Maakaapeli

Kalev12

Sähkölaitos on sopimuksen mukaan kaivanut omistamani maa-alueen lävitse maakaapelin. Kaivuualueella on kolme kivistä rajapyykkiä, joista keskimmäinen paalu (loiva mutka linjassa) on hävinnyt suoritetun kaivuun yhteydessä. Tiedustelin asiaa sähkölaitokselta ja heidän mukaan keskimmäistä paalua ei ole huomattu ennen kaivuuta ja kaivuun jälkeen ei etsinnässä ole löydetty.
Minusta maanomistajaan pitäisi ottaa yhteyttä ennen kaivuuta ja suojata nuo kivipaalut ennen kaivuuta. Jos jotain paalua ei löydy niin pitäisi neuvotella maanomistajan kanssa. Nyt jälkeenpäin on väite vastaan väitettä.
Mielestäni sähkölaitoksen tulisi pyytää Maanmittaustoimistoa asentamaan uusi paalu puuttuvan paikalle vai onko tyydyttävä vahinkoon.

5

134

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rajariita

      Vahinko realisoituu siinä vaiheessa kun joskus tarvitaan rajanäyntiä. On nyt vaadittava sähköyhtiötä hoitamaan maanmittari tontille uuden rajapyykin saamiseksi paikoilleen. On tietenkin tutkittava ettei pyykki olekin paikoillaan josain puskassa koskemattomana.

    • vanhakuano

      Maanmittari paikalle, ja putkipyykki maahan, siinä se, ja kaivajat maksaa..

    • sähköyhtiömaksamaan

      Ehdottomasti nyt asia kuntoon kerralla ja sähköyhtiö hoitaa rajapyykin paikoilleen. Heille tuttua puuhaa, niitä menee tämän tästä, joten tietävät miten toimia. Tosin tietävät myös olla toimimatta ja jättää hoitamatta, jos kiinteistön omistaja ei osaa vaatia.
      Sama muuten koskee esim. autokolaria tai tienhoidossa jos sattuu menemään kadun tai tien varrelta rajapyykkejä, niin heti asia vakuutusyhtiölle, muuten jää omaksi maksettavaksi.
      Olen vuosien varrella useamman rajapyykin vaatinut kiinteistöilläni vahingonaiheuttajan korvaamaaan paikoilleen. Joskus on ollut hyvin kalliskin toimenpide, jonka vakuutusyhtiö on joutunut maksamaan autokolarin vuoksi rajapyykin paikoilleen laitosta, oli paljon mittauksia ja piti uusia muitakin (puisia) rajapyykkejä mittausten vuoksi, lisäksi vaadittiin uskotutmiehet, naapureille piti maksaa edunvalvonnasta jne.

    • Kalev12

      Kuten tavallista sähkölaitos ei myönnä syyllisyyttää vaan pyydetään maanomistajan hankkimaan todisteen milloin paalu ollut paikalla. Lisäksi heidän mukaan mm. tele kaivanut aikanaan kaapelin läheisyyteen yms.
      Noiden syiden mukaan tilanne lukkiutunut ja vaatisi varmaan viranomaisten tutkintaa asiassa, koska vahva epäilys, että paalu hävisi sähkölaitoksen kaivuun yhteydessä kun paalu piti olla kaivannon kohdalla. Lisäksi aikaisemmassa viestissä ikäänkuin myönnettiin se, että ei huomattu keskipaalua olevan lainkaan.

      • ei_auta_selittelyt

        Varmaan on tehty maastosuunnittelu kaapelityölle. Kaapelikartat tehdään karttapohdalle jossa näkyy rajapyykit. Normaaleihin työrutiineihin kuuluu ihan ensin etsiä ja merkitä rajapyykit, ennen kuin lyödään yhtään keppiä maahan. Jos jotain pyykkiä ei oltaisi löydetty maastosta, siihen olisi pitänyt suunnittelijan reagoida heti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2525
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2203
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1897
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1651
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1615
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1606
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1558
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      75
      1469
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      108
      1386
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe