Outo ilmiö internetistä?

hidastelu

Win7/Firefox. Muutama viikko sitten apuohjelmat alkoivat käynnistyä hitaasti, kun selain on päällä. Hitautta kestää vielä muutaman minuutin selaimen sulkemisen jälkeenkin. Selain poistaa yksityisen selailun jälkeen cookiet, mikä varmaan vaikuttaa hitauden jatkumiseen netti-istunnon lopettamisen jälkeen.

Kyse on apuohjelmista näyttönäppäimistö, suurennuslasi jne, mitkä käynnistyvät alapalkista yhdellä klikkauksella.

Hitauteen näyttävät vaikuttavan selaimen päälläolo ja käynnistysnappulan sijainti alapalkissa. Työpöydällä vastaaavaa hitautta ei ole, vaikka selain on päällä.

Onko teillä muilla ollut vastaavaa?

12

429

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hidastelu

      Osaako kukaan sanoa, onko viime kuukausina tullut esim. tietoturvapäivityksiä, mitkä hidastavat yo. apuohjelmien käynnistymistä? Ennen apuohjelmat toimivat paljon nopeammin, kun internet-selain oli päällä.

      • kokeiles

        1. Poista ensin Firefox-selain "poista sovellus" kohdasta.

        2. Sen jälkeen poistat käyttäjäprofiilistasi/profiileistasi seuraavat kansiot:
        AppData -> Local -> Temp-kansio (kaikki tiedostot jotka lähtee)
        AppData -> Local -> Mozilla (koko kansio tiedostoineen)
        AppData -> LocalLow -> Mozilla (koko kansio tiedostoineen)
        AppData -> Roaming -> Mozilla (koko kansio tiedostoineen)

        (Muista tallentaa Firefoxin kirjanmerkit ym. varmuuskopioina jonnekin muualle)

        3. Program Files
        Program Files (x86)
        Näistä kansioista kaikki Mozilla Firefox, Mozilla ja Firefox kansiot tiedostoineen pois

        4. Sen jälkeen ajat CCleanerin siivous ja rekisterin puhdistus kohdat. Muista valita poistettavien kohteiden raksituksesta tarvittavat.

        5. Tämän jälkeen asenna Firefox uudelleen ja lisäosat. Sen jälkeen asenna Sandboxie https://www.sandboxie.com/ hiekkalaatikko-ohjelma. Tämän jälkeen ajat Firefoxia aina Sandboxie-hiekkalaatikossa, ja session jälkeen tyhjennät hiekkalaatikon eli palautat Firefoxin perusasetuksiin. Kaikki selailussa tuleva tauhka katoaa bittiavaruuteen. Muista siirtää ladatutu tiedostot talteen muualle ennen hiekkalaatikon tyhjennystä.

        Firefoxin ja lisäosien päivitykset teet lyhyen session aikana ilman Sandboxieta.

        Sysinternals Suite -ohjelmapaketissa https://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb842062 olevilla Process Explorer, Process Monitor ja Autoruns -ohjelmilla näet tarkemmin mitä prosesseja koneella pyörii ja mitä käynnistyy automaattisesti. System Explorer http://systemexplorer.net/ on toinen ohjelma joka näyttää mitä koneessa tapahtuu.


    • hidastelu

      Syy taisi selvitä. Näyttö toimi tätä lukuunottamatta kaikin puolin hyvin, kunnes se lakkasi tänään tyystin toimimasta. Tarkistin liitännät ja huomasin näytön tietoliikenneliittimen olevan aavistuksen verran löystynyt tietokonen päästä. Työnsin liittimen pohjaan ja kas, tämänkin ketjun ongelmat poistuivat. En olisi uskonut ennen kuin näin.

    • hidastelu

      Syy ei sittenkään ollut edellä mainittu liitin, koska ongelma palasi taas äsken ja liittimet ovat tiukasti kiinni. Mikä ihme voi hidastaa näyttönäppäimistön ja suurennuslasin käynnistämistä? Jonkun käynnissä olevan ohjelman on pakko olla syypää. Viruksia ei pitäisi olla.

    • hidastelu

      Ihme ja kumma, tänään kaikki näyttää toimivan kuin rasvattuna koko viikon hidastelun jälkeen. Kun selain Firefox oli päällä, oli hitautta. Onko Firefoxiin tai Win7 tehty viime kuukausina päivityksiä, mitkä hidastavat toimintoja?

    • hidastelu

      Hidastelu jatkuu. Firefoxin käynnistämisen jälkeen kuluu noin 12 min., kunnes ohjelmat alkavat käynnistyä normaalinopeudella. Mikä ihme voi hidastaa tietokoneen ohjelmien käynnistämistä tietyn ajan, kun selain on käynnistetty? Haittaohjelmia ei ole löytynyt.

    • hidastelu

      Voiko hidastelu olla prosessorin syytä? Joku AMD-tupla 3,1 GHz (käytettävissä 2,75 GHz). Melkein 10 v. vanha kone Win7.

      Onko Firefoxiin tullut päivityksiä, mitkä syövät entistä enemmän prosessoritehoa? En tiedä, miten prosessorin käytössä olevan tehon näkee.

      • hidastelu

        Korjaus: AMD 3,01 GHz, RAM 3 Gt (käytettävissä 2,75 Gt), 32-bittinen

        Onko RAMia tarpeeksi?


    • hidastelu

      Win7/Internet Explorer ei aiheuta samanlaista hidastumista kuin Win7/Firefox yksityisellä selauksella. Hitaus jatkuu Firefoxin sulkemisen jälkeenkin. Mitä konetta hidastavia päivityksiä Firefoxiin on tehty kesän aikana, mitkä eivät toimi kunnolla Win7:n kanssa?

    • hidastelu

      Miksi Firefox hidastaa konetta vielä kokonaiset 12 min., kun olen lopettanut netti-istunnon? Yksityisen selauksen evästeiden ja muun roinan poisto ei voi kestää noin kauan.

    • Firefox-havaintoja

      Läppärikoneesani on AMD A6-3410MX 1.6 GHz prossu 4 ytimellä, ja Win7-64.

      Annoin pari viikkoa sitten Firefox 52-version päivittyä 59 versioksi, kun popup-ikkuna vaati sitä joka käynnistyskerralla. Selaimen käyttö hidastui dramaattisesti. Pelkästään TAB:ien välillä vaihtaminen vie 5..10 sekuntia. Arvelisin siksi että FF:n versionumerolla on vaikutusta hitauteen, vanhemmat versiot pyörivät kuitenkin kevyemmin.

      ---
      Alkuvuodesta julkistettiin Firefoxin Quantum eli 58-versio. Alkuun se tuntui olevan vakaampi kuin edelliset Firefoxit, ja ehkä hiukan nopeampikin. Edelliset Firefoxit tahtoivat jumittua videoiden katselemisen perästä, FF yksinkertaiseti vain jäätyi, ja oli sammutettava väkisin.

      Pöytäkoneessa on Intel i5-4670, 4-ytiminen 3.4GHz prossu, ja Win7-32.
      Samanlaista jumitusvikaa tuntuu olevan tämän koneen Firefox 59.0b9 versiossakin. En ole varma liittyykö se nimenomaan videoiden katseluun, mutta se on suurin epäilyksen kohde.

      Normaalissakin käytössä nämä Quantumin jälkeiset FF-sukupolvet nappaavat valtavasti muistia. Tällä hetkellä taustalla olevat 6 eri FF-prosessia napsivat memoryä näin:

      467 k
      296 k
      276 k
      228 k
      183 k
      33 k
      ------
      YHT. 1483k, eli 1,48 GB

      Tietenkin RAM-musiti on tarkoitettukin käytettäväksi, jos se parantaa käyttötehoa. Yleensä silloin kun FF alkaa hidastua, ja enteilee lopullista jumittumista, jotkin noista muistin käytön lukemien riveistä pomppaavat 3 GB tasolle saakka. Silloin FF on pakko sammuttaa, koska lopullinen kaatuminen on lähellä.

      Ilmeisesti juuri tuon 3 GB muistialueen ja sen taustalla käyttämän Levy-Cachen tyhjentäminen ja organisointi vievät useita minuutteja, Firefoxin sulkemisen jälkeen. Tänä aikana koko kone on todella jähmeä, eikä mikään tahdo toimia.

    • Askel-vakauteen

      Ein-7 32 bitin versioisena ymmärtää muistia vain 3.5 GB verran, vaikka fyysistä muistia olisikin enemmän.
      Monelle tulee PC-lehtiä ja nettiä lukevalle tästä hätä, että pitää antaa kunnolla Cache-muistitilaa kiintolevyltä, ettei vallan koko Windows jumitui noin mitättömällä 3.5 GB RAM-kakulla.

      Oikeasti tuo 3.5 GB on paljon muistia. Se mahdollistaa 4 yhtäaikaisen Youtube-videon katselun, kaikenlaiset Excel-Word - toimistohommat ja myös grafiikkaohjelmienkin pyöritykseen varsin mainiosti. Jatkuvalla RAM:in levylle swäppäämällä ja takaisin lukemisella ei tosiaan aina saa juuri mitään nopeushyötyä.

      Firefoxin tekijät ovat vähän nuijasti koodanneet ohjelmansa niin, että se lataa KAIKEN mahdollisen RAM-muistiinsa. Vaikka RAM:ia olisi 64-bit versiossa 24 Gigaakin, niin silti swappays alkaa sielläkin jossain vaiheessa, ja Firefox alkaa hidastella ja jumittaa.

      Netissä monessa paikassa neuvotaan, että jos 64-bit koneessa on vaikka mainitut 24 GB RAM-muistia, niin kannattaa laittaa Windowsin asetuksista että Swap-muistitila kiintolevyllä =0. Siis ei lainkaan levylle swäppäämistä, koskaan.

      Pari viikkoa sitten päätin kokeilla myös Win-7-32 koneessani tuota samaa, laittaa Virtual memoryn, eli swapin nollaksi. Tässä kohtaa Windows herjaa, että jos laittaa alle 200 MB, niin Windows ei osaa toipua joistakin Systeemicrasheista

      No, siispä laitoin tämän näköisellä näytöllä Custom asetuksena Virtual memorylle sekä Initial että Maximum sizeksi 200 MB.
      https://www.isunshare.com/images/article/windows-8/clear-virtual-memory-in-windows-8-laptop-or-desktop/select-no-paging-file-and-click-set.png

      Tämä tuntuu auttaneen. Minkään Win-ohjelman käynnistyminen tai käyttö ei hidastunut tällä asetuksella.

      Myös se ongelmallisin softa eli Firefox tuntuu rauhoittuneen. Selain ei enää mene jumiin tunnin...parin istunnon jälkeen.
      FF-selain myös sulkeutuu välittömästi, kun sen haluaa sulkea. Samoin se käynnistyy saman tien. Isolla Virtual memoryn asetuksella sulkeutumista ja uudelleen käynnistyumistä sai odotella toistakin minuuttia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1957
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1743
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1604
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1346
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1262
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1236
    8. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      45
      1213
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1202
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe