Miksi aina samat soi Radio suomipopilla?

globalmusico

Miksi Radio suomipopilla soi aina samat artistit koko ajan, vuodesta toiseen ja jopa samta biisit?

Kun katsoo pop top 10-listaa, niin sieltä ei esim. Vesalaa oteta uusien tulokkaiden tilalta pois, vaikka biisi on jo ni-in kulutettu loppuun! Hyvästä viedään se pohja pois liika soitoilla, niin kuin Vesalakin on ja siis ehdottomasti se, jos jotain on pakko kunnella 2500 kertaa, niin Vesalaa sitten, mutta ei esim. Vartiaista, eikä Kaija Koota enää!

On suorastaan hävytöntä, kun Warner Music Finland, Sony Music ja Univeral Music-artisti kattausta joutuu koko ajan kuuntelemaan ja pienten, tai indie yhtiöiden artistit loistavat poissaolollaan esim. pop top 10 -listalta. Mikä vois olla enempää läpinäkyvämpää isojen levy-yhtiöiden perseennuolentaa, kuin juuri tuo! ?

Nyt herätys musiikkitoimittajat kaupallisilla radioilla! Nyt on todella mielenkiintoista ja hyvää kuunneltavaa tarjottavana ja ansaitsevat mahdollisuuden maan kattaville mainosradioille soittoon! Se on nimittäin niin, että Radio on (Spotifyn lisäksi) edelleenkin se merkittävä media, joka voi tuoda soitoillaan sen tuntemattoman artistin esille, edelleen!

Tuolla musamarkkinoilla kuitenkin, muutoksen tuulet jo puhaltavat ja indie-yhtiöt tarjoavat monesti parempaa tarjottavaa, kuin kaavoihin kangistuneet isot yhtiöt. Eli, tie artistin menestykseen on siis radioiden musiikkitoimittajista kiinni, edelleen!

9

226

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RobotinRadio

      Luultavasti radioasemat saavat alennusta tekijänoikeusnmaksusta, kun esittävät samat biisit moneen kertaan. Elokuvafirmat ainakin antavat ns. toistoalennusta. Siksi samat ohjelmat esiteteään moneen kertaan.

    • Silminäkijä

      Ne on ne kirotut soittolistat,nääs.Joku kanavan musiikkipäällikkö päättää mitä soitetaan ja ohjelmaa juontavat vaan klikkaa ok,ok,ok, aina kun lähtee soimaan.Ennen oli levystöt,eli käytänössä ihan vinyylejä,single-levyjä hyllyt täynnä ja toimittajat sieltä etsi mieleistään musiikkia ohjelmaansa.En usko,että niihin levyvalintoihin kukaan isommin puuttui,ainakaan kaupallisradioissa.Olen ollut freelancer-pohjalta aikoinaan sellaisessa työssäkin.Sitten muuttui omistus ja hommat loppui.Ylessä sama homma.

    • MätuunsunluoLindroos

      Juu, mutta mitä hemmetin hulluja ovat ne musapäälliköt jotka valitsevat kerran vuodessa soittolistan ja sitä soitetaan koko vuosi. ....mä tuun sun luo... soi sadannen kerran JO

      • Silminäkijä

        Vielä ihmetellään,kun levymyynti on laskenut.Kuka enää ostaa levyä,jos sata kertaa viikossa jotain vinkumista kuulee?? Moniko enää edes tekee fyysistä levyä? Ennen oli melkeinpä artistin etu,kun levyt ei soineet missään.Irwin Goodman esimerkiksi aikoinaan sanoi,että silloin 1960-luvulla levyjensä ollessa soittokiellossa Ylessä, levymyynti oli aivan valtavaa.Kansaa kiinnosti toki saada kuulla juurikin sitä,mitä sen ei annettu kuulla.Totta kirjoittelet.


    • globalmusico

      Ihan pakko vastata nimim. "RobotinRadio" tuohon hämmästyttävään väitteeseen "Luultavasti radioasemat saavat alennusta tekijänoikeusnmaksusta"!? Ei kukaan voi radioiden kanssa sopia tekijänoikeuskorvauksista noin vain, höpö, höpö ! Eihän tuossa ole mitään järkeä ja perustetta sille, miksi ei indipendent yhtiöiden artisteja soittolistoilla kuulu!

      Yleisesti niin, että soittolistat laaditaan radion musiikkipäällikön toimesta. Se, mitkä artistit ja keiden levy-yhtiöiden artistit siellä soivat, on taas isojen levy-yhtöiden voimain-ja lahjomistekniikoiden näyttö!

      Miettikääpä, kun esim. Warner Music Finland promoaa uuden atistin sinkkua radioihin, niin musiikkipäällikölle, ei jää paljon muuta mahdollisuutta, kuin ottaa soittoon! Nyt siis puhutaan mainstream linjasta, joka käy just näihin kevyen luokan radioihin radiosuomipopit, novat, aallot yms.

      Warnerin hallinta esim. siis, on niin suuri, että jos artisteistaan vaikka Kaija K., tai Antti Tuisku julkaisee jotain uutta, niin se menee ed.mainituille radioille tietenkin samantien soittoon ja samalla leikillään sitten voidaan kiusoitella, että saat Kaijan uuden ekana just teille soittoon, kun annat soittoaikaa meidän uudelle artistille ja debyytti sinkulleen!

      Näin se menee!

    • Konkurssiinvaan

      Yle pidettäköön erossa kaupallisista levy-yhtiöistä. Kansa maksaa ja ylläpitää yhtiön, mitä tekemistä sillä on Sony Musicin ja ja muiden rahaa musiikilla kauhomalla yhtiöillä.
      Eli valtiollisella radioyhtiöllä ei pidå olla mitään kytkentää kaupallisiin yhtiöihin. Jos niiden oma markkinointi ei onnistu, menkööt konkurssiin. Se joka rahoittaa Yleä pitää olla valvojat että asiakkaiden mielepide huomioitaan!

    • Anonyymi

      Helppo ratkaisu, itse olen jo vuosia kuunnellut Ruotsin radiota. Samoja kappaleita kuulee sielläkin mutta ei niin paljon kuin radio Suomen kanavalla. Lauantaina kuultava, Ring så spelar vi on hyvä ja mukavan rento ohjelma kuunnella aamulla. Yleisradio kaipaisi uusia Jake Nymanin kaltaisia juontajia. Ylen johto pitäisi uusia kokonaan.

    • Anonyymi

      Yhteistyö levy-yhtiöiden kanssa? Näitä nostatetaan jatkuvasti.

      • Anonyymi

        Näin on ainakin huhuttu, mutta onko sittenkään niin. On myös huhuja jostakin tiettyjen artistien soittoboikotista, mutta enpä usko sellaiseen


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      223
      3460
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2181
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      80
      1630
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe