Mihin tungen tekstejäni?

jackharbor20

Moippista. Olen aloitteleva kirjoittaja ja olen kirjoittanut paljon proosaa pöytälaatikkooni. Mihin nykyään omia kirjoituksiaan voi laittaa? En ole vielä kustantajille lähettämässä, tahtoisin vain, että ihmiset voisivat lukea tekstejäni. Nautin omista teksteistäni kovasti ja toivoisin, että niin tekee joku muukin.

Muistan nuoruudestani sivuston nimeltä Rakkausrunot, johon laitoin omia runojani. Valitettavasti sivusto poistui. Kirjallisuusfoorumitkin (phpBB2-muotoiset) loistavat poissaolollaan. En oikein käsitä tätä somemaailmaa. Auttakaa. Tähän en välttämättä halua julkaista suoraan mitään tuntien Suomi24:n korkean tason.

8

394

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ehkäesimerkiksi

      Oma blogi! Monet julkaisevat nykyään runoa, lyhytproosaa, jatkokertomusta, romaania luku kerrallaan tms... Omassa blogissa. Sitten vaan jakaa sitä blogia esim. facebookin kirjailijanloput-ryhmään ja käy kommentoimassa ja seurailemassa muiden blogeja -> voi löytää lukijoita. Wordpress ja blogger kätsyjä ja ilmaisia.

      • jackharbor20

        No, ongelmani on tuo että blogiani ei löydä kukaan, koska en käytä esim. Facebookia missä sitä voisi mainostaa ryhmissä.
        Välttelen Facebookin kaltaisia valvontakoneistoja. Pidin siitä Internetistä joka meillä oli vuonna 2005 :(.


      • TheJT

    • kynäniska
    • Hurraablaablaa

      Älä ainakaan kirjoituskilpailuihin.
      Faktatieto: Kustantajan lähipiirissä on uuden vaimon kirjoitteleva sukulaistyttö. Vaimo sanoo että on keksittävä jotakin, kun tyttö ei saa julkisuutta vaikka oli ysin ainekirjoittaja. Kustantaja rakastaa uutta vaimoaan ja kyhää kokoon kirjoituskilpailun.
      Osallistu sinäkin!

      • kynäniska

        En ole tyttö, ainekirjoitus oli peruskoulussa seiskan tasoa, eikä lähipiiriini kuulu ensimmäistäkään kustantajaa tai muuta kirjoituskilpailun tuomaria, mutta silti on tullut menestystä muutamassa kirjoituskilpailussa.


    • TakapuoleenVoiTunkea

      Mutta muistakaa kaikki kirjoittajan urasta haaveilevat, että nyky-Suomessa ei käytännössä kukaan suostu maksamaan hyvistäkään jutuista mitään.

      Nykyäänhän kuka tahansa voi hankkia tietokeen varustukseen kuuluvan tekstinkäsittelylaitteen ja potentiaalisia tekstin tuottajia ovat lähes kaikki. Kustantamoille lähetetään niin tuhottomia määriä käsikirjoituksia, että ne ovat jo vuosikymmniä sitten lakanneet antamasta mitään palautetta, vaikka se sähköpostin kautta olisi todella vaivatonta. Näissä oloissa on kirjoittajan ammatti markkinarakona yksi surkeimmista tapauksista maassamme. Lähes kaikki Suomessa kirjailijan titteliä käyttävät ihmiset elää kituuttavat erilaisten apurahojen varassa.

    • TarinoidenLukija

      https://www.wattpad.com/

      Ei taida olla vielä kauhean tunnettu paikka Suomessa, mutta tämän kautta osa (ulkomaalaisista) saaneet kustantajan (esim. Estelle Maskamen D.I.M.I.L.Y sarja on wattpadista bongattu ja nykyään julkaistu kirjana).

      On siis ilmainen paikka, täytyy vain kirjautua ja sitten pääsee lukemaan tai laittamaan omia tarinoita (ei saa siis kopioituja laittaa, kuten jo olemassa olevia kirjoja. Näitäkin siellä näkynyt)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      199
      4700
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      275
      2777
    3. 134
      1717
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1411
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      204
      1380
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1156
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1134
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1089
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1067
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1061
    Aihe