Ystävän vierailut

kaarinas

Ystävättäreni on 60 v ja minä 70 v. Olen väsyneempi ja kipujakin on. Ystävätär on virkeä ja energinen, helle ei menoa haittaa. Koen syyllisyyttä, kun en aina jaksa olla valmiina ottamaan vastaan, kun hän kysyy voiko tulla nyt käymään. Tänään kovan helteen seurauksena asuntoni lämpötila suurinpiirtein saunaan verrattava, ja emäntä täällä kuontalo hiessä ja suihkun tarpeessa. Ota siihen vieras käymään.
Kerroin, että en tänään voi ottaa tänne kuumuuteen, mutta palataan huomenna asiaan. En tiedä, loukkaantuiko hän, mutta missään tapauksessa en olisi halunnut vierasta näin äkkivaroituksella. Miten ajattelette, olisiko sittenkin pitänyt olla vieraanvarainen, vaikka ei jaksa?

12

243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • punnitaan

      Puhut ystävättärestä. Kyllä minusta pitää olla rehellinen ja toisen pitää ymmärtää tilanne. Tämä koskee kaikkia vierailuja. Muistan kuinka henkilö, joka ei muutenkaan käynyt luonani, halusi tulla "vauvaa katsomaan". Kielsin. Vauva ei ole mikään näyttelyesine. Minulla oli tarpeeksi työtä 3-vuotiaan ja vauvan kanssa, en tarvinnut lisää passattavia. Auttavat henkilöt olivat tervetulleita.

    • hapankorppu

      Jotkut kerää pisteitä kun pitävät jatkuvasti noutopöydän valmiina,kivahan sinne olis mennä.Yks tuttavani palvelee pikku kodissaan koko kesän kaikenlaisia kesävieraita,on sukua ja naapureita,serkkuja ja mökkiläisiä,rahtaa taxilla tavarat kyliltä,ei juokse vedet eikä tiskikoneet laula.
      Kertoi juuri ettei enää jaksa,70 v kun on,sairas monin tavoin.
      Silloin pitäis kävijöitten jo alkaa tajuumaan että oliskohan aika vaan soittaa ja toivottaa hyvät kesät.
      Ei ihminen kehtaa sanoa jos vieraat ei älyä.
      No,eipä silti,itse kyllä laitan pöydän koreaksi jos tiedän että vieraita on tulossa,varsinkin pieniä.
      Satunnaisille piipahtajille tarjoon ei-oota. En pidä vierasvaraa,en leivo JOS tarviin -tyyliin.
      Vierasvarat on paras olla kaupassa,muuten joku käsi käy siellä ja vaaka juoruaa ; ))

    • Ihan kiva minusta kai olisi, jos joku virkeä energinen ihminen tulisi tuohon vilkaisemaan kuinka vanhus täällä helteessä voi.
      Ekana voisi vaikka tiskata nuo monen päivän tiskit tuosta haisemasta siinä samalla kun keittelee itselleen kahvia ennenkuin alkaa imuroimaan. Minulle voisi tarjoilla tuolta pakastimesta vaikkapa jäätelöä, kun löhöän tässä nojatuolissa.

    • kaarinas

      Kiitos teille jotka vastasitte! Olen tietenkin tottunut, että olen aina suurinpiirtein siinä mallissa, että voi yllätysvieraita ottaa vastaan. Mutta tämä helle on niin suuri ongelma nyt, että mieluimmin oleilee yksin. Ongelma on itselleni se, että on vaikeaa kieltää, siitä seuraa syyllisyys jne.
      Aina olisi mukavinta, kun tietäisi etukäteen hyvissä ajoin, että vieras on tulossa.. .ehkä en tykkää yllätysvieraista muutenkaan, ja voihan tuonkin joskus sanoa

      • kaarinas

        Huomaan, että olen siirtynyt siihen ikävaiheeseen, että vieraiden tulot täytyy etukäteen tietää, koska on mukava ottaa vastaan kun on itse kunnossa ja tarjottavaakin


      • Haluan minäkin tietää ystävien viisiitit etukäteen. Jos nyt tulla pyrähtävät (lastenlapset) en ilmoittamista niin tärkeänä pidä, laps.ystvättäreni tosin rakastaa yjjätysvisiittejä. Saa ottaa tilanteen niinkuin se sillä hetkellä on.
        Olen niin helpottunut kun hän vetäytyi Karjalohjan mökille yksinäisyyteen, nyt jäätyään leskeksi. Onhan surullekin annettava aikaa, eikä mennä ja touhuta kuin päätön kana. Karkuun ei sitä pääse, vaikka kotonaolo on hänelle nyt kovin vaikeaa.
        Oli pakkaamassa 2 päivää tyttärensä asuntoa yöpymisineen, ja on sentään jo 85 ikäinen. Nyt on ollut pitkään jo mökillään, ja lapset soittavat ja tarkistavat, että selviää siellä yksin.

        Muistan hautajaisten jälkeen lasteni tarjoutuneen yöksi kanssani, mutta en kaivannut mitään muuta kuin yksinoloa kotona,...monta päivää olin hiljakseen, kuin unessa. Syksyllä tulee jo 10 vuotta siitäkin, ja elämä jatkuu omine iloineen näinkin yksin eläen.


    • Mrs.W

      Tämä viime päivien helle kyllä vei mehut nuoremmista ja terveemmistäkin. Onneksi ei ole vieraita tunkenut kylään. Tai nojoo, kauppa on tosi lähellä...

      Jopa minä olen ollut laiska, hidas ja väsynyt. Sentään illansuussa kävin reilun tunnin sauvalenkillä.
      Päivällä en olisi jaksanut millään kun lämpöä oli liki 30 astetta

    • Melkoista hellettä on ollunna. Tämä vanha talo on siitä kiva että on kesät talvet melkoisen viileä.
      Sisaren kanssa kahdestaan oltu kotitalossa muutama päivä, hän lähti tänään pois, omaan kotiinsa.
      Mitään muuta ei ole kumpikaan tehnyt kun vietetty aikaa, rupateltua tärkeistä asioista, uitu järvessä,
      käyty kesäteatterissa ja jne....Ei ketään tarvitse palvella, menee sinne missä palvelua saa ja kaikki on valmista, istuu vain pöytään ja ryhtyy syömään, aamiaiset, päivälliset, kahvia vain on itse keitetty.
      Ollaan oltu kun ”ellunkanat”🐔🐔

    • Puhut vieraan vastaanottamisesta, mutta ei kai ystävätär kovin vieras ole ja mitään erikoista vastaanottamista ja kestitsemistä vaadi? Hän ymmärtää tilanteen ja hyväksyy sinut ilman suihkussakäyntiä ja sen kummempaa laittamista, oli varmaan puhekaverin tarpeessa..

    • flegmaatti

      Jyvät akanoista. Nykyisin ei ole enää kovin tavallista mutta kun aikanaan oli likimain aina jotain tekemätöntä hommaa niin kysyjille sanoin mikä projekti on menossa joten tervetuloa vaan!
      Ilman ennakkoilmoitusta tulleille kerroin, että menossa oleva puuha valmistuu nopeammin jos vieras tarttuu lapioon.

      Oikeastaan kukan ei ilennyt ottaa pakkia.

      Itse toimin samalla tavalla mennessäni vierailulle. Hyvin harvoin ehdotettiin mitään mutta näinhän minä sanomattakin tilanteen.

      • tää-on-elämää

        Olihan se ennen ilman puhelimia, että näitä yllätysvieraita tuli ja nyt muistelen isän ja äidin taloutta, jossa me lapsetkin tietenkin asuttiin.

        Kirjein kulki kuitenkin tätieni vierailut lomille, joten oli meillä lapsillakin silloin kiirettä. Kaikki paikat puts ja tuoreet kukat maljakkoon, kuten myös saunavihdat valmiiksi, mutta kivaa se oli, koska saatiin tuliaisia ja serkku aina joka kesäksi kylään.

        Vaan kuinkas sitten kävikään, lapset kasvoi ja olin tulossa Hesaan opiskelemaan, niin tämä "rakas" täti ilmoitti, että ei ainakaan hänen luokseen?

        Joka ikinen kesä hän oli oman poikansa saanut täysihoitoon äitini talouteen, siis tietenkin täti oli isäni sisko, joka oli aina inhonnut isäni valintaa.

        Mutta jotain opin minäkin, siis tämän äitini vieraanvaraisuuden, sillä silloiseen omaan kotiini oli kaikki tervetulleitä yöllä tai päivällä ja niitähän joskus tuli ja kaikki ihania.

        Nyt asun väliaikaisesti pikku yksiössä lapseni lähellä ja tänne ei todellakaan saa tulla kukaan kylään. Miehenikin on unohdettu ilmeisesti, tai onko hän unohtanut ystävänsä, tai onko kaikki jo kuolleet, mutta onneksi siellä käy naapurit edelleen tarkkailemassa, että kuinkas se ukko jaksaa ja onko jo seonnut täysin? Lapseni käy onneksi siellä aika usein.


    • mitätäällämarisee

      Voi suunsa ava?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1451
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1281
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1245
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1185
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1073
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1053
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe