Millä summalla?

aloitteleva_sijoittaja

Mikä summa on sellainen jota kannattaa lähteä sijoittamaan, että kertyneestä tulosta vuosien varrella olisi edes jotain konkreettista hyötyä joskus myöhemmin? Varmaan joku ihan tonni tai pari on liian pieni summa, kun 10-kertaistuminenkaan ei elämää tule kummemmin muuttamaan, varsinkaan kun voitosta menee vielä se 30% veroa. Mutta onko jo esim. 30000-50000e hyvä lähtökohta, vai pitäisikö olla vieläkin enemmän?

17

217

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hohhoijakkaa

      Kannattaa opetella korkoa korolle laskeminen, ei ole vaikeeta.

      Jos sijoitat syntymähetkelläsi 10.000 euroa ja saat sille vakaan 10% vuosittaisen tuoton koko elämänkaaresi ajan, on sinulla 82 vuotiaana yli 24 miljoonaa euroa.

    • Exyrittäjä

      Olisihan se 10-kertaistuminen jo jotain. Riippuu kovasti aikahorisontista minkälaisella summalla jotakin tekisi. Jos olet vaikka viiskymppinen ja aiot jäädä eläkkeelle heti kun saa, eli ehkä aikaisintaan 67-vuotiaana, niin joku 150 tonnia olisi keskituloiselle jo hyvin kelpoisa summa kalliisti maksettua, mutta pientä eläkettä tukemaan. Eläkeellä ollessan rahaa ei tarvi kotiuttaa sijoituksistaan enempää kuin tarvitsee. 150 tonnia jaettuna tonnin kuukausittaiseen käyttötarpeeseen riittäisi 67-vuotiaasta 80 -vuotiaaksi. Käytännössä pidemmäksikin, koska eläkkeellä ollessakin saattaisi saada tuottoa. Sijoitusten onnistumisesta riippuen.

      Korkoa korolle -hommista tarinoidaan kovasti, mutta useimmilta tarinanikkareilta unohtuu mainita kaksi asiaa. Äärimmäisen harva pystyy 10 % tuottoon 10 vuotta peräkkäin. Toiseksi ja toistaiseksi suurin osa taviksista joutuu maksamaan tuotosta verot. Ostat osakkeita, myyt 10 % voitolla ja käteen voittoa jäi 7 %. Laitat voiton poikimaan, saat taas 10 % voiton ja maksat taas voitosta veron. Tässä veronmaksun kierteessä jos meinaa ylittää indeksin 10 vuotta peräkkäin ja onnistuu, siinä vaiheessa kannattaa ryhtyä täysipäiväiseksi sijoittelijaksi. Sijoituksista kohkataan kovasti, mutta eiköhän keskimääräisen salkun koko suomessa ole kuitenkin hyvän matkaa alle 50k.

      • Hohhoijakkaa

        "Korkoa korolle -hommista tarinoidaan kovasti, mutta useimmilta tarinanikkareilta unohtuu mainita kaksi asiaa. Äärimmäisen harva pystyy 10 % tuottoon 10 vuotta peräkkäin."

        Menneet on menneitä, mutta pörssin keskimääräinen tuotto per vuosi on ollut viimeisen 100 vuoden ajalta 13%.

        "Toiseksi ja toistaiseksi suurin osa taviksista joutuu maksamaan tuotosta verot. Ostat osakkeita, myyt 10 % voitolla ja käteen voittoa jäi 7 %. Laitat voiton poikimaan, saat taas 10 % voiton ja maksat taas voitosta veron."

        Miksi ne osakkeet pitää myydä, ja vielä 10% voitolla? Esimerkkejä löytyy monenlaisia mutta miksi se järjettömin pitää kaivaa esiin?

        "Tässä veronmaksun kierteessä jos meinaa ylittää indeksin 10 vuotta peräkkäin ja onnistuu, siinä vaiheessa kannattaa ryhtyä täysipäiväiseksi sijoittelijaksi. Sijoituksista kohkataan kovasti, mutta eiköhän keskimääräisen salkun koko suomessa ole kuitenkin hyvän matkaa alle 50k."

        Olet tuossa ainakin minun kohdalla siinä mielessä oikeassa, että työ on minulle parin kuukauden harrastus vuodessa ja muun ajan sijoitan. Indeksin lyöminen ei ole temppu eikä mikään, kerron jos onnistun 10 vuoden jaksolla, tuo alkaa olla lähellä jo.

        Ja kyllä, salkkuni on suurempi kuin 50k.


      • ghdfghgd

        Moni ajattelee että myy sitten kun on niin ja niin paljon kasvanut se sijoitus. Tosiasia on, että moni myykin jo paljon aikaisemmin, koska pelkää menettävänsä voittonsa tulevaisuudessa. Voi olla, että jos olet sijoittanut 50000e sillä ajatuksella, että kotiutat vasta kun siellä on 1-2 miljoonaa, niin kotiutatkin jo kun tuo alkusumma on tuplaantunut, koska et jaksa tai uskalla enää odottaa pidempään. Sijoittaminenkin on hidasta touhua jos ei satu osumaan tuurilla johonkin rakettiin.


      • lauri_the_man

        Itsellä oli tuossa 2010 ja 2018 välillä 4 peräkkäistä vuotta kun sain osakepoiminnalla yli 22% tuoton, joka ikinen vuosi. Yhtenä vuonna tuli yli 30%. Samaan aikaan suuret indeksit maailmalla nousivat ehkä 10-15% vuosittain, joka sekin on melko harvinaista. Mutta, kannattaa sitten muistaa, että yksittäiset osakkeet saattavat tulla indeksejä paljon nopeammin alas syistä jotka eivät indeksiä paljon edes heiluta.


    • oloneuvos.-

      Itse olen sijoittanut kaiken ylimääräisen mitä palkasta jää. Näin kun jatkaa vaikkapa 20v, niin ei tarvi töissä raataa eläkkeelle asti. Itselleni riitti 10v kohtuullisen hyvä palkkaisesta työstä. muutaman 10 tuhannen euron perintö nopeutti prosessia muutamalla vuodella, tarjoten nyt riittävän turvan muutamaksi vuodeksi vaikka osinkotulot yhtäkkiä lakkaisivat.
      Se paljonko elämiseen tarvitsee, on tietenkin yksilöllistä ja tämä on hyvä selvittää itselleen heti aluksi.

    • Tähänontultu

      Kyllä juuri näin.

    • Cashisking

      On hyvä jos on esim. 100.000 cash yllättäviin menoihin. Koskaan ei tiedä kuinka käy.

    • Korkokanta

      Osakkeisiin ei kannata sijoittaa tällä hetkelläkään. Korkoa korolle on periaate.

      • taikatemppuja

        Mistäs meinasit sitä korkoa saada?


    • Rahaa_on_rah_rah

      kyllä tässä on aika monella jokin vialla.

      Lisäksi on sangen ärsyttävää kun joku puhuu kiloeuroista (se 50k). Lompakossani on 2 dekaeuroa ja joitain senttieuroja. V..n urpot.

      • sdfsdfsdfsdfsdfsdfsdf

        Hyvä että sinulla ei ollut mikään vialla.

        Sen lisäksi kirjoitit ärsyttävästi kiloeuroista, ai että ottaa päähän tollanen.


    • inflatsiooni

      Korkoa korollekin on sinne päin.Muutkin asiat vaikuttavat. Inflaation vaikutus voi olla huomattavakin negaatio. Jos hankkii itsellensä kiinteistöosakkeen ja kerää vuokratuloja niin aikansa menee mukavasti. Kivaa tuottoa tulee ja kiinteistön arvokin nousee. .Jos on kasvukeskuksessa. Ei mitään 10% tahtia sentään. Sitten tulee se pakollisen putkiremontin ja linjasaneerauksen aika. Se tyhjentää taas rahamassin. Syrjäseuduilla kiinteistöjen myyntiarvotkin voivat olla negatiivisia. Sijoituksiansa on syytä välllä netota ulos ja oikea-aikaisesti.

      • Asuntosijoitus

        Asuntosijoitus?

        S/FIM-Asuntorahasto on huijaus. Ehkä muillakin pankeilla.
        Sijoitin muutaman kymppitonnin. Tuotto 0,78%. Vuokratuotto menee hallintokuluihin.
        Eroonpääsy maksaa 1...4% ja voi jäädä käteen asuntojen arvonnousua. Tai ei sitäkään.

        Kallista vuokravälittäjää olen käyttänyt, maksamatonta asunnon tuhoajaa ei ole ollut.
        Putkiremppa pudotti bruttotuoton 1.9 %:iin.
        Parempi sekin kuin säästötili Balanzialla (0.85%) tai Instabankilla (0.80%)


      • Purkiremppa

        Itse olen ostanut vain niin hyvätuottoisia sijoitusasuntoja, ettei rempat juuri haittaa. En ole käyttänyt vuokravälittäjiä, pääsee kyllä kunnon tuntipalkoille, kun katsoo mitä vuokravälittäjät ottavat pienestä työstä. Käytän myös mahdollisimman suurta velkavipua.


    • 15_euroa

      Viisitoista (15) eurolla pääsee Nordnetin kuluttomassa superrhastossa alkuun

      • Alennusparempituotto

        Aika turhanpäiväistä ”sijoittamista” jos on sijoittaa 15 euroa kuussa, eli 180 euroa vuodessa. 10% tuotto 15 euroa. Paremman tuoton saa, kun ostaa ko, rahalla vaikka alennettuja ruokia. Kun ostaa -50% tuotteen, niin pääoman tuotto 100%.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      362
      4359
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1819
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1560
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1546
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1380
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1341
    7. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      205
      1335
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      53
      1333
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1215
    Aihe