Aihe

Haluaisin tietää kyseisestä rodusta

BlackAndTan

Hei,
Olen miettinyt koiran hankkimista ja asun kerrostalossa sekä opiskelen.
Minua kiinnostaisi Amerikanrottaterrieri? Onko kellään rodusta tarkempaa tietoa ja/tai kokemuksia?

Ehdotelkaahan joitain rotuja. Toiveessa keskikokoinen tai pieni. Väritys ois tietysti kiva olla Black&Tan.

Lenkkeilyä koira sais säännöllisesti, Aamulla n.15min, Koulun jälkeen 1,5 - 3 h lenkki ja illlalla vielä 1 - 2 h lenkki

Huomiota saisi kyllä hyvin ja aivoliikuntaa.

Iso kiitos! =)

12

1023

  Vastaukset

  • Hei, kannattaa noissa terriereissä huomioida sellainen asia.Että kovin usein ovat ns.koiraagressiivisia.Joten jos asut alueella jossa kohtaat paljon muita koiria, seuraa terrierillä rähinöitä, ja haukkumista muita koiria kohdatessa.Ovat myös herkäsi, varottamatta kiinni käyviä.Et jos päästää vierasta koiraa nuuhkimaan, voi purra.
   Siksi, ehdottaisin sinulle mielummin villakoiraa, niitä on monen kokoisia.Ja ovat helposti koulutettavissa.Niille voi myös trimmauksella luoda erillaisia ulkomuotoja.Ja ihan sen tavallisen, karvojen lyhyeksi leikkaamisen oppii tekemään ihan jokainen.Värivaihtoehtojakin on, mutta en tiedä miten paljon on nyt pentuja tarjolla.Villakoirilla varmaan joku oma sivusto,

  • Yhdellä entisellä tuttavalla oli joku tuon tapainen.Pentuna oli ihana ja iloinen, jaksoi lenkkeillä reippaasti.Aikuistuessaan haukkui kovasti sisällä ja ulkona ja oli myös arvaamaton.Vahti leluja, ruokaa jne, ja uhkasi joskus näykkiä, ja sitä sai varoa ja väistellä.Voi olla et oli vaan huono tai sairas yksilö.En oo muista tietoinen, ovat melko harvinaisia.Että kannattaa varmaan tutustua pennun vanhempiin kunnolla, ja miettiä sitä niiden äänenkäyttöä ja käytöstä lelujen ja ruuan suhteen.Jos asuu ok talossa, niin ääni ei muita häirinne.

  • Hei,

   1) ei koiraa kerrostaloon. Ajattele naapureille koituvaa melu- ja muuta haittaa sekä koiran hyvinvointia. Ei ole kiva koiralle saati naapureille, että koira on asunnossa tunteja päivässä esimerkiksi ulvomassa yksinäisyyttään, ryskyttämässä ovea ym. Näitähän omistaja itse ei koskaan kuule, koska meteli loppuu heti omistajan tullessa kotiin.

   2) Opiskelijabudjetilla ei ole varaa pitää koiraa, ellei sinulla ole esim suurta perintöä tai joku maksaa ruuat/vuokrat. Tai jos käyt opintojen lisäksi töissä, jolloin koira on vielä enemmän yksin.

   3) Muuhun elämään, esimerkiksi opiskelijaelämään, ei jää aikaa. Elämättä jäänyt elämä saattaa harmittaa sitten kun olet vanha.

  • 1.Suosittelen koiraa joka ei ole herkkähakkuinen,eikä sillä ole vahtimisviettiä kuten vaikka pinseri tai kääpiöpinseri :)
   2. Oletko tehnyt listaa kuinka paljon koiran hankkiminen tulisi kaiken kaikkiaan maksamaan? Itse unelmoin vielä viime marraskuussa sheltistä ja hups..tein listan ja summaksi tuli 2800€ tuohon summaan sisältyy turkinhoito välineet ja pesu-aineet,ruat,kastrointi ja koiran hinta.
   3. Miten sinulla on aikaa kouluttaa koiraa? Missä koira on kun et ole itse kotona?,häkissä pitäminen kun on eläinsuojelurikos. Mielestäni koira kannattaa hankkia vasta silloin kun on varmat tulot ja se ei joudu olemaan yksin ainakaan niin että kukaan ei ole opettamassa sitä että tarpeet tehdään ulos ja kerrostalossa se on todella vaikeaa opettaa sisäsiistiksi.

  • EI hyvää päivää pikkusen ootte negatiivisa ihmisiä. Antakaa toisen haluta kyseistä koiraraotua jos tykkää. Joo voihan sitä ehdotella Itse tykkään kanssa että villa koirat ovat ehkä se paras rotu jne. mutta että kaikilta kirjoitajilta ei mitää positiivista sanottavaa.....

   Itsenikin kiinostaisi saada tietää kysisistä rodusta nemoi katsoin juuri sakaten sivuja ja sieltä kasvattajat niin kaikkiolivat karvattomia muunnoksia?? ne ei kyllä inspaa..

   • Niillä on hyvin lyhyt karva,joten kannattaa huomioida,että talvella puetaan vaikka vaan pienen lenkin kiertäis.Pitkiä lenkkejä noi ei kylmässä kestä.Sateella ja tuulella,eivät nauti ulkoilusta myöskään. Et jos jotain ympärivuotista lenkkiseuraa etsii,niin toinen rotu.Voi harrastaa agia,halleissahan on lämmin.Urokset kovia merkkailemaan,ja tultuaan aikuisiksi komentavat vastaantulevia uroksia .Varmasti koulutus,sukupuoli,luonne ja elinolot vaikuttaa miten aikuisena käyttäytyy .Ja kyllä,terrierit tuppaavat olemaan ärhäköitä,ja puolustavat itseään ja resurssejaan herkästi.Mut on varmasti kiva kainaloinen,jos itelle mieluisen saa.


   • Onko tosiasioiden sanominen "negatiivisuutta?"


  • Terrierit,kannattaa lähteä näyttelyihin ja kylille kävelylle ja seurata miten tulevat toimeen muiden kanssa.Tuttavilla on,ja ne puree jos ylettyvät vieraaseen koiraan.Vaaleita joissa laikkuja russeleita tai jotain.En ottais,liian tosikkoja ja agreja.Pentuna kivoja,niinkuin muutkin rodut.

   • Sehän kertoo paljon tuttavistasi ja tietysti myös sinusta, sillä seurahan tunnetusti tekee kaltaisekseen. Ei meinaan ole normaalia saada terrierejäkään kasvamaan niin kieroon, että käyvät kaikkeen liikkuvaan systemaattisesti kiinni. Kyllä niitä normaaliin sosiaalistamiseen ja kouluttamiseen kykenevillä on hyvin käyttäytyvinä lemmikkeinä ja näyttelykavereina vaikka kuinka paljon. Myöskään tosikkoja ei terriereistä saa tekemälläkään - useampaa terrierirotua kutsutaan ihan syystä koiramaailman pelleiksi. Että siinä kävikin hyvin selväksi se, miten pihalla olet. Eipä kyllä yllättänyt.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sehän kertoo paljon tuttavistasi ja tietysti myös sinusta, sillä seurahan tunnetusti tekee kaltaisekseen. Ei meinaan ole normaalia saada terrierejäkään kasvamaan niin kieroon, että käyvät kaikkeen liikkuvaan systemaattisesti kiinni. Kyllä niitä normaaliin sosiaalistamiseen ja kouluttamiseen kykenevillä on hyvin käyttäytyvinä lemmikkeinä ja näyttelykavereina vaikka kuinka paljon. Myöskään tosikkoja ei terriereistä saa tekemälläkään - useampaa terrierirotua kutsutaan ihan syystä koiramaailman pelleiksi. Että siinä kävikin hyvin selväksi se, miten pihalla olet. Eipä kyllä yllättänyt.

    No nyt et taida tuntea yhtään metsästysrotuista.Kyllä ne kiinni nappaa jos vieras koira liki tulee ja sukupuoli on sama.Aina ei vaikuta sekään.Rodun ominaisuudet,ei ole omistajasta kiinni.
    Itse en päästäs urosta muiden urosten tykö.Tällä alueella yksi jackrusseli uros nappasi tutustumistilanteessa yhtä narttua korvasta.Ja oli aika työ omistajilla irrottaa se .Kerta se oli ensimmäinenkin.
    Näyttelyissä minäkin olen käynyt,koiranikin kanssa.Kyllä se terrierin omistaminen vaatii ns.pelisilmää.Ei ne ole mitään lasten talutettavia.Riistavietti voi ottaa vallan kun naapurin mirri tulee tiellä vastaan,ja nykäisy vie hihnan lapsen käsistä.Noitakin on nähty.Ja kun otetaan agilitykaveriksi lapselle, niin varsinkin uroskoira voi osottautua aikuistuessaan niin uhmakkaaksu, ettei lapsi sitä hallitsekkaan kun harjoittelemassa on muitakin uroksia.Kyllä siinä harrastus kärsii, kun rotua ei tarpeeksi mietitä ja tunneta.Ja tulee sitten niitä ikäviä yllätyksiä.Metsästys terrierit on sähäkkiä ja periksiantamattomia kavereita, mutta metsällä toimii ja siihenhän ne on jalostettukkin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sehän kertoo paljon tuttavistasi ja tietysti myös sinusta, sillä seurahan tunnetusti tekee kaltaisekseen. Ei meinaan ole normaalia saada terrierejäkään kasvamaan niin kieroon, että käyvät kaikkeen liikkuvaan systemaattisesti kiinni. Kyllä niitä normaaliin sosiaalistamiseen ja kouluttamiseen kykenevillä on hyvin käyttäytyvinä lemmikkeinä ja näyttelykavereina vaikka kuinka paljon. Myöskään tosikkoja ei terriereistä saa tekemälläkään - useampaa terrierirotua kutsutaan ihan syystä koiramaailman pelleiksi. Että siinä kävikin hyvin selväksi se, miten pihalla olet. Eipä kyllä yllättänyt.

    No minkäs rotunen sulla on?
    Onko tyttö vai poka?
    Roduissa on eroja.Ja ikä myös vaikuttaa.


  • Hälytyskellot soivat väkisinkin valitettavasti, kun kuulen sanat kerrostalo ja opiskelija sekä puhut vain itsestäsi eli asut vieläpä ilmeisesti yksin.

   Miksi hälytyskellot? Koira kun on täysin ihmisestä riippuvainen laumaeläin, joka vaatii paljon ymmärrystä, aika, liikuntaa ja aktivointia eikä koskaan ole syypää johonkin perheeseen tai omistajalleen joutumisesta. Vastuu ja kunniatehtävä on siis suuri. Ja rahaa palaa paljon (älä siis aliarvioi tätä ikinä). Sitoumus tehdään myös useimmiten yli 10vuodeksi!

   Mahdotonta se ei toki ole, sillä kerrostalo ja täysipäiväinen opiskelu liittyvät itseenikin, ja omistankin 7kk turkin hoitoa vaativan aktiivisen koiran. MUTTA minulla on myös avomiehen tuki ulkoiluttamiseen ja ruokkimiseen, mahdollisista hoitopaikoista muiden luona on keskusteltu useiden kanssa ja useaan otteeseen jo ennen koiran tuloa. Pankkitililläni on kymmeniä tuhansia säästössä ja teen osa-aikatyötä. Yliopisto-opintoni tapahtuvat pääosin kotoa käsin, jolloin aikaa on päivisin paljon koiralle ennen kuin isäntäkin saapuu illaksi apuun. Lisäksi kerrostalomme ekasta kerroksesta johtuen pääsee suurelle terassille raikkaaseen ilmaan ja isojen lenkkien välisille pissoille. Lenkitämme 3-4krt ja käymme koirapuistoissa. Jätämme virikkeitä aina koiran jäädessä yksin, mutta harvemmin koira joutuu olemaan edes 6h päiviä yksin edes kertaa viikossa. Olen myös sen verran kypsemmässä iässä, että opiskelijabileissä tai muissa häppeningeissä en käy lainkaan eikä niissä todellakaan voisikaan käydä, ellei puoliso ota täyttä vastuuta siksi aikaa.

   Mieti todella pitkään, oletko siinä elämänvaiheessa ja tunnetko itsesi, halusi, menosi, tulevaisuuden riskit niin hyvin, että olet valmis yli 10v sitoumukseen, jossa olet riittävän kypsä ja sisukas huolehtimaan toisen olennon hyvinvoinnista aina ja silloinkin "kun ei huvittaisi". Meillä rahaa kalliin hankintahinnan lisäksi on kulunut pentuun puolen vuoden aikana n. 700-1000€. En ole laskenut tarkkaan, mutta säästeliäästi olen järkihankintoja tehnyt.

   Suosittelen vuoden harkinta-aikaa ja ystävien/sukulaisten koirien hoitamista 2-3vkn putkissa, niin saat oikeasti pienen tuntuman, miltä arki tuntuisi. Näin tein itse ja sain kaikestaa realistisemman kuvan niin hyvässä kuin pahassa ja silti vuodenkin päästä halusin vielä oman. Mikään ei päässyt yllättämään eikä pettymyksiä tullut. Olin valmis kaikkeen ja kaikki on mennyt hyvin. Tsemppiä pohdintoihin! Nyt olisipa mukava kääriytyä pehkuihin, mutta käymme pennun kanssa vielä viimeisellä iltapissalla (pissatus/lenkitys nro 6. - on meinaa jo aika hyvä pidätyskyky :) )

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   13751
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   9682