Rotareiden stipendit

väärinon

Tämä päteen kaikkiin muihin paikkakuntiin mutta sysmässä tätä touhua katsonut sivusta niin kauan kuin muistan. Miksi rotareiden stipendit ja erityisesti kesävaihtostipendit aina järjestään menevät menevät sellaisten perheiden lapsille, joilla muutenkin olisi varaa lähettää lapsi kesäksi ties minne? Tavallisten duunariperheiden lasten on turha toivoa tällaista. Aina on joku kunnan "silmäätekevän" lapsi tämän saanut, vaikka ihan varmasti olisi muitakin lahjakkaita. Piiri pieni pyörii....

14

774

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sfsdfsdsdfsfsds

      tämä on niiin totta, sylettää kuinka tietty porukka aina junailee nämä jutut..

    • jokurotisentään

      Juu, eivät ole köyhille tarkoitettuja, köyhäinapu pitää anoa muualta.

    • rotaryterveisin

      Kannattaisiko ottaa asiasta edes vähän selvää ennenkuin avautuu. Vaihto-oppilaaksi haetaan ja rotareiden avustus ei kata lähellekkään koko kustannusta. Sysmässä avustetaan yhtä vuosivaihto-oppilasta ja useampia kesävaihtareita vuosittain. Eli jos vuosivaihtoon hakee useampi, niin vain yksi pääsee. Kesävaihtoon on aika tavalla kaikki halukkaat päässeet. Kustannuksista sen verran,että jos nuori lähtee vaikka Brasiliaan vuodeksi, niin kotoakin pitää löytyä minimissään pari tonnia. Tuolta tietoa kustannuksista https://rye.fi/vuosivaihto/ Lyhyemmissä kesä- ja leirivaihdossa perheen kustannuksiksi jää joitain satasia. Rotaryt osallistuvat myös Suomeen tulevan vaihto-oppilaan kustannuksiin.

      • Dsep

        Sen verran asiasta tiedän aikuisten oikeasti, että jos on vaihtoon useampi hakija kuin voidaan lähettää niin ratkaisevaa on koulumenestys. Ei todellakaan mikään vanhempien asema. Tietääkseni ainakin pari vuotta sitten ei Sysmässä edes kukaan halunnut vaihtoon.


    • puhukaamitäpuhutte

      Vaihtojuttu joo mutta järjestäen kouluaikaan kevätjuhlassa jaettavat stibendit meni joko opettajien lapsille tai muuten vain "paremman" väen mukuloille. Nimi se on, mikä ratkaisee näissäkin.

      • tottuuuventorvi_

        Höpö höpö. Pitkä listahan niitä oli viime keväänäkin ja menivät erilaisista lähtökohdista oleville. Menestys ratkaisee. Toki on niin että ne mainitsemiesi perheiden tenavat ovat usein fiksumpia kuin ne perusleppäkorventientallaajien vesat. Ne vesat ei myöskään ulkomaille halua kun tuntuu hartolaisetkin jo pelottavilta.


      • Dsep

        Juuri näin, stipendit jaetaan näille oppilaille, joiden keskiarvo yleensä päälle yhdeksän. Ei kertaakaan näille alaikäisille kännissä ajeleville neroille. Onko tämä sinusta väärin?


    • MörköSimo

      Sehän on ihan hyvä. Just lähettii ja sanoi että se on ihan hyvä. Nyt meen sinne ja tänne. Koitetaan muistaa. Laitoin sulle kuuluu mm ja kastelussa. Puhdas on kuitenkin. Jos haluat käyttää kuvaa hakutermillä harrasta, niin ehdottomasti paras tapa on ollut jo 34 vuotta.

      • Asiamieson

        Mörkö kirjoittaa asiaa!


    • Etsillee

      Taas kerran kaikesta kaiken tietävät, sahtipäissään tuhratut sysmäläiset aboriginaalit puhuvat asiasta joista heillä ei ole harmainta haisuakaan.
      Rotarit rahoittavat stipendit, opettajat valitsevat niiden saajat. Menikö jakeluun vai onko liian monimutkaista?

    • köyhänstipendit

      Voi tätä viestiketjun aloittajaa! Kyllä se on koulumenestys, kun ratkaisee, että kuka pääsee tai saa stipendin.
      Eli köyhällä on ihan hyvät mahdollisuudet, kun pärjää koulussa. Muistatte vaan lukea lapsillenne ja jatkatte lukemista, vaikka he jo osaavat itsekin lukea, niin varmistatte hyvän koulumenestyksen.

      Ja muutenkin tiedoksi, että stipendejä ja apurahoja on jaossa säätiöiltä ym., kun vain viitsii hakea. Meilläkin vanhin lapsistamme oli ulkomailla anotun stipendin voimin jokusia vuosia sitten, omaa rahaakaan ei tarvittu juuri lainkaan, kun toisaalta saatiin vielä sponsorit muihin kuluihin. Ja me ei todellakaan olla mitään rikkaita tai silmää tekeviä. Kukaan lapsemme lisäksi ei edes halunnut lähteä Sysmästä ulkomaille, ei edes niistä rikkaista!

    • Eityhmilletämä

      Jos vanhemmat ovat keppanan kourissa eläviä, niin tuskin penskatkaan ovat kelpoisia vaihto-oppilailaiksi, näiltä kun vaaditaan tietty sivistystaso ja halu elämään!

    • Ainaselvinpäin

      Rotareitten pitäisi jakaa rahaa myös vanhemmille asukkaille keppanan ostoon, nythän sitä rahaa tulee terveyskeskuksen huutokaupasta tonni tolkulla Jätettäköön kerrankikn rahat pyörimään Sysmässä, eikä jaeta sitä ulkomaille nuorten törsättäväksi, siis aivan turhuuteen. Matkapaariin vaan tili auki ja kaikki juomaan herrojen piikkiin. Rotarithan ovat sitä parempaa porukkaa, kyllä niillä nyt on varaa tähän pikku juttuun.

    • Rotarinytjaaina

      Olen Rotari, ja oma lapseni on ollut kesävaihdossa ulkomailla Rotaryvaihdossa, omat kustannukset olivat tuhansia euroja siitä huolimatta, joten olkaa tietämättömät kateelliset ihan hiljaa. Rotarijärjestö tekee hienoa ja pyyteetöntä työtä niin nuorten, kuin myös oman paikkakuntansa hyväksi käyden jatkuvasti oman jäsenistönsä lompakolla toteuttaakseen tätä hyväntekeväisyyttä. Vuosien varrella olen maksanut tälle klubille ja "herrakerholle" tuhansia euroja jäsenmaksuja ja aion myös maksaa vielä loppuelämäni ajan! Tervetuloa mukaan, jäsenhankintaproseduurin mukaan, jos lompakko kestää, sittenhän se oma lapsikin saattaa päästä ilmaiseksi maailmalle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      368
      4543
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      85
      1865
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1600
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      213
      1397
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1390
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1361
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1347
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    Aihe