Onko mahdollista?

Ällistynyt

Huomasin parisen viikkoa sitten puuliiterissämme linnunpesän, jossa oli neljä turkoosia, ruskehtavatäpläistä munaa. Seurailin tilannetta, enkä koskaan nähnyt, että pesään olisi joku lentänyt munia hautomaan. Ajattelin, että emolle on tapahtunut jotain ja munat jäisivät kehittymättä. Nyt tänään menin liiteriin hakemaan kirvestä ja huomasin, että pesän reunalta näkyi pikkuinen nokka! Pesä on siis sen verran korkealla, etten näe sinne ilman tikasta, joten kiipesin tikkaalle ja suureksi hämmästyksekseni näin pesässä kolme poikasta! Aukoivat suitaan, mutta olivat ihan hiljaa, näyttivät mielestäni nuutuneilta.
Kysymykseni onkin siis nyt; Onko mitenkään mahdollista, että nämä poikaset olisivat tässä helteessä kuoriutuneet ilman, että niitä olisi emo hautonut? Googletin ja löysin kahta tietoa - toisen mukaan munien pitää olla koko ajan 37-38 asteisia, toisen tiedon mukaan 34-40 asteisia, jotta kuoriutuminen voi tapahtua. Tätä faktaa ajatellen emon olisi pakko olla kuvioissa, jotta kuoriutuminen on ylipäätään pystynyt tapahtumaan.

9

559

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jätänerauhaan

      Siinä kun tarpeeksi käyt pällistelemässä tikkainesi, niin vanhemmat hylkäävät pesän. Sitten ei tarvitse enää miettiä, onko vanhemmat kuvioissa vahi ei.

      • Ällistynyt

        Parahin Jätänerauhaan. Tiedoksesi, että olen käynyt tikkaineni pällistelemässä pesällä tasan kaksi kertaa - parisen viikkoa sitten ja tänään. Pällistelyni on tapahtunut A-tikkaita käyttäen noin metrin päässä pesästä, joten erityisen lähelläkään en ole ollut. Alkuperäiseen kysymykseeni et ilmeisesti osaa vastata.


    • Rauhapoikasille

      Äitini joka on eläinlääkäri sanoi haikaran tuoneen poikaset pesään. Nyt niiden pitää antaa olla rauhassa, eikä missään nimessä saa mennä ronkkimaan pesää.

      • Ällistynyt

        Ja Rauhapoikasille tiedoksi, etten todellakaan ole koskenutkaan pesään. Tietäisiköhän se eläinlääkäriäiti vastausta tuohon alkuperäiseen kysymykseeni? Ymmärrän itsekin oikein mainiosti, ettei pesää tai poikasia saa missään nimessä mennä "ronkkimaan".


    • Ällipuuttuu

      Kerroin jo haikaroiden tuoneen ne. Etkö ymmärrä kirjoitettua viestiä, vai etkö ymmärrä lukemaasi.

      • Ällistynyt

        Ymmärrän sekä kirjoitetun viestin, että lukemani. Sinä, arvoisa Ällipuuttuu, et näköjään ymmärtänyt alkuperäistä kysymystäni. Mutta kiitos näistä vastauksista, joista todellakaan yksikään ei edes sivunnut sitä, mihin vastausta kyselin. Olisi taas pitänyt olla sen verran enemmän järkeä, ettei tule näille palstoille mitään kyselemään. Oikein mukavaa kesän jatkoa vaan kaikille.


    • Sinnikkyyttä

      Älä anna periksi, kysymyksesi on hyvin olennainen, tärkeä ja kiinnostava.

    • Minuakiinnostaa

      Olen seurannut nyt 2 vrk liiterissämme tilanteen kehittymistä. En ole nukkunut lainkaan. Mitään ei ole tapahtunut, odotan edelleen mielenkiinnolla. Kerron lisää kunhan on kerrottavaa.

    • Yritystäeipalkittu

      En jaksa enää, päivystänyt liiterissämme nyt 5 vrk, eikä täällä tapahdu mitään. Sinnikkäästi yritin kuitenkin, kiitos nimim "sinnikkyyttä" kannustuksesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      997
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      744
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe