Koiranpennun ruoka

Rio

Onko koiranpennuille tarkoitettu ruoka, rodusta välittämättä,
liian vahvaa. Voiko penturuualla saada aikaan kasvuvirheitä?

10

257

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • meeri65

      jos syötät laadukasta pentruokaa suhkot ohjeiden mukaan niin ei mitään huolta. jotkut valmistajat kehottavat syöttämään jopa 15kk ikäisille penturuokaa mutta itse olen siirtynyt aikuisten ruokaan jo omien koirieni kanssa rodusta riippuen viimeistään 6kk kohdalla.

    • kasvattajakertoo

      Kysy koirasi kasvattajalta mitä hän suosittelee.Minä syötin kasvattajan ohjeiden mukaan,tuli kaunis ja terve koira.Meidän koiran kasvattajalla on vuosien kokemus rodusta, ja luotan hänen tietotaitoonsa ruokinnassa.

    • PenaK76

      Monen valmistajan pentu ja aikuis ruuissa on suuria eroja, jos suositellaan 15kk asti kertoo se että merkin aikuis ruoka on erittäin heikkolaatuista. Kannattaa verrata tuotteen pentu ja aikuis version hinta-laatusuhteeltaan suhdetta toisiinsa.

      • Jkjijjj

        Millä tavalla heikkolaatuisia? Monen merkin penturuoka eroaa olennaisesti aikuisruoasta siten, että ensin mainitussa kalsiumin määrää on rajoitettu. Varsinkin suurikokoisten rotujen kanssa tämä on erittäin tärkeää koko kasvukauden, hyvinkin tuonne 15kk ikään.


      • Onsehankalaa

        Älä jauha kakkaa. Jos käsketään syöttämään 15kk ikään asti, niin kyse on erittäin todennäköisesti isoille (eli hitaasti kehittyville) koirille suunnattu ruoka.


    • tärkeäruokinta

      Ruokkiminen pentuaikana oikealla ruualla on erittäin tärkeää.Monesti näkee torilla yms myyntipalstoilla ja kaupungillakin vinokoipisia koiria.Kun pentuna väärä ruokinta on pilannut koiran jalat lopullisesti.Eri roduilla koosta riippuen on omat ruokinta tapansa ja kasvattajat niistä hyvin ovat tietoisia.Jos kasvattajan koirilla suorat kauniit jalat,ja näyttelyissäkin koiransa ovat pärjänneet, kannattaa tosiaan hänen neuvojaan noudattaa.
      Joskus näyttelyissäkin näkyy valitettavasti kovastikkin ulkokierteisiä tassuja, painuneita ranteita jne.Jotka voi välttää oikealla ruokinnalla.Vanhemmiten väärin ruokittu,ja siksi nivelistään kieroon kasvanut koira kipuilee vääntyneiden jalkojen vuoksi.Joten kannattaa miettiä miten pentuaan ruokkii, ja seurata miten koiran raajat kehittyy sen kasvaessa.Väärä ruoka pilaa hyvänkin pennun.Näyttelyn ja jalostuskäyttön pilaa myös väärä ruokinta.Eikä ole ilo silmälle koira, jonka jalat on ruokinnalla pilattu.

    • Onsehankalaa

      https://m.petmd.com/blogs/nutritionnuggets/dr-coates/2016/january/whats-difference-between-adult-dog-food-and-puppy-food

      Esim. tuolla on hyvin tietoa aiheesta. Se, miten kauan penturuokaa syötetään, riippuu ihan koiran rodusta ja koosta, joten jos isoille koirille suunnatussa säkissä kehotetaan syöttämään 15kk ikään asti, niin siihen ei pienempien koirien omistajien kannata tulla itkemään, että omien koirien ruokien valmistaja käskee vaihtamaan jo aiemmin.

      Myös nappuloiden sisällössä olevat erot johtuvat hyvin pitkälti siitä, millaisille koirille nappula on suunnattu. Esim. juuri jättiroduille penturuoassa on aikuisruokaa vähemmän kalsiumia, kuten joku jo totesikin, ja hyvästä syystä! Ei siis todellakaan ole hyvä idea olla välittämättä nappuloiden eroista ja ruokintasuosituksista, sillä ne on olemassa hyvästä syystä! Vaikka itse olisit liian tollo ymmärtämään syitä, niin kyllä ne ruokintasuositukset ja nappuloiden sisällöt on ammattilaisten käsialaa.

      • PenaK76

        Kyllä ammattilais koiraihmisten vai ammattilais yrittäjien? Tässä on huomattava ero, moni penturuoka sisältää runsaasti proteiinia lihasta joka on kallista. Miten käy kun vaihat aikuis ruokaa kun "ei ole enään niin väliä" tuote muuttuukin esim. kasviproteiini pitoiseksi. Tällöin 6kk pennulle tämän syöttäminen olisi murha, kun toisilla ero on juuri vain kalsiumit ja muut pakolliset!

        Pennuille 32% proteiinia tuottava tuote, muuttuu 25% mistä 5-10% tulee jostain muusta kuin lihasta on ero silloin järkyttävä tätä ei vain täysi kasvuisessa koirassa tavallinen ihminen huomaa.

        Aina saa toivoo ja unelmoida, sekä olla sinisilmäinen.

        Linkkisi jonka olet linkannut on koiranruoka merkin oma sivusto, tottakai he sanovat juuri noin että ostaisit sitä.. asioita voi ilmaista monella eri tavalla. Ensimmäinen vinkki on kuitenkin älä usko mainoksia ja äläkä varsinkaa kerro niistä muille jos itse uskot (tyhmyys leviää joukossa)


    • minelan

      Luin jostain väitteen, että liian kauan penturuokaa syötettävistä koirista tulee ylisuuria..

      • Ei tule ylisuuria. Geenit määrää koon, ei ruoka. Ainoastaan ihan eläinsuojelullisesti huonosti ruokkiminen voi vaikuttaa koiran kokoon.
        Ruokinnan merkitys voi näkyä vaan siinä, miten koira kasvaa ja miten "terveeksi". Mutta jälkimmäinenkään ei ole yksiselitteinen, koska geenit on myös määräävässä asemassa aina myös paketissa.
        Se sitten, onko penturuuat vain hyväksi tai välttämättömiä, onkin sitten oma lukunsa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      424
      2962
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      100
      2286
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      349
      1996
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1903
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1757
    6. 158
      1212
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1207
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      96
      1144
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1052
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      927
    Aihe