Eläkeikä liian alhainen

Tylsistynyt_hemmo

Täytin 65 keväällä ja jäin eläkkeelle
Tylsää touhua, mieluummin olisin töissä. Olen ajatellut hakea töitä Norjasta, siellä saa tehdä töitä 69 vuotiaaksi saakka.
Saisihan täälläkin muttei jaksa kuunnella sitä jankutusta, että viet työt siltä ja tältä ryhmältä.

85

1383

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • flegmaatti

      Eläkkeellä on kivaa! Järkevin ratkaisu olisi joustava eläköitymisikä.
      Kukin voisi itse päättää milloin katsoo eläkekertymän riittäväksi loppuelämää ajatellen.
      Mielikuvituksettomat ja ahneet tappakoot itsensä työn ääreen.

      Vähään tyytyvät, muitakin elämänarvoja kuin palkkatyötä arvostavat saisivat tuon mahdollisuuden.
      Onhan tuo nytkin mahdollista tavallaan mutta, ratkaisusta riippuen se vaatii erialsia, byrokratian vaiheita.

      • 09kiy

        Työ voi olla paljon rikastuttavampaa ja antoisampaa kuin salilla roikkuminen.
        tai turistirannalla laahustaminen. Rahasta ei nyt ole kysymys vaan elämänlaadusta,
        Esimerkkejä kuihtuvan aivokapasiteetin omistavista löytyy täältä, jotka toistelevat samoja liturgioita vuodesta toiseen, vähään tyytyviä tosiaankin,


      • flegmaatti
        09kiy kirjoitti:

        Työ voi olla paljon rikastuttavampaa ja antoisampaa kuin salilla roikkuminen.
        tai turistirannalla laahustaminen. Rahasta ei nyt ole kysymys vaan elämänlaadusta,
        Esimerkkejä kuihtuvan aivokapasiteetin omistavista löytyy täältä, jotka toistelevat samoja liturgioita vuodesta toiseen, vähään tyytyviä tosiaankin,

        Näkemyksesi vapaa-ajan vaihtoehdoista on kovin yksiniitinen! Sinulla on sentään vielä toivoa koska olet havainnut tuon kuihtumisesi!


    • kökkötraktorix

      Tämä täytyy olla Sipilän poppoon provoviesti. Ei kukaan halua raataa eläkkeelle pääsyn jälkeen. Jos aika tulee pitkäksi, matkustele tai aloita uusi harrastus. Varma konsti saada aika kulumaan, on ostaa kesämökki tai rintamamiestalo.

    • TeeHyääVapaaehtoisesti

      Jospa hakeutuisit vapaaehtoistöihin. Tarjolla on monenlaista. Haluaisitko parantaa maailmaa vai joidenkin ihmisten oloa?

    • microkirurgi

      Mitä työtä haluaisit tehdä?

    • Työ.ei.tapa

      Voi miten samaistun sinuun aloittaja. Tykkäsin työstäni ja työkavereista. Aika usein jo vuotta ennen eläkeikää oli vastenmielisiä, ikäviä ajatuksia toimettomasta olosta eläkkeellä. Onneksi oli sellainen tehtävä, että voin jatka reilulla vuodella. Mielikuvitusta todella vaatii saada olo mielekkääksi. Ei kiinnosta rintamamiestalo, inhoan mökkielämää, lapsena kannettiin vesiä mennen tullen ja puhallettiin hellapuihin aamutuimaan - yök.
      Itse toimin erilaisissa yhdistyksissä. Niissä joutuu tehtävästä riippuen käyttämään aivojaan vähän samaan tapaan kuin töissä. Hyväntekeväisyyttä puuhan myös. Liikuntaa aika paljon. Ongelma on siinä että näitä ehdin tehdä myös työn ohessa, eli on pitänyt tarkoituksella hidastaa vauhtia tai vastaavasti vähän lisätä joka sorttia. Reissuja olen tehnyt enemmän.
      En ollenkaan ihmettele, että vanhukset käyttävät paljon alkoholia, turhautumista kai, itse tein ratkaisun, lopetin kokonaan. Tilalla on esim. hömppärikossarjojen seuraaminen, en ole koskaan katsonut tvtä niin paljon kuin nyt, enkä varsinkaan rikoksia. Ilmoittauduin työväenopistoon syksyksi.
      Nyt, lähes vuoden jälkeen voi sanoa, että elämä on joka tapauksessa parempaa kuin odotin tai pelkäsin, joten ilmeisesti olen onnistunut. Voi että toivon sinulle samaa.

    • äijä-

      -miksi ihmeessä jäädä eläkkeelle, jos se on tylsää? eikai Suomessa ole pakko jäädä eläkkeelle? mut saa kilon paloina sit laittaa, jos on pakko.

      • omituinen käsitys ihmisillä, että olisi pakko jäädä eläkkeelle, ei sellaista ole, on vain oikeus jäädä eläkkeelle määrätyssä iässä. työtä voi hyvin tehdä vielä senkin jälkeen kun eläke lakkaa kertymästä, eriasia sitten on kuka niitä kuhnureita palkkaa.


      • Avaus-kaksijakoinen
        tammikuu-51 kirjoitti:

        omituinen käsitys ihmisillä, että olisi pakko jäädä eläkkeelle, ei sellaista ole, on vain oikeus jäädä eläkkeelle määrätyssä iässä. työtä voi hyvin tehdä vielä senkin jälkeen kun eläke lakkaa kertymästä, eriasia sitten on kuka niitä kuhnureita palkkaa.

        68 on suomessa raja, johon asti voi (saa) olla töissä. Mutta avaajahan on (oli) vittuuntunut työilmapiiriin, ja halusikin pois.
        Avaajalla on paha laatuinen ADHD eikä tiedä vieläkään mitä tekisi elämällään.


      • Avaus-kaksijakoinen kirjoitti:

        68 on suomessa raja, johon asti voi (saa) olla töissä. Mutta avaajahan on (oli) vittuuntunut työilmapiiriin, ja halusikin pois.
        Avaajalla on paha laatuinen ADHD eikä tiedä vieläkään mitä tekisi elämällään.

        eipäs, 68 on Suomessa raja johon saakka palkasta kertyy eläkettä, mutta saa toki työssä tuon ikärajan jälkeenkin käydä jos jaksaa/ joku töihin huolii, mutta eläke ei enää kartu vaikka palkkaa saisi.


      • m62v
        tammikuu-51 kirjoitti:

        eipäs, 68 on Suomessa raja johon saakka palkasta kertyy eläkettä, mutta saa toki työssä tuon ikärajan jälkeenkin käydä jos jaksaa/ joku töihin huolii, mutta eläke ei enää kartu vaikka palkkaa saisi.

        Yrittäjänä voisi tehdä töitä miten paljon tykkää ja jaksaa. Tuohon yrittäjyyteen on varmasti vaikea lähteä vanhana, voi tulla yllätyksiä vaikka paperitöiden määrässä. Lisäksi pitäisi olla asiakkaatkin jo valmiina, muuten niitä ei tule yhtään.


    • kylmätotuus

      Onhan elämä varmaankin tylsää, jos työ on ollut siinä tärkeimmällä sijalla vuosikymmeniä, eikä eläkeiässä keksi mitään tekemistä.

      Ota kuitenkin huomioon, että Suomessa työtä tarvitsevat nuoretkin rakentaakseen elämäänsä. Eläkeikäiset vievät osaltaan heidän työpaikkansa ja tulevaisuutensa, jos jatkavat töissään hamaan hautaan saakka.
      Työpaikoista on huutava pula tässä maassa ja koulutettujenkin nuorten työttömyysluvut hipovat taivaita.

      Minun mielipiteeni on, että eläkeläisten pitäisi poistua työelämästä- harvoja ammattiryhmiä lukuunottamatta- ja tehdä tilaa nuoremmille.

      Ehkä aloittajan onkin viisainta lähteä Norjaan töihin.

    • flegmaatti

      Urautumista? Muutospelko? Karmeat kotiolot?
      Ainakin noita olen havainnut tuttavaperheissämme.

      Useille käy niin, että oltuaan pitempään samassa työssä tai työpaikassa, on kykenemätön edes harkitsemaan vapaaehtoista vaihtoa mihinkään muuhun.
      Yhden tuttavaperheemme miestä piti työn syrjässä kiinni sietämätön parisuhden. Pienessä päihteessä eukkoa turpiin ja julkisivun ylläpito ei sallinut eroa.

      Valmius vetäytymiseen työelämästä ei välttämättä merkitse vaikeuksia puutteen torjunnan sisällössä tai ihmissuhteissa. Ihmissuhteita on työelämän ulkopuolellakin ja varsinkin elämän sisältömahdollisuudet ovat periaatteessa rajattomat.
      Ratkaisevaa lienee se on työelämän rinnalla ollut mitään ja mitä se sitten on ollut.

      Vielä lisäksi. Kylmä totuus kilkuttelee pelkistettynä "kylmää totuutta". Varsinkin työn syrjässä roikkuminen eläkkeelle pääsymahdollisuuden jälkeen on äärimmäistä itsekkyyttä.

      Osaamisen vahneneminen on oma lukunsa. Olen henkiläkohtaisesti nähnyt kahdessa virastossa "muumioiden" istuvan jakkaroillaan kykenemättä hoitamaan tehtäväänsä mutta josyakin syystä kyseisten virastojen organisatiot eivät ole löytäneet muumioille heille sopiva tehtäviä.
      Karmeimmat kokemukseni ovat erään Kaakkois-Suomalaisen verotoimiston kahdesta muumiosta.
      Tosin nyt ko. kaupungin verotoimiston toiminnot on siirretty naapurikaupunkiin joten toivoa sopii, että järjen valo olisi luonut joitakin hajasäteitä sinnekin.
      Kuitenkaan en usko, että toimintaperiaatteet olisivat oleellisesti muuttuneet tai, että minun kokemukseni olisivat mitenkään poikkeuksellisen harvinaisia!

    • Psykoterapeutitar

      Se on kiva, jos työ on niin kivaa, että siitä ei jostain syystä halua luopua, muttei se silti tarkoita sitä, että kaikki haluavat jatkaa hamaan tappiin asti. Itse unohdin jonninjoutavan tarkoituksettoman työn samantien, kun lekuri sanoi, ettei voi muuta kuin kirjoittaa sairaslomaa. Vuosi sairaslomaa, työkyvyttömyyseläke ja nyt vanhuuseläke. Eikä päivääkään ikävä mennyttä vuosikymmeniä jatkunutta yhä turhauttavammaksi käynyttä "työuraa". Tehköön joku, jos kiinnostaa!

    • noohjooh

      Valivali! Tyypillistä teinivouhotusta, kyllähän minä mutta kun... Elätkö muita varten vai itseäsi varten? Nyt ne hampaat takaisin suuhun ja baanalle.

      Noin, potku persiissä oli siinä.

      Just viikonloppuna sain nauttia kaikista tekemisistä ja häärämisestä, ja sanoin lapsillekin että minusta tulisi hyvä eläkeläinen. Varsinkin näin sato-aikana löytyy vaikka kuinka paljon tekemistä.

      Tätä mä rupeaisin tekemään:
      Sadonkorjuuta ja säilömistä, se on vissiin kohta ohi..
      Leikkaisin matonkuteita ja virkkaisin mandalamaton
      Näin mä sellaisen kivan puseronkin jonka voisin virkata, sukkia, tiskirättejä, pikkupiskin villapaitaa
      Ompelukone voisi kaivaa esille
      Remppaa
      Uusi sängynpääty - mulla on sellainen idea liimailla lasten piirustuksia ja äidin runoja johonkin
      Pihaan lisää kasvimaata
      Pihaan lisää ruusuja ja kivikäytäviä
      Puutöitä
      Haudoilla kävisin useammin
      Yhdet kokoontaitettavat jakkarat voisin kunnostaa, ajattelin liimailla kalja/limsa kapsyleita pintaan.
      Sauvakävelyä joka toinen pv/joka toinen pöyräilyä
      Puhtaaksikirjoittaa isoisän äidin reseptivihkoa
      Ottaisin raakaruoka haltuun
      Ex anopin virkkausprojektit jatkaisin, siellä on ainakin yhdet peitot vailla viimeistelyä
      Hänen pitseistä voisin tehdä tyynynpäällisiä lapsille
      Ehtisinkö ottaa kirjan käteen ja ruveta lukemaan? Tiukkaa tekee.

      • Bengalitikku

        Aloittajalle: otapa mallia tästä.
        Myönnän, että olihan sitä alkuun vähän pöllämystynyt olo, kun ei lähtenyt töihin. Mutta sujuu nykyisin hienosti.
        Aloitin pari viikkoa sitten kuntosalijutskia. Ryhmäliikuntaa. Ihan naurattaa tanssitunti, kun töppöset meinaa mennä solmulle ja kädet elää omaa elämäänsä. Koordinaatio åt helvete ja synkronointi samalla suunnalla.

        Työpaikalla en ole käynyt kertaakaan, vaikka laitoin oven nätisti kiinni.
        Ei vaan ole ollut yhtään ikävä.
        Pitäiskö?
        Ei se mun koko elämäni ollut, vaikka pidin työstäni.
        On todella omituista, kun on aikaa itselleen ja lapsen perhettä voi tavata jonkin epämääräisen ajan voi ystäviä tavata minä viikonpäivänä vain (silti sovitusti, kuten toisaalla kirjoitimme), ei ole kiinni viikonlopuista, lomista, sijaisuuksista jne.


    • itsestähän se on kiinni onko eläkkeellä tylsää vai ei, turha muille valittaa.
      tosiasia kuitenkin on se, että on itsekästä pitää työpaikkaa yli eläkeiän, kun nuoret ja koulutetutkin ihmiset joutuvat vastaavasti olemaan työttömänä. nuoret eivät pääse rakentamaan omaa elämäänsä ja menettävät tulevaisuutensa jos vanhat jäärät pitävät itsepäisesti kiinni työpaikastaan. uskon myös, että useimmilla aloilla nuoret työntekijät ovat myös ehokkaampia ja työnantajalle siten hyödyllisempiä vanhoihin verrattuna.
      itse aikanani olisin voinut jatkaa työssäni varmaan maailman tappiin saakka, mutta vaikka viihdyin työssäni ja koin sen mielekkääksi oli minulla kirkkaana ajatus että annan nuorempien jatkaa kun eläkkeellepääsyikä koittaa.

      • bulleero

        Tilanne ei ole aina noin ruusuinen. Itsellä on suorastan vaikeuksia päästä eläkkeelle ( olen yli65v) kun nuoremmat kollegat saavat joko burn outin tai muuten lähtevät uusiin töihin. Nyt duunia saa tehdä neljän ihmisen edestä 80 tuntia viikossa. Kun ilmoitin irtisanoutuvani esimies pyytää harkitsemaan uudelleen. Vähintään kolme kuukautta pitää kuulemma olla työssä kun lähdetään eläkkeelle jne. Nuoremmat pääsivät yhdellä kuukaudella. Onkohan tuo laillista? En ole ollut kuin 6 vuotta ko. konsernissa eli virkaiältäni nuorin. Kollegat vähintään 20 vuotta nuorempia


    • Olen mielelläni eläkkeellä. En vaihtaisi elämääni mistään hinnasta. Tulot ovat pienemmät mutta siihen auttaa pienemmät menot. Joka päivä tuntuu että aika loppuu kesken, ihmettelen kuinka ennen ehdin käymään töissäkin.

    • RealistiN

      Eikös eläkeikä ole ollut 63 vuotta alle 1955 syntyneillä ja nyt sitten asteittain nousemassa sinne 65 vuoteen, eli vasta 1962 ja sen jälkeen syntyneillä se sitten on 65 vuotta, eli joskus 2025 jälkeen?
      Eikö jokainen voi tehdä myös eläkeläisenä töitä niin halutessaan jos vain on kuntoa ja työnantaja joka tahtoo pitää palkkalistoillaan.
      Eläkkeelle mielestäni päästään, ei jouduta, joten sitä odotellessa :)

    • osa-aikaaaa

      Sallisin eläkeläisille osa-aikatyöt, joilla ei asuntolainan maksaja elä.
      Joku voisi pitää jotain maitokauppaa syrjäseudulla ja vanhat kiittäis. Jos tykkää auton kunnostuksesta, voisi ajella kauppa-autolla viemään tavarat ja myydä etenkin kesäisin jäätelöä kesäasukkaillekin.
      Auton ratissa viihtyvä voisi ajaa taksia yms.
      Henkilökohtainen apu voi iltaisin tehdä tunnin pari naapurin mummon luona töitä. Pestä tekarit ja antaa iltalääkkeet ja auttaa mummo sänkyyn. Vaikkei olisi mummokaan! Vaarit taasen ilahtuis miespuolisesti saunakaverista.
      Näissä hommissa ei kukaan rikastu, mutta kiva jos joku ne tekis!

      • Psykoterapeutitar

        Kiva olis, kun joku tekis, mutta liksaa ei maksais kukaan! Onha sitä paljon tekemätöntä työtä ja paljon olis tekijöitäkin. Ei puutu kun rahoittaja!


      • äijä-
        Psykoterapeutitar kirjoitti:

        Kiva olis, kun joku tekis, mutta liksaa ei maksais kukaan! Onha sitä paljon tekemätöntä työtä ja paljon olis tekijöitäkin. Ei puutu kun rahoittaja!

        -voisiko tehdä ihan vain mielenvirkeydensä vuoksi?..psykoterapeutitar varmaan ymmärtää jo nikkinsäkin perusteella pointin. jos raha on ainut syy tehdä töitä, niin riittääkö se?


      • noohjooh
        äijä- kirjoitti:

        -voisiko tehdä ihan vain mielenvirkeydensä vuoksi?..psykoterapeutitar varmaan ymmärtää jo nikkinsäkin perusteella pointin. jos raha on ainut syy tehdä töitä, niin riittääkö se?

        Sä saat mun työnikin jos haluat? Sulle tuplatyö, mulle tuplavapaa :) Tuliko diili?


      • Psykoterapeutitar
        äijä- kirjoitti:

        -voisiko tehdä ihan vain mielenvirkeydensä vuoksi?..psykoterapeutitar varmaan ymmärtää jo nikkinsäkin perusteella pointin. jos raha on ainut syy tehdä töitä, niin riittääkö se?

        Pelkkä "mielenvirkeys" ei elätä, eikä riitä työnteon motiiviksi. Oikeasta työnteosta pitää saada rahallinen korvaus. Ei vapaaehtoistyötä katsota varsinaiseksi työksi työttömilläkään. Työksi katsotaan työ, josta maksetaan.


      • äijä-
        Psykoterapeutitar kirjoitti:

        Pelkkä "mielenvirkeys" ei elätä, eikä riitä työnteon motiiviksi. Oikeasta työnteosta pitää saada rahallinen korvaus. Ei vapaaehtoistyötä katsota varsinaiseksi työksi työttömilläkään. Työksi katsotaan työ, josta maksetaan.

        -tulojahan on kaikilla, myös eläkeläisillä, työttömillä jne. nythän oli kysymys siitä, kun aloittajalla on tylsää olla, voisi hakea piristystä ihan joistain pienistä aktiviteeteista, "palkka" olisi hyvä mieli, ei ole kysymys mistään kokopäivätyöstä, se on eri asia.


    • Voi Somessakin olla töissä 68, aan ikävuoteen saakka, jos työtahti, ja muu osaaminen on niin hyvä, että työnantaja maksaa palkan.
      Itse pääsisin viikon kuluttua eläkkeelle, mutta ei ole aikomusta vielä jäädä.
      Siinä eläkkeelle jäädessä on vaarana tylsistyminen, varsinkin miehillä, naiset ehkä sopetuu paremmin.
      Olishan se hyvä, jos olisi sellaisia harrastuksia, jotka pitää ajatustoiminnan vireenä, mutta kun ne harrastukset on meikäläisen mielestä leikkimistä, niin se kokopäiväinen leikkiminen tuntuu jotenkin vieraalta..
      Eihän tätä maailmaa ole kukaan vielä valmiiksi saanut, ja se elämä voi katketa tuosta vaan, yks kaks. Iän myötä kaikki hapristuu,

      • tarkoitat varmaan että eläkkeellepääsyikä tylee täyteen viikon päästä, mutta eläkkeelle jäädään aina kuukauden alusta, ei koskaan keskellä kukautta.


      • tammikuu-51 kirjoitti:

        tarkoitat varmaan että eläkkeellepääsyikä tylee täyteen viikon päästä, mutta eläkkeelle jäädään aina kuukauden alusta, ei koskaan keskellä kukautta.

        tylee= tulee ja kukautta=kuukautta


      • tammikuu-51 kirjoitti:

        tarkoitat varmaan että eläkkeellepääsyikä tylee täyteen viikon päästä, mutta eläkkeelle jäädään aina kuukauden alusta, ei koskaan keskellä kukautta.

        Oishan minlula maksettua , vapaaehtoista eläkettä ollut mahdollisuus saada jo kuuskymppisenä, minä siirsin sitä kolme vuotta. Nyt keväällä ne taas laitto kirjeen, että vois alkaa nostaa, taas minä siirsin.
        En tiedä, pitäskö sitä eläkelaitokselta kysellä, tarviiko mitä temppuja tehdä, jos ei nyt heti ala vanhuuseläkkeelle.
        .
        Mulla on isot toleranssit, että ei sitä viikon eikä kahden viikon jaksoissa lasketa.
        Ne kyllä sanoo, ettei sillä eläkkeellejäämissiirrolla rahallista merkitystä tulevaan eläkkeeseen ole.


      • Bengalitikku

        Eläke karttuu 68 vuoteen asti. On sillä merkitystä rahallisestikin.
        Ketkä "ne" väitti, että ei merkitystä ole. Jos käsitin oikein, olet saanut väärää infoa.
        Ei tule eliniänkerroin vaikuttamaan, mikä on niin pöljän keksintö kuin olla voi.
        Vaikka on vähän yli aidon eläkeiän, niin jos ei ole tarpeeksi, tämä on syy milloin eläkelaitos voi kupata eläkkeestä.
        Todella sikamainen juttu.


      • Bengalitikku kirjoitti:

        Eläke karttuu 68 vuoteen asti. On sillä merkitystä rahallisestikin.
        Ketkä "ne" väitti, että ei merkitystä ole. Jos käsitin oikein, olet saanut väärää infoa.
        Ei tule eliniänkerroin vaikuttamaan, mikä on niin pöljän keksintö kuin olla voi.
        Vaikka on vähän yli aidon eläkeiän, niin jos ei ole tarpeeksi, tämä on syy milloin eläkelaitos voi kupata eläkkeestä.
        Todella sikamainen juttu.

        En minä ole sitä laskenut, mutta joku on, että pitää elää hyvin vanhaksi, että saa sen takaisin eläkkeenä, jos vaikka kaksi vuotta myöhentää eläkkeellejäämistä.
        Sellaisenkin olen kuullut, kun joku oli ollut töissä 65-vuotiaaksi, oli saanut verojen jälkeen 15 euroa enemmän kun olisi jäänyt kuuskolmosena.
        Jos kaksi vuotta myöhentää, ja eläke on vaikka kaks tonnia kuussa, niin se tekee 48 tonnia. Se kun jaetaan 20 vuodelle, ei siitä kummosta summaa kuukauteen kerry..


      • Bengalitikku

        Eläkeotetta kannattaa verrata työssäoloaikana ja tarkistaa kaikki työsuhteet.
        Juu, ei työ hirveästi kartuta per kk. Ennen muinoin eläke perustui muutaman viimeisen vuoden palkkaan, mistä juontui niitä "eläkevirkoja" esim. kirkkoherrasta rovastiksi jne.
        Eläkeyhtiösi kertoo myös Sinun tilanteesi, jolloin voit miettiä, mitä teet.
        Vapaaehtoisten rahastojen kanssa on vapaus tehdä, mitä lystää eli aloittaa nostelu silloin kun on tarvis.
        Hyvä lisäeläke on myös terveys.


    • vain_tauot_puuttuu

      Minä jäin eläkkeelle 9v sitten 55 vuotiaana. Eipä ole jouten olo käynyt pitkäksi.

    • Minun kohtaloni löytyy aikaisemmista eläke-jankutuksista.
      Etsikää, olkaa hyvä.

      H.

    • e.lä.mä

      Otin eläkkeeni 61 vuotiaana lopetin työt 58v. 61-71 oli tulot paljon suuremmat kuin töissä.

      Rahasta, eläkkeellä ollessa voi tulot olla suuret kun osaa sijoittaa tietenin täytyy olla rahaa.

      hunksz älä yritä opettaa muita, koska sitä taitoa ei sinulla ole.

      • "e.lä.mä"

        Anteeksi mitä?

        H.


      • e.lä.mä
        hunksz kirjoitti:

        "e.lä.mä"

        Anteeksi mitä?

        H.

        Elämä on elämä.

        Tulot eläkkeellä voivat olla monia, minulla rahastot--- anteeksi en voinut kirjoittaa mikä!


    • Et.ole.niin.tärkeä

      Eläkkeellä voi nauttia elämästä. Kuka hassu vieraalle töitä tekee jos eläkkeelle pääsee. Kun jäät eläkkeelle kukaan niistä työkavereistasi ei sinua kaipaa eikä muista muutaman kuukauden päästä.

    • Hyasintin mies Richardilla oli samanlainen syndrooma heti kun jäi eläkkeelle. Roikkui entisellä työpaikallaan, josta kuitenkin patisteltiin pois.

      • e.lä.mä

        Paras ohjelma mielestäni jolle voin nauraa....


    • Etsi joku huonokuntoinen ja hoitoa kaipaava esim. vanhus, pyrit omaishoitajakseen.
      Saat tehdä töitä yötäpäivää ja vieläpä vähän rahaakin korvaukseksi, sekä voit nostaa eläkettä.
      Kissanpäivät!

      • Joo, kuulostaa helepolta ku heinänteko ;).


    • Helpohkoa

      Kyllä duunipaikkoja on ikäihmisillekkin jos heillä on sopiva osaaminen . Tuollaisen ei tarvitse edes etsiskellä vaan häntä kysellään töihin . Esitetään jopa tarjouksia miten voi sopia . Näin meillä molemmilla , ajattelimme tuolloin 67 v , jäädä happanemaan mut jatkoimme siitäkin ja mukavasti ammattia on voinut hyödyntää .

      • e.lä.mä

        Vain apina tekee töitä ...yleensä.


    • flegmaatti

      Mikä sopii kenellekin.
      Yksi viihtyy kesämökillä.
      Toinen hopahapsien harrastuksissa.
      Kolmas tekee sellaista jonka puutteen torjunta on aikanaan estänyt.
      Neljäs viihtyy jopa työssä.

      Olin 47v kun aloitun viimeisen kerran itse hakamassasni työpaikassa.
      52v alkaen harjoittelin laiskistumista johon päädyin hieman ennen 57v kymmenen, minulle tarjotun toimeksiannon kautta. Vaihtelevan mittaisia työ- työttömyysjaksoja.
      Vaimoni lopetti saamaan aikaa osa-aikaisen kassapuuhastelunsa marketissa.

      Pari kuukautta laiskistumiseni jälkeen ajatuskin työhön tarttumisesta kauhistutti. Ei töiden sisältöjen, työkavereiden, paikkakuntien tai muidenkaan syiden johdosta vaan puhtaasti puutteen torjunnan asettamien rajoitusten vuoksi.

      Vielä 62 vuotisena minulle tarjottiin kahden viikon puuhastelua naapurikunnassa mutta ilmeeni riitti viestiksi ehdottelijalle.

      Me happanemme keväät ja syksyt Espanjan asunnollamme.
      Vuosittain happanemme viikon omatoimisilla kaupunkilomilla.
      Lisäksi happanemme kieromatkoilla ja lämpimien merien risteilyillä.
      Suomessa ollessamme happanen terveyttäni ja kuntoa hoitaen 6krt/vko.
      Vaimon happanee harmaahapsien riennoissa 3krt/vko ja satunnaisesti saman klubin kulttuurimatkoilla ja tyttäjen reisuissa.
      Tämä on yksi tapa hapantua.

      • flegmaatti

        Loppuhenkonen. Mitätön eläkkeeni johtuu vajaasta, 27:n työvuoden kertymästä ja laskennassa ovat mukana alku- ja loppupään pienet palkat.
        Ei tullut yllärinä koska seurasin eläkekertymää.


      • HupsHeijaa

        Mun tyttönikin on tehnyt jo 32 vuoden työrupeaman ja tunteina yli 40 v:n edestä..., mutta eläkekertymä on vain 600 e.


    • Onvielämahdollisuus

      Jotkut eläkeläiset hyödyntävät olemassa olevan porsaanreiän ja hirttävät itsensä, kun eläkkeellä on alkanut olla tylsää.

      • MustaHuumori

        Ja jotkut jo työelämässä...


      • Narut-löysillä
        MustaHuumori kirjoitti:

        Ja jotkut jo työelämässä...

        Eihän nyt hyvää työputkea ja työhulluutta kannata hirteen ripustaa. Raja se on oltava köydenkin käytössä.


    • voihansitätöitätehdä

      Mikä muka estää työn tekemisen? Itse ajattelin tehdä töitä 72 vuotiaaksi, koska vaimoni työskentelee 68 vuotiaaksi ja meillä on 4 vuoden ikäero, lähdetään yhdessä sitten eläkkeelle.
      Varmaan himmaillaan tuota työn tekoa, mutta ei me töitä jätetä kokonaan.

      • VoiKunJoskusPiäsis

        Jos tuo nuorempana eläkkeelle jäänti ressaa niin antakaa meille nuoremmille mahdollisuus jäädä tavoiteikä eläkkeelle aikaisemmin. Pienentäkää eläkkeitänne jotta me pääsemme samassa iässä eläkkeelle kuin tekin:)
        Ettekö ole tyytyväisiä siihen että me nuoremmat mahdollistamme teidän nykyisen eläketason suhteessa siihen eläköitymisaikään joka teille on nyt suotu?
        Vuonna 1954 tai sitä ennen syntyneet saavat valita eläkkeelle jäämisen ajankohdan 63-68 ikävuoden välillä.
        Nuorempien kertymistä leikattiin ja eläköitymisikää nostettiin, kyllä me saamme raataa 70-vuotiaaksi jos terveys sen sallii.

        Elinajanodote on muuten aika korkea vuonna 1988 syntyneillä. Odotetaan jokaisen elävän yli 90-vuotiaaksi(eläkeyhtiöiden laskurit). Tilastokeskus antaa 1988 syntyneelle poikalapselle odotteeksi keskimäärin 72 vuotta.

        Tilastokeskuksen mukaan vastasyntyneiden poikien elinajanodote oli 78,4 vuotta ja tyttöjen vastaavasti 84,1 vuotta vuonna 2016. Poikien elinajanodote lyheni 0,1 vuodella ja tyttöjen pysyi samana vuoteen 2015 verrattuna. Elinajanodote on ikävakioitu tunnusluku, joka kuvaa laskenta-ajanjaksolla havaitun kuolleisuuden tasoa.

        Tarkoittaako tuo sitä ettei eläkkeellä "oikeasti oltaisi keskimäärin" kuin 2 - vuotta ennen kuolemaa(1988 syntynyt mies). Kannattaa valittaa ettei voi sorvata kuolemaan asti?
        Keskiarvojen mukaan mitähän helkkarin syytä teillä on valittaa? Haluatte olla sorvin ääressä kuolemaan saakka vai valitatteko siitä että teillä on vara valita?

        Oudoksuttaa tuo eroavaisuus eläkeyhtiön vastasyntyneiden elinaikaodotteen 90 vuotta ja tilastokeskuksen odotteen välillä...kuitenkin melkein 17 - 18 vuoden eroavaisuus(vertaa 1988 syntyneet). Ehkä tarvitsivat tuon eroavaisuuden kannattaviin laskentakaavoihin?

        Ehkä ei kannata valittaa mistään, pitää nauttia jokaisesta päivästä ja olla onnellinen kun on vielä hengissä?


      • Tämmöistä_tällä_kertaa

        Tuota noin. Olen synynyt 1953. Aikanaan kun kävin koulut ja valmistuin ei töitä löytynyt mistään. Ns suuret ikäluokat olivat jo täyttäneet kaikki paikat. Minulla oli vain todistus suoritetusta tutkinnosta ja 6 vuoden opintovelat maksettavana. Ei puhettakaan, että kukaan olisi luopunut työstään minun hyväksi. Siinä ei auttanut muu kuin heittää reppu selkään ja Suomesta pois.
        Aikanaan löytyi töitä täältäkin. Koko työhistoriani ajan olen maksanut eläkemaksuni. Se vaan nyt menee Suomessa sillain ainakin vielä, että jokainen vuorollaan maksaa ja saa. Lisäksi olen maksanut ylimääräistä jotta eläkkeeni olisi parempi
        Miksi minun pitäisi nyt luopua jonkun muun vuoksi työstä. Sama kohtelu muille kuin minulle.


    • Nonnu

      Jos täytit 65-vuotta, etkä saa jatkaa työssäsi niin tee vaikka vapaaehtoistyötä tai voithan mennä sinne Norjaankin.

      • käpyjen.kerääjä

        Onkos Norjassa muita töitä tarjolla ikäihmisille kuin kalanperkuu vai eikös sekin ole ulkoistettu Aasian maihin. Kuskataan kalat sinne ja pakattuina takaisin.
        Öljynporauslautoille voi olla mahdottomuus päästä, on ne turvallisuusriskit, kun alkaa tasapaino horjua.
        Sairaanhoitajiahan sinne palkattiin myös Suomesta muutama vuosi sitten.


      • PS.kannattaja
        käpyjen.kerääjä kirjoitti:

        Onkos Norjassa muita töitä tarjolla ikäihmisille kuin kalanperkuu vai eikös sekin ole ulkoistettu Aasian maihin. Kuskataan kalat sinne ja pakattuina takaisin.
        Öljynporauslautoille voi olla mahdottomuus päästä, on ne turvallisuusriskit, kun alkaa tasapaino horjua.
        Sairaanhoitajiahan sinne palkattiin myös Suomesta muutama vuosi sitten.

        Joku ent. Jugoslavian maista omistaa yhden laitoksen. Siellä voi olla nälkäpalkat.
        En usko että kahdeksankymppinen jaksaa painaa töitä kalanjalostuslaitoksella, työtahti saattaa olla tosi kova, vaikka Norjassa ollaan.
        Aloittaja on mielestäsni tosi tyhmä tai sitten jonkun kirjoittama provok.kirjoitus!


    • pöytätäynnä

      Voithan sä tehä työkeikkaa, niin mä teen ja lisäksi vapaaehtoistyötä vanhainkodissa "ystävä" käynneillä, sekä vielä lastenlasten hoitamista muutamana päivänä kuukaudessa. Ihan tarpeeksi. Syksyn teen vielä keikkaa, sitten jätän, kun vuoden alussa tulee 68 täyteen.

    • Varohan sanojasi. Sinun tapauksessasi ei pitäisi olla mitään ongelmaa, ei kukaan pakota jäämään eläkkeelle, jos töitä, työhaluja ja työkuntoa riittää. Toisin päin on huonompaa. Eläkeikä voisikin olla joustavampi, ihmisen elämäntilanteesta riippuen. Esimerkiksi monelle omaishoitajalle voi olla työn ja tuskan takana jaksaa sinne viralliseen eläkeikään asti. Itsellä vuosi ja kolme kuukautta jäljellä, tuntuu ikuisuudelta.

      • pirremiinapas

        Olen taas omaishoitaja ja syystä kun aika kävi pitkäksi ja yksin olo oli tylsää, eläke ikää ei ole, om.hoitajana hamaan hautaan, jommankumman.


      • pirremiinapas kirjoitti:

        Olen taas omaishoitaja ja syystä kun aika kävi pitkäksi ja yksin olo oli tylsää, eläke ikää ei ole, om.hoitajana hamaan hautaan, jommankumman.

        Jossain aloituksessa "kehuin" itseäni sitkeäksi sissiksi, mutta sinähän se vasta sitkeä sissi olet, jos ihan omavalintaisesti uudemman kerran omaishoitajaksi ryhtynyt, kuten tuosta voisi äkkiä ymmärtää. No, omaishoitajuuttakin monenlaista, rankkaa ja enemmän tai vähemmän rankempaa.
        Jos tämä oma tilanne päättyisi niin, että itse olisin se jälkimmäinen haudattava, en ainakaan tieten tahtoen uutta hoidettavaa ottaisi, olisi se mukava vielä vähän saada laiskotellakkin.


      • pirremiinapas
        entinenmiäs kirjoitti:

        Jossain aloituksessa "kehuin" itseäni sitkeäksi sissiksi, mutta sinähän se vasta sitkeä sissi olet, jos ihan omavalintaisesti uudemman kerran omaishoitajaksi ryhtynyt, kuten tuosta voisi äkkiä ymmärtää. No, omaishoitajuuttakin monenlaista, rankkaa ja enemmän tai vähemmän rankempaa.
        Jos tämä oma tilanne päättyisi niin, että itse olisin se jälkimmäinen haudattava, en ainakaan tieten tahtoen uutta hoidettavaa ottaisi, olisi se mukava vielä vähän saada laiskotellakkin.

        Otin mieheni laitoksesta pois siinä vaiheessa kun saatiin tämä "suuri" talo rempattua, on tilaa hengittää ulkona ja sisällä, ja taoisaalta saan kotihoidosta apua joka aamu hygieniahoitoihin ja miehen siirtämiseen pyörätuoliin, muu hoituu itseltäni esim. kätevän nosturin turvin, saan sillä hänet ylös ja siirrettyä esim. vessatarpeille, ja saunaan jne., ihan mukavasti on mennyt. Lisäapua saan jos tarvitsen ihan puhelimen soitolla.


      • pirremiinapas kirjoitti:

        Otin mieheni laitoksesta pois siinä vaiheessa kun saatiin tämä "suuri" talo rempattua, on tilaa hengittää ulkona ja sisällä, ja taoisaalta saan kotihoidosta apua joka aamu hygieniahoitoihin ja miehen siirtämiseen pyörätuoliin, muu hoituu itseltäni esim. kätevän nosturin turvin, saan sillä hänet ylös ja siirrettyä esim. vessatarpeille, ja saunaan jne., ihan mukavasti on mennyt. Lisäapua saan jos tarvitsen ihan puhelimen soitolla.

        Ei tuo vaihtoehto tullut mieleen, oletin, että kokonaan uusi hoidettava. Onhan se tietty miehellesi ihan toista kotona oman kumppanin hoidossa kuin laitoksessa.

        Tuo nosturi alkoi kiinnostamaan, pystyisitkö vinkkaamaan esim. valmistajan, merkin tai myyjän. Maksoiko paljon?


      • pirremiinapas
        entinenmiäs kirjoitti:

        Ei tuo vaihtoehto tullut mieleen, oletin, että kokonaan uusi hoidettava. Onhan se tietty miehellesi ihan toista kotona oman kumppanin hoidossa kuin laitoksessa.

        Tuo nosturi alkoi kiinnostamaan, pystyisitkö vinkkaamaan esim. valmistajan, merkin tai myyjän. Maksoiko paljon?

        Nosturi tuotiin kotiin ihan yhteiskunnan eli terveyskeskuksen väline lainaamosta, sieltä saa pyytää ihan mitä aina tarvitsee. Meillä on sairaalasänky sieltä, rollaattori, kävely Eeva, pyörätuoli, pesutuoli, joka toimii myös WC istuimena, sitten liukulakanoita jne., jne..ja toivoa saa aina tarpeen tultua uusia laitteita, mielellään kaupunki lainaa kun kotihoito on sille hyvin edullista.

        Ilman noita apuvälineitä en pärjäisi päivääkään, on niin iso mies nostella.


      • pirremiinapas
        pirremiinapas kirjoitti:

        Nosturi tuotiin kotiin ihan yhteiskunnan eli terveyskeskuksen väline lainaamosta, sieltä saa pyytää ihan mitä aina tarvitsee. Meillä on sairaalasänky sieltä, rollaattori, kävely Eeva, pyörätuoli, pesutuoli, joka toimii myös WC istuimena, sitten liukulakanoita jne., jne..ja toivoa saa aina tarpeen tultua uusia laitteita, mielellään kaupunki lainaa kun kotihoito on sille hyvin edullista.

        Ilman noita apuvälineitä en pärjäisi päivääkään, on niin iso mies nostella.

        Unehtui laitteen merkki se on Sabina II, melko naisellinen nimi siis he , mutta vahva kun yli 100 kiloisen miehen vinssaa ylös , niitä on saatavana sellaisiakin joissa on joku liinapussujolla ihminen saadaan sängystäkin ylös, tällä meillä olevalla ei oikein onnistu, kun pitäisi saada pidettyä mies istuallaan ilman selkätukea ja se ei onnistu. Autamme aamulla hoitajan kanssa hänet, joskus seisaalleen ja siitä pikkumatka kävellen pyörätuoliin, ja kun on aamu ettei jalka nouse yhtään, sitten suoraan pyörätuoliin, illalla saan hänet nosturilla sänkyyn, kun jätän nosturin varaan varaan siksi aikaa kun käännän jalat sänkyyn ja siitä pyöräytän pitkälleen ..semmoinen..työ.


      • pirremiinapas kirjoitti:

        Unehtui laitteen merkki se on Sabina II, melko naisellinen nimi siis he , mutta vahva kun yli 100 kiloisen miehen vinssaa ylös , niitä on saatavana sellaisiakin joissa on joku liinapussujolla ihminen saadaan sängystäkin ylös, tällä meillä olevalla ei oikein onnistu, kun pitäisi saada pidettyä mies istuallaan ilman selkätukea ja se ei onnistu. Autamme aamulla hoitajan kanssa hänet, joskus seisaalleen ja siitä pikkumatka kävellen pyörätuoliin, ja kun on aamu ettei jalka nouse yhtään, sitten suoraan pyörätuoliin, illalla saan hänet nosturilla sänkyyn, kun jätän nosturin varaan varaan siksi aikaa kun käännän jalat sänkyyn ja siitä pyöräytän pitkälleen ..semmoinen..työ.

        Kiitos tiedosta. Tuollaista laitetta en guuglettamalla löytänyt, löytyi vain joku kattonosturi. Juuri nyt ei tarvetta ole, mutta hyvä tietää noista apuvälineistä etukäteen, jos tilanne pahenee ja tarvetta tulee.
        Taitaa sinulla sitä ajankulua olla ihan riittämiin, hattua nostan.


    • 70asti

      Miksi sinä kuuntelet "jankuttajia" jos kerran työnantaja tarvitsee sinua?

    • HyvinPyyhkii_

      Itse jäin eläkkeelle jo vähän yli nelikymppisenä. Hyvin olen viihtynyt. Kauhistuttaa pelkkä ajatuskin töihin paluusta.

      • Paitsikäsityskyky

        Toivottavasti tulet toimeen omillasi etkä käytä yhteiskunnan tukia.


      • roletaari

        Oikea asenne! On turha hössöttää eläköitymisen iästä. Hieman suunnitelmallisuutta niin palkkatyössä kävijä voi kävellä esimiehensä luokse, mieluummin toimistoon ja näyttää seinäkalenterista viimeisen työpäivänsä. Hyvä jos paikalla on joku todistaja.
        "Eläkkeelle" pääsee tes:n ehtojen puitteissa tai pahaassa tapauksessa ilman omaa ilmoitusta jos työnantajan edustaja hermostuu ja purkaa työsopimuksen ilman päteviä perusteita. Minimikorvaus on puolen vuoden palkka ilman työvelvollisuutta.

        Kun valmistelun hoitaa siten, ettei "eläköitymisen" jälkeen tarvitse mitään tukiaisia niin suoraselkäisesti voi katsoa kanssaihmisiään silmiin!

        Tehkää tilaa työttömille!


    • pirremiinapas

      Kannattaa ostaa työtä, joku vanha talo jota rempata ja laittamaton puutarha..ei käy aika pitkäksi..:)

      • Ei todella käy aika pitkäksi, mistähän sitä saisi lisää. Toiset 24 tuntia vuorokauteen tekisi terää, näin aluksi. Hyvä vinkki eläkkeelle "joutuneelle".


      • Minusta kai tuntuu että tekemistä on liiastikin asti vaikkei töissä oliskaan.


    • Per-kel

      Jäin 2½ vuotta sitten 67 vuotiaana eläkkeelle, en kaipaa töihin, mitä nyt työkavereita ;) (tyttöjä) On se mukavaa kun ei tartte kellojen mukaan päivänsä ohjelmoida :)

    • NiinSeKäy

      Saahan Suomessakin tehdä työtä ainakin 68-vuotiaaksi. Äitini serkku (67 v.) sanoi, että hän lopettaa ylityöt sitten, kun hänen nuorin tyttönsä pääsee eläkkelle.

    • e.lä.mä

      Jokainen järkevä ihminen voi määrätä oman eläkeiän, näin pitäisi olla siis ei valtion tysteemiä.

      Tietenkin määasiassa kansalaiset ovat nollia siis pitää valtion määrätä, näin kaikissa maissa.

    • Ehkä se voi joidenkin kohdalla olla alhainen.
      Pääasia, että voi itse vaikuttaa siihen päätökseen, milloin haluaa jäädä, ettei terveys sitä sanelisi.

      Itse olen monta vuotta tehnyt yli eläkeikäni, se on ollut paljon kiinni terveydestä ja siitä, että työni on itsenäistä ja teen sitä kaiken lisäksi kotona. Ei ole ollut kiirettä lopettaa. On voinut järjestellä töitään miten muuhun elämään on sopinut. Tykkään työstäni ja lopetan sitten kun siltä tuntuu. Sen tiedän, että silloin tulen kaipaamaan asiakkaitani, silla he ovat tavallaan läheisimpiä "työkavereitani" ja pomot molemmissa kunnissa ovat vertaansa vailla, silloin harvoin kun heille satun soittelemaan on homma hoitunut. Vertaisryhmä toimii hyvin samaa työtä tekevien kanssa, siinä porukassa puidaan pahimmat eteen tulleet ongelmat yms.

      Toisaalta tuntuisi kurjalta jos olisi tehnyt kokoikänsä työtä jossa ei olisi viihtynyt ja että ainoa päämäärä elämässä olisi jäädä eläkkeelle.

      • e.lä.mä

        Jäin pois ennen eläke ikää. En tarvitse ihmisiä nolla aivoilla voin hyvin vain suuri voitto lotossa puuttuu---muutama
        satatuhatta ovat tänään nolla summia. (euro)


      • e.lä.mä kirjoitti:

        Jäin pois ennen eläke ikää. En tarvitse ihmisiä nolla aivoilla voin hyvin vain suuri voitto lotossa puuttuu---muutama
        satatuhatta ovat tänään nolla summia. (euro)

        Voi, oi, sinulle ei voi muuta kuin toivoa sitä suurta lottovoittoa,
        eikös se olisi paree, jos vielä muutaman niitäkin saisit plakkariisi.
        Kyllä kelpaisi porskutella nollilla tai ilman nollia,
        se pilkunpaikkahan on tärkiää, nollista ei niin väliä.


    • flegmaatti

      Kuten kaikissa muissakin asioissa, niin myöskin eläköitymisessä itse kukin pitää omaa ratkaisuaan ainoana oikeana.
      Välttämättömyydestä tehdään hyve!

      Ihmisten arvot ja arvostukset eivät kuitenkaan ole identtisiä.

      Eläköitymisistä olen todella sitä mieltä, että jonkin ikärajan jälkeen, vaikkapa 50:n, voisi jokaisella olla mahdollisus jäädä eläkkeelle sillä eläketasolla jonka on siihen mennessä ansainnut. Yhtenä reunaehtona myös se, että silloin jää kaikkien mahdollisten yhteiskunnan tukiaisten ulkopuolelle.
      Jos tuo ehto ei täyty niin töihin vaan!

      Eräänä yksityiskohtana olisi eläkekatto. Kun sieltä sveduista otetaan mallia kaiken maailman asioissa niin miksi ei sitten tuosta. Svedujen katto oli viimeeksi kurkatessani jossakin 4500€:n pinnassa. Meille sopisi hyvin 4000€. Henkilö joka on ansainnut tuon kokoisen työeläkkeen on pystynyt myös muuten varmistelemaan elämäänsä eteen päin.
      Jollakin joustavalla siirtymäajalla tuo olisi varsin kivutonta.

      Eläkeläisten puuhastelut ovat hyvin yksilökohtaisia.
      Merkitykseltään vähäisimpänä en pidä mahdollisuutta elää kumppaninsa kanssa kiireetöntä elämää runsaalla ajalla harrastaen yhdessä ja erikseen mieleisiään asioita.
      Jos niitä ei ole niin ääripäissä on sitten mattojen halki leikkaaminen tai/ja juopottelu.

    • Mikä_milloinkin

      Miksi ihmeessä syyllistetään ihmisiä siitä, että pitäisi "tehdä tilaa nuoremmille?" Onko se nuorempi ihminen välttämättä niin aktiivinen ja motivoitunut?

      Minä koulutin seuraajaani vuoden ja sen jälkeen kollegani koulutti häntä puoli vuotta eikä se raukka nelikymppinen vieläkään uskaltanut tehdä itsenäisesti töitä. Oli ollut työpaikassa jo ennen minua, vain kyseinen alue oli hänelle uutta. Eikö puolessatoista vuodessa perehdy ihan mihin tahansa? Itse aloinin kyseisellä alalla ihan tyhjästä muutaman vuoden yli viisikymppisenä ja puolen vuoden jälkeen tein hommia itsenäisesti.

      Me ollaan yksilöitä kaikki. Moni keski-ikäinen, joka on ollut samassa ammatissa nuoresta saakka, on henkisesti kypsä eläkkeelle viisikymppisenä ja olemus on rapakuntoinen ja elopaino satakaksikymmentä kiloa. Sellaisten olisikin hyvä pysyä poissa työelämästä, olipa ikä mikä tahansa.

      • flegmaatti

        Voimme vain antaa mahdollisuuden. Emme takuuta!

        Lähtiessäni oma-aloitteisesti viimeisestä, toistaiseksi työpaikastani täysin itsekkäistä syistä oli lähdölläni mielestäni muutakin merkitystä.
        Jäljiltäni vapautui pk-seudulla tilava yksiö parempaan tarpeeseen.
        En polttanut viikonloppuisin yli 500km:n työmatkaan bensaa.
        Seuraajakseni tuli nuori, saman ammatillisen koulutuksen omaava, perheellinen, kahden lapsen isä joka nyt pääsi koulutustaan vastaavaan tehtävään.
        Olin sopinut työnantajan kanssa olevani käytettävissä tarvittaessa.
        Kun tarve tuli niin olin vaimoni kanssa Espanjassa. Menin sovittuna päivänä kyseiseen tuotantolaitokseen varautuneena käyttämään tarvittavan ajan opastukseen jonka kohde oli yksilöity.
        Seuraajani suvaitsi olla poissa siten, etten edes nähnyt häntä.
        Päivitin tietoja kaksi päivää. Näytin tulokset työnantajan paikalliselle edustajalle ja häivyin kotiin.
        Muutaman kuukauden kuluttua minua pyydettiin uudemman kerran pesänselvitykseen ja kotoani käsin hoidin sen vielä. Tähän mennessä seuraajani koeajalla ollutta työsopimusta ei uusittu.

        Lähtiessäni jätin oven auki seuraavaalle mutta en koe tunnontuskia tuloksesta.

        Lopettamiseni syyt. Vetäytymisaikataulu oli venähtänyt pitkäksi kahden edellisen työnantajan konkurssin johdosta.
        Mittani alkoi tulla täyteen viikoloppupuolison roolissa.
        En saanut vähentää työpaikkakunnan asumiskustannuksia verotuksessa. Hotellilaskut olisivat kelvanneet mutta se ei ole ihmisarvoista asumista pitemmän päälle.
        Viikonloppumatkat sain vähentää halvimman julkisen mukaan mutta ajoin ne omalla autollani.
        Edellisessä työpaikassa minulla oli sentään ollut työsuhdevärkki.

        Olen muussa yhteydessä mannut eniten verotoimiston kalkkeutuneita muumioita jotka eivät olleet alkuunkaan tehtäviensä tasalla. Kaksi karmeaa kokemusta joista toisessa näin omin silmin kun nuori likka kilkuttelee kahden muumion olkapään yli asian kuntoon.
        Toinen mummeli tyri tehtävänsä läänihallitukseen valitettavaan kuntoon.


    • Doc.xyz

      En jaksa lukea koko ketjua.
      En ole koskaan kuullut, että työnteolle olisi yläikäraja kuten täällä jossain väitetään.

      Toki ymmärtää jossain ammatissa kuten savusukeltaja pelastuslaitoksella, mutta ei nyt puhuta erikoisammateista.

      Olisko linkkiä viralliseen asiakirjaan, jos yläikäraja on?

    • Alas.laiskat.eläkeläiset

      Siinä palttiarallaa 80 v. olis sopiva eläkeikä. Muuten eläkkeet vastikkeellisiksi ja eläkeläisille jonkinlainen Aktiivimalli. Eläkeläiset lorvii ja ovat yhteiskunnan vapaamatkustaja. Jopa pahempia pinnareita kuin työttömät.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1822
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1469
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1255
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1252
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1170
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      268
      961
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      932
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      885
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      101
      826
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      684
    Aihe