Norjaan, mutta minne?

Ollaan vaimon kanssa kierrelty asuntoautolla ympäri Suomea 12 vuotta. Olen ehdottanut useana kesänä että mentäisiin Norjaan, mutta hän ei ole halunnut. Nyt hän on kuitenkin sanonut että ensi kesänä voisi Norjaan mennä kerran elämässä käymään.

Nyt pyydän teiltä kokeneet Norjan matkaajat vinkkejä että mihin sitä Norjassa kannattaa mennä ja tarkoitan siis lähinnä nyt maisemien puolesta.
Ilmoita


43 Vastausta

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.


Norjassahan on yleisesti komeita maisemia lähes joka paikassa, mutta ehdottomasti suosittelen teille niitä kauneimpia eli Länsi-Norjaa ja varsinkin Lysebotnin aluetta.
1 VASTAUS:
Jos vuonoja haluat nähdä niin nokka kohti Montenegroa ja Kotorin vuonoa..siellä shortsikelit 8 kk vuodessa ja hinnat murto-osa Norjan hinnoista..ja vieressä Albanian hienot beachit....
+Lisää kommentti
Samoja seutuja voin suositella itsekkin eli Länsi-Norjaa yleisesti ja tietysti helmenä tuo Lysebotnin alue.
1 VASTAUS:
Norjaa kierrellyt kohta 20 vuotta ja lähes joka kolkka tullut nähtyä. Länsi-Norja on myös mun mielestä Norjan kauneinta aluetta ja Lysebotnin ohella suosittelen myös käymään Länsi-Norjan pääkaupungissa ja koko Norjan kauneimassa kaupungissa Bergenissä.
+Lisää kommentti
Oletko varma ettei vaimosi muuta mieltä vielä asiasta ja sanokkin että ei haluakkaan Norjaan? Itse asiaan sitten eli monet Suomalaiset suosivat Pohjois-Norjaa vaikka se ei todellakaan ole Norjan kauneinta aluetta ja jos ei ole koskaan Norjaassa käynyt niin monelle jo Pohjois-Norjan maisemat ovat hyvinkin kauniit vaikka meidän kokeneiden Norjan matkaajien silmissä sielläpäin maisemat eivät juuri mitenkään erikoiset. Keski-Norjan alue eli Trondheimistä pohjoiseen on enimmäkseen tasaista ja mitään sanomatonta. Myös aivan Etelä-Norja on suhteellisen tasaista, mutta täälläkin jo kehuttu Länsi-Norja on maan ehdoton helmi johon suosittelen teidänkin menevän. Toki voitte aloittaa Norjaan tutustumisen Pohjois-Norjasta ja jos ihastuitte niin sitten sitä seuraavana kesänä mennä Länsi-Norjaan. Jos ajattelette että matka Länsi-Norjaan on pitkä niin se on väärää tietoa sillä ajomatkaa esim Lysebotniin kertyy vain noin 950 km. Kun ajattelee niin sama matka kertyy melkein Helsingistä Rovaniemelle eli Länsi-Norja ei todellakaan ole kaukana.
Ilmoita
Jos päätätte Pohjois-Norjaan lähteä niin Norkalot vägen Russnes-Gjesvaer ja L.I.T vägen Lakselv-Ifjorf-Tana ovat maisemiltaan Pohjois-Norjan kauneimmat tieosuudet.
1 VASTAUS:
Edellä mainitut tieosuudet ovat tosiaankin Pohjois-Norjan kauneimmat, mutta ne ei silti ole mitään verrattuna Lysebotnin ja Bergenin alueen maisemiin.
+Lisää kommentti
Kiitos vastauksista joita on tänne tullut. Kukaan ei ollut maininnut mitään Senjan saaresta sillä löysin täältä vanhan keskustelun jossa kyseistä saarta on paljon kehuttu. Käymisen arvoinen paikka kenties?
3 VASTAUSTA:
Senjalla ei ole mitään muuta ihmeellistä ja hienoa kuin Husoyn saari, mutta ei sen takia kannata Senjalle lähteä. Suosittelen minäkin Länsi-Norjaa.
Senjan saarella maisemat ovat yleisesti ihan perinteisiä Pohjois-Norjan maisemia eli meiltä useamman kerran Norjassa käynneiltä ne eivät tunnu missään. Husoy ja Senja-trollet ovat saaren nähtävyyksiä. Lisäksi Norjan pohjoisimmat serpentiinitiet ovat täällä kun Flakstadswågenin tien varresta niitä löytyy peräti huikeat 4 mutkaa.
Me käytiin tänä kesänä matkailuautolla Senjalla ja kilometrejä kertyi Senjalle suoraan ajettaessa noin 1500km. Edellis kesänä kävimme Nordkapissa ja matkaa kertyi noin 1700 km. parivuotta sitten puolestaan käytiin mm. Lysebotnissa ja Bergenissä ja matkaa kertyi reissun kauimmaiseen paikkaan Bergeniin vain vähän yli 1000 km. Näistä kolmesta Norjan reissusta ylivoimaisesti hienoin oli Lysebotnin ja Bergenin reissu. Lähtöpaikkamme oli siis Turusta.
+Lisää kommentti
Voisiko aloittaja kertoa että mistäpäin Suomea aloitatte reissunne ja millaisia maisemia haluatte oikein nähdä? Pohjois-Norjassa ja Länsi-Norjassa maisemat ovat totaalisesti erillaisia.
3 VASTAUSTA:
Asumme Salossa ja sieltä siis luonnollisesti lähtisimme reissuun. Tarkoitus olisi olla reissussa Norjassa yhdestä kahteen viikkoa. Kauniit vuoristo maisemat ja vuonot sekä muitakin kuuluisia nähtävyyksiä olisi tarkoitus nähdä. Myös serpentiinitiet kiinostavat. Lisäksi tarkoituksemme olisi välttää maksullisia lauttoja joita Norjassa olisi kuuleman mukaan paljon.
Teidän ainoa oikea kohteenne on sitten Länsi-Norja. Esimerkiksi Bergeniin ja Lysebotniin kun menee niin ei tarvitse käyttää yhtään maksullista lauttaa.
Aloittelevien Norjan matkaajien kannattaisi tutustua ensin Pohjois-Norjaan ja sitten kun sieltä on käynyt kaikki kuuluisimmat paikat niin sitten siirtyä Länsi-Norjaan.
+Lisää kommentti
Vaikka Lofoten ja Vesterålen jos päätätte mennä pohjoiseen.
Ilmoita
Olemme tulleet nyt vaimon kanssa siihen päätökseen että lähdemme Länsi-Norjaan kun matkakaan ei ole Norjan rajalle kuin vain 500km. Jos lähtisimme Pohjois-Norjaan niin 500km ajon jälkeen oltaisiin vasta Kalajoen kohdalla eli ei edes puolessa välissä Saloa ja Norjan rajaa.
Ilmoita
Onnittelut aloittajalle. Teitte hyvän valinnan.
Ilmoita
Käykää ehdottomasti Steindalsfossenilla sillä se on Norjan suurin ja ainut vesiputous jonka taakse pääsee menemään. Huikea kokemus.
Ilmoita
Pohjois-Norjan ainut maisema joka muistuttaa Länsi-Norjan ja Lysebotnin maisemaa on hieman ennen Gjesvaeria oleva rocko eli kohta jossa maantie sukeltaa kivikoiden keskelle.
Ilmoita
Todella viisaita ja oikeita neuvoja kokemuksen syvällä rintaäänellä tuossa tuli. Mutta on todella olennaista missäpäin Suomea asuu ja kuinka kauan voi Norjassa kierrellä. Jos asuu täällä pohjoisesa, niin ne eteläisen Länsi-Norjan alueet ovat kaukana, aikaa menee, mutta on se sen arvoista. Sen sijaan Lofooteille ja Senjalle pääsee jopa päivässä ja jotain sielläkin on. Muutama kerta on seilattu päivän pätkä Hurtigrutenilla ja hyvällä ilmalla on upea kokemus.
Pistänpä tuohon muutamia linkkejä, jotta on helpompi suunnitella Norjan matkaa, jos ei ole ennen siellä kulkenut. Mutta voi olla aivan huoletta - menipä Norjaan minne päin hyvänsä, niin maisemat ovat varmasti komeita, tekisi mieli väittää, että varmasta komeampia kuin missään päin Suomessa.

http://www.iltalehti.fi/iltvuutiset/201611230191820_v0.shtml
https://www.google.fi/search?as_st=y&tbm=isch&hl=fi&as_q=kjeragbolten&as_epq=&as_oq=&as_eq=&imgsz=&imgar=&imgc=&imgcolor=&imgtype=&cr=&as_sitesearch=&safe=images&as_filetype=&as_rights=&gws_rd=ssl
https://fi.wikipedia.org/wiki/Preikestolen
https://www.visitnorway.com/listings/runde-bird-island/1153/
https://fi.wikipedia.org/wiki/Flåmin_rata
https://www.visitnorway.com/places-to-go/fjord-norway/the-geirangerfjord/
https://fi.wikipedia.org/wiki/Jostedalsbreen
https://fi.wikipedia.org/wiki/Briksdalsbreen
https://no.wikipedia.org/wiki/Stavkirke
https://en.wikipedia.org/wiki/Rjukan
https://matkahaukka.wordpress.com/2011/07/06/ http://www.kohokohteet.fi/autoretki-norjan-pisimmalle-vuonolle/vuono-norjan-nahtavyydet-sogn-og-fjordane/
https://no.wikipedia.org/wiki/Adolfkanon
http://pohjoiseenkadonnut.blogspot.fi/2016/03/norja-senjan-saari.html
http://www.gronligrotta.no/gronligrotta-engelsk.htm
http://www.nidarosdomen.no/en/
http://www.svartisen.no/
https://no.wikipedia.org/wiki/Torghatten
https://www.google.fi/search?as_st=y&tbm=isch&hl=fi&as_q=SALTSTRAUMEN&as_epq=&as_oq=&as_eq=&imgsz=&imgar=&imgc=&imgcolor=&imgtype=&cr=&as_sitesearch=&safe=images&as_filetype=&as_rights=&gws_rd=ssl
http://www.narvikfjellet.no/Meny
https://fi.wikipedia.org/wiki/Trollfjord
http://nordnorge.com/sor-troms/?News=10
http://kerranelamassa.fi/norja-matkailu/
https://fi.wikipedia.org/wiki/Trollstigen
Ilmoita
Suosittelen ehdottomasti käymään yhdessä Norjan suosituimmassa nähtävyydessä Preikestolenissa.
6 VASTAUSTA:
Samaa mieltä. Ja kun saman vuonon rannalla, toki toisella puolen, on Kjeragbolten, niin ehdottomasti käynti myös sen päällä. Se ei ole mies eikä mikään, joka ei uskalla sinne hypätä.
https://irtiottoja.com/sumuinen-ja-sateinen-kjeragbolten/
Kiitos hullukalle! Tuon laittamasi linkin kautta löytyi useampikin loistava kohde, josta on tullut haaveiltua jo pitkään + pari uuttakin! Kyllä olisi Norjaan päästävä kun noin upeita kohteita löytyy.
Käytiin nyt kesällä juuri Bergenissä,Lysebotnissa ja muissa lähialueen nähtävyyksistä. Matkaa kertyi yhteensä 2900 km ja reitillemme jonka valitsimme huolella tuli vain yksi maksullinen lautta norjassa kun tavoitteemme oli juurikin välttää Norjan lauttoja.
Preikestolen on Jokaisen Norjan matkaajan unelmien täyttymys ja kokemus jota ei voi todellakaan siis todellakaan sanoin kuvailla.
Tässä vielä erittäin hyvä nettisivu Preikestolenisa ja sinne menosta.
https://kohteenamaailma.fi/eurooppa/preikestolen/
Hilulilu6 kirjoitti:
Kiitos hullukalle! Tuon laittamasi linkin kautta löytyi useampikin loistava kohde, josta on tullut haaveiltua jo pitkään + pari uuttakin! Kyllä olisi Norjaan päästävä kun noin upeita kohteita löytyy.
Tarkennan kyllä sen verran, että vaikka kuinka hulluja ollaan, niin on varmaan parastaa mennä sen kiven päälle kuivalla ilmalla. Sateella voi olla liukasta. Itse olen käynyt useasti tuo Kjergaboltenin päällä. Kerran päivällä ja seuravana yönä useita kertoja.
+Lisää kommentti
Googlen pojat ovat tehneet hienoa työtä kun ovat Streetwiew palvelussa kuvanneet koko kävelyreitin Preikestolenille P-alueelta alkaen. Kannattaa käydä katsomassa.
Ilmoita
Tuolla kyseisellä seudulla eli Länsi-Norjan alueella sijaitsee kaikki Norjan kuuluisimmat ja suosituimmat nähtävyydet. mm. Preikestolen, Lysebotnin 30 serpentiini mutkaa sisältävä Norjan kaunein tie osuus, Hardangerin ylänkö, Måbödalenin serpentiini tunneli osuus, Bergen,Holmenkollen ja Steindalsfossen ovat kaikki sen luokan nähtävyyksiä jotka jokaisen kokeneen Norjan kävijän kuuluisi kokea.
1 VASTAUS:
Olen täysin samaa mieltä kanssasi.
+Lisää kommentti
Jos menee matkailuautolla Länsi-Norjaan niin mikä on edullisin vaihtoehto?

1. Ajo Torniosta Haaparannan kautta ruotsiin ja sieltä edelleen Norjaan.

2. Laivalla Vaasa-Umeå

3. Laivalla Naantali-Kappelskär

4. Laivalla Turku/Helsinki-Tukholma
3 VASTAUSTA:
Paljon riippuu siitä että missäpäin Suomea olet että kannattaako lähteä Haaparannan kautta ajamaan. Laivareiteillä on myös eri hintoja. Käytetään nyt esimerkkinä kahta aikuista ja normaali mittaista matkailuautoa
.
Helsinki-Tukholma 390-420. Turusta-Tukholmaan 270-310 euroa. Wasalinellä Vaasa-Umeå 180 euroa ja Finnlines Naantali-Kappelskär 146 euroa. Hinnat siis tämähetkisen taksan mukaan ja ensi kesäksi tulossa varmasti taas tarjous paketteja.
Mainittakoon nyt vielä että reitille Naantali-Kappelskär hintaan kuuluu myös kaksi ruokailua.
Naantalista Kappelskäriin liikennöi nyt uusi Finnswan. Moderni ja täysin uudenlainen alus jossa oleskelutiloja ja taxfree-myymälää laajennettiin ja ravintolatilat saivat täysin uuden ilmeen.
+Lisää kommentti
Nostan aiheen taas ylös kysymällä että pärjääkö Länsi-Norjassa euroilla?
1 VASTAUS:
Länsi-Norjassa ei pärjää euroilla, mutta suosittelen että jos sinnepäin lähtee maisemia ihailemaan niin kannattaa ottaa kruunuja euron sijasta mukaan.
+Lisää kommentti
Eikös se Mobådalenin kuuluisa tunnelissa kulkeva serpentiini osuus ole myös siellä Länsi-Norjassa?
1 VASTAUS:
Mobådalenin serpentiini tunneli on Länsi-Norjassa kuuluisan Hardangerin alueella.
+Lisää kommentti
Songne ja Hardanger länsi-Norjassa ovat tosiaan katselijoille parasta, muttei aktiivi ulkoilijalle. Jos haluatte patikoida tai maastopyöräillä, niin: Telemark. Voisin vielä vaikka täsmentää: Rjukan. Itse siellä muutaman vuoden asuneena aktiiviulkoilijana voin vain todeta: olen asunut maailman navassa.
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Moni pitää keski-Norjaa ja Geirangerin aluetta Norjan kauneimpana ja kaunista se onkin, mutta ei kuitenkaan mitään verrattuna Lysebotniin,Bergenin ja Hardangerin alueisiin.
Ilmoita
Pohjois-Norjassa ei tarvita passia tai viisumia, mutta miten on asian Länsi-Norjassa?
1 VASTAUS:
Et tarvitse Länsi-Norjassa passia etkä viisumia. Henk.todistus riittää.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Norjaan, mutta minne?

Ollaan vaimon kanssa kierrelty asuntoautolla ympäri Suomea 12 vuotta. Olen ehdottanut useana kesänä että mentäisiin Norjaan, mutta hän ei ole halunnut. Nyt hän on kuitenkin sanonut että ensi kesänä voisi Norjaan mennä kerran elämässä käymään.

Nyt pyydän teiltä kokeneet Norjan matkaajat vinkkejä että mihin sitä Norjassa kannattaa mennä ja tarkoitan siis lähinnä nyt maisemien puolesta.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta