Kaukaasianpaimenkoira

zina

Kenelläkään kaukaasianpaimenkoiraa?
Millainen luonteeltaan?
Haluisin tietää millaisia koiranne ovat olleet/ovat, koska harkitsen tämän rodun ottamasta ja haluisin kuulla kokemuksia tästä rodusta.

15

5293

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tutustu näihin

      Lue ensin vaikkapa Kaisa Koljosen kirjoittama Laumanvartijakoirat kirja, siinä mielestäni hyvä aloitus paketti henkilölle joka on kiinnostunut tästä erittäin vaativasta ja kunnioitusta herättävästä rodusta.

      Kirjan lukemisen jälkeen suosittelen vierailemaan Kaukasianpaimenkoirat ry järjestämissä tapaamisissa (Järvenpää/Tuusula) lähes joka viikonloppu. Lisää tietoja esim. http://www.kpry.tk/ Tuolta saat varmastikin asiantuntevaa tietoa sekä vastauksia kysymyksiisi.

    • reeta_83

      Ei sovi missään nimessä kerros-eikä rivitaloon eikä mielellään myöskään taajamaan omakotitaloon vaan ainoastaan maaseudulle. Vilkkaassa ympäristössä kaukkari stressaantuu liian virikkeellisestä ympäristöstä eikä pysty rentoutumaan -> aiheuttaa sekä psyykkisiä että fyysisiä oireita, voimakkaita sellaisia! Tarkoitan psyykkisillä mm. käytöshäiriöitä joita voi olla vaikea hoitaa näillä koirilla sen itsenäisyyden takia. Kaukkarin on siis saatava toteuttaa itseään, vaistoja ei saa tukahduttaa!

      Kaukkari on koira jonka elämäntehtävä on vartiointi ja suojelu, ei sohvalla makoilu! Se on valmis ihan milloin vaan antamaan henkensä omistajansa puolesta eikä epäröi puolustaa omiansa. Kaukkari vaipuu transsitilaan taistelutilanteessa eikä tunne silloin kipua, kipukynnys on muutenkin hyvin korkea.

      Kaukkari pitää pentuna sosiaalistaa erittäin huolellisesti koska kyseessä on hyvin itsenäinen koira joka tekee itse päätökset kuka on "pahis", kuka ei ja oikeudenkäynneiltä välttyäksesi se vaatii totuttelua mitä erilaisimpiin tilanteisiin. Ajelet sen kanssa autolla, käyt sen kanssa postissa, käppäilet ihmisten ilmoilla paljon, kutsut paljon ihmisiä kylään, käytte koiran kanssa kylässä...

      Kaukkari voi olla vihamielinen muita koiria kohtaan joten koirapuistoon sitä ei kannata viedä, leikkikäyttäytyminen jää pois sen aikuistuessa! Kaukkarihan kehittyy hitaasti, se on vuoden iässä kolmen kuukauden tasolla (tämä onkin mekoinen haaste, joillekkin jopa ylivoimainen kun 45-kiloinen riekkuu hihnassa :D

      Kaukkariin ei milloinkaan saa käyttää väkivaltaa, tai voit olla varma että se tulee silmille joku kaunis päivä... Kaukkari ei ymmärrä omistajaltaan epäjohdonmukaista käytöstä, eikä se tee pakotettuna yhtikäs mitään vaan menee lukkoon.

      Kaukkari vaatii johtajakseen ehdottomasti jämäkän, lempeän ja luotettavan ihmisen (on yhden-korkeintaan kahden ihmisen koira) joka tekee säännöt selviksi ihan pienestä pennusta asti, jos ei tee niin koiraa on vaikea alkaa opettamaan enää uusille tavoille. Senpä takia kaukkarin ei tulisi vaihtaa kotia enää vuoden iän jälkeen!

      Kaukkarin keski-ikä jää valitettavasti täällä Suomessa hyvinkin lyhyeksi (on parempaan päin, muutama vuosi sitten tilanne oli melko paha), kriittisin ikä tällä rodulla on 1-3 vuotta joka todella koettelee omistajan hermoja mutta moni päätyy hävittämään koiran :/ Venäjällä eli rodun kotimaassa keskimääräinen elinikä on 13-vuotiaasta ylöspäin.

      Jos päädyt tähän rotuun, lykkyä tykö! Harkitse kuitenkin vielä, niin kauan kun epäröit pärjäämistäsi, älä ota kaukkaria!

      Helpompia mutta samantyylisiä koiria kuin kaukkari on pyreneittenmastiffi, pyreneittenkoira, maremmano-abruzzese sekä kuvasz.

      • mickey.finn

        Meillä on kohta 12-vuotias kaukaasialaisuros. Asumme taajamassa omakotitalossa. Koira viettää päivänsä 11 metrisessä juoksuvaijerissa.
        Vartioimisvietti on luonnollisesti iän myötä rauhoittunut, mutta mitään ongelmia liiallisen vahtimisen kanssa ei ole koskaan ollut.
        Koira oppii nopeasti alueen elämänrytmin eikä reagoi tavanomaisiin ääniin eikä tapahtumiin. Siis säästää energiaa, reagoimalla vain poikkeuksellisiin tapahtumiin.
        Kyllähä näitä Venäjällä on paljon kerrostaloissakin.
        Koiratkin ovat tietysti yksilöitä, mutta ei kaukkarin kasvatus mielestäni erityisesti poikkea minkään muunkaan rodun kasvatuksesta.
        Viisas ja itsenäisesti toimiva rotu. Seuraava koiranikin on luonnollisesti kaukkari. Koirani on muuten tullut erinomaisesti toimeen sekä lasten että muiden lemmikeiden kanssa. Cihu ja kaksi kissaa.


      • Touholiini

        Hienoa, että tulee toimeen myös chihun kanssa Siinä on kaksi koiraa, joilla on luonteensa puolesta monia samoja ominaisuuksia'
        Tiedän, että monta ihmistä aivan pikku piskeinä,mutta niin ei ole. Chiuahalla on tosi vahva suojelvietti ja muutenkin niistä löytyy erittäin vahvoja persoonia, joka ei pelkää mitään.


    • Imelda

      Hei! Oli pakko vastata. Meillä on aina ollut sakemanneja, hyvin koulutettuja ja fiksuja, kymmenien vuosien koirakokemus.
      Nykyisin on kaukkari ja keskari-spk.
      Pakko myöntää, että kaukkarin kanssa eläminen on aivan toista luokkaa kun sakemannin. Ilman pitkää koirakokemusta ei olisi tullut mitään. Se on niin hienovaraista silmiin katsomista ja hyvin pieniä eleitä. Kaukkarimme tuli meille vuoden ikäisenä, on totuteltu sitä pikkuhiljaa eri asioihin. Vahtivietti on todella kova, haukkuu öisin ja kovaa, ei kerrostaloon ikinä. tarvitsee ehdottomasti oman alueen, pihan, se on sille kaikki kaikessa. Se on hankalaa joskus kun ihmiset sanoo et ihana mussukka ja tulevat liian lähelle vaikka kiellän. Mutta kyllä perääntyvät äkkiä, tämä koira kyllä kertoo ja voimalla.

    • minäki

      Riippuu ihan kaukkarin luonteesta. Meillä on ollut 2 ihan liian lempeää kaukkaria ainakin jos rotumääritelmään katsotaan. Myös kolme ärhäkkää. Yksilöitä nekin ovat. Pienet nartut jotka ovat lempeitä luonteeltaan, sopii aika moneenkin paikkaan. Mutta pääsääntöisesti: kaukkari vain omakotitaloon.

      • juna96

        Joo mullakin on kaukkari ollut jo 7 vuotta ei mitään ongelmia(paitsi pentuna parit kengät ja sekin oma vika).Yleisesti taitaa olla suurin epä kohta se että luetaan kirjoja koirasta ja tehdään siitä sellanen kun kirjossa sanotaa eikä selaista jonka kanssa tulee toimeen paikassa kuin paikassa.Jokaisesta koirasta saa tehtyä epäluuloisen ja murisevan.Ottakaa ihmiset koira tarpeiden mukaan ja opettakaa koira sellaiseksi jonka kanssa voi elää ilman pelkoa. ja jos täytyy ottaa iso koira niin viettäkää paljon aikaa koiran kanssa (mun kaukkari haluaa olla siellä missä minäkin eli 90% vapaa ajasta mukana).


    • tapsu

      jUUU ONHAN SE NÄIN, ETTÄ KAUKKARILLA PAREMPI OLLA OMAKOTITALOSSA KUN KERROSTALOSSA. MUTTA TIEDÄN ERÄÄN JOLLA ON KAUKKARI KERROSTALOSSA, EIKÄ SE OLE MITENKÄÄN STRESSAANTUNUT, VAAN NAUTTII JA VARTIOI KOKO HUONEISTOA. TÄRKEINTÄ ON SILLE, ETTÄ SAA SUOJELLA RAKASTAMAANSA ISÄNTÄÄ/EMÄNTÄÄ. POINTTI ON, ETTÄ KAUKKARIKIN VOI OLLA ONNELLINEN JA RAUHALLINEN KERROSTALOSSA. VAHTIVIETTINEN ON SENVERRAN, ETTÄ EI IHAN KETÄ TAHANSA SISÄÄN PÄÄSTÄ JA HAUKKUUKIN VAAN JOS JOKU ON OVENTAKANA. EI TURHAAN NIINKUIN MONET KAUKKARIT.PÄÄSTÄÄ IHMISET ULKONA TIETYN MATKAN PÄÄHÄN AINOASTAAN. JA NAAPURITKIN OVAT OPPINEET JO PYSYMÄÄN KAUKANA SIITÄ. SE ON KOULUTTAJASTA KIINNI EIKÄ ASUINTALOSTA. JOS ALETAAN TARKEMMIN MIETTIMÄÄN MITÄÄN ISOA KOIRAA EI SAISI KERROSTALOON OTTAA. PAITSI NÖFFIN.

      • KOKENUT

        KAUKASIANPAIMENKOIRAA EI MISSÄÄN NIMESSÄ PIDÄ HANKKIA KERROS,- EIKÄ RIVITALOON.
        TÄSTÄ ON VUOSIEN KOKEMUKSI YMPÄRI MAAILMAA JA KAUKKARI ON LAUMANVARTIJA ROTU, JOKA TARVITSEE REVIIRIN MITÄ VARTIJOIDA...
        TOKI POIKKEUKSIA ON YKSILÖIDEN KOHDALLA, MUTTA YLEISESTI OTTAEN EI SOVELLU KYSEISIIN OLOIHIN...
        KAUKKARIN VARTIOINTIVIETTIÄ EI SILLE TARVITSE OPETTAA, VAAN KYLLÄ SE TULEE LUONNOSTAAN. VARTIOINTIVIETTIÄ EI MYÖSKÄÄN VOI EIKÄ PIDÄKKÄÄN TUKAHDUTTAA...
        LÄHES KAIKKI LAUMANVARTIJOIDEN KANSSA PITKÄÄN TOUHUNNEET IHMISET, OVAT YKSIMIELISESTI SITÄ MIELTÄ, ETTEI KAUKKARI SOVI EDELLÄMAINITTUIHIN OLOIHIN.
        TÄSTÄ AIHEESTA EN EDES VIITSI TIETÄMÄTTÖMIEN KANSSA VÄITELLÄ, KUN TÄMÄ ON SE IKUINEN VÄITTELYN AIHE, JOSSA YLEENSÄ NE KENELLÄ EI OLE PITKÄÄ KOKEMUSTA KAUKKAREISTA, PUOLUSTAVAT KYSEISIIN OLOIHIN HANKKIMISTA, KUN TAAS PIDEMPÄÄN RODUN KANSSA ELÄNEET OVAT NÄHNEET AIVAN LIIAN MONTA KODINVAIHTAJAA JA SUHTAUTUVAT ASIAAN VAKAVAMMIN.

        AIHEESTA ON PALJON KESKUSTELUJA YOOZHAK:IN JA OTUSKERHON PALSTALLA, JA KYLLÄ SIELLÄ PIDEMPÄÄN TOUHUNNET YKSIMIELISESTI OVAT TÄTÄ ASIAA VASTAAN... KANNATTAA SIELLÄ KÄYDÄ LUKEMASSA NIIDEN IHMISTEN KOKEMUKSIA JA KERTOMUKSIA, JOTKA ASIASTA OIKEASTI JOTAIN TIETÄVÄT, ENNEMMIN KUIN USKOO TÄÄLLÄ JOKAISTA KOTI-AMMATTILAISTA.


      • daaa

        kerros eikä rivitaloon. Voihan joku kaukkarinpentu siellä pärjätäkkin kun sen vartijointivietti herää vasta 2,5-4 vuotiaan, mutta sen jälkeen yleensä alkaa ongelmat.

        Joten älkää nyt missään nimessä antako väärää tietoa, ja kannustako ihmisiä kyseisiin oloihin kaukkareita hankkimaan. SIITÄ EI SEURAA MUUTA KUIN ONGELMIA.

        TÄSSÄ TAAS YKSI MALLIESIMERKKI, MITEN SIINÄ YLEENSÄ KÄY:
        http://www.ostamyy.com/phpBB2/viewtopic.php?t=30526


    • pientilalla

      Itselläni ja ystävälläni on maaseudulla (karjatiloja) kaukaasialaiset. molemmat hyvin lauhkeita vieraillekin, kunhan et lähesty tilan muita kotieläimiä. Ovat sataprosenttisen varmoja tulemaan toimeen KAIKKIEN muiden pienten kotieläinten kanssa (kanat, kanit, kissat), mutta ottavat hyvin pian näihin suojelevan asenteen eli älä enää lähesty niitä, jollet ole vanha ja luotettava tuttu.

      • Eiolekesyeläimiä

        Totuus on, että aika moni *laumanvartija* on syönyt koko lauman ja sen jälkeen tappanut vielä omistajansakin. Ei laumanvartijoita ole kehitetty kaninvahdeiksi vaan raatelemaan ja tappamaan ihmisiä. Niitä on käytetty esim. vankiloiden vartijoina. Niillä oon myös vahva riistavietti, koska ne on jätetty hankkimaan ravintonsa itse luonnosta.


    • satavarma1

      Se on nyt vaan niin että omistajasta kiinni , se miten koiruus käyttäytyy !
      Huonosti kasvatettuja koiria on ihan joka rodusta / tasapainoinen aikuinen jolla on aikaa / ja joka tuntee rodun hyvin saa kaukkaristakin kelpo kaverin vaikka kerrostaloon / tämä on nähty !

      Mutta, kotona pitää olla rauhallista varsinkin koiran pentu ja nuoruusaikana / ei huudeta eikä rähistä / vaan opetaan kaukkarikin omalla tasapainoisella ja rauhallisella tavalla suhtautumaan eritilanteisiin ja ääniin lungisti !

      Tosiasia on myös se , että Venäjällä on kaukkareita sadoittain kerrostaloissa / miksei siis yhtä hyvin suomessa ?

      ns " asiantuntijat " ovat suuna päänä / " ei kaukkaria missään tapauksessa kerros - eikä rivitaloon " pyh sanon minä !

      Oli koira mikä tahansa , niin omistajasta on kiinni koiran käytös / jos ei osaa kaukkaria kasvattaa , niin ottakoot marsun /

      • EivätKoiriaollenkaan

        "Jos ei osaa kaukkaria kasvattaa niin ottakoon marsun"

        Mistä näitä idiootteja löytyy... tämä on KOIRAPALSTA. Kaukasiankoira ja muut hirviömutanttilajitoverinsa; keskiaasiankoirat, slovakiankoirat jne. eivät ole varsinaisesti koiria harhaanjohtavista nimistään huolimatta. Ne ovat täysin arvaamattomia, hengenvaarallisia petoeläimiä. Koiralla kun yleensä on jonkinlainen miellyttämisenhalu ja kyky oppia ja totella ihmisen käskyjä, petoeläimillä ei ole, ne ovat vain arkoja vihaisia.


    • Puikki

      Yhtä vähän kuin on sopivia ihmisiä kasvattamaan kaukasiankoirasta tervepäinen, yhtä vähän on sopivia lapsenkasvattajia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      336
      3794
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1689
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1510
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      57
      1458
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1308
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1292
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      57
      1264
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1221
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1157
    Aihe