Aihe

Kärsikö Michael Jackson narsismista?

refte

Jackson oli lahjakas mies, mutta kehittyikö hänelle epäterve kaipuu mahtipontisiin tunnustuksiin ja nostatuksiin?

HIStory-patsaat, Earth Songin kaltaiset tekopyhät laulut, Neverland-koti joka oli kuin "paratiisi maan päällä".

Mutta vielä enemmän hänen tempauksensa, kuten se että hän ilmoitti seurustelevansa Rockin Kuninkaan tyttären kanssa. Oliko kyseessä aito rakkaus vai liiankin itsestäänselvä julkisuustemppu? Entä se kun Michael osti Beatlesin kappaleiden omistukset? Miksi hän halusi jatkuvasti samaistua popmusiikin muihin suuriin artisteihin ja pönkittää itseään samalla?

Onko kukaan muu kuin minä huomannut, että We Are The Worldin loppukertosäkeen toisto pyrkii olemaan "80-luvun Hey Jude"?

We Are The Worldin musiikkivideossa muut artistit esitellään varsin rutiininomaisesti, mutta kun Michael alkaa laulaa, nousee hänen hahmonsa ja äänensä esiin enkelimäisessä kirkkaudessa. Nämä ovat tietoisia valintoja.

Michael Jackson pyrki tavoittamaan kaikki yleisöryhmät hankkimalla levyilleen ja videoilleen vierailijoita, kuten kitaristeja, laulajia ja näyttelijöitä. Slash-fanit kuuntelevat jokaisen biisin jossa kitarasankari soittaa, Marlon Brando -fanit tsekkaavat mielenkiinnosta You Rock My Worldin videon, Vincent Pricen puheosuudet lisäsivät kaupallista potentiaalia Thriller-kappaleessa. Michael tiesi tämän varsin hyvin.

Lukemattomat suuret artitit, jotka pyydettiin Michaelin levyille, ovat vain Michaelin oman suuruudenfantasian täytettä. Name dropping -ilmiö äärimmillään.

Michael jopa nimesi adoptiolapsensa 80-luvun kilpakumppaninsa Princen mukaan.

Voin olla väärässä, mutta veikkaan, ettei miehen omakuva ollut vaatimaton, vaan ylenpalttinen ja korskea. Vertasihan hän itseään joskus jopa da Vinciin.

3

124

  Vastaukset

  • Olihan miehellä pokkaa, mutta on niitä meriittejä. Popmusiikin paras tanssija, yksi parhaista korkeista äänistä mitä olen kevyessä musassa kuullut, ja kymmeniä hittejä. Thriller myydyin LP.

  • Ei varmaan ole montaakaan artistia, muusikkoa, joka vuosikymmenestä toiseen myy miljoonia ja miljoonia levyjä, ja on vaatimaton, ei ole suuruudenhullu jne.

   Kaikki hullut ei ole taiteilijoita, mutta kaikkia (oikeat) taitelijat ovat hulluja.

   Michael teki ja saavutti käsittämättömiä asioita, asioita joita nykyajan supertähdet eivät osaa edes haaveilla.

   Michael on ansainnut kaiken gloorian, hän oli enemmän kuin ihminen. Levätköön rauhassa. Maailma ei edes ansainnut Michaelin kaltaista hahmoa, ikonia.

  • Narsistit eivät kärsi narsismistaan,vaan kokevat sen hyvänä asiana.Suurella osalla todella kuuluisista ihmisistä lienee voimakkaita narsistisia taipumuksia,joillakin lie persoonallisuushäiriöksi asti.Narsismi ei ole joko-tai asia.Kaikissa on narsismia.Narsistisen persoonallisuushäiriön kriteerit täyttyvät kuitenkin harvalla.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   6601
  2. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   70
   6102
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   258
   3770
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   69
   2917