Rahastojen arvonnousun vähäisyys

pettynyt.asiakas

Danske Pankki tarjosi pari vuotta sitten rahastojaan joista valitsin korkorahaston ja rahaston jossa puolet on osakkeita ja puolet korkoja. Eipä ole paljoa arvo noussut 2 vuoteen ja tunnen hukanneeni nuokin kaksi vuotta. Odotin arvon huomattavaa nousua tuolle aikaa. Onkos muilla rahastojen arvot nousseet viimeisen 2 vuoden aikana vai miten? Juuri tässä pohdin pitäisikö myydä, jäisin vielä muutaman euron voitolle jos nyt niin tekisin, ennenkuin uusi lasku tulee.

11

293

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jhjhhg

      Rahaston arvonmuutos = rahaston sisällön arvonmuutos - kulut

      Ns. turvalliset korkosijoitukset eivät ole moneen vuoteen tuottaneet juuri mitään. Korkosijoituksista saa tuottoa vain nostamalla riskitasoa eli heiluntaa (eli sijoitukset voivat mennä myös reippaasti miinukselle). Tämä tarkoittaa käytännössä kehitysmaiden korkosijoituksia tai ö-luokan yrityslainoja.

      Osakepuolellakin tuotot riippuvat suuresti sijoituskohteista. Monella markkinalla osakekurssit ovat sahanneet voimakkaasti viimeisten parin-kolmen vuoden aikana.

      Jos rahasto sisältää puoliksi 0-tuottoisia korkosijoituksia ja puoliksi keskimäärin kohtalaisesti tuottaneita osakesijoituksia, kokonaistuotto jää matalaksi. Ja siitä otetaan vielä rahaston kulut pois päältä.

    • HyväAsiakas

      Tiedätkö yhtään mitä ostit? He tarjosivat sinulle rahastojaan. Kuinka paljon sinä tarjosit heille palkkioita vuodessa. Ne palkkiot pitää kertoa vuosien määrällä. Oliko sinun tekemä tajous pankille hyvä? Kysyppä heiltä. Oletko hyvä vai huono asiakas? Jos tuotto-odotus on maksimissaan on 5 % ja palkkiot aina vähintään 3 % (laskukausinakin), niin kuka jää voitolle? Pienellä lukee jossakin, että jos tuottosi nousee jonakin hyvänä vuonna todella suureksi, niin palkkioprosentit kasvavat vastaavaksi, koska nousukausi on rahastonhoitajien ammattitaidon ansiota.

    • pankkitieto

      Kyllä se vaan niin on että riskinsietotestejä ei kannattaisi edes tehdä vaan jos lähdetään sijoittamaan niin silloin 100% osakkeisiin. Siellä on sitten varaa valita vähän tarkemmin...

      • VoitonMaksimointia

        Ja on aina hyvä muistaa, että ne nyt kaikkein surkeimmat lyhytjänteisten suursijoittajien hylkäämät osakkeet tuottavat viiden vuoden tähtäimellä lähes aina kaikkein eniten. Jos valitsee viisi surkeaa ja niistä yksi mene konkurssiin ja neljä muuta nousee kymmeniä tai usein yli 100 %, jäät reilusti voitolle ja voit vähentää sen pienen tappion verotuksessa.


    • pettynyt.asiakas

      Olen miettinyt noita mainostettuja kuluttomia superrahastoja. Koska niissä on eri maiden isoja firmoja, niin eivät varmaan ole mitään ihan hirmu kovia notkahduksia tekeviä, mutta toisaalta varmaan kunnon tuottoakaan on turha odottaa. Mutta niistä aikakin saisi kaiken tuoton varmasti pitää eikä tarvitsisi miettiä, mitä tuosta summasta on nyt vedetty välistä. Verot tietysti menee jos myy, mutta sitä myyntiäkään ei tarvitsisi pelätä kun tietää että jos rahasto on plussalla niin plussalle jäädään myynnin jälkeenkin.

    • KaikkiHuijaavat

      "Kuluton" ja "super". Kaksi sanaa, jotka siinä ja niitä tarjoava ymmärtävät täysin eritavalla. Kuluton (tai riskitön), tarkoittaa sitä, ettei rahastoja kaupitteleville aiheudu missään tilanteesssa (edes teoriassa) mitään kuluja eikä siis pienintäkään riskiä. Sinulle 1...10 % piilokulut. Asiakas maksaa aina kaiken takuuvarmasti! Ja se varsinainen rahastonhoitaja on usein joku ulkolainen alihankkija eikä heidän rikollisistakaan teoista oteta pinintäkään vastuuta.

    • huutelijat_rauhoittukaa

      Voisi vastata tarkemmin jos olisit kertonut, mistä Dansken rahastoista on kyse ja missä suhteessa niitä omistat. Perussyynä heikkoon tuottoon ei kuitenkaan tästä huijari-/riistäjäpankista yhteen ääneen huutavasta kuorosta huolimatta ole korkeat palkkiot (ja ne ovat korkeat, sitä en kiellä - suosittelen lämpimästi indeksirahastoihin tutustumista, mutta erittäin hyvä että ylipäänsä aloitit sijoittamisen :) ) vaan sijoituksen jakautuminen korkojen ja osakkeiden välillä.

      Jos tuo yhdistelmärahasto on Danske Kompassi 50, niin sen viimeisen kolmen vuoden kokonaistuotto näyttäisi olevan 7,21%. Mikä tarkoittaa nopeasti laskien n. 2,3% vuosituottoa. Samassa ajassa 100% osakkeita sisältävä ETF (katsoin i-kirjaimella alkavan yhtiön tuotteen, muitakin on toki tarjolla) on tuonut n. 8,7% keskimääräistä vuosituottoa.

      Huomattavaa arvonnousua ei voi tässä tämänhetkisessä korkoympäristössä oikein tavoitella noin paljon korkosijoituksia sisältävällä allokaatiolla. Sinullahan on (olettaen että korkorahastoa puolet ja yhdistelmärahastoa puolet) peräti 75% koroissa!

      • PelkkääKusetusta

        Et ymmärrä yhtään mitään huijaripankkien rahastojen hoidosta. Mitään ei tapahdu avoimesti tai rehellisesti. Jo pelkästään osakkeiden osto rahastoihin on melkoista sumplimista. Ostohinnoissa isojakin eroja. Arvaatkapa minne ne halvimmat osake-erät aina päätyvät? Suuri osa "palkkioista" on erilaisia piilopalkkioita. Pankin on saatava joku vähimmäistuotto ja se revitään aina jostakin. Muuten ei makseta bonuksia.


      • NlMlMERKKl

        Millä tavalla Danske Bank on huijaripankki verrattuna muihin pankkeihin? Itse tosin olen siellä ollut pelkkä tiliasiakas, en sijoittanut heidän tuotteisiinsa lainkaan. Taitaa kaikki pankit ottaa aika paljon siitä päältä pois verrattuna sijoitusfirmoihin tai siihen, että sijoitat ilman mitään välikäsiä.


    • Millä perusteella odotit suuria tuottoja korkorahastoista nykyisillä koroilla?

    • pettynyt.asiakas

      Päätös on tehty ja myin kaikki pois. Palkkioita meni niin paljon etten päässyt edes omilleni. Vaikka riskitasoni ei sitä edes salli, aion sijoittaa jatkossa Nordnetin superrahastoihin. Toivottavasti päätös on parempi kuin edellinen. Eihän tuo ole normaalia että säästää rahastoihin melkein 2 vuotta ja jää lopulta tappiolle, samaan aikaan kun joka puolella talous on vaan noussut nousemistaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1535
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1354
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1321
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1267
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1238
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1146
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe