Karvanlähtö..

viivi

Hei! Kysyisin, että onko ihan normaalia että marsuistani lähtee todella paljon karvaa? Omistan kaksi tyttömarsua.. He saavat monipuolista ruokaa ja c-vitamiinia. Karvaa ei lähde tukoittain eikä marsuissani ole kaljuja kohtia. marsuni ovat alle vuoden ikäisiä. Kyselen vaan kun on inhottavaa pitää niitä sylissä, kun vaatteet ovat täynnä karvaa.. Toinen marsuistani on ns.sileäkarvainen ja toisella on semmoinen karheampi turkki..

7

4148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • za-za

      Minulla on vaaleamman marsuni kanssa sama "ongelma". Karvaa irtoaa runsaasti vaikka ruokaa saa tosi monipuolisesti, C-vitamiiniakin saa riittävästi mutta silti karvaa jää syli täyteen sylittelyn jälkeen :D Harjaus auttaa vähän mutta ei viitsisi joka päivä "kiusata" pientä harjaamalla...(meillon sellainen pehmeä harja)

      Mielenkiinnolla jää odottelemaan vinkkejä! :)

      • viivi

        Itseasiassa kävin äsken marsu.net sivuilla ja siellä oli maininta helokkiöljystä, jota annetaan marsulle jos turkki hilseilee tai karvaa irtoaa paljon. kysymys vaan kuuluukin, että miten paljon ja miten?


      • Doomie (enjaksakirjautua)
        viivi kirjoitti:

        Itseasiassa kävin äsken marsu.net sivuilla ja siellä oli maininta helokkiöljystä, jota annetaan marsulle jos turkki hilseilee tai karvaa irtoaa paljon. kysymys vaan kuuluukin, että miten paljon ja miten?

        Terve marsu on pirteä ja eloisa. Sen turkki kiiltää, pieni karvanlähtö tai hilseily ei ole aina merkki sairastumisesta tai marsun huonosta kunnosta. Jokaisella marsulla on joskus karvanlähtö ja jokainen marsu hilseilee joskus, edes vähän.

        Ihon sienitulehdus

        Ihon sienitulehdus on aika yleinen ongelma marsuilla. Sen aiheuttaa useimmiten Trichophyton- ja Microsporum- sienilajit. Tartunta leviää suorassa kontaktissa sairastuneen eläimen turkista, saastuneista alusista tai rehuista. Nuoret ja huonokuntoiset yksilöt ovat alttiimpia tartunnalle kuin terveet aikuiset eläimet. Sienitartunta on usein piilevä ja tällöin eläimen turkissa ei näy mitään muutoksia. Ympäristöoloilla on suuri merkitys taudin puhkeamiseen esim. kosteus voi laukaista oireet. Oireina on karvanlähtö, karvattomia ja hilseileviä alueita, joiden iho on kuiva, lievästi ärtynyt ja kutiseva. Usein karvattomia alueita on päässä, korvissa ja etujaloissa. Karva voi lähteä jopa tuppoina. Tauti voi ilmetä myös yleistyneenä eli tällöin ihomuutoksia on nähtävissä kauttaaltaan koko marsussa. Muutamia laikkuja voi hoitaa pelkästään paikallisesti, jolloin karva leikataan muuttuneilta ihoalueilta ja iho puhdistetaan päivittäin. Iholle levitetään ohuelti ihosienilääkettä. Mutta mikäli ihomuutoksia on marsussa runsaasti, eläin on pestävä sienishampoolla tai sille voidaan antaa lääkitystä myös suun kautta. Hoidon onnistumiseksi marsun oikeanlaiseen ruokavalioon ja C- vitamiinin saantiin tulee kiinnittää huomiota. Ihosieni tarttuu marsusta toiseen sekä myös ihmisiin ja erityisesti lapsiin. Tartunnan saaneet eläimet tulisikin eristää muista eläimistä ja hoitaa samalla kertaa. Sairaan marsun käsittelyssä ja hygieniassa on oltava erittäin huolellinen kunnes marsu on taas terve. Hoitajan tulee pestä kädet huolellisesti eläinten käsittelyn jälkeen. Myös ympäristö on desifroitava tartunnan uusimisen ehkäisemiseksi.


        Tuollainenkin on siis mahdollista jos karvaa lähtee tukoittain jne.


    • safira-95

      Se on hyvin normaalia että marsuilta lähtee karvaa
      minun safira marsultani lähtee ihan samalla tavalla
      karvaa kuin varmaankin sinun marsuiltasi

    • Tintsu

      Laita helokkiöljyä, jota saa luontaistuotekaupoista, hieman ruuan sekaan, mielellään tuoreiden...! Se auttaa kuulema karvan lähtöön. Muista kuitenkin että karvanlähtö on ihan normaalia!

    • Öskdjx

      Marsujen karvan lähti on ihan normaalia minullakin on kaksi marsua joista lähtee iha älyttömästi karvaa. Aina ku otan marsuistani jomman kumman syliin paitaani on aivan täynnä karvaa. Mutta se on iha normaalia!!

    • Marsuja

      Meillä 5 marsua joista yhdeltä nartulta lähtee aikamoisesti karvaa, mutta muuten normaali ja pirteä ja muita oireita ei ole. Siitä huolestuneena rupesin etsimään tietoa. Viime syksyllä toiselle nartuistamme alkoi tulemaan isoja haavaumia ja karvattomia laikku. Rupia ilmestyi aina vain uusiin kohtiin ja lopulta kun ne eivät alkaneet parantua niin veimme marsumme eläinlääkäriin jossa epäiltiin syyhypunkkia. Haimme apteekista stronghold lääkkeen ja annoimme kaikille marsuillemme myös silloisille 4vk ikäisille poikasille jotka olivat toisen narttumme. Sitten keitimme kaikki muovi ja metallitarvikkeet toluvedessä ja tiskasimme isoimmat suihkussa tolulla ja saunotimme valtavan itserakennetun puuhäkkimme ja kaikki muut puutavarat, jotta mahdolliset syyhypunkit kuolisivat ja eristimme sitten sairaan marsumme muista ja pikkuhiljaa haavaumat ja ruvet paranivat ja karva kasvoi takaisin ja nyt on ollut täysin terve rakkauspakkaus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3075
    3. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3074
    4. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3070
    5. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe