Kävelypainoitteinen Kauppakatu

lisää tyhjiä liiketiloja Kajaanin keskustassa.
Sitten muka ideoidaan hölmöjä korjauksia joilla pyrkivät tilanteen kääntämään toiseksi.

76

2002

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TeppananSss

      Yhdenlainen Kajaste hanke tämäkin kävelukatu Kajaanissa. Rahaa on siihen pistetty ja kukaan ei siellä juurikaan asioi.

    • Jallallinennormi

      Miksi sinne saa edes perustaa "kahvilan" jonka ovet on kiinni. Säännöksiä on näyteikkunoillekin, miksei myös keskeisellä paikalla oleville liiketiloille.

      Ja te jalattomat parkkipaikosta narisijat. Oletteko niin läskejä, ettei persaus penkistä nouse?

    • Syrvänkyyylä

      Liikenne takaisin kauppakadun läpi, suihkulähde, esiintymislava ja ne typerät tolpat purkuun. Parkkipaikkoja Lindexin eteen. Kyllä se siitä virkoaa

    • Panen_paremmaksi

      Kauppakadulle pelkästään drive-in-myymälöitä, eli kauppoja, joihin voi ajaa autolla sisälle. Kylläpä sitten alkaisi kauppa käydä! Muut kaupungit varmaan matkisivat tätä nerokasta kajaanilaista ideaa.

    • PilluntuoksuinenKoti-Isä

      Juuri niin! Kauppakatu ja Linnankatu läpiajettavaksi ja kadunvarret parkkipaikkoja täyteen. Kyllä alkaa olla ukkoa, akkaa, koria ja vakkaa raatihuoneen ympärillä!

    • lihasvoimall
    • Eitietääkseni

      Voi luoja, ei autoja raatihuoneelle. Voi sitä melun määrää kun siellä alkaa jumputus keskellä päivää.Jos ei jaksa kävellä muutamaan kauppaan tai ravintolaan mitä siellä on ois varmaan parempi jäädä kotiin.Itse kävelen aina kun asiaa sinne on.Mitä on tosi vähän koska ei siellä ole enää mitään sellaista minkä vuoksi sinne menisi

      • Kyllätietääkseni

        Ihmiset asioivat sellaisissa kaupoissa joissa on ilmainen pysäköinti.
        Kajaanin keskusta tulee näivettymään edelleen.
        Merkillistä kun tämä hiipuminen on alkanut siitä kävelykadun perustamisesta alkaen.


      • Tosiasiassa
        Kyllätietääkseni kirjoitti:

        Ihmiset asioivat sellaisissa kaupoissa joissa on ilmainen pysäköinti.
        Kajaanin keskusta tulee näivettymään edelleen.
        Merkillistä kun tämä hiipuminen on alkanut siitä kävelykadun perustamisesta alkaen.

        Tässä mistään kaupoissa asioinnista ole kysymys. Bemari-pojat vain haluavat päästä ajamaan Kauppakadulla p-rallia ja vertaamaan Raatihuoneentorilla, kenellä on isoäänisimmät ämyrit.


      • Jopa_jotakin

        Taas joku väittää, että jäätelönsyönti lisää hukkumiskuolemia. Samanlainen väite on, että kivijalkakaupan hiipuminen johtuu kävelykadusta, koska nämä ovat tapahtuneet samanaikaisesti, vaikka kyse on kaupan rakennemuutoksesta (mm. verkkokauppa) ja talouden yleisestä taantumasta etenkin Kainuun alueella.


      • Jopa_jotakin

        Osansa on myös kävelykadulla tuohon keskikaupungin kauppojen hiipumiseen.
        Sitä mieltähän oli myös Ullan Unelman yrittäjä.
        Tänne tuleva matkailija näkee jo Kajaanin keskustasta, että Kajaani on sippikylä kun tyhjiä liiketiloja on noin paljon.


      • Vanha_totuus
        Jopa_jotakin kirjoitti:

        Osansa on myös kävelykadulla tuohon keskikaupungin kauppojen hiipumiseen.
        Sitä mieltähän oli myös Ullan Unelman yrittäjä.
        Tänne tuleva matkailija näkee jo Kajaanin keskustasta, että Kajaani on sippikylä kun tyhjiä liiketiloja on noin paljon.

        Kun yritys ei kunnolla menesty, se on pelkästään ulkoisten tekijäin syytä. Menestys on taas aina kokonaan yrittäjän omaa ansiota.


    • mirinella

      Kyllä se keskusta näivettyy kun kaikki kaupat siitä muuttaa syrjemmälle. Nyt ei voi ostaa edes kangaspalaa muuten kuin tilaamalla netinkautta ja postinkin palvelut on kutistettu Citymarketin nurkkaan missä ei palvelut pelaa kuten ennen Kajaanin Postissa. On niin monta asiaa mitä ei löydy näistä keskustan kaupoista kun me tarvitsemme muutakin kuin vaatteita. Aiemmin Anttilasta löytyi edes jotakin mutta kun se loppui ei nämä muut kaupat ole ymmärtäneet tarjota meille puuttuvia tuotteita. Muuten kauppakadulla voi liikkua kävellenkin ei sinne ole pakko autojen päästä parkkiin

      • Faktaa

        Jos ihminen on niin läski, ettei hän pysty kävelemään edes sataa metriä, niin hänen on päästävä tätä lähemmäksi asiointipaikkaa autolla.

        Ja valitettavan monet kainuulaiset ovat.


      • laardypallerot

        Totta, siiderivalaita on paljon kaupungin kokoon nähden, vanhukset asia erikseen. Nykypolvesta vain pieni osa tekee ruummillista työtä ja vain pieni osa kuntoilee, suurin osa on isoperseisiä, huonokuntoisia ja veteliä laardikasoja. Leggingsit persevaossa. mikään muu vaate ei mahdu ( ja silti pyoli persetyä ja hyllyvä pötsi
        näkyy) tympeä ilme naamalla kun koko ajan väsyttää, tosi sporttinen fiilis!


    • summarumm

      Helpompi asioida niissä liikkeissä joiden lähellä on maksuton pysäköinti.
      Ei tarvitse otta stressiä vaikka asiointi kestää pidempäänkin.
      Vaan on se kummallista kun Kajaanin keskustassa liikkeiden määrä koko ajan vähenee vaikka nämä kävelykadun kannattajat niin mielellään siellä kävellen asioivat.
      Taitaa todellisuudessa olla niin pieni määrä näitä kävelykadun kannattajia etteivät he kykene pitämään näitä kävelykadun liikkeitä taloudellisesti kannattavalla tasolla.

    • Trumputin

      Kajaanin keskustan asukkaat eivät yhtäkään kävelykatua täytä. Kun julkistakaan liikennettä ei ole, on muualta tultava autolla. Auto taas tarvitsee pysäköintipaikan. Autoilija valitsee sen paikan johon helpoimmin ja halvimmalla pääsee, eikä se paikka takuulla ole lähelläkään Raatihuoneentoria. It's so simple!

      • KaunisKajaani

        Minä olen autoilija ja käyn keskustan liikkeissä aina kun tarvis. Minulla on kaksi tervettä jalkaa, joten voin aivan hyvin ja itse asiassa mielelläni kävellä esim. Citymarketin parkkipaikalta tai vähän kauempaakin keskustaan asioimaan kahvittelemaan Raatihuoneen torille.

        Ei missään nimessä enää autoliikennettä Raatihuoneen torille!


    • kkkil

      Ei se keskustan hiljaisuus kävelykadusta johdu. Ostovoima puuttuu joka tapauksessa. Tuskin sinne suljettuun kahvilaan olisi mennyt yhtään enempää asiakkaita vaikka autolla ois päässyt tiskin viereen. Kahvia kun voi keittää kotonakin, eikä tarvitse ostaa ylihinnoiteltuja leivoksia kylkiäisiksi. Samaten nettikaupat syö kivijalkakauppojen tilaa, muuallakin kuin kajaanissa. Sisustuskrääsät ja vaatteet on halvempi tilata suoraan kotiin netistä.

      Millaisissa kaupoissa kaupunkilaiset haluaisi käydä? Mitä te menisitte ostamaan keskustaan, vaikka sen läpi saisi ajaa?

      • osittainjohtuu

        Osaltaan johtuu keskustan hiljaisuus kävelykadusta.
        Eikös sen pitäisi olla pikemminkin toisinpäin eli jos olette niin kävelykadun kannalla, niin miksette osta suurilla summilla tavaraa ja palveluja kävelykadun liikkeistä?


      • Tästä_se_johtuu
        osittainjohtuu kirjoitti:

        Osaltaan johtuu keskustan hiljaisuus kävelykadusta.
        Eikös sen pitäisi olla pikemminkin toisinpäin eli jos olette niin kävelykadun kannalla, niin miksette osta suurilla summilla tavaraa ja palveluja kävelykadun liikkeistä?

        Jos vielä perustelisit mielipidettäsi. Raatihuoneentorin ympäristön liikkeissä asioivat voivat pysäköidä helposti muualle yhtä lähelle kuin Kauppakadun puolelle. Vai pitääkö liikkeen ulko-ovi näkyä välttämättä kuskin paikalle, jotta asiointi onnistuu?

        Lisäksi kävelykadun varrella ei ole liikkeitä, jotka myisivät painavaa tai muuten hankalasti roudattavaa tavaraa. Invataksit voivat kuljettaa asiakkaansa myös kävelykadun alueelle.

        Mutta kun ihmiset ovat tottuneet aina sitomaan ruunansa kirkonkylän osuuskaupan edustan hevospuomiin, niin tästä saavutetusta edusta ei niin vain luovuta, vaikka sukupolvet ja ajopelitkin vaihtuisivat.


    • nuppiturvoksiin

      Viinaa, se on ainoa järkiostos.

      • koskisenkorva

        Alkotkaan ei ole kävelykadulla


    • Vaniljatuutti

      Te kaikki, jotka valitatte kävelykadusta tai tyhjistä liiketiloista. Kuinka moni teistä kävi liikkeissä niiden olessa vielä toimimassa. Kuinka moni ukon köriläs, joka valittaa milloin missäkin foorumilla Raatihuoneen torista, kävi Ullan unelmassa syömässä tai kahvittelemassa, tai Pentikissä tai muissa lähellä olevissa liikkeissä? Kuinka moni teistä syö Raatihuoneen torilla lounaansa tai käy muutaman kerran viikossa kahvilla/jäätelöllä?

      Raivostuttavaa lukea näiden ammattivalittajien (osa ei edes asu Kajaanissa) valitusta siitä, miten hiljaista on siellä sun täällä. Nostakaa itse perse pois penkistä ja osallistukaa!!

      Käyn päivittäin kaupungilla ja ihmisiä on ihan tarpeeksi Kajaanin kokoiselle kaupungille. Ja olisi enemmänkin, jos kojuja olisi lisää Raatihuoneen torilla. Ai niin, eihän niitä saa olla kun rumentavat Raatin taloa, huoh.

      • ajattelevamato

        Kun vaan hinnat olisi tarpeeksi alhaiset niin sitten tulisi sitä kävijääkin enempi mutta eihän nää tuppukylä kahvioitten pitäjät sitä ymmärrä että kun kahvi ja munkki olisi vaikka 1.50e kävijä määrä tuplautuu niin katekkin tuplautuu mutta jos se alkaa olla 5€ tämä yhdistelmä niin ei tasan tarkkaan tuplaannu kate vaan jäädään miinukselle siitäkin vähäisestä mitä saadaan myytyä..Ei pitäs olla kovinkaan vaikeaa että edullisemmin ja enemmän myyden saadaan paljon enempi tulosta ja rahaa kassaan kuin helvetin kalliilla ja vähän myynnillä...


      • ootaianpää

        Menepä sitten pitämään kahvikojua kun sulla untuu olevan resetti hallussa, tuolla logiikalla voitetaan kaikki


    • LazyMan

      Kyllä käydään heti, kun saadaan ilmaisia parkkipaikkoja Raatihuoneentorille!

      • gsrhfhhjtdsr

        Mätäne siis kotonasi!


    • Petrolhead

      Pistetään EU-ruuanjakelu Raatihuoneentorille niin jopa on tori täynnä enemmän taikka vähemmän köyhiä jonottamassa maksuttomia elintarvikkeita. Suomalainen on sellainen, että jos jaetaan vaikka tyhjiä muovipusseja niin sehän tulee niitä hakemaan vaikka perangasta asti.

      • Tankkitäyteen

        Puhu vain omasta puolestasi, jos siis olet suomalainen. Minä en jonottele ilmaisia tavaroita, eikä tietääkseni kukaan tuttunikaan. Jos sinä ja kaverisi jonottelette, älä yleistä meihin muihin!


    • Väinämöinenxx

      Ei siinä auta vaikka pitäisivät viikottain tapahtumia Raatihuoneen torilla.
      Ei sinne tapahtumia katsomaan menevät juurikaan poikkea siellä oleviin kauppoihin.
      Yhdenlainen hölmöys oli aikoinaan rakentaa koko kävelykatua Kajaanin kokoiseen tuppukylään.

    • xbxbxbxbxbxbxb

      Ne, jotka jatkuvasti itkevät kun Kajaanissa ei ole ilmaisia parkkipaikkoja, eikä ainakaan heti siinä kaupan oven vieressä (ja jos on, niin joku toinen on pysäköinyt siihen) : tervetuloa pääkaupunkiseudulle, jossa ei enää pääse edes pysäyttämään kauppojen viereen, ja ilmaiset kiekkopaikat on muutettu maksullisiksi (tuntihinta 1-3 euroa). Joissakin kauppakeskuksissa saa vielä toistaiseksi parkkeerata ilmaiseksi, toisissa on puomi ja parkkilipuke käytössä (ilmainen pysäköinti max 2 tuntia kerrallaan), mutta niissä sitten joutuu etsimään paikkaa ja kävelemään ihan reippaastikin.
      Kajaanin kävelykadun pikkupätkä ja maksimissaan 15 metrin kävelymatka ilmaiselta pysäköintipaikalta ei tunnu missään.

    • CLA

      Kyllä se ihminen on perusluonteeltaan laiska. Ihan me kaikki. Mitä lähemmäs pääset autolla, niin todennäköisyys kaupassa asiointiin kasvaa.

      • Toinen_mielipide

        Puhu sinä nuori läskiplösö vain omasta puolestasi. Minä pääsen vielä vanhana nivelvaivaisenakin helposti kauppaan jopa useammankin sadan metrin päästä.


      • kiitosvaan

        Kyllä näin on, nuoriso ja vähän vsnhemmatkin on vetelää paskahoususakkia,
        teistä ei ole mihinkään.


      • CLA
        kiitosvaan kirjoitti:

        Kyllä näin on, nuoriso ja vähän vsnhemmatkin on vetelää paskahoususakkia,
        teistä ei ole mihinkään.

        Vai "nuori läskiplösö" ja "vetelä paskahousu". Olette itse tainneet peiliin katsoa?
        Kannattaako teidän tänne kirjoitella, jos ei ole muuta kuin purkaa omaa pahaa oloaan?


    • Eieii

      Tyhjää on kaupungissa. Kohta siellä ei tarvi liikkua lainkaan.

    • faktahomm

      Vanhassa mallissa aikoinaan parkkipaikka löytyi vaikka ydinkeskustassa oli esim 4 rautakauppaa; teräs, sokos, kormano ja e-rauta. Ei ollut jonninjoutavia joutilaita shoppailijoita jotka nykyään tukkii parkkipaikat. Ennen parkkipaikat täyttyi ostavista asiakkaista. Tyhmyyttä oli ruveta kaupunkia tyhjentämään autoista.

      • Veikko.94v

        Muistanpa vielä ajan kun koko Kajaanissa oli vain muutamia kymmeniä autoja. Silloin oli vapaita parkkipaikkoja valita asti. Tosin silloin nuo perhanan hevosmiehet tahtoivat vallata tilat kopukoillaan ja kärryillään.


    • EIkävelyadulle

      Kajaani kuolee, mutta on meillä hieno kävelykatu.
      On sitä kiva talsia, luontopolku keskustassa "betoniviidakossa". Miksi muutta keskustaan jos äänet vaivaavat. Kajaanin pitäisi laittaa kaikki energia siihen miten täällä säilyy elämä.

    • Purkuunennemmin

      Kaupunki satsaa 200000 euroa (mahtaako riittää) raatihuoneentorin esiintymislavan laajennukseen. On siinä sitten nuorisolla enemmän tilaa skeitata, räkiä ja sotkea.

    • muorivuodelta65

      Minua vi*uttaa jos minä haluan käydä keskustan paikoissa, tai keskustan s-marketissa, niin minun pitää maksaa siitä että minä pääsen autolla sinne! Varsinkin ruokakauppaan! Monesti ei ole kolikoita, enkä kännyllä maksamista periaatteesta ota! Kolikoiden puuttuessa, en mene nostamaan automaatilta rahaa, en mene särettämään sitä kolikoiksi, EN! Jää moni ostosreissu tekemättä, ja tulos näkyy tyhjenevinä liikkeinä! Vinoparkkikin on niin täynnä nykyään,(kiekkopysäköinti) ettei elokuviin mentäessä tahdo autolle paikkaa löytää! Kohta sulkeutuu sekin pulju... Markettien paikat vielä ilmaisia....saa sitä ihmetellä miksi lopetti Lindex, Leppäkerttu, Anttila, Arola, Ullan unelma, keskustan hese, kauppapaikan kahvila, jne....
      Kauppakatu liikenteelle auki, nuoriso saisi ajella iltaisin, tulisi iltaelämääkin sen myötä ja sehän toisi ravinteleihinkin lisää ostovoimaa. Nykyään on tuolla niiiin hiljaista, ei elämää, ei ihmisiä...kuoleva city!

      • Periferia_näivettyy

        Kirjoittaja ei näytä ymmärtävän, että monet noista liikkeistä ovat lopettaneet siksi, että kyseisellä ketjulla on ollut taloudellisia vaikeuksia tai koko ala on ollut rakennemuutoksen kourissa. Näin ne olisivat lopettaneet, vaikka Kauppakadulla olisi ollut kaksisuuntainen liikenne ja pysäköinti molemmissa reunoissa. Osa taas on ollut kahviloita tai vastaavia, joita on tullut ja mennyt lukuisia lyhyenkin ajan kuluessa.

        Lisäksi on otettava huomioon, että Kajaanista on kymmenen viidentoista vuoden kuluessa huvennut melkoisesti sekä työ- että opiskelupaikkoja, joten väkeä on yksinkertaisesti vähemmän. Parissakymmenessä vuodessa Kajaanista on näin vähentynyt 4000 asukasta, mikä varmasti näkyy myös liikkeiden asiakasmäärissä. Nämä ihmiset eivät suinkaan ole muuttaneet Kajaanista pysäköintipaikkojen vähäisyyden tai maksullisuuden takia, vaan aivan muista syistä.


    • piilokorruptio

      Mikä liike hyötyy siitä että kauppakadulta loppuu pienet liikkeet?
      Ottakaapa selvää ketkä kaupungin päättäjät ovat myös sen hyötyvän firman hallituksessa niin huomaatte miksi kauppakatu halutaan autottomaksi .

      • huieikäkö

        onko äääs-ryhmittymä...?


    • Perähikiläiset

      Kaikki ne lopettaneet yritykset ovat olleet ihan turhia itselleni ja monelle muullekkin.
      JA sitä paitsi kajaanilaisten perähikiä asennekkin antaa osaltaan lähtöpassit monelle yritystoiminnalle niinkuin sitten ne hinnatkin joitten mukaan joko tulee asiakkaita tai ei.!
      Onnea ja menestystä vaan uusille yrittäjille sekä koittakaahan järkeillä tuotteiden hinnat sille tasolle että kassavirtaa tulee eikä tarvitse itkeä että ei kauppa käy...

    • köyyyhä

      Hinnat eivät voi olla tokmannin tai markettien tasoa, ymmärrä! Pieni yritys kun ei saa tukkualennusta tilaamista tuotteistaan samalla tavalla mitä suuret konsernit. Kateprosentti täytyy laittaa jopa 60 prosenttin, joka näkyy tuotteen hinnassa. Tämä siitä syystä, että pystyy maksamaan kaikki maksut mitä yrittäjiltä vaaditaan.
      Tässä kaupungissa ei ole ostovoimaa, väestö vanhenee(kuka eläkeläinen pystyy maksamaan pikkuyritysten hinnoilla olevia hintoja? Ei kukaan! Kun eivät edes lääkkeitään pysty lunastamaan kun ei ole rahaa!), nuoret? joo-opiskelevat, onko rahaa? EI. He tuskin ruuassa pysyvät kouluttaessa itseään.
      Työtön? heh heh, hyvä kun ruokaa pystyy rismasta(halvat hinnat)ostamaan.
      Ei kannata huuhailla ja unelmoida pikkuputiikista täällä, ei menesty.

    • nähtyon

      Kävelykatu ei vaan pelitä pikkukaupungeissa. Aina joku saa idean keksiä pyörän uudestaan.

      • Aivan_uteliaisuudesta

        Mistä kaupungeista sinulla on sitten kävelykaduista ja niiden toimivuudesta kokemusta? Laitapa luetteloa kehiin!


      • nähtyon

        Naapurimme Iisalmi, Kuopio. Tornio,Kemi, Lohja... Onhan noita yrittäjätuttuja, varmasti kaikilla, jotta pääsee diskuteeraamaan kokemuksista. Rajoitetut, tapahtumien aikaiset asia erikseen.

        Heitäpä kehiin luettelo pikkukylien menestystarinoista.


      • Syyt_ja_seuraukset

        Pikkuliikkeiden menenstystarinat pienissä kaupungeissa ovat nykyisin muutamia tietotekniikkayrityksiä lukuunottamatta erittäin vähäisiä, oli niissä kävelykatu tai ei. Tämä johtuu liike-elämän rakennemuutoksesta, mikä on siirtänyt palveluja hyvin paljon verkkoon. Lisäksi pitkäaikainen talouden taantuma on samaan aikaan vienyt potentiaaliselta asiakaskunnalta melkoisesti ostovoimaa.

        Mutta jos paikkakunnalle on sattunut tulemaan samoihin aikoihin kävelykatu vaikka toiseen laitaan kaupunkia, niin bisneksen ongelmat ovat tietenkin kävelykadun aiheuttamia. Kukapa yrittäjä nyt etenkään julkisesti myöntäisi, että on itse pudonnut liiketoiminnan kehityksen rattailta. Että siinä sitä on ollut diskuteerausta.


      • nettikatu

        Oisko pyyntö heittää kehiin pikkukaupunkien - kävelykatujen - menestystarinoita?


      • OokkonaOulusta
        nettikatu kirjoitti:

        Oisko pyyntö heittää kehiin pikkukaupunkien - kävelykatujen - menestystarinoita?

        Oulu. Kävelykatualuetta laajennettiin yrittäjien pyynnöstä. Eikös se niin mennyt.


    • faktahomm

      Ei Kajaanissa enää voi olla kauppakatu -nimistä katua. Kuvaavampi nimi olisi Patikkapolku.

      • elltabbero

        Tai Kuolemankuja.


    • E...4..k

      Ihan sama onko kävelykatu tai ei minulla ei ole keskustaan yhtään mitään asiaa ikinä siksi koska siellä ei ole mitään minua kiinnostavaa palvelua. Koko keskusta pitäisi siirtyä kauppapuistoon jonne tulisi palveluita, ravintola, lounaspaikka, otto automaatti yms.

      • EiEiEiiiiii

        Juuri kauppapuisto on kuihduttanut keskustan kaupoista. Vikasuunta!


      • olikylhajut

        Kerran ainakin pieru haisi kävelykadulla voimakkaasti,onkohan se ihan pakko mennä sinne just piereksimään ?


      • E...4..k
        EiEiEiiiiii kirjoitti:

        Juuri kauppapuisto on kuihduttanut keskustan kaupoista. Vikasuunta!

        No siellä tuntuu olevan kehityksen suunta , on ilmaiset parkkipaikat, polttoainemyynti yms. Siellä on asiakasvirtaa jo ennestään. Ei tarttis kuin vähän lisätä palveluntarjontaa niin suosio olisi taattu. Ei tarvi olla yhteiskuntatieteilijä kun tajuaa , että tuollaiset kauppapuiston- vaikkakin kehräämöntien kp on melko huonosti toteutettu - tapaiset kokonaisuudet vetävät ihmiset puoleensa joka paikassa. Hankalan kulkuyhteyden päässä olevat keskustan pikkuputiikit ketä kiinnostaa ? Ne putiikit tulisi juurikin olla kauppapuiston tapaisten palvelukonseptien yhteydessä. Taitaa olla asemakaavasta kiinni ja se on taas jonkun virkamiehen päätettävissä.


    • E...4..k

      Ps. Olisi kova juttu jos Lidl muuttaisi kauppapuistoon. Sillon ei tarvitsisi keskustaan poiketa enää ikinä.

      • maantieto

        mistä lähtien nykyinen Lidl on sijainnut keskustassa?


      • E...4..k

        No sanotaan kaupungissa lähellä keskustaa. Kauppapuistossa voisi siis olla ravintoloiden ja vähittäiskauppojen lisäksi parturi - valokuva, vaate, kirja, kahviloita, yms liikkeitä , matkahuolto, posti. Isolla parkkipaikalla voisi toimia myös drive in elokuvateatteri. Metsää riittää laajennettavaksi. Nyt kaikki on hujan hajan pitkin kaupunkia .


    • E...4..k

      Kauppapuiston lähellä teollisuuskylä täynnä työpaikkoja ja muita palveluja. Nämä alueet tukisivat hyvin toisiaan ja joissa on se todellinen asiakasvirta ja kehitys. Tämä kauhistuttaa kulttuuri-ihmisiä mutta monissa muissakin kaupungeissa alkuperäinen keskusta on siirtynyt . Onhan se kajaanin keskusta aika turha paikka ja ei sitä väkisin poliittisilla päätöksillä saa muuksi muutettua.

    • Epäilystä

      Nyt sitten Glitter etsii jälkeenmyyjää kajaanista, hohhoijaa, noinkohan onnistuu?

    • Shopperi

      No enpä ihmettele että kukaan käy kajaanin kaupoissa... kävin eräässä kaupassa vaateostoksilla ja myyjä tyrkytti koko ajan kaikkea muutakin ostettavaa kassalla! Enköhän ite tiedä mitä ostan, alkoi vaan ärsyttää helvetinmoinen tyrkytys! Enpä taida enää mennä siihen kauppaan! Tilaan netistä!

    • moukka

      Erään ketjumyymälän toimintaan kuuluu kysyä ja tarjota muuta, mitä pahaa siinä on? Onko väärin että yritys haluaa tehdä aktiivisesti kauppaa? Pitäiskö myyjien istua takahuoneessa tupakalla ja odotella kun asiakas kutsuu vai miten ? Etkö osaa kohteliaasti kieltäytyä?

    • Rikasmiesteppanasta

      Kävelykatua pitää jatkaa, saa sitten shoppailla rauhassa eikä karvanoppatoijotat jumputa korvia lukkoon.. mie jaksan pistää Mersun parkkiin pikkupohjolankadulle ja kävellä boutiqueehen

    • eipäihme

      Yksikään vastaaja ei tuo esiin ajatusta että perustaisi itse jonkun yrityksen. Kitistään vaan että pitäisi olla sitä ja tätä ja kaikki on kaupungin virkamiesten syytä. Ei ole, virkamiehet ei perusta yrityksiä.
      Kainuulaisilta puuttuu rohkeus ja pääomaakin, persaukiset naukuu ja tilaa netistä silkkaa roskaa, ei
      ihme että liikkeitä ei ole.

    • PilisSeniori

      Ei näytetä ymmärtävän sitä, että ei se hinta vaan maksamisen vaikeus! Pitäisi olla kolikoita, kävellä muutamia kymmeniä metrejä, rassata lippu automaatista ja vielä palauttaa se autoon. Eihän sitä kukaan jaksa tehdä. Koska olen nohevampi kuin useimmat, minulla on EasyPark, jolla homma toki hoituu helposti älypuhelimella, mutta kun tietää kainuulaisten digitaidot niin eipä siitäkään apua tule. Näin ollen Kauppakatu tyhjenee edelleen.

      Kannattaa muuten muistaa, että kun Kajaanin museoista positettiin pääsymaksut, kävijämäärä kolmin kertaistui.

    • knabberistabberis

      Kummallista kun täällä Kajaanissa tällä foorumilla nimettömänä haukutaan yrittäjiä, mollataan heti sitä uutta yritystä, sekä itse yrittäjää mennen jo henkilökohtaiseen loukkaukseen koskien ulkonäköä, sekä olemusta! Samahan se oli kun peevee-baari aukaisi ovensa, mollattiin yrittäjät, ennustettiin pikaista lopetusta...niin se vaan porskuttaa ja asiakkaita riittää! Kaikista haukuista ja negatiivisten ihmisten asenteista huolimatta, peevee jaksaa olla ja menestyä!
      Arvostelijat ja negatiivarit hoi ! Laittakaapa itse joku kiva ja menestyvä yritys pystyyn...hmmm...mikähän se olisi? Ette edes tiedä, mistä aloittaisi kaiken tuon! Mitähän kaikkea sen eteen joutuu tekemään? Hmmmmmmmm??

    • Mikä_on_tilanne

      Nythän, kun pysäköinnin hintaa on alennettu ja ilmaisalueita on lisätty, Kauppakadun liiketoiminnan pitäisi äkkiä puhjeta kukoistukseensa. Joko kaikki liiketilat on vuorattu ja kuinka paljon uusia tiloja on jo rakenteilla Kauppakadun ympärille?

      Vai eikö se sittenkään ollut siitä kiinni, vaikka täällä niin onkin väitetty?

    • ex.kajaanilainen

      Erinomainen ajatus olisikin rakentaa siihen "keskustan" alle 30 000 auton parkkihalli! Pysäköinnin hinnaksi euro/ puoli tuntia. Pääsisitte kätevästi rullaportaita pitkin kaupungin "keskustan" laidasta toiseen...

      • KIAuto

        Muutitko pois Kajaanista, koska täältä ei löydy helposti ilmaista pysäköintiä autolle mistään keskustan alueelta tai edes läheltäkään sitä.


    • E...4..k

      En halua perustaa yritystä koska pääsen helpommalla työttömänä. Yrittäjänä työpäivän pituudeksi voi tulla jopa 10h. Haluan tehdä vain 8h mielellään 6h töitä ja työmatkan pituus maks. 1km. Silti, palkka voisi olla parempi. Nyt ei kannata mennä töihin kun saan liiton päivärahaa. Välillä saikulla olen.

      Kajaani on työttömälle hyvä paikka, lyhyet etäisyydet ja kohtuullinen hintataso.

      • Kauhuesimerkki

        Työttömyyteen tottuu helposti eikä ole ylös pääsyä enään, aika monella työttömällä on päihdeongelmia tai mielenterveysongelmia. Jos makaat kotona kotisohvalla vuosia, olet itse valinnut elää loppuikäsi peruspäivärahalla tai tulottomana ja päätyä eläkevuosiksi Kansaneläkkeelle.

        Mitäpä jos todellakin ajattelisit itseäsi ja muuttaisit johonkin ahkerien ihmisten keskuuteen.


      • E...4..k

        Siellä on stressaantuneita ja kiireisiä ihmisiä jotka ovat virittäneet työ- ja vapaa-ajan liian tiukille taloudellisesti ja aikatalullisesti. Heille elämä on jatkuvaa suorittamista. Minulla on täällä mainio stressitön elämä ja olen onnellinen työttömänä. Pieniä jaksoja käyn toki tekemässä keikkaa joskus vaihtelun vuoksi.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      326
      3878
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      275
      2224
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      114
      1554
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      94
      1390
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1383
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1247
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1218
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      49
      1058
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1054
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      66
      942
    Aihe