Talo Kärkölään?

Yrittäjäystävä

Kartasta olen katsellut että Kärkölä olisi sijainniltaan juuri sopiva minun tarpeisiini asumiskuntana. Oma, uusi, omakotitalo houkuttaa. Ja vapaita tonttejakin näyttäisi löytyvän. Mutta kunnan sivuilla oleva lause ”rakennusmääräyksemme ovat suppeat” arveluttaa. Naapuriksi voi siis saada kenen tahansa tee se itse miehen jonka tekeleitä saisi sitten katsella loppuelämänsä. Kun kiertelee kunnan asuntoalueilla käsitys vahvistuu; ilmeisen luvatonta rakentamista on paljon ja törkyisiä pihoja (on toki paljon siistejäkin) löytyy oudon paljon. Varmaan oli huonoo tuuriakin mutta kun siihen lisää hirveän moporallin pakoputkittomilla menopeleillä joka sattui katselmusillaksemme yleisvaikutelmaksi tuli peräti kehno ja haaveet alkoivat karista. Kertokaa nyt mulle jotain positiivistakin kunnastanne :)

15

1835

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ei_koskaan_Kärkölään

   Jos pitää positiivista kertoa niin lyhyt matka muuttaa vaikka Riihimäelle...

  • jarska_74

   Peruspalvelut ja kulkuyhteydet toimivat hyvin: käyn Kärkölästä käsin Helsingissä töissä, ja ekstrana kyliltä löytyy uimahalli ja elokuvateatteri. Rakennusvalvonnan on tarkoitus siirtyä jälleen Lahdesta kunnan omiin käsiin, ehkä törkyisyydetkin saadaan paremmin suitsittua tämän myötä.

   • Anonyymi

    Jaskapuhetta, kirjastokin poljettiin alas tietosesti, luvatut tilat varastettiin koulutoimen johdolle ja laitteiden leasingit purettiin, pelkkä tylsä olohuone kirjoja ja levyjä täynnä enää, ei asiakaspäätteitä, ei kopiokoneita eikä skannereita enää. Varastivat budjetin sivistystoimen johdon palkkioiden korosteluun ...


  • Talo_Kärkölässä

   Suppea rakennusmääräys on etu suurempiin kuntiin ja kaupunkeihin verrattuna. Rakentamisessa voi käyttää maalaisjärkeä. Tontit ovat edullisia ja myös kunnallistekniikka. Palvelut toimii ja liikuntamahdollisuudet ovat erinomaiset. Junat kulkee hyvin ja leffaan pääsee viidessä minuutissa.

   • Anonyymi

    Enpä ostaisi ns. maalaisjärjellä tehtyä. Siihen ei voi enää luottaa. Hometaloa pukkaa vaikka kuinka tarkasti valvotaan miten sitten muuten. Vaikka saahan se maalaisjärjen käyttäjä sitten maksaa korvauksia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Enpä ostaisi ns. maalaisjärjellä tehtyä. Siihen ei voi enää luottaa. Hometaloa pukkaa vaikka kuinka tarkasti valvotaan miten sitten muuten. Vaikka saahan se maalaisjärjen käyttäjä sitten maksaa korvauksia.

    maalaisjärjellä saa itse suunnitella ja rakennuttaa , sehän on tuurista kiinni saako hometalon , mutta eihän uudet juuri itse rakennetut voi olla homeessa , jos pihtaa
    rakentamiskuluissa eikä tee kunnon perustusta niin vesi kyllä valuu talon alle


  • iloinen.kärköläläinen

   Kärkölässä suositaan perinteisiä talomalleja , kyllä talomalleja löytyy ihan tarpeeksi jotka täällä hyväksytään , ei täällä asuminen ole sen kummempaa kuin muuallakaan maaseudulla , ainakin
   täällä on rauhallista vaikka joskus saattaa mopo päristä mutta se on ohimenevää , tuu vaan tänne ,
   täällä on ihan hyvä asua

  • Anonyymi

   Mopo on sinänsä erittäin järkevä ja kustannustehokas kulkuväline. Mutta ei se turhanpäiväinen moporalli ole ohimenevää... Se jatkui koko Kärkölässä asumiseni ajan, vuosikausia. Eikä se koske vain mopoja. Mukana on moottoripyöriä jotka kaikki eivät ole kaikilta osin edes tieliikennekelpoisia. Ja kaikista on revitty pakoputken sisäkalut pois. Meteli on itse asiassa paikkakunnalla niin häiritsevää että tunnen useita jotka ovat muuttaneet pois paikkakunnalta juuri sen ollessa negatiivisten perusteiden kärjessä. Sitä kuvittelee muuttavansa rauhalliselle maaseudulle mutta huomaakin joutuneensä Etelä-Suomen persläpeen. Kyseessä on paikkakunnan kulttuuri joka jatkuu sukupolvesta toiseen. Sitä vastaan on hyvin vaikea taistella. Pärinä on joidenkin paikallispoliitikkojen mukaan elämän merkki ja yhteisön erityisessä suojeluksessa. Melu on terveysriski siinä kuin vaikkapa terveydelle haitalliset homeet - netistä löytyy runsaasti asiasta tutkittua tietoa - sen lisäksi että sen aihettaminen on tieliikennelaissa kielletty niinkuin turha ajelukin. Mutta kerroppa se alkuasukkaille: ”Kyllä maailmaan ääntä mahtuu. Niin minäkin nuorena.” Asia on Kärkölälle voimakkaasti leimaa antava. Muutettuani sieltä pääkaupunkiseudulle tuntui kuin taivaaseen olisi tullut tuon meluhelvetin jälkeen.

  • Anonyymi

   Ei kun muuttamaan. Mielipiteet ovat niinkuin persereikä........jokaisella on omansa. (aloitus 2018 joten taitaa vastaukset olla myöhässä, ta sitten aloittaja on hieman hidas, jos vielä ajankohtainen)

  • Anonyymi

   Vuodesta 2018 ei ole mikään muuttunut. Eikä kymmeniin vuosiin ennen sitä. Mopoista on aina poistettu sisäkalut ja muiden on melu siedettävä, laeista viis. Siihen mielipiteeseen ei ole lupa puuttua. Ääneen ei saa sanoa sitäkään että sopivalla tuulella Järvelään pysäköityjen autojen päälle laskeutuu tiukkaakin tiukempi saastekerros. Sitäkin on tapahtunut jo vuosikymmeniä. Tai että keskustan kaunis järvi on uimakelvoton viemäri. Tervetuloa jos olet valmis hyväksymään tosiasiat. Kyllä täällä elelee. Perussuomalaisille tää taitaa olla ihan hyväkin paikka äänimääristä päätellen (Vihreät puuttuvat kokonaan) :)

  • Anonyymi

   Kuitenkin kohtuukokoinen keskusta ja kaikki palvelut sitten vuosien mittaan kaikonnut ja jo pikkuasioistakin jo kaupunkiin asiointi.

  • Anonyymi

   ei täällä Kärkölässä jatkuvasti oo mopojen pärinää , satunnaisesti joskus viikonloppuna ja keskikesällä , muulloin ikkunat pidetään kiinni niin meteliä ei edes kuule , kunta on kehittyvä kun taas Hausjärvi näyttää kuolevan

  • Anonyymi

   En muuttaisi kärkölään. Onneksi en ole ikinä edes asunut tai edes käynyt siellä. Asikkalassa on hyvä olla pienen ihmismielen.

  • Anonyymi

   Kuollut kylä, hanki elämä ennemmin. Kaupat kalliit ja toinen kiikun kaakun, auki millon myyjät sattuu jaksaan oleen paikalla ja valikoima lopahti puolen vuoden jälkeen jo.. Työpaikkoja ei ole eikä ainakaan lisäänny, päin vastoin .. Tyhjiä liiketiloja ja hirveät vuokrat pikkukunnaksi, asukasluku putoo 100 vuodessa ... (4200 niukin naukin) ja kirjasto kuoli kopiksi uudessa koulussa, sähköisiä palveluja ei enää kirjastossa voi käyttää kuin varausten uusimiseksi, asiakaspäätteet luovutettiin kustannussyistä ja varat leikattiin, uusia ei ole eikä tule - ei ole edes tilattu vaikka valehtelevat ylellä että kyse olisi toimitusvaikeuksista. Sivistystoimen johto nipisti tiloistakin 40 neliöö johtajien käyttöön mitä kirjastolle oli varattu.

  • Anonyymi

   Ilman autoa ei sairaalaan pääse kuin ambulanssilla, taksikaan ei kunnassa enää päivystä taksiuudistusten tultua. Tänne jos tuut, tänne kuolet. Työllisyys on pelkkää työpajapalvelua päivärahoilla, ansiotyöpaikat on vähenneet koko vuosituhannen. Tehtaalla jyrää automaatio ja ulkonen tuotanto Pietarissa ym. Rautakauppa kaatui (tai myytiin luultavati vanhimpana firmana sitten tehtaan), kaupat on järkyttävän kalliit vs. kaupunkiin. Kunta aikoo pakata hoivakkinsa uuteen kerrostaloon kaupan taa et pääsee kuljetusvelvoitteista, tuhoo ainutlaatuisen lintu ja perhoslehdon tikkakantoineen kaikkineen, puiston se perkasi maan tasalle jo edellisvuonna.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohunäyttelijä Aku Hirviniemi täyttää tänään pyöreät 40 vuotta. Onnea kaikesta huolimatta!

   Näyttelijä, juontaja Hirviniemi on ollut otsikoissa ja hänen keikkojaan sekä tuotantojaan on peruttu julkisuuteen nousse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   196
   4314
  2. Miten sinä juhlistat Suomen itsenäisyyttä 6.12. - Onko millaisia perinteitä?

   Itsenäisyyspäivä on näinä aikoina entistä tärkeämpi osa suomalaisuutta ja merkittävä juhlan aihe meistä monelle. Miten s
   Maailman menoa
   439
   2147
  3. Kiitos että olet

   Tiedän, että sinä olet ja ajattelet minua välillä. Se tuo minulle voimaa, et tiedäkään miten paljon. Vaikka meistä ei tu
   Ikävä
   47
   1117
  4. Ei sydäntään voi pettää loputtomiin

   Vielä me toisemme löydetään.
   Ikävä
   79
   1056
  5. Sofia & Stefan

   Kas kummaa, yhtäaikaa Dubaissa? Pääsikö Sofia pitkästä aikaa Dubain kotiin? 😂 Instaan muistettu laittaa kuva "vesi ton
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   1039
  6. Muistan kuinka isovanhemmat kertoivat teinipoikia VIEDYN VÄKISIN kodeistaan SOTAAN

   Suomen sotien aikaan erittäin nuoria teinipoikia vietiin väkisin kodeistaan ja lähetetiin sotimaan. Meinaatteko ettei t
   Maailman menoa
   262
   923
  7. Laita tähän ketjuun jokin tunniste teistä mistä hän voisi sinut

   tunnistaa. Jokin teidän kahden välillä tapahtuneesta tai mistä olette kahden kesken keskustelleet. Älkää laittako nimiä
   Ikävä
   24
   912
  8. Nainen, joudutko muuttamaan pois vuokseni

   Koska koko ajan olet vaarassa törmätä minuun ja se on tosi kiusallinen ja vaivaannuttava tilanne sinulle. Miten olla koh
   Ikävä
   87
   906
  9. Eläköönhuuto veteraaneillemme!

   Huomenna 6.12. valtiojohto kutsuvieraidensa kera juhlii jotain olematonta - itsenäisyyttämme, jota ei enää ole! Tuon ol
   Maailman menoa
   302
   901
  10. Sinä siellä

   Kerro vielä oliko se aitoa rakkautta ja olet päässyt eteenpäin
   Ikävä
   102
   899
  Aihe