Omavaraisuudella turvataan myös reviirit

Omavaraisuudella turvataan myös reviirit – loppuuko ravinto?

Tänään otsikoihin on ponnahtanut kaksi asiaa - ”koko maan asuttuna pitäminen” [1 ja ravinnon riittävyys meille ihmisille, siis huonot satonäkymät [2 – Suomessakin, myös Ruotsissa.
Tunnetusti emme elä ilman vettä ja ruokaa – hengittääkin pitää. Nautimme vuosisadan helteestä, myös maailmalla – Algeriassa jopa Afrikan ennätys + 51,1 astetta C.

Miten onnistumme koplaamaan asuttamispolitiikan työnteko- ja oleilualueineen ja ruokahuollon eli ravintoketjun pellosta pöytään. Helposti, sillä noilla kahdella on selvä syy-yhteys. Vielä 1950 -luvulla oli noin 350 000 maaseututilaa – pieniä ja monilapsisia maanviljelysperheitä. Omavaraisuuskin taisi olla korkeammalla kuin nykyään. Tänään tiloja lienee alle 50 000.

Ruotsalaiset ovat huolissaan – näin kirjoittaa Helsingin Sanomat ---
[ ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005766924.html - ]
Ruotsi huolestui ruokahuoltonsa omavaraisuudesta – noin puolet Ruotsissa syödystä ruuasta tuodaan ulkomailta
Lukijakommentti: Ilkka Luoma 24.7.2018 - 7:52
Asiapitoista tekstiä, joka ei olisi Suomessakaan Keskustan tai Paavo Väyrysen propagandaa.

Asiakokonaisuus tässä pitää sisältää myös "koko maan asuttuna pitämisen" - idean, joka oli arkipäivää vielä 1950-luvulla. Tuon ajan jälkeen alkoi kaupungistuminen hiljalleen kiihtyä, kun perintömaita ei kaikille lapsille riittänyt. Osa "pakeni" leveämmän leivän perässä Ruotsiin.

Suomella pitää olla vieläkin kunnianhimoisempi tavoite ravinnon osalta kuin tuo ruotsalaisten 80 prosentin omavaraisuustavoite.

Me saatamme iäkkäämmästä päästä muistaa ravinto- ja viljapulan, kun kävimme sotaa Neuvostoliittoa vastaan - tuolloin olimme aika-ajoin aseveljemme Saksan kolmannen valtakunnan varassa, viljaa laivattiin Hitlerin varastoista meille.

Nyt emme tule käymään sotaa venäläisiä vastaan, ei ole Jatkosotaan yllyttäneitä tahoja olemassa, kuten 1941. Nyt käymme todennäköisesti "sotaa" kuivuutta*, pakolaisaaltoja ja maailmanlaajuista ruokapulaa vastaan - ei vielä ensi vuonna, mutta todennäköisesti jo 10-20 vuoden kuluessa.

Meidän täytyy kiinnittää huomiota ravintotuotantoomme - alkaen nyt, ja siihen antaa yllykettä kansamme suuri tahto ylläpitää "koko maa asuttuna". Sekin on selvitettävä mitä, miten ja missä viljelemme (kasvatamme) - lajikkeet ja menetelmät voivat muuttua hyvinkin radikaalisti, puhutaan jopa "proteiinihyönteisistä"!

Ravintotuotantomme osalta maanviljelijöiden ja ravinnontuottajien määrää pitää lisätä, ja se tarkoittaa oma-aloitteista ravintokasvatusta, joka taas tarkoittaa palstatoimintaa pientuottajina - ehkäpä luomuna!

Aikanaan Neuvostoliitto selvisi osaltansa omatoimisella palstaviljelyllä - saatiin hapankaalia ja suolakurkkuja. Nyt on aika ajatella ja toimia - ympäristö muuttuu, ja se muuttuu varmasti.

* Vinkki: Tutkitaan mitkä olivat nykyisen Syyrian kriisin juurisyyt - mitä tapahtui Syyriassa 2006-10? Erityisesti mitä tapahtui Syyrian maaseudulla! [3

.
Meillä Suomessa maanviljelijä on todella vaikeuksissa – eikä suurikaan taseomaisuus auta tulokseen – kuin lainan kuihtuvina vakuuksina!
[ ~ https://yle.fi/uutiset/3-10316738 - ]

Yle: ”Loppuuko ruis ensi talvena? Ruokaturvan asiantuntija on huolissaan Pohjoismaiden viljavarannoista. Vaihtelevat säät ovat ajaneet maanviljelijät ympäri Pohjoismaiden ahtaalle. Ensi talvena erityisesti rukiista saattaa tulla pulaa … ”

Nythän sitten saadaan sitä halpaa ulkomaan ruokaa! Vakavasti ottaen kunkin valtion, ainakin Suomen on ylläpidettävä oma riittävän monipuolinen ja mahdollisimman suuri ravinto-omavaraisuus!

.
Entä omavaraisuus, ympäristönmuutos ja ilmastopakolaiset – puhutaan reviiripuolustuksesta
[ ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005766927.html - ]
Ruotsissa roihuaa metsäpaloja ja Tanskassa maatalouden yli pyyhkäisee konkurssiaalto – Voiko pohjoismainen kesä olla liian kuuma?
Lukijakommentti: Ilkka Luoma 24.7.2018 - 22:47
Todellisuus paistaa nyt täydeltä terältä. Gaia kuumenee, herää kysymys, onko nyt jo liikkeellä sellainen vyöry, joka ei pysähdy, vaan kiihtyy - alussaan hitaasti, mutta nopeutuen? Tosiaan Gaia kuumenee, olisiko jo totaalisesti jäähdyteltävä kulutustamme? [4
Mikä on suomalaisen ympäristöjälki? Entä amerikkalaisen? Nyt on ryhdyttävä omavaraisuusasteiden nostoon, ainakin ravinnon osalta. Nälkäisiin, liian nälkäisinä ei voi enää luottaa. Nälkä sumentaa.


Jatkuu

10

438

  Vastaukset

  • Hyvä kirjoitus tällä palstalla.

   Tekisi oikeastaan mieli sanoa että tässä heitetään helmiä sioille :)

   • Sitten teitä on kaksi idioottia: sinä ja trolliLuoma


  • ALOITTAJA UNOHTAA MIKÄ ON SE PALO JOKA SAA KAIKEN TOIMIMAAN

   OIKEIN

   MIKÄ MUUKAAN SE VOISI OLLA KUIN RAHA-HIITEEN KOKO OMAVARAISUUS SE EI OLE YKSILÖTASOLLA KOVINKAAN MERKITYKSELLINEN TAI SE ON KOKONAAN MERKITYKSETÖN ASIA
   KUN TILOJEN RAHAVARAT HUPENEVAT SILLOIN EDESSÄ ON LOPETTAMINEN
   TÄTÄ SEIKKAA KUKAAN EI HALUA NÄHDÄ TAI SITTEN SE HALUTAAN SIVUUTTAA

   NYKYINEN TILAPÄINEN PUUTE REHUSTA EI OLE SYY LOPETTAA VAAN SE VAHVISTAA JO AIEMMIN HAUTUNUTTA AJATUSTA LYÖDÄ PILLIT PUSSIIN

   HINTA ON AINUT KANNUSTAVA TEKIJÄ EIHÄN TYÖTÖNKÄÄN LÄHDE TYÖHÖN JOS KOTIIN SAA 1100 E KK JA TYÖSSÄ TULEE 1300 E KK
   TYÖTÖN JÄÄ KOTIIN EIHÄN 200 E KORVAA KUUKAUDEN MENETETTYÄ VAPAA AIKAA

   MAIDOSTA MAKSETTAVA 34S LITRA HINTA LIHASTA 3E KG SONNISTA JA SIANLIHAN KANANMUNIEN MITÄTÖN HINTA KANNUSTAA LOPETTAMAAN

   EI PALOPUHEET KANNUSTA OMAVARAISUUDEN YLLÄPITÄMISEEN EIHÄN PUOLUSTUSVOIMATKAAN OLLUT HALUKAS OSTAMAAN KOTIMAISTA TUOTETTA JA NÄIN TUKEMAAN SUOMALAISTA MAATALOUTTA VAAN RAHA JÄLLEEN KERRAN OHJASI OSTAMAAN ULKOMAILTA TUOTETTA VAIKKA VILJELIJÄT OVATKIN SOTAAIKANA VÄLTTÄMÄTÖN ITSENÄISYYDEN EHTO
   TÄMÄ KUITENKIN UNOHTUI KYLLÄISYYTTÄ PUHKUVALTA KENRAALILTA KUN HÄN TEKI PÄÄTÖKSEN OSTAA ULKOA JA HALPAA

   ALOITTAJA VOISIKIN TOIMIA ESIMERKKINÄ JA ALKAA LEHMIÄ PITÄÄN JA VAATIA SAADA TUOTTAA 25 SENTTIÄ LITRA JOHON VALIO VUOLAASTI SUOSTUISI JA MIELUMMIN KIN KAIKKIEN KANSSA

   KAUNIIT AJTUKSET JA RUOTSIN HURRAA HUUDOT SUOMEN SODAN AIKANA VAIN EIVÄT RIITÄ

  • ASIA JOKA JÄÄ UNOHDUKSIIN NYT HETI KAIKKI TÄSSÄ YHTEISKUNNASSAMME NIMITTÄIN SE ETTÄ TÄMÄNPÄIVÄN PÄÄTÖKSILLÄ EMME RAKENNA HUOMISTA VAAN 5-10 VUODEN PÄÄSSÄ OLEVAA TULEVAISUUTTA
   NYKYINEN VALION MAKSAMA LÄHES SAALISTUSHINNOITTELU MAIDOSSA RAKENTAA TULEVAISUUTTA 5-10 VUODEN PÄÄHÄN JOLLOIN VIIMEIN KOTIMAAN MARKKINOILLA VOI OLLA ODOTETTAVISSA PULA KUN TUOTTAJIA ON LOPETTANUT JA PULAN VUOKSI NOUSSUT HINTA EI OLE EHTINYT UUSIEN INVESTOINTIEN KAUTTA VIELÄ KORJAAMAAN TILANNETTA

   KUKAPA TIETÄÄ JOS PUUTTEEN VUOKSI ULKOMAOLTA TULLEET TUOTTEET SYRJÄYTTÄVÄTKIN PYSYVÄSTI KOTIMAISEN TUOTANNON KUN LAADUSTAKAAN EI VIITSITÄ PUHUA VAIKKA SE OLISI SELKEÄ HINNATAAN VAIKUTTAVA TEKIJÄ

   NÄI SIIS TURHA SANOA EMME TIENNEET VAAN NYT RAKENNETAAN SEKÄ OMAVARAISUUTTA ETTÄ TULEVAISUUTTA 5-10 VUODEN PÄÄHÄN EIKÄ SE NYT NÄYTÄ HYVÄLTÄ

  • Moninkertaisena rattijuoppoja viinan suhteen Luoma on varmaan omavarainen

   • Nämä lääkityksensä hukanneet vain lisäävät Luoman kannatusta.


   • Mitä ihmeen kannatusta? Sehän on vain yksi savolainen kylähullu.


  • Peruskepuli

  • Aloittajan esiintuoma omavaraisuusasiahan on paitsi kansakunnan turvallisuuden kannalta myös kansantaloudellisesti todella huomionarvoista.
   Mutta väkilukuunsa nähden maapinta-alaltaan ison Suomen kansallisomaisuuden tuhoaminenhan rämettymään jättämällä keskittäen väestö muutamaan kalliiden asuinneliöiden "kasvukeskukseen" on punavihreysfasismin märkä päiväuni - orjatyövoima ratavarsien betonikoppeihin asumaan ja koko muu, valtavan kaunis ja elinoloiltaan laadukas valtakunta jätetään pusikoitumaan museoksi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mielipiteitä amk pääsykokeesta?

   Itselle englanti ja eettiset taidot oli vaikeimpia... Jäikö teillä paljon vastaamatta kysymyksiin? Minulla joka osiossa jäi johonkin vastaamatta.
   Pääsykokeet
   182
   6752
  2. Kulmuni saavutti puolueen luottamuksen

   Juuri kun Kulmuni on saavuttanut täyden luottamuksen Keskustapuoleen todellisilta johtajilta hän ilmoittaa 5 minuutin kuluttua erostaan ministerin pes
   Suomen Keskusta
   191
   4539