Amerikan tukijusseille tukea 12 miljardia dollaria

trumpintullit

Törsäke on kateellinen. Sipilältä tulee Närpiöön, Yläjärvelle tai Kurikkaan korkeintaan miljoona euroa.

18

292

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • raygun
    • ähäkuuuttii

      Trump myi kaiken geenimuunnellun maissin Junckerille ( EU:ulle) . Vaikka kaikki vastustavat jenkkien tuotteita euroopas muuntelun vuoksi .

    • pertunmaan.pummi

      Toivottavasti päästää noihin lukemiin Lepän Jarin vinkuessa kuivuudesta.

      • raygun

        Sveaböndeille miljardi paketti, kirjoottaa Aftonbladet. Kutistuu noin kymmenenteen osaan, kun ne on kruunuja.


    • hukkakaurapuuro

      Vietin Jenkkilässä kuluneena talvena 3 kuukautta. Walmartista kävin ostamassa mm maitoa: 1,48 USD/gallona = 3,785 litraa!!!!! = n. 1,22 euroa. 12 isoa kananmunaa: 0,68 USD. = 0,55 euroa. ....n. 5 kiloa naudan jauhelihaa - rasvaa 23% = 19 USD. Vierailin siis Floridassa, joka on eräs kalleimmista USA:n osavaltioista ruuan suhteen... Kaksiosainen kysymykseni kuuluu: Kuinka halpaa ja hyvää ruoka oli pohjoisemmissa osavaltioissa ja miksi korkeintaan keskilaatuinen Suomalainen ruoka maksaa törkeän paljon enemmän, kuin äärikapitalistisesti tuotettu ruoka USA:ssa?

      • salmonellapaskaa

        Mitä hintoja taas vertaat? Eipä noissa tuottaja hinnoissa suuria eroja ole.

        Eriasia kaupanmyynti hinnat lienee enemmän kkilpailua kuin 2 kauppaketjua?

        Mitä tulee kananmuniisi, söitkö raakana?


      • hukkakaurapuuro

        Etkö muuta keksinyt...kananmunat raakana? En syönyt: paistoin pekonia (hickory smoked premium bacon) yli 500 grammaa viiden aamiaskananmunani seuralaisiksi. Näillä se lähtee päivä käyntiin ja lompakko kiittää. Tuon pekonierän sain 3,45 USD:n hintaan samasta marketista... Minä en "taas vertaa" hintoja, eli tämä on tasan eka kerta kun otan USA -Suomi hinnat vertailuun. Taidat itse olla "taas puolustuskannalla"? Jenkkilässä (ainakin Floridassa) kauppaketjuja on useita ja kilpailu ihanan veristä hintojen suhteen. Suomalaisissa tuottajahinnoissa on yhä edelleen pudottamisen varaa mm. maito-, liha-, ja viljatuotteissa. Ei ole mitään tarvetta subventoida jo valmiiksi kieroutunutta maatalouttamme lisätuilla. Päinvastoin: tukia tulee yhä edelleen laskea ja aikaa myöden saneerata koko epäreilu ja niin läpeensä kiero tukijärjestelmä pois.


      • jahalvallasaadun

        Kummaa, kun paistoit niin elintarvike turvallisen raaka-aineen? Jenkkien possuakaan ei kukaan hullu syö edes vahingossa raakana.


      • suojeletkodemareita

        AIVAN , kaupan kilpailu on veristä, eli sisään vetotuotteita myydään jopa tappiolla, toisin kuin suomessa, mutta jenkeillähän ei ole sosiaaliturvaakaan, joka mahdollistaa kaupan hintojen korkealla pidon suomessa, jenkeillä ei kyllä ole palkka eli tes KORRUPTIOTAKAAN, joka mahdollistaa meksikon ynm, halvan työvoiman käytön, oletko sitä mieltä, ettei suomessa voida poistaa palkka ja kauppa kartelleja ja katsoa sitten mitä ruoka maksaa?


      • hukkakaurapuuro

        S-tana mutta suomi-julli itkee verisiä kyyneleitä mahahappojensa myötävaikuttamana. Ihan hyvä on noidenkin suojatyöläisten herätä todellisuuteen. Tukiaiset eivät ole automaatio - niin kuin nuo ovat tottuneet. Tuet ovat katoava luonnonoikku jopa suomijullille...mennään ns. omillaan. Tervettä kehitystä ja niin kouluttavaista!


      • idioottipromille

        Miten ne nyt katoaa? Meinaatko jättää ruuatta ihmiset? Juurihan jenkit lisäävät tukiaan.


    • hukkakaurapuuro

      Suomijulli taas itkee veroalmujensa perään, ja täysin tekaistuin perustein. n. 370 000 000 ihmistä syö jenkkipossua lähes päivittäin ja menestyy normaalissa yhteiskunnassa. Lisäksi Hox! jenkkipossun ja naudan vienti!!! V*ttu mitä pska-argumentointia suomitukijullin suusta. Muka Suomalaista laatutuotantoa..röhöhöhöhööö!

      • totuusiskee

        Promille flippas täysin.


      • hukkakaurapuuro

        Suomi-maatalous on se, joka flippaa!!!


      • eehhh---

        Kyllä hukkakaurapuuro nyt moitii ihan väärää tahoa, meillä valtaosa ruuan hinnasta muodostuu kaupan, teollisuuden, kuljetuksen ja verotuksen kautta. Vaikka raaka-aine olisi meillä ilmaista niin hinnat kaupan tiskillä ei siitä paljon hetkahtaisi.
        PS. USAssa elintarvikkeet mitä marketeistä saa ovat hirveää moskaa, halpaa kylläkin. Ja jos tykkää rasvasta ja sokerista ym hötöstä pääravintonaan niin silloin ne menettelee.


      • EiElämänKuunaPäevänä
        eehhh--- kirjoitti:

        Kyllä hukkakaurapuuro nyt moitii ihan väärää tahoa, meillä valtaosa ruuan hinnasta muodostuu kaupan, teollisuuden, kuljetuksen ja verotuksen kautta. Vaikka raaka-aine olisi meillä ilmaista niin hinnat kaupan tiskillä ei siitä paljon hetkahtaisi.
        PS. USAssa elintarvikkeet mitä marketeistä saa ovat hirveää moskaa, halpaa kylläkin. Ja jos tykkää rasvasta ja sokerista ym hötöstä pääravintonaan niin silloin ne menettelee.

        Hormoneilla tuotettua halpaa lihaa ja maitoa siellä Amerikoissa kaikenlisäksi. Ei kiinteitä rakennuksia, laidunnus ympäri vuoden, hormonit halpoja, laittomat siirtotyöläiset eläinten hoidossa ja lypsyllä vielä halvempia - onhan se tuotanto halpaa ja kun teollisuuden ja kaupan osuisikin on kohtuullisempi, on tuote kaupassa halpaa. Vaan nämä natisijat täällä ei havaitse kokonaisuuksia,niillä vain oma suu on lähinnä ja muista viis.


      • köyhäweronmaksajaeläk

    • tsuhnamuna

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1815
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1203
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe