Koiranpennun pureminen!

Eivoinäinjatkua

Miten sen saa pois.? Meillä kohta 4kk vanha pentu ja puree aivan mahdottomasti.. kieltämisestä innostuu lisää, samoin huomiotto jättämisestä ja kiljahtamisesta.. kukkasumupulloakin ollaan kokeiltu ja toiseen huoneeseen laittamista sekä lelun/luun antamista.. ei vaan auta.. help!

8

225

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KoiraOnPeto

      Piikki parantaa.

    • Apika

      Minulla on myös vajaa nelikuukautinen purija. Parhaaksi konstiksi puremisen vähentämiseen olen todennut sen, että kiljaisen "ei" ja menen itse vessaan piiloon vähäksi aikaa. Hampaat ovat vaihtumassa ja niiden vaihduttua pureminen vähenee eikä ainakaan satu enää niin paljon. Ensimmäinen koirani oli tosi paha puremaan pienenä, mutta siitä tuli tosi ihana koira eli kärsivällisyyttä, suuttua ei kannata eikä kovin tehokkaasti kieltää, kokeiltu on.

    • sudellinen

      Pennulle on luonnollista purra. Turha kieltää, sillä se ei ymmärrä ei-käskyn merkitystä, kaikki rankaisukeinot pois, sumupullo on sille pelkkä lelu. Minulla ei ole koskaan ollut mitään ongelmaa siitä, jos pentu puree, jos pureminen menee liian voimakkaaksi, totean vaan että nyt loppu, ja menen tekemään jotain muuta. Pentu osoittaa rakkauttaan puremalla.

    • kukkapipo

      Pentuna purevasta ei tule välttämättä aikuisen aggressiivista. Pureminen on pennulle luontainen tapa leikkiä. Innostuisiko pentu noutamisesta, lelujen tai luiden pureskelusta tms? Ehkä tarjotut lelut eivät ole sille mieleisiä. Lelun pitää ainakin meillä olla jonkin verran painava, isokoinen ja hampaille soipivan pehmeä. Pentu ei useinkaan halua leikkiä purulelulla itsekseen, vaan haluaa leikkiin mukaan ihmisen, jonka kanssa voi "tapella" siitä lelusta. Opeta alusta asti mitä tarkoittaa IRTI ja EI. Eli pidä huoli, että pentu irrottaa ottensa lelusta, kun niin vaadit, ja anna lelu sen jälkeen pennulle takaisin. Makupaloilla palkitseminen toimii monessa, myös tässä. Omalla pennullani on ärsyttävä tapa näykkiä pohkeista takaapäin, leikkinee karjanajoa tai tappamista. En vaan ole karjaa enkä saalista, joten sekin on EIn paikka, ja samalla tulee tarjota pennulle jotain muuta puuhaa tilalle, esim. palloa noudettavaksi (jos noutamisviettiä on).

    • siinähän.kärsit

      Koira on vaarallinen eläin, deal with it! Olisit hankkinut esim kissan, josta ei ole tuollaista riesaa. En ymmärrä miksi kukaan hankkii lemmikiksi juuri KOIRAN.

      • KaikkiEivätYmmärrä

        Vain älykäs ihminen tekee sen.


    • Vryj

      Asia on niin, että pureva pentu on tavalla tai toisella saatava kiinnittämään huomio siihen leluun, mitä saa purra. Sitä asiaa on vain tiukasti jauhettava pennulle, niin kauan että ymmärtää, ettei tässä ole järkeä, että on pakko tyytyä leluun.
      Karkuun siitä ei saa lähteä. Pentu on se, joka joutuu tarvittaessa jäähylle.

    • luonnollista

      Siis aivan luonnollista on, että pentu puree, mitä ihmeellistä siinä on, luulisi jokaisen, joka koiran ottaa, sen tietävän. Missään nimessä sitä ei saa siitä rangaista. Voi muuten tulla aikuisena vihainen. Paras keino on nousta seisomaan, kääntyä selin ja poistua paikalta tekemään jotain muuta. Käsien pureminen huomiotta ja lelu tilalle, tee siitä lelusta niin mieluisa pennulle, että se tahtoo leikkiä sillä myös yksin ollessaan. Hanki useampia leluja ja oikeita naudanluita sille, jotta sillä on tarpeeksi tekemistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1779
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe