Omavaraisuudella turvataan myös reviirit

Omavaraisuudella turvataan myös reviirit – loppuuko ravinto?

Tänään otsikoihin on ponnahtanut kaksi asiaa - ”koko maan asuttuna pitäminen” [1 ja ravinnon riittävyys meille ihmisille, siis huonot satonäkymät [2 – Suomessakin, myös Ruotsissa.
Tunnetusti emme elä ilman vettä ja ruokaa – hengittääkin pitää. Nautimme vuosisadan helteestä, myös maailmalla – Algeriassa jopa Afrikan ennätys 51,1 astetta C.

Miten onnistumme koplaamaan asuttamispolitiikan työnteko- ja oleilualueineen ja ruokahuollon eli ravintoketjun pellosta pöytään. Helposti, sillä noilla kahdella on selvä syy-yhteys. Vielä 1950 -luvulla oli noin 350 000 maaseututilaa – pieniä ja monilapsisia maanviljelysperheitä. Omavaraisuuskin taisi olla korkeammalla kuin nykyään. Tänään tiloja lienee alle 50 000.


Ruotsalaiset ovat huolissaan – näin kirjoittaa Helsingin Sanomat ---
[ ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005766924.html - ]
Ruotsi huolestui ruokahuoltonsa omavaraisuudesta – noin puolet Ruotsissa syödystä ruuasta tuodaan ulkomailta
Lukijakommentti: Ilkka Luoma 24.7.2018 - 7:52
Asiapitoista tekstiä, joka ei olisi Suomessakaan Keskustan tai Paavo Väyrysen propagandaa.

Asiakokonaisuus tässä pitää sisältää myös "koko maan asuttuna pitämisen" - idean, joka oli arkipäivää vielä 1950-luvulla. Tuon ajan jälkeen alkoi kaupungistuminen hiljalleen kiihtyä, kun perintömaita ei kaikille lapsille riittänyt. Osa "pakeni" leveämmän leivän perässä Ruotsiin.

Suomella pitää olla vieläkin kunnianhimoisempi tavoite ravinnon osalta kuin tuo ruotsalaisten 80 prosentin omavaraisuustavoite.

Me saatamme iäkkäämmästä päästä muistaa ravinto- ja viljapulan, kun kävimme sotaa Neuvostoliittoa vastaan - tuolloin olimme aika-ajoin aseveljemme Saksan kolmannen valtakunnan varassa, viljaa laivattiin Hitlerin varastoista meille.

Nyt emme tule käymään sotaa venäläisiä vastaan, ei ole Jatkosotaan yllyttäneitä tahoja olemassa, kuten 1941. Nyt käymme todennäköisesti "sotaa" kuivuutta*, pakolaisaaltoja ja maailmanlaajuista ruokapulaa vastaan - ei vielä ensi vuonna, mutta todennäköisesti jo 10-20 vuoden kuluessa.

Meidän täytyy kiinnittää huomiota ravintotuotantoomme - alkaen nyt, ja siihen antaa yllykettä kansamme suuri tahto ylläpitää "koko maa asuttuna". Sekin on selvitettävä mitä, miten ja missä viljelemme (kasvatamme) - lajikkeet ja menetelmät voivat muuttua hyvinkin radikaalisti, puhutaan jopa "proteiinihyönteisistä"!

Ravintotuotantomme osalta maanviljelijöiden ja ravinnontuottajien määrää pitää lisätä, ja se tarkoittaa oma-aloitteista ravintokasvatusta, joka taas tarkoittaa palstatoimintaa pientuottajina - ehkäpä luomuna!

Aikanaan Neuvostoliitto selvisi osaltansa omatoimisella palstaviljelyllä - saatiin hapankaalia ja suolakurkkuja. Nyt on aika ajatella ja toimia - ympäristö muuttuu, ja se muuttuu varmasti.

* Vinkki: Tutkitaan mitkä olivat nykyisen Syyrian kriisin juurisyyt - mitä tapahtui Syyriassa 2006-10? Erityisesti mitä tapahtui Syyrian maaseudulla! [3



.
Meillä Suomessa maanviljelijä on todella vaikeuksissa – eikä suurikaan taseomaisuus auta tulokseen – kuin lainan kuihtuvina vakuuksina!
[ ~ https://yle.fi/uutiset/3-10316738 - ]

Yle: ”Loppuuko ruis ensi talvena? Ruokaturvan asiantuntija on huolissaan Pohjoismaiden viljavarannoista. Vaihtelevat säät ovat ajaneet maanviljelijät ympäri Pohjoismaiden ahtaalle. Ensi talvena erityisesti rukiista saattaa tulla pulaa … ”

Nythän sitten saadaan sitä halpaa ulkomaan ruokaa! Vakavasti ottaen kunkin valtion, ainakin Suomen on ylläpidettävä oma riittävän monipuolinen ja mahdollisimman suuri ravinto-omavaraisuus!

.
Entä omavaraisuus, ympäristönmuutos ja ilmastopakolaiset – puhutaan reviiripuolustuksesta
[ ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005766927.html - ]
Ruotsissa roihuaa metsäpaloja ja Tanskassa maatalouden yli pyyhkäisee konkurssiaalto – Voiko pohjoismainen kesä olla liian kuuma?
Lukijakommentti: Ilkka Luoma 24.7.2018 - 22:47
Todellisuus paistaa nyt täydeltä terältä. Gaia kuumenee, herää kysymys, onko nyt jo liikkeellä sellainen vyöry, joka ei pysähdy, vaan kiihtyy - alussaan hitaasti, mutta nopeutuen? Tosiaan Gaia kuumenee, olisiko jo totaalisesti jäähdyteltävä kulutustamme? [4
Mikä on suomalaisen ympäristöjälki? Entä amerikkalaisen? Nyt on ryhdyttävä omavaraisuusasteiden nostoon, ainakin ravinnon osalta. Nälkäisiin, liian nälkäisinä ei voi enää luottaa. Nälkä sumentaa.


Jatkuu

46

680

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Harvinaisen--

      Hyvä kirjoitus tällä palstalla.

      Tekisi oikeastaan mieli sanoa että tässä heitetään helmiä sioille :)

      • luojanIuoma

        Sitten teitä on kaksi idioottia: sinä ja trolliLuoma


      • Anonyymi
        luojanIuoma kirjoitti:

        Sitten teitä on kaksi idioottia: sinä ja trolliLuoma

        Oletko se toinen?


      • Anonyymi

        Onneksemme näitä on kommenttiketjuissa vain pari - ja aina yksiä ja samoja!


    • Joortkubbe
    • SEOMAVARAISUUDESTA

      ALOITTAJA UNOHTAA MIKÄ ON SE PALO JOKA SAA KAIKEN TOIMIMAAN

      OIKEIN

      MIKÄ MUUKAAN SE VOISI OLLA KUIN RAHA-HIITEEN KOKO OMAVARAISUUS SE EI OLE YKSILÖTASOLLA KOVINKAAN MERKITYKSELLINEN TAI SE ON KOKONAAN MERKITYKSETÖN ASIA
      KUN TILOJEN RAHAVARAT HUPENEVAT SILLOIN EDESSÄ ON LOPETTAMINEN
      TÄTÄ SEIKKAA KUKAAN EI HALUA NÄHDÄ TAI SITTEN SE HALUTAAN SIVUUTTAA

      NYKYINEN TILAPÄINEN PUUTE REHUSTA EI OLE SYY LOPETTAA VAAN SE VAHVISTAA JO AIEMMIN HAUTUNUTTA AJATUSTA LYÖDÄ PILLIT PUSSIIN

      HINTA ON AINUT KANNUSTAVA TEKIJÄ EIHÄN TYÖTÖNKÄÄN LÄHDE TYÖHÖN JOS KOTIIN SAA 1100 E KK JA TYÖSSÄ TULEE 1300 E KK
      TYÖTÖN JÄÄ KOTIIN EIHÄN 200 E KORVAA KUUKAUDEN MENETETTYÄ VAPAA AIKAA

      MAIDOSTA MAKSETTAVA 34S LITRA HINTA LIHASTA 3E KG SONNISTA JA SIANLIHAN KANANMUNIEN MITÄTÖN HINTA KANNUSTAA LOPETTAMAAN

      EI PALOPUHEET KANNUSTA OMAVARAISUUDEN YLLÄPITÄMISEEN EIHÄN PUOLUSTUSVOIMATKAAN OLLUT HALUKAS OSTAMAAN KOTIMAISTA TUOTETTA JA NÄIN TUKEMAAN SUOMALAISTA MAATALOUTTA VAAN RAHA JÄLLEEN KERRAN OHJASI OSTAMAAN ULKOMAILTA TUOTETTA VAIKKA VILJELIJÄT OVATKIN SOTAAIKANA VÄLTTÄMÄTÖN ITSENÄISYYDEN EHTO
      TÄMÄ KUITENKIN UNOHTUI KYLLÄISYYTTÄ PUHKUVALTA KENRAALILTA KUN HÄN TEKI PÄÄTÖKSEN OSTAA ULKOA JA HALPAA

      ALOITTAJA VOISIKIN TOIMIA ESIMERKKINÄ JA ALKAA LEHMIÄ PITÄÄN JA VAATIA SAADA TUOTTAA 25 SENTTIÄ LITRA JOHON VALIO VUOLAASTI SUOSTUISI JA MIELUMMIN KIN KAIKKIEN KANSSA


      KAUNIIT AJTUKSET JA RUOTSIN HURRAA HUUDOT SUOMEN SODAN AIKANA VAIN EIVÄT RIITÄ

    • TOTTA-VAI-TARUA

      ASIA JOKA JÄÄ UNOHDUKSIIN NYT HETI KAIKKI TÄSSÄ YHTEISKUNNASSAMME NIMITTÄIN SE ETTÄ TÄMÄNPÄIVÄN PÄÄTÖKSILLÄ EMME RAKENNA HUOMISTA VAAN 5-10 VUODEN PÄÄSSÄ OLEVAA TULEVAISUUTTA
      NYKYINEN VALION MAKSAMA LÄHES SAALISTUSHINNOITTELU MAIDOSSA RAKENTAA TULEVAISUUTTA 5-10 VUODEN PÄÄHÄN JOLLOIN VIIMEIN KOTIMAAN MARKKINOILLA VOI OLLA ODOTETTAVISSA PULA KUN TUOTTAJIA ON LOPETTANUT JA PULAN VUOKSI NOUSSUT HINTA EI OLE EHTINYT UUSIEN INVESTOINTIEN KAUTTA VIELÄ KORJAAMAAN TILANNETTA

      KUKAPA TIETÄÄ JOS PUUTTEEN VUOKSI ULKOMAOLTA TULLEET TUOTTEET SYRJÄYTTÄVÄTKIN PYSYVÄSTI KOTIMAISEN TUOTANNON KUN LAADUSTAKAAN EI VIITSITÄ PUHUA VAIKKA SE OLISI SELKEÄ HINNATAAN VAIKUTTAVA TEKIJÄ

      NÄI SIIS TURHA SANOA EMME TIENNEET VAAN NYT RAKENNETAAN SEKÄ OMAVARAISUUTTA ETTÄ TULEVAISUUTTA 5-10 VUODEN PÄÄHÄN EIKÄ SE NYT NÄYTÄ HYVÄLTÄ

    • luojanIuoma

      Moninkertaisena rattijuoppoja viinan suhteen Luoma on varmaan omavarainen

      • maajussi8

        Nämä lääkityksensä hukanneet vain lisäävät Luoman kannatusta.


      • Näinon

        Mitä ihmeen kannatusta? Sehän on vain yksi savolainen kylähullu.


    • Seonpelkkä

      Peruskepuli

    • Maan.tyhjennys.hulluutta

      Aloittajan esiintuoma omavaraisuusasiahan on paitsi kansakunnan turvallisuuden kannalta myös kansantaloudellisesti todella huomionarvoista.
      Mutta väkilukuunsa nähden maapinta-alaltaan ison Suomen kansallisomaisuuden tuhoaminenhan rämettymään jättämällä keskittäen väestö muutamaan kalliiden asuinneliöiden "kasvukeskukseen" on punavihreysfasismin märkä päiväuni - orjatyövoima ratavarsien betonikoppeihin asumaan ja koko muu, valtavan kaunis ja elinoloiltaan laadukas valtakunta jätetään pusikoitumaan museoksi.

    • Anonyymi

      Entä nyt kun lannoitteet loppuvat - siis apup*ska?

      • Anonyymi

        Ruoan hinta vain nousee, kuten huomaamme!


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Just joo, kun lasketaan Ukrainasta varastettu vilja....


    • ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000009518750.html -

      "Ruoka kallistuu ennätysnopeasti – kahvin hinta kääntyi ripeään laskuun
      Elintarvikkeet olivat maaliskuussa jo 17,7 prosenttia vuodentakaista kalliimpia. Vastaavaa hintanousua ei ole Suomessa nähty vuosikymmeniin."

      • Anonyymi

        Maatalouden tuotantokustannusindeksi on noussut parissa vuodessa yli 30 %.
        Tai siis nythän se on jo vähän laskenut muutaman kuukauden ajan, lähinnä lannoitteiden ja polttoaineiden osalta. Loppuvuodesta kahden vuoden yhteenlaskettu nousu oli reilusti yli 40 %. Toisaalta monen ostopanoksen osalta hintojen nousut alkavat nyt vasta tuntua reaalielämässä, kun viime kausi mentiin vanhoilla varastoilla.

        Rahtikulut ovat nousseet kaikilla toimijoilla reilusti 2-3 viime vuoden aikana. Puhutaan vähintään kymmenien prosenttien nousuista.

        Teollisuuden energiakustannukset olivat välillä pilvissä, nyt tietysti nekin laskeneet jonkin verran, jos ei ole sitouduttu pitkään kalliiseen sopimukseen. Palkankorotukset ovat isolta osin vielä edessä päin.

        Noihin nähden kaupan sisäänostohinnat ovat nousseet enimmäkseen vielä maltillisesti. Mutta kauppa on pitänyt hyvin huolta siitä, että eivät jää ainakaan paitsi mistään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maatalouden tuotantokustannusindeksi on noussut parissa vuodessa yli 30 %.
        Tai siis nythän se on jo vähän laskenut muutaman kuukauden ajan, lähinnä lannoitteiden ja polttoaineiden osalta. Loppuvuodesta kahden vuoden yhteenlaskettu nousu oli reilusti yli 40 %. Toisaalta monen ostopanoksen osalta hintojen nousut alkavat nyt vasta tuntua reaalielämässä, kun viime kausi mentiin vanhoilla varastoilla.

        Rahtikulut ovat nousseet kaikilla toimijoilla reilusti 2-3 viime vuoden aikana. Puhutaan vähintään kymmenien prosenttien nousuista.

        Teollisuuden energiakustannukset olivat välillä pilvissä, nyt tietysti nekin laskeneet jonkin verran, jos ei ole sitouduttu pitkään kalliiseen sopimukseen. Palkankorotukset ovat isolta osin vielä edessä päin.

        Noihin nähden kaupan sisäänostohinnat ovat nousseet enimmäkseen vielä maltillisesti. Mutta kauppa on pitänyt hyvin huolta siitä, että eivät jää ainakaan paitsi mistään.

        Kaupan röyhkeys on tullut silmille.


      • Anonyymi

        Järkyttävän törkeä kommentti. Häpeä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Järkyttävän törkeä kommentti. Häpeä!

        Sitä saa mitä tilaa. Kommentti on samaa tasoa kuin avaajan törpöt huutelut, räkytys ja sodanlietsonta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitä saa mitä tilaa. Kommentti on samaa tasoa kuin avaajan törpöt huutelut, räkytys ja sodanlietsonta.

        Sisso. Äärimmäisen kypsää. Puskista huutelu ei vaan ole fiksua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sisso. Äärimmäisen kypsää. Puskista huutelu ei vaan ole fiksua.

        Mikä on ongelmasi? Hinnoista on kysymys ja myös hauturit hinnoittelevat palvelunsa. Loppuvuonna hinnat varmasti nousevat.
        Vatsasyöpään kuoleminen on hyvinkin luonnollinen asia. Trollin kohdalla sitä on toivottu mahdollisimman pikaisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sisso. Äärimmäisen kypsää. Puskista huutelu ei vaan ole fiksua.

        Oletko koskaan nähnyt Luoman fiksua kirjoitusta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko koskaan nähnyt Luoman fiksua kirjoitusta?

        Ne ovat hyvin vastenmielisiä, koska niissä ihannoidaan ihmisoikeusrikoksia, rasismia ja väkivaltaa. Myös kirjoitustapa on tökerä ja sekava,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko koskaan nähnyt Luoman fiksua kirjoitusta?

        En ole lukenut ensimmäistäkään Herra Luoman kirjoitusta. Minä itse valitsen mitä luen. Eikö muut toimi samoin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä on ongelmasi? Hinnoista on kysymys ja myös hauturit hinnoittelevat palvelunsa. Loppuvuonna hinnat varmasti nousevat.
        Vatsasyöpään kuoleminen on hyvinkin luonnollinen asia. Trollin kohdalla sitä on toivottu mahdollisimman pikaisesti.

        Kannatan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole lukenut ensimmäistäkään Herra Luoman kirjoitusta. Minä itse valitsen mitä luen. Eikö muut toimi samoin?

        Tämä aloitus vaikuttaa varsin järkevältä. Tietenkin jos on maatalouskaunakko niin kaikki asialliset kirjoitukset muuttuu asiattomiksi...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä aloitus vaikuttaa varsin järkevältä. Tietenkin jos on maatalouskaunakko niin kaikki asialliset kirjoitukset muuttuu asiattomiksi...

        Noin järjettömän väitteen voi esittää vain Luoma itse.
        Ethän edes perustele avauksesi väitteitä vaan vetelet diipadaapaa tyhjästä-


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noin järjettömän väitteen voi esittää vain Luoma itse.
        Ethän edes perustele avauksesi väitteitä vaan vetelet diipadaapaa tyhjästä-

        Mitä järjetöntä aloituksessa on? Minä en ole Luoma. Oletko katkera hänelle jostain vai mistä johtuu agressiivisuutesi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä järjetöntä aloituksessa on? Minä en ole Luoma. Oletko katkera hänelle jostain vai mistä johtuu agressiivisuutesi?

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        "Mitä järjetöntä aloituksessa on? Minä en ole Luoma. "

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        Taidatpa olla ja lukijoiden kommenteissa todetaan tuo järjettömyys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä järjetöntä aloituksessa on? Minä en ole Luoma. Oletko katkera hänelle jostain vai mistä johtuu agressiivisuutesi?

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        " Oletko katkera hänelle jostain vai mistä johtuu agressiivisuutesi?"

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        Miten järjettömästä tekstistä voisi olla katkera eikä kommentti kyllä ole mitenkään aggressiivinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        "Mitä järjetöntä aloituksessa on? Minä en ole Luoma. "

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        Taidatpa olla ja lukijoiden kommenteissa todetaan tuo järjettömyys.

        Kannattaa varmaan kysyä Luomalta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa varmaan kysyä Luomalta.

        Miksi ? Päivänselvää on, että kyseessä on hänen omakehu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi ? Päivänselvää on, että kyseessä on hänen omakehu.

        Ainakin sinä menit lankaan. Miltä se tuntuu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainakin sinä menit lankaan. Miltä se tuntuu?

        Höh - luuletko, että joku ottaisi Luoman toistuvat ja lukuisat omakehut tosissaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höh - luuletko, että joku ottaisi Luoman toistuvat ja lukuisat omakehut tosissaan.

        Minä ainakin otan koska olen Luoma


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä ainakin otan koska olen Luoma

        Omapa on asiasi


    • Anonyymi

      Niin on. Olen myös Luoma.

    • Anonyymi

      Luojan luoma.

    • Anonyymi

      Onko persu reviirin vartija?

    • Anonyymi

      Varsinainen persukirjoitus, hehän ovat tiukimpia reviiripuolustajia!

    • Anonyymi

      Otsikko on ihan oikein.

    • Anonyymi

      Onko reviireistä jokin yhteys rasismikeskusteluun?

    • Anonyymi

      Persu on reviiripuolustaja.

      • Anonyymi

        Yksinkertaiset eivät ymmärrä.


    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1382
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1170
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1052
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1006
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      993
    8. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      971
    Aihe