Lapin ruska 2018

On aika aikaista kysyä, mutta varmasti joku Lappalainen osaa jo vastata että onko odotettavissa ruskaa tulevalle syksylle? Mietitään että varataanko Saariselältä majoitusta niin olisi siksi kiva tietää että jo nyt mahdollisesta ruskasta.
Ilmoita

Valitettavasti syksyn ruskasta olisi tulossa 13 vuoden täällä asumisen kokemukseni mukaan yhtä heikko tai jopa heikompi kuin mitä viime vuonna oli ja viime vuosi oli surkein mitä minun aikanani on täällä ollut.
3 VASTAUSTA:
Liian märkää olut kesä ruskan kannalta ja korkeintaan voi ruoste-ruskaa tulla.
Tunturihotelli Kiilopäällä on ruskaviikko vk 37 joten pakkohan sitä ruskaa on silloin siellä olla sillä eihän muuten voi mainostaa mitään ruskaviikkoa.
Mieraslompolossa ei ole enää koivuissa lehtiä lainkaan.
+Lisää kommentti
Täällä Lapissa on satanut tänä kesänä runsaasti ja paikoin on rikottu jopa sade ennätyksiä. Ruskasta olisi tulossa 2000 luvun surkein ja ikävä kyllä ruskaa ei enää taida pelastaa mikään. Toinen peräkkäinen syksy on siis tulossa jolloin ruskaa ei ole käytännössä lainkaan.
Ilmoita
Jo vain on ruskaa pakkasessa. Tule tänne rahojen kanssa.
1 VASTAUS:
Jos ei ole ruskaa pakkasessa niin täytyy ruskaa paikata
+Lisää kommentti
Unohtakaa jo se Lapin ruska tämän syksyn osalta sillä etelessä on luvassa huomattavasti kauniinpi ja parempi ruska tänä syksynä kuin pohjoisessa.
Ilmoita
Ruskat on pakkasessa.....ei mitään huolta.🤪
Ilmoita
Ruska on kuin joku myyntipäivänsä ylittänyt elintarvike, ei voi tietää onko se vielä kelvollista ennen kuin pakkauksen avaa. Ruska on myös hyvin paikallista, tässäkin ketjussa on se iso virhe että lapista puhutaan kuin se olisi yksi paikkakunta. Joku katsoo ikuunastaan ja sanoo että " ei ruskaa kun täällä lapissa on satanut niin kovasti tänä kesänä" yms. Ilmatieteen laitoksen tilastot kertovat paikallisia poppaukkoja enemmän ja ne näyttäväkin että paikoin ylälapissa on satanut kesällä paljon, esim utsjoella elokuussa 111mm mikä on tuplaten normaaliin verraten. Sen sijaan Sodankylässä on satanut ihan tavanomaisesti.
Aivan parhaita ruskan arvioinnin apuvälineita ovatkin eri puolilla maata olevat tie- ja maastokamerat, niiden avulla voi arvioida paikallisia olosuhteita. Tämän päivän 9.9n kamerakuva tieltä 21 Kilpisjärveltää paljastaa että ruska on ihan kuin pitääkin, keltaisen lisäksi näkyy punaisatakin väriä.
1 VASTAUS:
Saariselällä oltiin ruskaviikoilla tämä viikko ja eipä siellä kyllä ruskaa vielä ollut juurikaan. Hotellissa sanottiin että huonolta näyttää koko ruska tällä korkeudella. Bussilla käytiin jäämeren rannalla ja Utsjoelta ylöspäin oli maaruskaa jo ihan mukavasti.
+Lisää kommentti
Pohjois,keski ja etelä-Lapissa ruska tulee yleensä eri aikoihin. Normaalisti ruska saapuu Pohjois-Lappiin syyskuun ensimmäisellä viikolla ja siitä sitten etenee vaiheittain niin että Etelä-lapin ruska yleensä parhaimmillaan kuun puolessa välissä, mutta nyt ruska on sen verran myöhässä että se on parhaimmillaan vasta seuraavien kahden viikon aikana jos nyt ei jälleen kerran Kalevi myräkkä vie puuruskaa mennessään.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Lapin ruska 2018

On aika aikaista kysyä, mutta varmasti joku Lappalainen osaa jo vastata että onko odotettavissa ruskaa tulevalle syksylle? Mietitään että varataanko Saariselältä majoitusta niin olisi siksi kiva tietää että jo nyt mahdollisesta ruskasta.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta