Kaukoviilennys

Kauko.Viilennys

Meillä on asunto lähes uudessa talossa. Siinä on kaukoviilennys, josta olemme tietysti maksaneet osamme hyvien katteiden kera.

Tällä hetkellä lämpömittari näyttää 36 astetta sisällä. Ei auta, vaikka pitää ikkunoita auki, kiinni tai siltä väliltä. Sama naapureilla.

Joitain vuosia vanhemmassa talossa asuvilla tuttavillamme sama juttu.

Isännöitsijä sanoo, että viilennys kyllä toimii mutta sen teho ei riitä näillä helteillä. Järjestelmä on alimitoitettu kaikissa kerrostaloissa, kertoo hän. Viileää ilmaa saa, jos ulkolämpötila pysyttelee alle noin 15 asteen. Ei taida olla paljoa hyötyä tästä "ominaisuudesta" joka varmaan on tuonut ainakin 20 000 euroa lisää asunnon hintaan.

Että semmoista.

7

1087

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • läkkitorilla

      Meillä on kaukokylmä melko uusi talo ja kun ulkona 30 asteen helle saa sisälämpötilan 20 asteeseen joten puhut täysin lööperiä, mahdat olla katellinen trolli.
      Tässä itse säädetään kylmä ja esim viime kesänä ei tarvinnut kertaakaan käyttää kun oli viileä kesä nyt taas hellekesänä aivan mahtava järjestelmä asunnossa siis 20-21 astetta ja viilennys toimii.

    • ilma.pumppu

      Meillä on omakotitalo porvoossa ja ilmalämpöpumppu ja ei riitä näillä helteillä, huoltomies sanoi että ilmalämpöpumppu riittää talon viilennykseen kun ulkolämpötila on 14 astetta nytkin pumppu työntää ilmaa ja sisällä on 35 astetta lämmintä ei voi mitään se on näin nämä helteet.
      Suomen oloissa ei ilmastointi pelaa, kun kyproksella käytiin niin ilmastointi toimi ja sai asunnon jääkylmäksi mutta suomessa ei toimi omakotitalossa, tuttavilla ihan sama juttu on vanhaa ja uutta taloa mutta kun yli 20 astetta niin talo on kuuma kuin saunankiuas.

    • Isänn

      Tottahan se on, humpuukia ovat. Kaukokylmä on väärä sana, kaukoviilennys on oikeampi. Valitettavasti viilennysteho ei riitä taloon asti.

      Ilmalämpöpumpussa taas tehdään viileys kuten jääkaapissa, joten teho on taattu ja kylmää ilmaa saadaan taloon hetkessä.

    • röllille

      https://www.hs.fi/koti/art-2000002826198.html

      Niin tämäkin asukas kiittää kaukoviilennystä, aloitushan on peikon tekele kun ei mitään tiedä, kaukoviilennystä on käytetty aiemmin paljon toimistoissa ja liiketiloissa ja nyt yleistyy kalleimmissa asuinkerrostaloissa eli taloyhtiön kautta saa halvalla viilennyksen, oikeat asiantuntijat, isännöitsijät ja asukkaat tietävät kuinka kaukoviilennys viilentää niin kotona kuin toimisto

      Faktaa peliin ja paskapulina pois jos sinulla ei ole varaa viilennykseen niin se on oma ongelmasi!

    • Anonyymi

      Kaukoviilennys kyllä toimii, meillä on porissa(karjaportti) kerrostalossa kaukoviilennys ja viime kesän 30 asteen helteillä sai asuntoon valita 22 astetta ja se pysyi, kylmemmässä en viihdykään.
      Tyytyväinen saa olla.

    • Anonyymi

      Kaihtimet kiinni niin toimii

      • Anonyymi

        ^tämä arpa voittaa

        Kaukoviilennys sinällään ei kerro muuta kuin että jonkinlainen jäähdytys on. Vaan jos on ainoastaan koneellisen ilmanvaihdon tuloilma jäähdytettyä, niin jäähdytysteho on tosi pieni, tyyliin 5 W/m². Laskee lämpötilaa muutaman asteen, muttei ehkä riitä pahimmilla keleillä. On 30 °C silti parempi kuin 33 °C...

        Pelkkä vesikiertoinen lattiajäähdytys puolestaan jotain 10-15 W/m². Tämä alkaa on jo sitä tasoa, minkä pitäisi riittää pitämään lämpötilat siedettävinä hellekeleilläkin. Tosin sellaisilla reunaehdoilla, ettei tavoitellakaan mitään 23 °C lukemia, vaan ehkäistään lämmönnousu esim. yli 27 °C. Lisäksi ehdoton vaatimus on, ettei aurinko paahda esteettä sisään. Eli pitää olla ns. aurinkosuojalasit ja mielellään myös kaihtimet kiinni.

        Jos aurinko paahtaa esteettä sisään, niin lämpökuormaa voi tulla pari kW. Sellaisen hanskaa vain puhallinkonvektorilla (vrt. hotellihuoneet). Tosin niitäkin tavataan laittaa vain 1 kpl/huoneisto, joten koko kämpässä voi olla vaikeaa pitää lämmöt kurissa (väliovet pitää olla auki ym.)

        Alimitoitettu järjestelmä kertoo ihan suoraan, ettei jäähdytystä ole mitoitettu pahimpien kuormituspiikkien mukaan, mikä vaatisi puhallinkonvektorit tai lattiajäähdytys jäähdytetty tuloilma. Kerran viileää ilmaa saa sisään vain viileällä kelillä, on pääteltävissä, ettei tuloilma ole jäähdytettyä. Jäljelle jää vesikiertoinen lattialämmitys, jota kesällä käytetään jäähdytykseen.

        Kytkentä on yleensä joko tai, joten jäähdytys saadaan käyttöön vasta sitten, kun lämmitystarvetta ei enää ole. Tässä on ollut vielä vähän viileämoi öitä, joten ei ole uskallettu ottaa jäähdytystä vielä käyttöön? Ja sitten tosiaan se, ettei systeemiä ole tarkotiettu siihen, että joku ääliö voi pitää kaikki verhot auringon 50-asteiseksi paahtamalle parvekkeelle johtavan oven auki ja hanskata homman konevoimalla. Ehei, juju on just siinä, että ehkäistään lämmön nousu >30 °C lukemiin. Sekään ei kaikissa taloissa onnistu pelkällä "sälekaihtimet kiinni päivällä ikkunatuuletus yöllä" -menetelmällä.

        Ei tällaisen jäähdytyksen lisähinta kovin montaa tonnia/kämppä ole.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      375
      4779
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1924
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      68
      1652
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1566
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      256
      1509
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1420
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1396
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1377
    9. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      11
      1264
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    Aihe