhan huoneessa oksia/naruja ja helppoja paikkoja joille linnut voivat halutessaan laskeutua? Onhan häkin ovella orsi johon on helppo mennä? Häkin ovelle voi myös asettaa herkkuja. Älä pakota lintuja ulos, ole kärsivällinen.
   Kesytykseen liittyen suosittelen lukemaan tämän artikkelin neitokakadujen kesytyksestä. Samat asiat ja vinkit koskevat myös undulaattia. http://www.neitokakadut.com/kouluttaminen/kesyttaminen/
   Häkkisi on hieman liian pieni jopa kahdelle undulaatille (häkkisi on kooltaan 0,33 neliömetriä, kahdelle minimisuositus olisi 0,35 ja neljälle 0,43) joten älä ota tähän häkkiin enempää lintuja. Ruusukaijaset ovat myös hyvin reviiritietoisia lintuja jotka voivat käyttäytyä hyvin aggressiivisesti toisia lajeja kohtaan. Älä siis missään nimessä yhdistä näitä samaan häkkiin ja jos hankit ruusukaijasia, valvo vapaana oloa tarkasti.

  • Ja vielä lisäyksenä: se, että lintusi syövät ruokaa kädestäsi, on jo todella hyvä asia! Ole vain kärsivällinen ja lue linkkaamani kesytysartikkeli, niin pysyt oikealla tiellä.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia taas Stefun kanssa. Bailaamassa

   Stefu pisti kuvia ig storyyn. Juhlat jatkuuuuu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   91
   1999