Cerazetten lopetus

onkovaieikö

Olen 52-vuotias. Olen syönyt Cerazettea vuosikaudet ja nauttinut runsaitten kuukautisten loppumisesta. En tiedä siis, onko minulla vaihdevuodet vai ei. Tosin ei oireitakaan ole tai ne vähäiset voivat johtua jostain ihan muusta. Asia selviää syksyllä gynellä. Haluaisin kokemuksia naisilta, jotka ovat lopettaneet kyseisen (tai vastaavan) pillerin samankaltaisessa tilanteessa. Onko tullut kuukautiset takaisin, aloittanut pillerin siksi uudestaan, tai mitä muuta tahansa asiaan liittyvää?

7

180

  Vastaukset

  • Tämä onkin sellainen aihe, josta ei oikein ole jaossa tietoa. Olisi kiva, jos joku vastaisi, kuinka on käynyt.

   • Minäkin haluaisin tietää tuosta, sillä itselläkin mielessä jos ne uskaltaisi lähi kuukausina jättää pois. Toivotaan, että joku ne jättänyt kertoisi tietoa janoaville miten kävi! ;)


  • Olen yrittänyt etsiä keskusteluista eri medioissa jne, mutta juttua ei tosiaan oikein ole. En millään "uskaltaisi" lopettaa, kun ei yllätykselliset jättimenkat tms ajatuksena kiehdo. Kaikki on nyt niin hyvin, iho loistavassa kunnossa, samoin hiukset ja mieliala enemmän kuin kohdallaan. Turhaankaan näitä ei toisaalta haluaisi syödä ja voihan se olla, ettei gyne edes uusi reseptiä. Ja jos oikein kovat vaihtarit sitten iskeekin, niin todennäköisesti kuitenkin pyytäisin jotain oireita helpottavaa.

  • Kaksi kuukautta ilman eikä mitään oireita eikä kuukautisiakaan ole ainakaan vielä tullut.

  • Aloittaja tässä, lopetin Cerazetten syyskuun lopussa. Menkkoja tai edes mitään niihin viittaavaa ei oo näkynyt. Myöskään mitään yleisiä vaihtarioireita ei ole. Ainoa joka voisi liittyä tähän, on todella kova väsymys, mutta voi olla että se johtuu muusta sairastelusta. Voisko olla, että pääsin näin helpolla koko vaihtareista? Jää nähtäväksi, päivitän taas vaikka puolen vuoden päästä.

   • Onko tuo Cerazette siis sellainen, mitä voisi alkaa syödä vaihdevuosi-iässä vielä, jos on runsaat vuodot? Oliko siitä mitään haittavaikutuksia?

    Onnea vaan sinulle, kun pääsit näin helpolla!


  • Hei! FSH-taso mitattu nyt niin korkeaksi että vaihdevuodet on kovastikin päällä, ihan kohta 50 tulee täyteen.

   Cerazettejä syönyt noin 13 vuotta joten ei ole ollut vuotoa, enkä tiedä olisiko jos lopettaisin, tuskin. Mutta tunnen kehossani edelleen kaikki merkit kierron vaiheista. Kun olen katsellut mitä lääkitystä vaihdevuosiin voisi saada (mieliala lähinnä hankaloittaa elämää), niin minusta suositellaan että Cerazettejä jatketaan mahdollisen vaihdevuosilääkityksenkin kanssa. ne on minulle määrätty estämään endometrioosia ja ihan mukavuuden takia.

   Parin viikon päästä menen gynelle ja kuulen hänen mielipiteen. Unen paranemiseen olen pian 2 vk syönyt lääkkeitä, mutta en saisi jatkaa niitä (mielialalääkkeet), ja suurin murheeni tässä onkin että nyt kun olen pian kaksi viikkoa nukkunut hyvin niin sinnekö ne hyvät unet taas meni? Muuten mua vituttaa ihan koko ajan siihen toivoisin JONKUN lääkkeen auttavan :D

   Kuumia aaltoja ei ole, eikä limakalvojen kuivumista. Eli oireet henkistä laatua, just todettu myös korkea verenpaine mihin syön lääkkeitä, elintavoissa ei juuri parantamista. kaikki arvot erinomaiset.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
   Yhteiskunta
   197
   8576
  2. Kesämökkien hinnat romahtaneet

   koska nuoret aikuiset eivät ole kiinnostuneita mökkeilystä. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d0e0b3ed-85bf-4388-ac02-3d6d1ef5a79b
   Maailman menoa
   291
   7200
  3. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   130
   5594
  4. Putous-Martina

   Eikö kukaan huomannut viime lauantaina sketsiä Putoksessa jossa Malla Malmivaaran esittämän Martinan olisi pitänyt antaa selkään Shirley Karviselle. H
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   610