Kummivanhempien muistaminen

Kummius

Olen ihmetellyt jo pidempään seuraavaa ilmiötä:

Miksi nykyään kummeilta odotetaan aina lahjoja ja muunlaista huomion osoittamista kummilapselle (lapsenvahtina oloa, viemistä Linnanmäelle ym.), mutta kummilapsi ei koskaan millään lailla huomioi kummia?

Kun minä olin lapsi, oli itsestään selvää, että muistin kummitätiäni, kun hän täytti pyöreitä, ja muutenkin lähetin kortteja jouluna ja matkoilta.

Nyt tuntuu, että kummeilla on pelkkiä velvollisuuksia, kummilapselle ei opeteta, että kummiakin voisi edes joskus muistaa, vaikka kortilla.

Onko teillä sama kokemus?

3

418

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • zzxx99s

      sama kokemus. olen ajatellut että en siksi viitsi enää lähetellä 18 v. täyttäneelle kummilapsille enää korttejakaan, vähän yksipuolista touhua

    • enmuistaomaa

      Mitenköhän ihmiset yleensä edes ajattelee tuon mitä kummina olo tarkoittaa? Minä en koskaan oikein tainnut edes tietää kuka kummini oli niistä ihmisistä jotka tulivat harvoin kylään, etten olisi osannut kiittää sen enempää kuin siinä vaiheessa jos antoivat minulle jotakin.

      Ei se vaadi lahjojen tai rahan antoa minusta lainkaan, vaan sitä että antaisi lapselle omaa aikaansa ja auttaisi tätä omassa kasvuprosessissaan tai opettaisi hyödyllisiä taitoja, kun on päässyt vähän kasvamaan. Tietysti se ei ole yhtä helppoa kuin että näkee muutaman kerran vuodessa ja antaa vain rahaa tai muuta krääsää, mutta ne kokemukset olisi varmasti sentään palkitsevia, kun näkee että on voinut jättää oman jälkensä heihin vuosien varrella. :)

      • mitenköhän88

        Minulla oli hyvä tilaisuus tutustua kummipoikaani, kun hän oli pieni. Hoidin häntä usein ja teimme kaikkea yhdessä. Se oli ainutlaatuista ja palkitsevaa minulle itselleni.

        En ole samalla tavalla ollut muiden kummilasteni elämässä läsnä. Luulen, että siihen on vaikuttanut aina moni asia, esim. elämäntilanne, suhde lapsen vanhempiin jne.

        Mutta olen vähän samaa mieltä, että vähän hämärän peitossa on nykyään se, mikä on kummin rooli. Ja onko lapsella itsellään mitään suhdetta kummiin, jos kummi ei enää pidä yhteyttä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2625
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1947
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1675
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1671
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1626
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1606
    8. 91
      1553
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      120
      1415
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe