Miksi matkustaa mihinkään kun voi lomailla kotona?

No, minäpä sain mielestäni kolossaalisen upean ajatuksen! Mitä jos raskaan ulkomaan matkan tai kalliin ja tylsänpuoleisen kotimaan matkan sijasta tilaisi kotiinsa aamupalat ja vuoteensijauksen joltain pikku yrittäjältä? Tämä yrittäjä voisi myös mainostaa kodissa sijaitsevaa ilmaista saunaa, johon saa käydä hakemassa polttopuut tutusta liiteristä. Baarikaappi löytyisi sieltä mistä ennenkin, kaikki juomat olisi laskettu mukaan yrittäjän velkomaan hintaan, niin ettei niitä tarvitsisi erikseen ilmoitella. Yrittäjä myös järjestäisi kotimme pihalle kerjäläisiä soittamaan viulua ja myymään tarpeetonta rihkamaa, kuten jääkaappimagneetteja, joissa lukisi "Home Sweet Home" tai "Made in Home" tai "Alla kuulun kurkihirren". Tilauksesta yrittäjä voisi järjestää pikkubussilla matkoja lähimpään s-markettiin ja viinakauppaan sekä paikkakunnan torille.

Uskon, että tälläkin tavalla saisi rahat kulumaan aika kivasti. Televisiosta näkisi tutut ohjelmat ja sänky vetäisi vertoja sille "omalle rakkaalle". Miten voi olla mahdollista, ettei kukaan ole keksinyt näin mainiota bisneskonseptia? Hittojako tuota matkustelemaan ympäri maailmaa, kun voi olla lomalla kotona.

Tänä aamuna olikin sitten ruotsinkielisissä uutisissa että semmoinen ilmiö kuin "hemester" on jo keksitty! Tulee sanoista hemma ja semester. Siitä on wikipedia-artikkelikin olemassa. Niin että muutkin ovat tajunneet, että loman voi aivan hyvin viettää kotona, on ekologista ja muutenkin loogista ellei peräti patoloogista. Mitä pirua siellä ulkomailla muka on mitä ei olisi kotona. Kaikki samat riesat ja paljon muuta löytyy ihan omasta takaa.

2

300

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matkailuavartaa

      Matkailu avartaa!! Maiseman vaihdos on usein kuitenkin hyvä ratkaisu! Kotona voi tulla "mökkihöperöksi" Jatkuva tissutteluhan tuhoaa maksan....lomalla pitää olla muutakin tekemistä.

    • Vastauksena nimimerkille matkailuavartaa:

      Maiseman vaihdos tosiaankin on toisinaan ihan tarpeen. Mutta pakonomainen matkailu joka vuosi ja jopa useamman kerran vuodessa ei luultavasti ole tarpeen.

      Televisiosta näkee myös maailmaa, netistä samoin ja kirjoista lukemalla voi tutustua tottuneitten ja kohdemaahan perehtyneitten kirjoittajien mielipiteisiin. Voi olla, että osittain tekisi itse matkakohteessa samoja huomioita kuin matkakirjan kirjoittaja, mutta se kirjoittaja on saattanut jopa ottaa selvää mistä mitkäkin ilmiöt johtuvat ja mitä ne tarkoittavat. Lyhyesti paikalla pyrähtävä matkailija ei sen sijaan näe muuta kuin rakennuksia ja katuja ja vieraskielisiä ihmisiä.

      Matkakohteissa on omat vaaransa, aina ei osaa suhtautua kylmällä järjellä kaikkiaan härnääjiin ja ja muihin outoihin ilmiöihin. Kotona niihin on jo sen verran tottunut, että kääntää kaihtimet kiinni ja laittaa musat soimaan, kun naapuri on taas pihaansa haravoimassa tai muuten vain kytiksellä.

      Kotona kaikki toimii ja jos jokin ei toimi, niin siihen on jo tottunut. Matkoilla minusta parasta on runsas aamupala ja se, ettei huonetta tarvitse itse siistiä. Jos joku hoitaisi nämä asiat kotona, niin kyllä se minulle lomasta kävisi. Voisi olla jukurtit eri merkkiä kuin kotona yleensä ja saisi syödä keitettyjä nakkeja ja liian kovaksi keitettyjä munia heti aamusta jonkun toisen valmistamana. Makeana jälkipalana pakasteista ihan itse paistettua pekaanipähkinäpiirasta! Ja voisihan sen aamupalatarjoilun järjestää vaikka takkahuoneeseen, jonne olisi levitetty nuhjuinen kokolattiamaton reuhake ja sitten nauttia aamupalan kuistilla. Sinne kun tuotaisiin pieni bonsai-puu, niin voisi kuvitella syövänsä japanilaisessa puutarhassa. Iltahuviksi voisi puutarhaan hilata kylpytynnyrin. Poreet omasta takaa.

      Kotiseudulla on varmasti yhtä paljon nähtävää kuin turistikohteissakin. Rakennuksia, katuja ja ihmisiä. Ja suunnilleen samat rojut kaupoissa kuin muuallakin. Ja yhtä tyly palvelu. Tai ei palvelua ollenkaan. Mutta hinnat on kohdallaan - ainakin kauppiaan mielestä. Kyllä minä meinaan jatkossa panostaa kotilomiin. Ei siinä aina tarvitse viinan kanssa läträtä. Kymmenen kilometrin kävelylenkin jälkeen, jonka aikana on otettu sata sietämätöntä turistivalokuvaa, voi tosin taskumattipullo jotain terävää tulla tarpeeseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      304
      3431
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      241
      1882
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      94
      1373
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1323
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      79
      1213
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1188
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      53
      1143
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1014
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      956
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      894
    Aihe